• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tutumlu hanımlar bu işin sırrı nedir?

petunya8i8

Üye
Kayıtlı Üye
Hanımlar ben tam anlamıyla bi alısveri§ canavarıyım
Para harcayınca nebiliyim.ruhum hafifliyor:23:
Tabi cüzdanım da hafifliyor:1
Özellikle annem çok eleştiriyor.ona da hak veriyorum.bazen gerçekten ipin ucu fena kaçıyor.
Uf yaaa
Eşim pek umursamazdı.annem konuşa konusa onun da gözüne batırıyor.
Şimdi o da biraz mırın kırın ediyor.para biriktirmek güzel bi huy.elim çok açık asla cimri olmak istemem ama biraz tutumlu olsam keşke
Kendimi nasıl frenliyebilirim sizce?
Siz bunu nasıl başarıyorsunuz?

Hem dunyanin en tutumlu, hem de en tutumsuz insaniyimdir :)

Ben alisverisi nadir yaparim. Yani soyle soyliyim, mesela 2 ay alisveris yapmam 3. Ay bi alisveris yaparim batarim -.- sonra mecburiyetten ve biraz da afedersiniz dotumu toplamak icin 2 ay alisveris yok. Tabi bu sureler duruma gore degisiyor

Biri bizi aydinlatmali kesinlikle. Allaha sukur maddi sikintim da yok ama hicbir zaman tutumlu olamadim. Birikmis param olmadi hic. Alisveris manyagi da degilim. Sadece yemek yemek icin harcayip duruyorum ya.

Ben işin sırrını şu olarak görüyorum.
O parayı tutacak kadar değerli o anki alışverişin getireceklerinden "daha büyük" bi hedefiniz, hayaliniz olması gerekiyo.
Yani bu büyük bi hayal de olabilir küçük de. Somut bi hayal de olabilir, soyut da.
Örneğin, alışveriş yaparsanız elinize geçecek şey ayakkabı diyelim. Ama parayı tutarsanız ve biraz biriktirirseniz daha sonra elinize geçecek olan prada çizmelerse mesela. Bu küçük hedefin örneği.
Veya işte tutumlu olursam, cebimdekini şu an harcamazsam ev alıcam gibi bi hayal büyük ve somut hedefin örneği.
Veya sadece "tutumlu olup harcamazsam ay sonunda daha huzurlu ve rahat olucam" da soyut bi hedef.
Neticede kendinizi o daha büyük olan hedefe ulaşabilmek için frenliyyorsunuz.
Ancak tabii ki o hedefe gönülden bağlanmak, çok istemek gerekli. Geçici hevesler işe yaramıyo.

Bu yol, tutumlu olmaya giden yolun en temelinde yatan fikir bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

O parayı tutacak kadar değerli o anki alışverişin getireceklerinden "daha büyük" bi hedefiniz, hayaliniz olması gerekiyo.
Yani bu büyük bi hayal de olabilir küçük de. Somut bi hayal de olabilir, soyut da.
Örneğin, alışveriş yaparsanız elinize geçecek şey ayakkabı diyelim. Ama parayı tutarsanız ve biraz biriktirirseniz daha sonra elinize geçecek olan prada çizmelerse mesela. Bu küçük hedefin örneği.
Veya işte tutumlu olursam, cebimdekini şu an harcamazsam ev alıcam gibi bi hayal büyük ve somut hedefin örneği.
Veya sadece "tutumlu olup harcamazsam ay sonunda daha huzurlu ve rahat olucam" da soyut bi hedef.
Ancak tabii ki o hedefe gönülden bağlanmak, çok istemek gerekli. Geçici hevesler işe yaramıyo.

Aklima yatti bu fikir. Heveslendim gercekten. Tesekkurler. Hemen bir hedef bulacagim kendime. Hakikaten bu fikir ise yarar.

