• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi bilgisi olanlar

rukiye00

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2023
51
25
3
26
Kızim 2 yaşında 3 gün oldu tuvalet eğitimi vermeye başladım sadece ben götürünce yapiyo onun dışında söylemiyor altına yapıyor ama çiş kaka gibi kelimeler kullanıyor nasıl bir dönem bu çok zor

Gerçekten çok zor bir dönem ya gerçekten şuan derdimiz çiş ve kaka dimi evet aynen ne zor dönem çok zor çok

Kızim 2 yaşında 3 gün oldu tuvalet eğitimi vermeye başladım sadece ben götürünce yapiyo onun dışında söylemiyor altına yapıyor ama çiş kaka gibi kelimeler kullanıyor nasıl bir dönem bu çok zor
Çocuk hazır olmayabilir. Daha sıcak bir dönemi bekleyebilseydiniz üşüme ıslanma kuruma olmazdı hem. Evet zor bir dönem ama bugün yaşadıklarımız daha zor.

Çocuk hazır olmayabilir. Daha sıcak bir dönemi bekleyebilseydiniz üşüme ıslanma kuruma olmazdı hem. Evet zor bir dönem ama bugün yaşadıklarımız daha zor.
Ama hayat maalesef ki devam ediyor ben buna başladım bu olaylar oldu hemipiz üzgünüz ama bizimde çocuğumuz var ve Bi şekilde hayata devam ediyoruz evet çok zor

Her çocuk için farklı tabi ama eğer hazırsa doğru zamanda başladıysanız 3, 4 günde biter tuvalet alışkanlığı kazandırma işi demişti psikolog. Hem kaslarının hem psikolojisinin hem de bilişsel seviyesinin hazır olması gerekiyor.
Kaslar için zıplayabiliyor mu , bu önemli işaretmiş. Sonra bezi takınca az az mı yapıyor çişini yoksa bir süre kuru sonra birden mi bırakıyor bu da önemli demişti bunu takip edin . Birden yapması gerekiyormuş çişi.
Kakayı bezine yaptığın da rahatsız oluyor mu, size yaptığını söylüyor mu demişti.
Ben bir gazla yanlış zamanda başladım (3 yaşına bir ay vardı)2 gün boyunca hep üstüne yaptı.psikologla görüşüp ona göre ilerledim, tekrar bez bağladım. Sonra 3 buçuk yaşında anne ben tuvalete yapacağım dedi ve hep yaptı .
Oyun oynarken arada aa bebeğin çişi gelmiş deyip tuvalete götürüp sonra yine oyuna devam edebilirsiniz, kitap okumak da bence işe yarıyor.

Her çocuk için farklı tabi ama eğer hazırsa doğru zamanda başladıysanız 3, 4 günde biter tuvalet alışkanlığı kazandırma işi demişti psikolog. Hem kaslarının hem psikolojisinin hem de bilişsel seviyesinin hazır olması gerekiyor.
Kaslar için zıplayabiliyor mu , bu önemli işaretmiş. Sonra bezi takınca az az mı yapıyor çişini yoksa bir süre kuru sonra birden mi bırakıyor bu da önemli demişti bunu takip edin . Birden yapması gerekiyormuş çişi.
Kakayı bezine yaptığın da rahatsız oluyor mu, size yaptığını söylüyor mu demişti.
Ben bir gazla yanlış zamanda başladım (3 yaşına bir ay vardı)2 gün boyunca hep üstüne yaptı.psikologla görüşüp ona göre ilerledim, tekrar bez bağladım. Sonra 3 buçuk yaşında anne ben tuvalete yapacağım dedi ve hep yaptı .
Oyun oynarken arada aa bebeğin çişi gelmiş deyip tuvalete götürüp sonra yine oyuna devam edebilirsiniz, kitap okumak da bence işe yarıyor.
Te

Teşekkürler tam tersi hiç altına yapınca rahatsız olmuyo

Teşekkürler altına yapınca hız rahatsız olmuyo niyeyse işine gelenleri yapiyo ve anlatıyor ama

Herkes üzgün ama bak sende burdaysan hayat Bi şekilde devam ediyor herkez elinden geleni yapıyor ve uzuluyor
Yavrum ben burada başka bir sebeple bulunuyorum arkadaşlarımdan haber alıyorum. Burada paylaşılan bilgilere dualara katılıyorum vs anlayacağından emçn olmadığım için uzatmucam dedim iyi forumlar

Gerçekten çok zor bir dönem ya gerçekten şuan derdimiz çiş ve kaka dimi evet aynen ne zor dönem çok zor çok
Hepimizin acısı çok derin deprem yüzünden evet. Her gün ağlıyor, dualar ediyoruz. Ama bir yandan da hayat devam ediyor. Çocuklar büyüyor ve büyütüyoruz. Bu konuda fikir almak istemesine bu tepki neden ? Yapmayın Allah aşkına ya

Rabbim kolaylık versin. Zor bir süreç anne için. Kendini hazır hissetmiyor olabilir yaşı da çok ileride değil belki yazı beklerseniz su ile vs ile oynarsa daha çabuk alışabilir. Ben klozet de değil de alaturka da su ile oynayarak öğretmiştim. 5 yaşında hala genelde alt kısmı soyup kendi oraya gider

Cok normal. Siz 1 saatte bir goturun. Yapmazsa 15dk da bir goturmeye devam. Boyle boyle alisiyor. Bneim kizim da soylemezdi hic cos kaka diye. Kendi giderdi kapisina. Disarida da cisi gelince burada tuvalet nerede acaba derdi. 26 aylikti.

Benim kızım 2,5 yaşında başladı eğer hazır hissediyorsa alıştırın yukarıdaki üyenin dediği gibi yazın alıştırın daha rahat olur sabır gerekiyor Benim kızım altına çok kaçırirdi sabırla bekledim bide benim kızım büyük tuvaleti yapmaktan korktuğu için hep bezine yapardı 2 aya yakın, ben kilot bezle alıştırdım kıyamam hepsi çok masumlar Allah bütün evlatlarımızı korusun

Cok normal. Siz 1 saatte bir goturun. Yapmazsa 15dk da bir goturmeye devam. Boyle boyle alisiyor. Bneim kizim da soylemezdi hic cos kaka diye. Kendi giderdi kapisina. Disarida da cisi gelince burada tuvalet nerede acaba derdi. 26 aylikti.
Eklemek istediğim başka bir detay ilk zamanlar süreler kısa oluyor zamanla uzuyor alışınca

Back