Yorumlariniz icin tesekkur ederim
Ben de biraz öyleyim. Param var gercekten, hatta birikimim de var kendimce. Ama hala bir kiyafete 100 TL veremiyorum. O yuz TL benden çıksa, varlığını hatırlamam. Çok önemsiz bir para, ama veremiyorum ya:) yuz liralık ürün beğendiysen de isaretliyorum, elbet indirim geliyor, o vakit aliyorum.
Ama durumu kötü, ay sonunu zor getiren , hatta bazen benim borç verdiğim arkadaşlara bakıyorum ; "ayyy tunikler 200'den 185'e düşmüş, çifter çifter aldım" diye geziyorlar.
Ne bileyim, ben iş yerindeki poşet dosyaların bile kaliteli olanlarına iki kağıt koyunca rahatsız oluyorum, bir köşede biriktiriyorum onları ki çok sayfa koymam gerekirse kullanırım, diye
Aslinda çok da rahatsız değilim tutumlulugumdan. insanların İstanbul'dan Antalya'ya bilet aldığı paraya ben Balkanlar'a bilet alıyorum:) ya da milletin bir cumartesi eğlencesinde harcadığı paraya ben üç gun kamp falan yapıyorum.
Yine de birazcik daha rahat olmak isterdim...
Bende indirimleri takip ediyorum cogu seyi senin yaptigin gibi yapiyorum
Becerikli kadinlar genelde hep bunu ben yaparim diye dusunur, uyguna getirir ve disaridaki bazi seyler bu yuzden cok pahali gelir. Maddi sikintı yasamistir, hep kismaya alismistir o yuzden aliskanlik olabilir. Biraz vermeye alisin, kendinizi tersine alistirmaya calisin yoksa adiniz cikar soylediginiz gibi :) mesela bir ayakkabiyi 4 yil giyin ama baska ayakkabllariniz da olsun, yalniz onu giymeyin. Tabii imkaniniz varsa.
Baska ayakkabilarim var topuklu ayakkabi asigiyim
Fazla kilolarimdan dolayi giymek zor oluyordu simdilerde bir kismini giyiyorum cocuklarla ne kadar kolay oolursa
Sadece ornekti vermek istedigim zaten sadece kisin giyiyorum oda biryere gittigimde yani 20 30 defa falan
sanırım bende çevreden cimri görünüyorumdur
market indirimlerini takip ederim
bebek bezi ıslak mendil indirimde bulursam stok yaparım
domestos,sıvı sabun,bulaşık deterjanını 4er kiloluklardan alırım
1kg et alırsam 5-6 küçük poşete bölüp buzluğa kaldırırım sulu yemeklere katarım
sizin gibi dikiş becerim yok o yüzden giyimi sezon sonu indirim olursa yaparım
çocuklara mecburen biraz büyük alırım daha fazla giyebilsinler diye evlendiğimden beri aynı montu giyiyorum
telefonuma 6 ayda 1 hat kapanmasın diye tl yüklüyorum
daha böyle devam eder. tabi borçlardan dolayı böyleyim ben.paraya kıyabileceğim bir birikimimiz yok.sizinde borcunuz varmış .ondan belkide böylesiniz
Allah kısmet edip borç biterse salcam kendimi
Ah bende stok yapmak istiyorum ama daha 24 ay odeme yapmamiz lazim
Ben yağlı kağıdın tek kullanımlık olduğunu burada öğrendim
Diğerlerini bilemiyorum ama çok yapışan bir şey olmadığı sürece biz de iki sefer kullanıyoruz. Annem değil de ben kaşarı rendeleyip dolaba koyuyorum çünkü tosta rendelenmiş eklemek daha güzel geliyor. Yani biz de cimriymişiz sanırım
Aynen buzluktan cikar direk kullan kolayda oluyor hayati kolaylastiriyor
Bunu ancak şöyle yaparım.
Üst üste 2 tepsi pişirceksem aynı yağlı kağıdı kullanabilirim.
Buzluğa salam sucuk koymam ama koyan gördüm.
Siz yine de koymayın hatta eve de özledikçe az az alın ben öyle yapıyorum.
Kumaş olayı çok garip değil.
Yeter diye kesin konuşmak yerine dur bir az al yetmezse isterim yine israf olmasın diye söylerseniz sonra istemek sorun olmaz.
Son olarak tasarruf güzeldir. Ben de severim.
Elimden gelse çok konuda yapardım ama kısıtlı imkânlarım maalesef..
Iste devami yok kumasin kadina ben keseyim oyle sat kalanini dedim
Bu arada tunik diktirecek olan kisi arkadasim deil kumascinin kendisi ve kadina demistim satma diye esi satmis kalanini
Çok önemli bir konuyu atlamışsınız. Herkes her işi kendi yaparsa esnaf açlıktan ölür... Hepimiz bir zincirin halkasıyız birbirimize ihtiyacımız hiç olmazsa kimse para kazanamaz.
Yufka yapıp satarak ev geçindirmeye çalışan kadından kimse yufka almazsa o kadın evine nasıl ekmek götürecek ?
Tutumluluk güzel, becerikli olmakta güzel ama sizin ki fazla.
Benimde elimden gelmeyen iş yoktur ama param varsa çok dar bir zamanda değilsem insanlar da para kazansın diye o işi kendim yapmam. Gider ona yaptırır ya da alışveriş yaparım ki herkesin çarkı dönsün.
Özetle herşeyin fazlası zarar. Tutumluluğun da
Siz arkadaşınıza az kumaş aldırınca mesela hem kolları çıkmadı hem esnafa zararınınz oldu. Hem de kuzeninizin kumaşını para vermeden ondan alacağınız için onu da zarara uğrattnız.
