• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tutumlu hanımlar bu işin sırrı nedir?

ben kumbara aldım..
mısal 50 lıram mı var ogun..20 sını oraya koyup,sadece 30 lıralık yaşıyorum..

ordakı paraya kesınlıkle dokunmuyorum hıcbı zaman..
elındekı her paranın bı kısmını oraya aktarınca,hem gereksız harcaman kalmıyor,hem zor anında kurtarıcın bulunuyor..

kımısıde her ay 1 çeyrek kenara atar..

yanı tabıkı alısverıs yapıp,kendını mutlu etceksın ama abartmamak ıcın bı yandan da bırıkım yap..

iki kredi ödüyoruz

iki çocukla dünyanın masrafını yapıyoruz

ama yine de ben de aynı dertten muzdaribim.

elime geçen parayı borçlara verdikten sonra kalanını hemen harcıyorum
gereksiz şeyler almıyorum ama hemen bitiriyorum
sonra da dımdızlak kalıyorum parasız oyyy oyyyy

sanki para ceimde nadiren bulunduğundan cebime girdiği an beni gıdıklıor :)

aylık maaşımı alınca borclarımı öder kendıme cep harclıgı ayırıp bankaya 2 3 gram ne kadar atabıırsem atarım ayrıca euro alırım 10 15 onuda ayın sonunda sıkısıyorum hemen ordan harcarım. ıhtıyacım olanı alırım dunya kıyafetım var bakarım kombıneyemedıgım olursa onun atına ustune bırsey alırım. giymedıgım daha doğrusu zamanında almısım ama sonra gıymemısım şu sıralar yırtık kotlar moda netten oğrendım yırtık yapılmasını kotlarımı yırtıyorum 2 kotum su anda rahatsa seve seve gıyıyorum bu sekılde ve sırt moda dıye 50 60 tl yırtık kota vermek zorunda kalmadım. işe gelırken yol param yok sabah aksam yarım saat yururum. canım ne isterse yerım yanımda bırınıde aramam bir yere gıtmek ıcın.

size tavsıyem gereksız alısverıs yapmak yerıne eskılerı degerlendırın. takı cok severım bazı kolyeler o kadar pahalıkı 30 40 tl ve hevesım gececek bılıyorum 1 2 takmadan sonra guzelce alıyorum motıfını boncukcudan alıp benzerını yapıyorum. el emegım cok severekte takıyorum.

eşim tutumlu benim,ben ondan daha az tutumluyum. mesela ben para biriktirip tatile gitmeyi hatta daha çok kısıp yurtdışına tatile gitmeyi isteri. eşime bu saçma gelir. ammmaaa gel gör ki adamı da kendime benzettim,tatil arıyo şimdi :9:

Sadece ihtiyacın olan şeye bak al, herşeye bakıp kendini gaza getirme
Bi defter tut, gelir gider şeklinde yaz bi de

ben tutumlu bi insanım aslında bazen cimri olduğumu bile düşünüyorm ama eşim öyle olmadığımı söylüyor. Ama sen nasıl içinden gelerek harciyosan buda içten gelen bişey bence. mesela ben küçük yerde yaşıyorm bi marketten gidip alışveriş yapmam çünkü biri indirimdeyse diğer ürüne koyuyolar o farkı o daha pahalı oluyo böylece pek bişey farketmiyor bütün ürünleri aynı yerden alınca. ben nerde ne uygunsa onu alırım. bazı şeyler evmde bitmemiş olsa bile indirimdeyse o an alır kenara koyarm temzlk ürünleri için örneğin.
Tv de bi programda uzman kendinize sorun bu sizin için istek mi ihtiyaç mi diyodu sizde bu tekniği uygulayın bence.

almak istediğim şeyi o an çok çok istesem de 1 gün bekliyorum. eğer 1 gün sonra hala aynı aşkla almak istiyorsam gidip alıyorum.
ama çoğunluklaa "amaaaan bunu da napıcam ki aslında" dediğim oluyor :)

Hanımlar ben tam anlamıyla bi alısveri§ canavarıyım
Para harcayınca nebiliyim.ruhum hafifliyor:23:
Tabi cüzdanım da hafifliyor:1
Özellikle annem çok eleştiriyor.ona da hak veriyorum.bazen gerçekten ipin ucu fena kaçıyor.
Uf yaaa
Eşim pek umursamazdı.annem konuşa konusa onun da gözüne batırıyor.
Şimdi o da biraz mırın kırın ediyor.para biriktirmek güzel bi huy.elim çok açık asla cimri olmak istemem ama biraz tutumlu olsam keşke
Kendimi nasıl frenliyebilirim sizce?
Siz bunu nasıl başarıyorsunuz?

