• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tutumlu hanımlar bu işin sırrı nedir?

benim maaşım krediye gittiği için ve düzenli maaş alamadığım için para biriktiremiyorum bende onun yerine oğluma kumbara hesabı açtım elimde olan bozukları içine atarak onun adına birikim yapmaya başladım
en güzeli altın yapıp kenara koymak ilerde çok faydasını göreceksiniz.

Ilerisini dusunebilirsin.
Gerek ihtiyacin olmasi ihtimalini, gerek bitiktirirsen elde edebileceklerini...
Kiyafet vs kucuk alisverislerin sonu yok. Biriktirirsen ev araba gibi mal varligina kavusabilirsin. Ya da birikim, altin gibi seylerin olabilir. Ben sahsen malim olsun heveslisiyim. Elimde degerli birsey olunca arkam saglam gibi hissederim. O yuzden biriktirmeyi severim.
Altin seviyorsan altin al. Beni cok heyecanlandirir altinlar. Hep birsuru altinim olsun istemisimdir. Sen de bu tur seylere heveslensen bu kadar cok harcamazsin. Ya da ilerde alabilecegin ev, araba gibi seylere odaklan
.

Canım ya bu zamanda korkudan altın bile takılmıyor.düğünlerde bile takmaya korkuyorum.reşatları da anneme verdim.onlari da kendimden koruyorum ;)

benim maaşım krediye gittiği için ve düzenli maaş alamadığım için para biriktiremiyorum bende onun yerine oğluma kumbara hesabı açtım elimde olan bozukları içine atarak onun adına birikim yapmaya başladım
en güzeli altın yapıp kenara koymak ilerde çok faydasını göreceksiniz.

Bak bunu yapabilirim galiba.çünkü o paradan anında kurtulmalıyim.bankaya gidene kadar para da bitmiş olur bende

Bu hesabı nasıl acabilirim?
Benim paşa 2 yaßinda

Hanımlar ben tam anlamıyla bi alısveri§ canavarıyım
Para harcayınca nebiliyim.ruhum hafifliyor:23:
Tabi cüzdanım da hafifliyor:1
Özellikle annem çok eleştiriyor.ona da hak veriyorum.bazen gerçekten ipin ucu fena kaçıyor.
Uf yaaa
Eşim pek umursamazdı.annem konuşa konusa onun da gözüne batırıyor.
Şimdi o da biraz mırın kırın ediyor.para biriktirmek güzel bi huy.elim çok açık asla cimri olmak istemem ama biraz tutumlu olsam keşke
Kendimi nasıl frenliyebilirim sizce?
Siz bunu nasıl başarıyorsunuz?

cimrilikle tutumlu olmak apayrı bir şey,alacağınız şeylerin ihtiyacınız olup olmadıgını ölçün tartın ,önünüze bir hedef koyun ,bir kumbara yapabilirsiniz mesela oraya para atmayı zorunlu olarak görün

kendımden örnek vermek gerekırse asla cımrılık yapmadım sadece ihtiyacım olan şeyleri almaya calıstım tabı onlarıda kalıtelı marka aldım :) ve araba almayı düşünüyorduk , 1 yılda 19 bin tl birikim yapmayı basardık eşimle gezdik yedik içtik ama hersey ölçülüydü ve ben her ay kenara kendı maasımdan en az 500 tl koymam gerekıyor dıye şart koydum önüme :) eşimde maaşından ayırdıgını kenara atardı

şimdide dogacak oglum için birikim yapmaya calısıyorum hedefim ücretsiz izine ayrıldıgımda biriktirdiğim para bize yetebilsin :)

IİKİNCİ BİR Yöntem olarak şunu da öneririm:

Bazen alışveriş yapmaya, markete gidip hunharca almaya psikolojik olarak ihtiyaç duyuyorum.
Böyle zamanlarda markette aheste aheste, her istediğimi sepete aatıyorum. Rafların önünde yarım saat duruyorum, her ürünü güzelce inceliyorum, yumuşatıcıları koklayıp seçmem 45 dk sürüyor.
Ayaklarım ağrıyana kadar mağazadan / marketten çıkmıyorum.

