Ben de geçen yaz tuvalet eğitimine başladım oğlumun, olmadı biz de memlekete falan gittik, şehir değiştirdik. En son çocuk doktoruna gittiğimde sordum, doktor her çocuk 2 yaşından sonra bezi bırakacak diye bir şey yok, bazı çocuklar 3 yaşından sonra bırakır, özgüvenini zedelemeyin gelecek yaz bıraktırın dedi. O kadar gözüm korkuyordu ki, tuvalet eğitimi ile ilgili bir kitap vardı evde onu okudum ve 1 günde hallettik. Gündüzleri asla altına yapmıyor, gece de sabaha kadar yapmıyor ama sabah geç kalkarsa bazen kaçırıyor. Kitabın özetini anlatayım size.
- zaten yapmıyorsunuzdur ama asla kızma, neden kaçırdın diye sitem etmeyin,
- 5 dk da bir çişin var mı diye tuvalete götürmeyin, sormayın
- o tuvalete oturduğunda yanında kalın, bırakıp gitmeyin, tuvaletteyken eğlenceli şarkı söyleyin, çişimizi tuvalete yapıyoruz gibi sözlerl
- her tuvalete gittiğinde ödül olarak gülen yüz stikerı verin, yapsa da yapmasa da, ben yaptığında veriyordum yapmayınca vermiyordum yanlışmış.
- tuvaletini yapınca aferin, yaptın gibi sözlerle takdir edin
- yaptıktan sonra kapağı kapatıp sifona birlikte basın, tek başına basabiliyorsa bassın bizimki biraz sert biz birlikte basıyoruz.
- bye bye yapabilirsiniz
Bu şekilde 1-2 günde öğreniyor, hatta siz ikisine birlikte bile öğretebilirsiniz