• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutumlu olmak

Birgaripanne

Sevda kalptendir.
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2018
5.242
12.998
248
Selam kk kadinlari
Asiri derece tutumluluktan gina geldi care bulamiyorum artik cevremdeki insanlara da zararim oldugunu dusunuyorum
En basit en yakin zamanda olani anlatayim
1 musterim tunik diktirecek oldu bende 1 metreden fazla kumas almasini istedim eninden kollarida cikar dedim

Ama cikmadi 2 saattir ordan olcuyorum burdan olcuyorum olmuyor Allahtan ayni kumastan kuzenimde almisti kollari icin ona diicem ama kadina derken fazla aldir kolu cikmaz demisti sözünü tutmadim burnumdan getirirmi diye dusunuyorum oyle olursa pisman eeder soyledigime
Diger bir mevzu da cevremdekileri de etkilemeye basladim
Bu aksam pogaca yapiyordum kuzenim kullanilmis yagli kagida azicik yag surup kullandigimi gorunce sasirdi bende ne var tek kullanimlik yazmiyor sonucta dedim guldum
Buyuk salam kasar alip rendelemek posetlerde buzluga atmak
Ne bilim surekli tasarrufa alistim diye paranoyaya mi bagliyorum asiri gitmeye mi basladi bir diger kuzenim asiri tasarrufcu diyor kafam karisik yorumlariniza ihtiyacim var

Guncelleme
Kuzenimle konustum olctum bictim olmadi senin kumastan kalan olursa kumasciya soyleyelim dedim
Oda tamam seni rezil etmem dedi
😊😊
Simdi kendi takimini olcup kalan kumastan kol cikarsa kumasciyi arayip kuzenimin borcundan dusurtecegim ve dikecegim 😊😊
Guncelleme
Ikisine de diktim cikti parasini aldi kuzenim
Bende dun isstedigim gibi bir ayakkabi aldim sonunda
K marka ayak sagligini dusun diyen arkadaslar saolsun

Son düzenleme:
Kumaş dışındaki konuda pek abartı görmedim devir tasarruf devri. Yani en abartı haliniz bu mu
Cevrem oyle dile getirince sanki o hisse kapiliyorum kimseyede anlatamiyorum anlatinca aaa oyle mi tasarrufcu diyor
O yuzden uzaklastim cogu kisiden
Bence cimrisin tasarruf değil bu .
Ben tasarrufluyum sen cimri
😂😂
Bu dusuncen gercekse evet cimriyim
2 yildir ayakkabi bile almiyorum kis icin botum var 4 yillik yaz icinde babetle idare ediyorum zati cogunlukta terlik giyiyorum cocuklarima da ayni sistemi uyguluyorum galiba
Terzilik bile ogrendim 😊😊

bence saglıksız bırısınız yanı kullanılmıs yagı kullanmıs kullan at kagıda surerek
salam gıbı ıslenmıs urunlerı buzluga atarak saglıgınıza dıkkat etmedıgınızı goruyorum bunun dısında sorun gormedım
Yanlis anladin kullanilmamis yagi yagli kagida suruyorum diger tarafina

Cevrem oyle dile getirince sanki o hisse kapiliyorum kimseyede anlatamiyorum anlatinca aaa oyle mi tasarrufcu diyor
O yuzden uzaklastim cogu kisiden

😂😂
Bu dusuncen gercekse evet cimriyim
2 yildir ayakkabi bile almiyorum kis icin botum var 4 yillik yaz icinde babetle idare ediyorum zati cogunlukta terlik giyiyorum cocuklarima da ayni sistemi uyguluyorum galiba
Terzilik bile ogrendim 😊😊
4 yıl aynı babet mi benim ruhummm sıkılırrr ayol.temizliğe gider gene de alırım cici ayakkabılarrrr :KK70:

saglıksız beslendıgınız gercegı hala degısmedı :)
Bu yonden bakmamistim acikcasi
Salami da bitiremeyecegimizi anlayinca buzluga atiyorum ama 3 4 aydir hic almadim buzluktakini bitirmeye calistim
Ama onerini dikkate alip bir daha almicam
Kendim yapicam sucugu ha sucuk ha salam

Herseyi kendim dikim yapmaya calisiyorum
rahmetlı annanem dıkıs hocasıydı ölene kadar herseyını kendı dıktı hem kendısıne hem kızlarına ve bız torunlarına
dıkısı de ogrettı bana bırcok abıyemı elbısemı kendım dıktım kızımın dogum gunlerınde abıyelerını kendım dıkıyorum
babanemde dıkıs hocasıydı bu arada yanı bunlar aslında normal ve olması gereken seyler ama sız yınede cok salam sosıs falan yemeyın onlar hasta eder saglık daha pahalı

Her şeyin fazlası zarar. Mesela diktiğiniz şeyler alacaklarınızın yerini tutuyor mu yoksa idare eder sonuçta daha ucuza geldi diye mi düşünüyorsunuz
Yerini tutar ve gercekten daha ucuza geliyor

4 yıl aynı babet mi benim ruhummm sıkılırrr ayol.temizliğe gider gene de alırım cici ayakkabılarrrr :KK70:
Yok kiz babet 2 yila bir degisiyor 😆😆

Bu yonden bakmamistim acikcasi
Salami da bitiremeyecegimizi anlayinca buzluga atiyorum ama 3 4 aydir hic almadim buzluktakini bitirmeye calistim
Ama onerini dikkate alip bir daha almicam
Kendim yapicam sucugu ha sucuk ha salam
hah ıste aynen en guzelı
bız kendımız yapıyoruz sucugu coook lezzetlı oluyor ve besleyıcı kendımı bıldım bılelı yanı 34 yasımdayım baba evınde cok kucuktum babam yogururdu hatta baharatı katıp :D

rahmetlı annanem dıkıs hocasıydı ölene kadar herseyını kendı dıktı hem kendısıne hem kızlarına ve bız torunlarına
dıkısı de ogrettı bana bırcok abıyemı elbısemı kendım dıktım kızımın dogum gunlerınde abıyelerını kendım dıkıyorum
babanemde dıkıs hocasıydı bu arada yanı bunlar aslında normal ve olması gereken seyler ama sız yınede cok salam sosıs falan yemeyın onlar hasta eder saglık daha pahalı
Birde cevresel faktor var maalesef surekli herseyin tutumlu tasarruflu uzaklasiyorum bu sefer diger yakinlarim soyluyor
Millette birbirine anlatinca herkes tasarrufcu diyor

Ben tasarruflu olduğunu düşünüyorum. Kumaş konusunda tecrübesizlik olarak algıladım.
Herkesin cimri demesine şaşırdım.
Salam meselesi de tercih meselesi. Buzluğa girmiş şeyleri yemesini çok sevmem ama neden sağlıksız anlamadım. Sağlığa dikkat edecek olursak salamı hiç yememek lazım. Ama buzluğa girmesi sağlık açısından farketmez sanırım

Back