En son, kasaya gelmeden önce tenha bi yere geçip Sepet Değerlendirmesi yapıyorum.
Elini vicdanına koy börtlen buna ihtiyacın var mı? Diye sorarak sepeti inceliiyorum.

İlk baştaki psikolojik açlığım 3-4 saatte kaybolduğundan o an daha objektif bakabiliyorum.

Hepsini değil tabi ama o an ikinci bi gözle vazgeçebildiğim en az bikaç şeyi geri bırakıyorum. Ve hiç kötü hissetmiyorum.
Son derece mutlu ve tatmin olmuş şekilde evime gidiyorum.

Tavsiye ederim. :2: :2: :2:

evet ben de bunu kendimce yeni keşfettim ama geri koyarken utaniyorum.bazen bi kenara birakip sivişiyorum.raflari düzenleyenlerden de 1 ton kufur yemişimdir herhalde ;(

cok ise yarıyor

..................
...

Son düzenleme:
Çok tutumlu bir insanım. Bunu çevrem de söyler.

Üniversiteye başladığımdan beri birikim yaparım.- 18 yaşımdan beri-

Her zaman bir amaç uğruna birikim yaptım.

Okurken işsiz kalırım diye birikim yaptım - öğretmenlik okuyordum ve atanmam zordu.

Çok şükür mezun olur olmaz çalışmaya başladım, birikimim kar kaldı.

Sonra 1 yıl çalıştım, evlenmek için biriktirdim, borçsuz evlendim, kimseden yardım almadım, yalnızca eşim ve ben aldık iğneden ipliğe her şeyi, daha çok benim katkım oldu.

Şimdi 25 yaşındayım ve ev kredisini düşük çekmek için biriktiriyorum.

Bunu nasıl beceriyorum?

Güdülendiğim şeylerin benim olduğunu hayal ederek.

Evlendiğimden beri ev hayal ediyorum, nasıl düzenleyeceğimi vs.

Almak istediğim bir şey olursa evde onun yerine alternatif olarak kullanacağım bir şey var mı diye düşünüyorum, varsa asla almıyorum.

Ama bazen isyana da geliyorum elbette :1:

Üç günlük dünya , gençliğimde harcayamıyorum ne zaman harcayacağım diye düşünüyorum.

Ama hemen ardından çevremde müsrif olup sıkıntı çekenleri düşünüyorum :1::1:

Kısacası benim tutumun zihinsel jimlastiklerimden geçiyor, yorucu ama başarı muhakkak :1::1:

bravo size ya..
ögrenciyken bile para arttırmak
ayakta alkışlıyorum sizi :)

Özellikle annem çok eleştiriyor.ona da hak veriyorum.bazen gerçekten ipin ucu fena kaçıyor.
Uf yaaa
Şimdi o da biraz mırın kırın ediyor.para biriktirmek güzel bi huy.elim çok açık asla cimri olmak istemem ama biraz tutumlu olsam keşke

borcun harcın olup paran yoksa öle bi tutumlu olursunkii kuruşun hesabını yaparsın benim gibi

Arkadaşlar tesekkur ederim.
hem motive oldum.hem de güzel fikirler edindim

Biz de kredi karti yoktur.taksite hic girmem.Cok gerekmedikce krediye de girmeyiz
Özellikle eşim oyle.sadece nakitle alışveris yapar.

En ev hanimiyim.eşimin kendi isyeri var.yani düzenli maas yok zaten.kendisi birikim yapıyor.
benim derdim benim elime geçen parayı arttırmakn
mesela bi keresinde tam altın yaptım gösterdim.
noldu köşe mi olcan diye dalga geçti :(

benim de hevesim ućtu gitti
Ben yiyecege para harcamam.o eşimin uzmanlik alanı ;)
Gerekli gereksiz abur cubur alır
dışarda yemek yeriz bazen.ona ses cikarmiyorum ama haftada 2 de cok bence

Ben daha çok kiyafet kitap
oğlum için kitap egitici oyuncak vs. Harcıyorum
Bi de dısarfa yemek yemeye ben de alıstim.

k.v. kenarda 1000 tl nakit bulundururum.ondan sonrası harcayabilecegim paradir.cebimde 1000 tl varsa bende para yoktur diyo

bana 1000 lira deyince gözumun önünde avmler canlanmaya baslıyor ;)
Ayakkabi elbise kitap ooooooo uçuyorum.
bi de incik boncuk almaya bayılıyorum
Gardrobum hić giymediğim kıyagetlerle dolu
bi de marka değil ama kalite olması gerekir