anneler hep aynı :) işin sırrı ya mecbur olacaksınız ya da bir hedefiniz olacak, ama para harcamak içinde her isteğinizden vazgeçmeyeceksiniz. aylık kendinize kota koyabilirsiniz alışveriş konusunda, her ay bir eksiğinizi alabilirsiniz. ya da indirim dönemlerinde ihtiyaçlarınızı alıp, sezonda para biriktirebilirsiniz... ben çalışmaya başladığımdan beri hem harcıyorum hem biriktiriyorum. dışarda yemek yemek çok harcatıyor mesela eskiden asla yemezdim şimdi sağolsun eşim sayesinde hep dışardayız:P ev yemeği çok sevmez,sebze yemez vs...

ben kendimden örnek vereyim. örneğin maaşım yattı diyelim. bir miktar bankada bırakıyorum, hepsini çekmiyorum. mesela 200 tl civarı. onu unutuyorum. harcamıyorum. çektiğim parayı da paylaştırıyorum. ev masrafları vs. çıkıyor. kendime harçlık ayırıyorum.

bir de hiç dokunmayacağım dediğim bir para ayırıyorum. yani hem bankada hem yanımda dokunmayacağım para ayırıyorum. miktarı her ay değişiyor. bazen çok borcumuz oluyor, 100 tl kalıyor. bazen borcumuz az oluyor 500 tl birikiyor. verdiğim miktarlar örnek. herkesin bütçesine harcamalarına göre değişir.

bu kalan paralarla da her ay sonu altın dolar gibi şeyler alıyoruz. bu birikimi ben yapıyorum, eşimden daha tutumluyum. bu birikime de yeni başladık. çünkü yeni evliyiz, eşya borcumuz vardı. iyi kötü birikime başladık.

bu taktiği çocukluğumdan beri kendimi bildim bileli uygularım. çocukken de çok biriktirirdim. ceplerimden çantalarımdan hep para çıkar, az ya da çok. eşim bugün dedi ki "seni silkelesek de paralar şöyle dökülse" :9:

not: cimri değilim. kıyafet alırım , özellikle ayakkabıya iyi para veririm. dolaplar ayakkabı dolu. makyaj ve kişisel bakımıma önem veririm, kaliteli malzemeler alırım. kitap gibi şeyleri korsan almam, çok kitap alırım. ama yeme içmem pek yok. öğle arası geldi , ben sabahtan 1 poğaçayla duruyorum.

not 2: eşim de ben de memur maaşı kadar alıyoruz

Son düzenleme:
3 bin maaş alıyorsam 2 sini mutlaka hesaba yatırırım. Bazen her bayan gibi kendimi kaybettiğim oluyor tabii alışveriş yaparken ama genellikle düşünüP harcarım. Hatta eşimin maaşıda yatınca ne kadarını alıyım bu kadar yetermi diye sorarım :1:
Eşim bu biriktirme işine yeni yeni alışıyor. Kendisiyle tanıştığımızda batmış bir haldeydi.

Arkadaşları sağolsun. Tabir yerinde ise ''Takmayan kalmamış.''
Kredi kartlarını arkadaşlara vermeler, Telefon almışlar faturasını bizim telefon faturasına ekletmişler, Bidie kartborcunu kapatıyım diye başka kart almış .......
Son damla düğün üstü arkadaşının eşimi dolandırması oldu. Hemde çocukluk arkadaşı. Hem borç para almış. Hemde kartını almış sonuna kadar yemiş içmiş.
O gün bugündür hesaplar benden sorulur.

:42:

Eşimle aylık 1 kumbara dolduruyoruz kızımız için.Yaklaşık 150 tl çıkıyor:1:güne girerim.eşimide tehdit edip kadınlar gününe sokarım:27:
Maaşımızı alınca temel ihtiyaçları çıkarırım kira,faturalar,bina temizlik,gün paraları.Kalanı paşlaşırız ama 500 kaldıysa 300 benim 200 eşimiz:1:çok adilim çookkkk:21:

uuff bendee müsrifim .. :ssz:
ne görsem alırım ki .. :26:
kayınvalidem ve annem .. :30:
biz sen olsak la baslayan sözler .. :30:
gel birde bana sor yetiyo da sanki arttırmıyoz :23: :9:

Ben tutumluyumdur çok şükür.
Çok korkarım birine muhtaç olmaktan.
Bu işin hastalığı var,işsiz kalma durumu var.
Kendime yetebilmeliyim diye düşünürek tutarım paramı.
Şükürler olsun ki ailemin durumu iyi ama ben yine de sırtımı onlara yaslamak istemem.

IİKİNCİ BİR Yöntem olarak şunu da öneririm:

Bazen alışveriş yapmaya, markete gidip hunharca almaya psikolojik olarak ihtiyaç duyuyorum.
Böyle zamanlarda markette aheste aheste, her istediğimi sepete aatıyorum. Rafların önünde yarım saat duruyorum, her ürünü güzelce inceliyorum, yumuşatıcıları koklayıp seçmem 45 dk sürüyor.
Ayaklarım ağrıyana kadar mağazadan / marketten çıkmıyorum.

