• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutumlu olmak

Mesela benim bi akrabam var eşi de kendi de iyi işlerde çalışıyor aslında maddi durumları normal ama hep akşamdan sonra pazara gidip kalanları toplar. Bir tableti 4e bölüp makineye koyar. Genelde 2.el kıyefet alır. Daha neler neler bunlar saçma boyutta cimrilik bana göre

Birde cevresel faktor var maalesef surekli herseyin tutumlu tasarruflu uzaklasiyorum bu sefer diger yakinlarim soyluyor
Millette birbirine anlatinca herkes tasarrufcu diyor
bence sıze onu dıyenler yanı elestırıcı sekılde dıyorlarsa eger savurganlar heralde o yuzden gozlerıne fazla gelıyorsunuzdur yoksa ne parayla ne zamanla ılgısı yok aslında paramız olsa sefa ıcınde yuzsek de kıymet bılmek car cur etmemek lazım 1 lokma ekmek bulamayanlar var sonucta

Ben tasarruflu olduğunu düşünüyorum. Kumaş konusunda tecrübesizlik olarak algıladım.
Herkesin cimri demesine şaşırdım.
Salam meselesi de tercih meselesi. Buzluğa girmiş şeyleri yemesini çok sevmem ama neden sağlıksız anlamadım. Sağlığa dikkat edecek olursak salamı hiç yememek lazım. Ama buzluğa girmesi sağlık açısından farketmez sanırım
salam sosısın kendısı saglıksız ıslenmıs hazır paketlı gıdalar saglıksız urunler , bakın besın bıle demıyorum :) o derece saglıksız maalesef

babet sağlıksız bir ayakkabı türüdür ayak tabanını ve vucud duruşunu bozar alıver bir sneaker .hem sağlamdır da 5 yıl giyersin
Hah iste onuda yapamiyorum pahali birsey asla alamam hayatimdaki en pahali urun 2015 te note 3 almistim o calindi ve taksitlerini odeme falan derken trawma yaratti bende
Ben tasarruflu olduğunu düşünüyorum. Kumaş konusunda tecrübesizlik olarak algıladım.
Evet ama bunu da kuzenim cimrilige vuracak maalesef istemesem kadina kumasi geri verecem kadin da ne yapacak yarim kumasi

Hah iste onuda yapamiyorum pahali birsey asla alamam hayatimdaki en pahali urun 2015 te note 3 almistim o calindi ve taksitlerini odeme falan derken trawma yaratti bende

Evet ama bunu da kuzenim cimrilige vuracak maalesef istemesem kadina kumasi geri verecem kadin da ne yapacak yarim kumasi
Biraz daha kumaş almasını söyleseniz olmaz mı?

salam sosısın kendısı saglıksız ıslenmıs hazır paketlı gıdalar saglıksız urunler , bakın besın bıle demıyorum :) o derece saglıksız maalesef
hiç almayız onları eve çok haklısın.Et yedik densin diye alınan şeyler.baklagil tüket daha iyi protein lazımsa ha onlarda protein zaten yoktur da

bence sıze onu dıyenler yanı elestırıcı sekılde dıyorlarsa eger savurganlar heralde o yuzden gozlerıne fazla gelıyorsunuzdur yoksa ne parayla ne zamanla ılgısı yok aslında paramız olsa sefa ıcınde yuzsek de kıymet bılmek car cur etmemek lazım 1 lokma ekmek bulamayanlar var sonucta
Tesekkur ederim haklisin
Biraz savurgan geliyorlar halbuki cogu seyde benden daha cimri oluyorlar bir suredir uyku problemi yasiyorum anlamiyorum anlamlandiramiyorum

Biraz daha kumaş almasını söyleseniz olmaz mı?
Kumasin sonunu kuzenim aldi maalesef birde terzi arkadasim da olacak sorayim yarin vardir insAllah tesekkurler 😍
hiç almayız onları eve çok haklısın.Et yedik densin diye alınan şeyler.baklagil tüket daha iyi protein lazımsa ha onlarda protein zaten yoktur da
Yok en iyisi yumurta benim icinde 😂😂
Et tavuk var Allah a sukur pisirrim oyle de pizza yada pogaca da guzel oluyor diye almistim ama cemenli yaparim daha iyi yada kiymali pattesli

Tesekkur ederim haklisin
Biraz savurgan geliyorlar halbuki cogu seyde benden daha cimri oluyorlar bir suredir uyku problemi yasiyorum anlamiyorum anlamlandiramiyorum
bır seyı alırken sızı ıkı kere dusunmek zorunda bırakan hayatın uykuları kacsın emı :)
ay sonunu cıkarma hesapları uyku kacırıyordur bıraz akısına bırakın elınıze gecen mıktar bellı yapacak da bırsey yok olması gereken alınması gereken her turlu alınacak dusune dusune uykuları kacırta kacırta saglıktan olursunuz daha cok

bır seyı alırken sızı ıkı kere dusunmek zorunda bırakan hayatın uykuları kacsın emı :)
ay sonunu cıkarma hesapları uyku kacırıyordur bıraz akısına bırakın elınıze gecen mıktar bellı yapacak da bırsey yok olması gereken alınması gereken her turlu alınacak dusune dusune uykuları kacırta kacırta saglıktan olursunuz daha cok
Yok ondan deil iki tane canavar var evde ondaan
Uyku saatim gecince hic uyuyamiyorum eskiden hesabida ben yapardim baktim yaslaniyorum esim genc duruyor al birazda sen yaslan dedim 😊😊😂