Annemin dedigi gibi mağazaya girdiğimde neyi alcağımı şaşırıyorum
üfff

İhtiyaç ve isteklerinizi ayırarak işe başlayabilirsiniz
Hangi kadın mağazaya girip bişeyi beğenmeden çıkabilir ki
İşte o anda ihtiyaç mı istek mi diye içinden geçirdiğin an iş bitiyor
Asla kenara para atmadan ay geçirmem
Sizin çocuğunuzda varmış onun için bile yatırım yapmaya teşvik edebilirsiniz kendinizi

IİKİNCİ BİR Yöntem olarak şunu da öneririm:

Bazen alışveriş yapmaya, markete gidip hunharca almaya psikolojik olarak ihtiyaç duyuyorum.
Böyle zamanlarda markette aheste aheste, her istediğimi sepete aatıyorum. Rafların önünde yarım saat duruyorum, her ürünü güzelce inceliyorum, yumuşatıcıları koklayıp seçmem 45 dk sürüyor.
Ayaklarım ağrıyana kadar mağazadan / marketten çıkmıyorum.

En son, kasaya gelmeden önce tenha bi yere geçip Sepet Değerlendirmesi yapıyorum.
Elini vicdanına koy börtlen buna ihtiyacın var mı? Diye sorarak sepeti inceliiyorum.

İlk baştaki psikolojik açlığım 3-4 saatte kaybolduğundan o an daha objektif bakabiliyorum.

Hepsini değil tabi ama o an ikinci bi gözle vazgeçebildiğim en az bikaç şeyi geri bırakıyorum. Ve hiç kötü hissetmiyorum.
Son derece mutlu ve tatmin olmuş şekilde evime gidiyorum.

Tavsiye ederim. :2: :2: :2:

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aha! Buldum seni :)
Demek markette sagda solda kalan urunlerin sebebi sendiin..

En iyi yontem bence maas hesabinda para birakmak. Esimin maasini ben cekiyorum ona soylemeden para birakiyorum.
Bir de parayi ceker cekmez elli yuz gozume ne kestirirsem atiyorum kumbaraya..

Canım alışveriş yaparken düşün aldığın şeyi istedin için mi yoksa ihtiyacın oldu için mi alıyorsun isteğin içinse arkana bakmadan çık bu benim taktiğim evde aynından değişigini görünce istiyorsun ama al al ev doluyor bi kendine hedef koy birikimin olsun kıyıda unut onu limaeyede söyleme yase annene ver istesemde vermez

ben her ay bi miktar para koyarım. para koymazsam rahat hissedemem kendimi. Bende bütün parasını harcayanlara şaşırıyorum, hayatta yapamam:1: ha olur da zor durumda kalırım o zaman harcarım. ama genelde maaşımın 1/3 'ünü biriktiririm. İçim o zaman rahat ediyor. kaldı ki esas hedefim maaşımın yarısını biriktirmektir:27:

Sürekli görmiceğin biyere koycaksın gördüğünde onu orda görmek hoşuna gidicek biraz daha ekliceksin sonra unutcaksın sonra yine bir tesadüf eseri görceksin hoşuna gidicek onu orda görmek biraz daha koycaksın .. :)

Aha! Buldum seni :)
Demek markette sagda solda kalan urunlerin sebebi sendiin..

En iyi yontem bence maas hesabinda para birakmak. Esimin maasini ben cekiyorum ona soylemeden para birakiyorum.
Bir de parayi ceker cekmez elli yuz gozume ne kestirirsem atiyorum kumbaraya..

Ehe yakalandım :$

Valla benim alkşverişte filan yöntemim bu. Ama bıraktıgım ürünleri rastgele değil yine yerlerine bırakıyorum.
Kendime hedefler koyarak para da biriktiriyorum. O sepeti ikinci kere degerlendrmek çok işe yarıyo ama.