Çok güzel fikirmiş bayıldımm... Bunu icraate dökmek istiyorum..:52::52:

Disari cikarkken yanina parani kartini almicaksin.yoksa alisveris imkansız oluyor.sadece gezecegin kadar para alcaksin.

سبحان

Ilerisini dusunebilirsin.
Gerek ihtiyacin olmasi ihtimalini, gerek bitiktirirsen elde edebileceklerini...
Kiyafet vs kucuk alisverislerin sonu yok. Biriktirirsen ev araba gibi mal varligina kavusabilirsin. Ya da birikim, altin gibi seylerin olabilir. Ben sahsen malim olsun heveslisiyim. Elimde degerli birsey olunca arkam saglam gibi hissederim. O yuzden biriktirmeyi severim.
Altin seviyorsan altin al. Beni cok heyecanlandirir altinlar. Hep birsuru altinim olsun istemisimdir. Sen de bu tur seylere heveslensen bu kadar cok harcamazsin. Ya da ilerde alabilecegin ev, araba gibi seylere odaklan
.

büyük bir şey alıp ev araba gibi borca girersen, lüzumsuz alışveriş yapmazsın:)

büyük bir şey alıp ev araba gibi borca girersen, lüzumsuz alışveriş yapmazsın:)

açıkcası ben öle bir borca girmek istiyorum öderim bitsin diye ama eşimde cesaret yok o yğzden benide soğutuyor.kaç gündür araba almak için dil döküyorum yok,ev alalım yok.araba taksitlerini ben ödiyeceğim bu arada ona dokunmıycam ama nafile

açıkcası ben öle bir borca girmek istiyorum öderim bitsin diye ama eşimde cesaret yok o yğzden benide soğutuyor.kaç gündür araba almak için dil döküyorum yok,ev alalım yok.araba taksitlerini ben ödiyeceğim bu arada ona dokunmıycam ama nafile

işte hedef olmayınca para tutulmuyor maalesef.

Katiliyorum...
Bende uygulayayim bunu :1:

Eskiden her beğendiğimi alıyordum , şimdi seçici davranıyorum
Dolabımdan kullanmayacaklarımı eledikten sonra , ihtiyaç listesi çıkarıyorum sadece onları alıyorum
Çoook beğenirsem bir kaç parça eklerim arada
Alışverişlerimi sezon sonu yapmaya çalışırım
İyi marka klasik parçalar daha uzun kullanılıyor
Modaya göre değil tarzıma göre alırım
Para arttığında gram altın yaparım yoksa o parada gider:31:

evliliğim süresince girişken hep ben olmuşumdur eşim çok tutumlu,yani eşinde düşüncesi önemli gizli alıyım diyorum.yani bişey alalım dediğimde birkez evet dediğini duymadım korkak davranınca benimde hevesim kaçıyo borçsuzda bişey ödenmiyor.kafamda deli gibi bir sürü sorular var.oturduğum yerde ev almam imkansızlaştı başka bir ilden alıp kiraya veriyim yani bi dikili taşım olsun ama yok

benimki savruk valla yrnı düşünmez, hesabı kitabı güzel yapar ama, almaktan hiç korkmaz..ben birşey deyince de surat asar..

Emin olun bu çok iyibir yöntem kendimden biliyorum. Bende birikim konusunda çok muzdariptim. Şimdi elime para geçtiği anda hemen bir altın aliyorum. Mesela o ay zaruri ihtiyaclarimi çıkarıyorum geri kalanı altın. Böyle altinlarin biriktigini görünce hem mutlu oluyorum. Hemde hayat belli olmaz ani birşey olur altından kalkabileceğim dusunuyorum . Bu beni okadar motive ettiki ben kiyafet almayı çok seviyorum inanin dolapta bazen alıp hiç giymediği elbiseler okadar çoktuki şu an dur şu kiyafeti alacağıma birazdaha biriktireyim diyorum .sunan ihtiyaç dışında hiçbir şeye para vermiyorum.bu bende çok işe yaradi :21:

Back
X