En son, kasaya gelmeden önce tenha bi yere geçip Sepet Değerlendirmesi yapıyorum.
Elini vicdanına koy börtlen buna ihtiyacın var mı? Diye sorarak sepeti inceliiyorum.

İlk baştaki psikolojik açlığım 3-4 saatte kaybolduğundan o an daha objektif bakabiliyorum.

Hepsini değil tabi ama o an ikinci bi gözle vazgeçebildiğim en az bikaç şeyi geri bırakıyorum. Ve hiç kötü hissetmiyorum.
Son derece mutlu ve tatmin olmuş şekilde evime gidiyorum.

Tavsiye ederim. :2: :2: :2:

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

anneler hep aynı :) işin sırrı ya mecbur olacaksınız ya da bir hedefiniz olacak, ama para harcamak içinde her isteğinizden vazgeçmeyeceksiniz. aylık kendinize kota koyabilirsiniz alışveriş konusunda, her ay bir eksiğinizi alabilirsiniz. ya da indirim dönemlerinde ihtiyaçlarınızı alıp, sezonda para biriktirebilirsiniz... ben çalışmaya başladığımdan beri hem harcıyorum hem biriktiriyorum. dışarda yemek yemek çok harcatıyor mesela eskiden asla yemezdim şimdi sağolsun eşim sayesinde hep dışardayız:P ev yemeği çok sevmez,sebze yemez vs...

Eşinizin dışarda yemeği sevdiği yemekleri evde yapabilirsiniz. Tarif bile verebilirim. :2:
Sofrayı da balkona kurarsınız oh mis.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Luzumsuz harcadiginiz miktarda parayi dovize cevirin, mesela dolar. Cuzdaninizda o sekilde dursun. Emin olun o sekilde harcamak daha zor oluyor :) hem de bu sekilde ufak ufak birikim yapmis oluyorsunuz :)

Çok tutumlu bir insanım. Bunu çevrem de söyler.

Üniversiteye başladığımdan beri birikim yaparım.- 18 yaşımdan beri-

Her zaman bir amaç uğruna birikim yaptım.

Okurken işsiz kalırım diye birikim yaptım - öğretmenlik okuyordum ve atanmam zordu.

Çok şükür mezun olur olmaz çalışmaya başladım, birikimim kar kaldı.

Sonra 1 yıl çalıştım, evlenmek için biriktirdim, borçsuz evlendim, kimseden yardım almadım, yalnızca eşim ve ben aldık iğneden ipliğe her şeyi, daha çok benim katkım oldu.

Şimdi 25 yaşındayım ve ev kredisini düşük çekmek için biriktiriyorum.

Bunu nasıl beceriyorum?

Güdülendiğim şeylerin benim olduğunu hayal ederek.

Evlendiğimden beri ev hayal ediyorum, nasıl düzenleyeceğimi vs.

Almak istediğim bir şey olursa evde onun yerine alternatif olarak kullanacağım bir şey var mı diye düşünüyorum, varsa asla almıyorum.

Ama bazen isyana da geliyorum elbette :1:

Üç günlük dünya , gençliğimde harcayamıyorum ne zaman harcayacağım diye düşünüyorum.

Ama hemen ardından çevremde müsrif olup sıkıntı çekenleri düşünüyorum :1::1:

Kısacası benim tutumun zihinsel jimlastiklerimden geçiyor, yorucu ama başarı muhakkak :1::1:

Ben bekarken çok iyi para biriktirirdim. hem tek başıma yaşardım hem ulaşım parası verirdim hem görev yaptığım okula para harcardım hem kendime az da olsa harcardım ve param artardı. o amanlar bir bereketi vardı paramın şimdi paso borca gidiyor evlilik bu olsa gerek. neyse nasıl arttırdığıma bakalım benim babamın durumu iyi değildi önce onun borçlarını düşünerek arttırdım yani öncelik o borçların kapanmasıydı ihtiyaçları erteledim sonra ev aldık annemlere bu sefer baktımki kıyıda köşede az paramda birikmiş birde kredi çektim ödeme limitini yüksek tuttum doğal olarak bir tasarruf sağladım sonra geleceğimi düşündüm ben muhtaç olsam kim yardımcı olur elbette kimse dedim ve her ay arttırdığım parayı kontrol edip kendimi motive ederek tutumluluğa devam ettim. evlenirken masrafımı kendim arşıladım ailemede iyi bir miktar para bıraktım ablam var o inanılmaz birisi sürekli para harcar ama neye hacar bilmeyiz sürekli borçlu sürekli oada çok yardım ettim artık illallah ediyorum ondan ve onu düşünmüyorum. borçlar bitince yine arttırırım yaklaşık 5000 lira giriyor evimize ama eksideyiz borcumuz olmasa en fazla 2000 lira harcıyoruz gerisini yine biriktiririz.

Back
X