Ehe yakalandım :$

Valla benim alkşverişte filan yöntemim bu. Ama bıraktıgım ürünleri rastgele değil yine yerlerine bırakıyorum.
Kendime hedefler koyarak para da biriktiriyorum. O sepeti ikinci kere degerlendrmek çok işe yarıyo ama.

Buarada mesajı neden madde madde yazdığımı bende anlamadım..içgüdüsel olarak görmekte zorlanma rahat rahat seçebil diye heralde şahsen daha mantıklı birşey gelmiyor aklıma

Uf yaaa

Benim yakın arkadaşım böyleydi.Hatta bir gün sürekli aldığım kremlerin markası Boynerde beni cilt bakım gününe çağırdı.Ben de arkadaşıma da randevu rica ettim olur dediler.Bana bakım yapılırken dedim ki ona " Bak bunlar satış yapmak için her şeyi önerirler.Sen eğer ihtiyacın varsa al." diye.Ben makyajımı yaparken bir baktım arkadaşım poşetlerle geliyor.Bir toniğe 80 TL vermiş ve daha bir sürü saçma sapan şey yanında.Ne yaptın sen böyle diye şaşkın şaşkın sordum ihtiyacım vardı aldım dedi.Orada bir şey diyemedim.Hadi kahve içmeye gidelim dedim.Gittiğimiz yerde bir vicdan azabı çektirdim buna sormayın.Çocuğunun rızkı bu günah ben bile almam.Bir toniğe o kadar para verilir mi falan dedim.Aradan 1 saat geçmeden geri iade ettirdim aldıklarını.Sonra dedim valla bütün avmlere zararlı deli diye asarım resimlerini içeri bile giremezsin dedim.O günden beri bir şey alırken aklına ben geliyormuşum korkuyorum senden bırakıyorum hemen yerine diyor😄😄😄

Bende hic para biriktirameyenlerdenim.Kenara 100 tl koysam keskn ekstra harcama cikiyor harciyoruz onu.Yani biz anca ay'i kurtariyoruz.

Öncelikle bende alışveriş çok yapan biriydim ve kendimi durdurmayı başardım. Bu işin kuralları var ;

kendinize güvenin ve iradenizi konrol altında tutun,
Büyük bir hedef belirleyin
Altın alın ,bozdurup harcamaya kıyamıyorsunuz.altın günü yapabilirsiniz tanıdıklarınızla
Alışveriş sitelerinden uzak durun
Vitrinde kıyafet görürseniz dolabınızı gözden geçirin gercekten ihtiyacınız olup olmadıgını birkaç dk düşünün kafanızda kombin yapın
Her ay taksit ödüyormuş gibi bankanıza para yatırın ve o parayı yok sayın az miktarla başlayın sonradan alışkanlık haline geliyor inanın
Şimdiki harcamalarınızı ve taksitlerinizi tablo yapın ve asla taksitli alışveriş yapmayın (taksit olmayan paraya ipotek koymaktır)
Ve özel günler için alınan kıyafetlerin çogu az yada hiç giyilmeden başkasına veriliyordur kıyafetlerinizi giyiniz :)
Çok alışveriş yapıcam diyosanız belli bir limitle her zaman giyilebilecek modası geçmeyen kıyafet alınız(kilonuzu ve hamilelik durumunuzu dikkate alınız)

Bende çok savruk bi hatundum taaa ki evlenene kadar.evlenmeden önce gayet iyi maaşım olmasına rağmen son kuruşuna kadar tek başıma yedim paralarımı bir kuruş birikim yapamadan 4 yıl çaıştım ve evlendim.Eşimde tam tersim çok hesaplı yatırım yapma hastası benim alışveriş manyaklığımı bildiği için o kadar borcun içinde gitti bide bana araba aldı bana ödetiyor benzinine kadar hiç karışmıyor sırf boşa harcamayayım yatırım olsun diye. şuan onlarla uğraştığımız için alışveriş lüksüm kalmadı ister istemez sıkıyorum kendimi.en iyi yöntem borçtan korkmıcaksın ben bunu anladım birikim yapıcaksın mecbur kalınca harcanmıyor iyi ki evlenmeden doya doya almışım diyorum.alışveriş merkezlerinden mümkün mertebe uzak durmak lazım birde ihtiyacın olanı almak lazım...Ben yola geldi darısı isteyenlerin başına :52:

Back
X