Tunigi dikecegim kisiden aldim zaten kumasci o
Kuzenimine dikis ogretiyorum zaten karsilik istemez ama isterse parasini veririm sorun olmaz
Ilmimin sadakasini da evimin fazlasini da dagitmayi severim hatta cok paylasimciyim buda insanlari sasirtiyor
Ailemi dostlarimi yilda 2 defa evime davet ederim yeni ogrendigim tarifleri yaparim hatta
Oyle yemek yonunden kismam
Ablam seninki cimrilik yaw, hayat şartları böyle yaptıysa diyecek bişey yok ama ben senin evde rahat rahat yiyip içemezdim aman gözü bakar şimdi derdim doğruya doğru :)) öyle normalde saçıp savuran biri değilse eşin alsın canının istediğini boşver
Maalesef her zaman borcluydum
Uni de kredi karti calisirken telefon borcu
Nisanli iken kyk borcu
evlenince esya borcu
Simdi ev borcu bir turlu harcayamadim ki bu arada tek esim calisiyor asgari ucretin bir kisim ustunde maas aliyor bir sekilde gecim saglamaliyiz
Siz cidden cimrisiniz. Ne gerek var olur mu. Yemeyeceksek niye para kazanıyoruz.
Böyle davranırsanız tabi ki herkes sizden uzaklaşır. Elinizden de bişey yemez sürekli hesabını yapıyor diye... Ki böyle bir arkadaşımız var. Herşeyin hesabını gram altına bağlar
Geçen gün evlilik yıldönümü olan bir kardaşımıza eşi çiçek yollamış. Ben olsam gram altın alırdım bu çöpe gidecek iki gün sonra dedi kadına..
Yani herşey de para değil. Zevk alıp mutlu olmak için yaşıyoruz hayatta. Yoksa anlarım ama varken böyle yapıyorsanız cidden cimrisiniz
Maalesef 2 yil yok para harcamasini bile bilmiyorum 2 yildir spor ayakkabi alicam ama 2800 tl ile nasil alayim bir turlu kilifina uyduramiyoruz esime kalsa herseyi alalim kiyafet ayakkabi o bu su e faturalr ne olacak bu ay savurunca diger ay nasil yapacagiz
Market indirimlerini takip etmek, sezon sonu kıyafet alışverişi filan bana cimrilik ya da tasarruf etmek gibi gelmiyor. Çoğumuz böyle yapıyoruz. Az ya da çok kazandığımız para kolay kazanılmıyor o yüzden indirimi beklemek iki parça şeye dünya para vermek yerine aynı paraya daha çok şey almak normal şeyler.
Cimrilik çok başka bir şey, tarifi yok yani. Hayat kaliteni düşürmek, nefsini sürekli baskılamak, kendini hiç şımartmamak. İnsan bu dünyaya bir kez geliyor, sabahtan akşama kadar essek gibi çalışıp kazandığımız parayı gönlümüze göre harcamayacak olduktan sonra ne anlamı var ki. Orta yollu olmalı bence. Hayatını etkilemesine izin vermeden de tasarruf yapılabilir, abartmadan.
Hayatimi engellemiyor ama ne bilim cevre abartiyor
Tasarruflu olma tasarruflu olanın kıymeti bilinmiyor ye iç giy harca keyfine bak ölümlü dünya
Coookkk haklisin da esim biliyor
Beslenme ve sağlıklı olmakla ilgili her şey yazılmış size.
Onun dışında bir şey söyleyeceğim. Tutumluluk iyidir, hoştur. Ben de market indirimlerine bakarım. Sezon başında alışveriş yapmam.
Ama cimriliğe doğru giderseniz iki sakıncası var.
1) çocuklarınız aç gözlü olur. Başkalarının evinde ya da dışarda gördüklerinden geri bırakmayın nolur. İmkanlar elverdiğince. Büyüyünce de hiç doymayan insanlar olurlar.
2) insanlar sizinle görüşmek istemez. Evinize gelmek istemez. Dışarda Bi kahve içilse ya da bi simit yense bile, eli bir türlü cebine gitmeyen tipler vardır ya. Cüzdanı ağır çekimde cebinden çıkarır. Bekler ki birileri ödesin. Öyle olmayın. Nefret eder insanlar sizden.
Yoksa kimse indirimden deterjan almanıza bişey demez. Hatta alın. Ama Tutumluluk ve cimrilik farkı bunlar.
Cocuklarimdan kismiyorum biz yoklugu gorduk ama Allah a sukur acgozlu olmadik onlarinda olmamasi icin herseyi yapiyoruz esimle
Oh be yalnız değilmişim. Eğer kurabiye filan yapmışsam o pişirme kağıdını bir kere daha kullanırım bende. Yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum konuyu okuduğumdan beri. Konu sahibi cimri değilsiniz bence. Kıyafetleri kendiniz dikmeniz çok hesaplıya geliyor ve istediğiniz gibi oluyor boyu bedeni filan. Sadece ayakkabı konusunda katılamadım size ayak sağlığı önemli
Kisin 20 30 defa giyerim botumu fazla giymem
bana çok normal geldi açıkçası. İnsan olarak lükse alıştık o yüzden fazla geliyor bazılarına. Şuan kriz var, kriz olmasa bile savurganlık çok sana yettikten sonra aldığından harcadığından kime ne. Kendime sırf zevk için 2. ayakkabıyı almaktansa giderim bi yetimin gönlünü yaparım. Tabi ki zevki harcama yaptığım zamanlarda olur ama onuda aşırıya kaçırmam. Bende tutumlu bir insanım
Bende cocuklari sevindirmeyi severim acikcasi hep cocuklara birseyler alir diker veririm mutlu olsunlar diye kendime gelince bir kisitlama yasiyorum