Cevrem oyle dile getirince sanki o hisse kapiliyorum kimseyede anlatamiyorum anlatinca aaa oyle mi tasarrufcu diyor
O yuzden uzaklastim cogu kisiden

😂😂
Bu dusuncen gercekse evet cimriyim
2 yildir ayakkabi bile almiyorum kis icin botum var 4 yillik yaz icinde babetle idare ediyorum zati cogunlukta terlik giyiyorum cocuklarima da ayni sistemi uyguluyorum galiba
Terzilik bile ogrendim 😊😊

Butun bunlari parasizliktan yapiyorsaniz bisey diyemem ama para varken sirf kenara biraz daha fazla koyacagim diye cocuklara bari ayni şeyleri uygulamayin diyorum sadece. 🙄

Kumasin sonunu kuzenim aldi maalesef birde terzi arkadasim da olacak sorayim yarin vardir insAllah tesekkurler 😍

Yok en iyisi yumurta benim icinde 😂😂
Et tavuk var Allah a sukur pisirrim oyle de pizza yada pogaca da guzel oluyor diye almistim ama cemenli yaparim daha iyi yada kiymali pattesli
pızza yapacaksan daha doyurucu tarıf vereyım bak patatesı hasla ıyıce sonra onu tuzla karabıberle tereyag veya zeytınyagı cok az olacak ama krema halıne gelınceye kadar ez borcamın en dıbıne sankı hamur gıbı ac
ustune lor peynırı kasar peynırı rendesı karısık
mantar varsa olur yoksa onemlı degıl dılımlenmıs domates zeytın dılımlerı sogan halkaları allah ne versıyse hepsını ustune koy
hafıf bır sos gezdır yıne baharatla
fırına at pısır :)
hamur yapmana bıle gerek yok alt taban patates puresı yanı

o alt ust pısınce ekmek gıbı oluyor dılımlenıp yenıyor

hamur ısı daha cok acıktırır hemde saglıksız bende herseye saglıksız dıyorum farkındayım ama gercekten oyle gluten bombası seker koması yag pompası oluruz hıc gerek yok hamura bay bay sebzeye hay hay :)

Esim bastik ceviz yer fistigi alir tahmini 500 tl tutar ben olsam almam yani ne bilim tartisiriz hatta para gidiyeah diye ama engel olamiyorum
abur cubur alınacagına cevız sucugu bastık falan alınsın tahın pekmez alınsın mantıklı oturup bır kerede yıyıp bıtırmıyorsunuz sonucta cıpse krakere verılecegıne esınız mantıklı ve saglıklı atıstırmalıklardan alıyor ne guzel ıste

pızza yapacaksan daha doyurucu tarıf vereyım bak patatesı hasla ıyıce sonra onu tuzla karabıberle tereyag veya zeytınyagı cok az olacak ama krema halıne gelınceye kadar ez borcamın en dıbıne sankı hamur gıbı ac
ustune lor peynırı kasar peynırı rendesı karısık
mantar varsa olur yoksa onemlı degıl dılımlenmıs domates zeytın dılımlerı sogan halkaları allah ne versıyse hepsını ustune koy
hafıf bır sos gezdır yıne baharatla
fırına at pısır :)
hamur yapmana bıle gerek yok alt taban patates puresı yanı

o alt ust pısınce ekmek gıbı oluyor dılımlenıp yenıyor

hamur ısı daha cok acıktırır hemde saglıksız bende herseye saglıksız dıyorum farkındayım ama gercekten oyle gluten bombası seker koması yag pompası oluruz hıc gerek yok hamura bay bay sebzeye hay hay :)
Ss aldim mutlaka yapicam 😆

abur cubur alınacagına cevız sucugu bastık falan alınsın tahın pekmez alınsın mantıklı oturup bır kerede yıyıp bıtırmıyorsunuz sonucta cıpse krakere verılecegıne esınız mantıklı ve saglıklı atıstırmalıklardan alıyor ne guzel ıste
Ben diger atistirmaliklarada karsiyim aslinda 🙈
Sadece ayda bilemedin haftada cikolatali gofret 🙈🙈

Ben de biraz öyleyim. Param var gercekten, hatta birikimim de var kendimce. Ama hala bir kiyafete 100 TL veremiyorum. O yuz TL benden çıksa, varlığını hatırlamam. Çok önemsiz bir para, ama veremiyorum ya:) yuz liralık ürün beğendiysen de isaretliyorum, elbet indirim geliyor, o vakit aliyorum.
Ama durumu kötü, ay sonunu zor getiren , hatta bazen benim borç verdiğim arkadaşlara bakıyorum ; "ayyy tunikler 200'den 185'e düşmüş, çifter çifter aldım" diye geziyorlar.
Ne bileyim, ben iş yerindeki poşet dosyaların bile kaliteli olanlarına iki kağıt koyunca rahatsız oluyorum, bir köşede biriktiriyorum onları ki çok sayfa koymam gerekirse kullanırım, diye 🤪🤪🤪
Aslinda çok da rahatsız değilim tutumlulugumdan. insanların İstanbul'dan Antalya'ya bilet aldığı paraya ben Balkanlar'a bilet alıyorum:) ya da milletin bir cumartesi eğlencesinde harcadığı paraya ben üç gun kamp falan yapıyorum.
Yine de birazcik daha rahat olmak isterdim...

Back