- 6 Mart 2018
- 1.726
- 1.108
- Konu Sahibi Minikanneyimmm
Tesekkur ederimm. Aklimda buluncak sagolunnBu arada eğer açıkta kalırsa doğum yaptığın belgeyi cezaevine fakslarsın 1 hafta izin verirler
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tesekkur ederimm. Aklimda buluncak sagolunnBu arada eğer açıkta kalırsa doğum yaptığın belgeyi cezaevine fakslarsın 1 hafta izin verirler
1 seneden fazla nisanli kaldik ve nisanliligin basinda esimi sıkıştırdılar. Nisanliligin basinda cok bulusamadik. Ondan sonra konusu bi daha acilmadi esimede bulasmadilar. 1 seneden fazla gecmis ustunden korkmadim bende. Suan sevgili olaninda ayrilmaya noyeti yok gibiTabi ki kendini dusuneceksin keske nisanliyken dusunseydin cok daha iyi olurdu.Yaninda bile gezemiyorsun pesinde belalilar var diye cok buyuk cesaretle evlenmissin.Simdi bari kendini dusun.Yaralamayi yapan sucunu itiraf etse de yatacaklar mi?Bi tane sevgiliden bahsetmissin o bari aklini kullansinda ayrilsin.
Ciktiklarinda da is zor bulurlar.Hakkinda hayirlisi olsun.Ailen ne diyor duruma.Bu arada kesinlikle ailemin yaninda kalirdim1 seneden fazla nisanli kaldik ve nisanliligin basinda esimi sıkıştırdılar. Nisanliligin basinda cok bulusamadik. Ondan sonra konusu bi daha acilmadi esimede bulasmadilar. 1 seneden fazla gecmis ustunden korkmadim bende. Suan sevgili olaninda ayrilmaya noyeti yok gibi
umarımm hiç yatmadan hal olurInsallah duzelicek hersey. Daha girmedi avukatta cok umut verici konusmus. Bi kac belge ayarlamasi gerekiyomus haklarini yemisler iste 4 ay yatirmam ben onlari falan demis. Umarim yapabilir
Insallah yaaumarımm hiç yatmadan hal olur
Avukatin net konusmasini bekliyoruz. Eger avukat dedigini yapabilcekse ailemin yaninda kalmama gerek kalmaz hersey kaldigi yerden devam eder. Ama eger yapamicak gibiyse ailemde kalma konusunu konusucam ama annem anlayislidir.kalmam asla sorun olmazCiktiklarinda da is zor bulurlar.Hakkinda hayirlisi olsun.Ailen ne diyor duruma.Bu arada kesinlikle ailemin yaninda kalirdim
Tesekkur ederimm cevap ve dua icin. Insallah atlaticaz bakalimKayinvalidenlere laf düşmez.
Esin diyecek ki bu zor süreci eşim için kolaylaştırmak istiyorum annesi ile kalacak bitti.
Delikanliligini böyle yerlerde göstersin erkek milleti bi zahmet.
Allah sabır versin. Kolay atlatirsiniz bu zamanları inşallah. .
Hiç kusura bakma, iyi olmuş , hak etmiş. Şimdi bana beddua edeceksin. Ama biz senin "eşimdir, eşimin arkadaşıdır" diye iyi göstermeye çalıştığın insanlar yüzünden adamakıllı yolda yuruyemiyoruz. Trafikte daha geçen gün bu magandalardan birisi bir arkadaşıma "o.... Çocuğu " dedi, yol vermedi diye. Arkadaşım cevap verse belki dayak yer. Bu magandalarin ıslah olması lazım cezasını çeksin. Bir daha da kimseye ne bakıyorsun diye saldırmaz. Kimsenin yüzünü gözünü çizmez ya da bu tıynette insanlarla arkadaşlık etmez. Hoş sizin anlatiminiza göre eşiniz sadece izlemiş kavgayı ama hiç inanmıyorum. Öyle arkadaşları varsa kendisinde de vardır bir şeyler.hakime de helal olsun vallahi ben hiç ceza almazlar diye düşünüyordum. sadece bebeğe üzüldüm onun dışında her şey zaten olması gerektiği gibi.Merhabalar.
Gercekten aglamak istiyorum. Ne zaman hersey yoluna girdi herseyi yoluna soktuk. Bundan sonraki planimizi yapalim desek hayat bize "sen hersey yolunda mi saniyosun?" diyo.
Biz daha nişanlanmamıştık eşimle. Nisanimiza 3 ay vardi ve esim bi kavgaya karıştı. Arkadaşlariyla çıkmışlardı bi aksam. Arkadaslarindan bi taneside (adi cem olsun) elin herifiyle ne baktin muhabbetine kavga çıkarmış. Kavgada ne kavga. Garsonlar bile bizimkilere dalmış cunku karsi taraf tanindik ve belalıymıs. Bu kavga sirasinda Cem dedigimiz arkadas karsi tarafin yüzünü bicakla kesmis. Burnunu yarmis sanirim. Cemin de eli kesilmis parmagini tekrar kullanbilcek mi diye konustugumuzu hatirliyorum o zamanlar. Esimde bisey yoktu şükür. Cemin abisi (esimin en yakin arkadasi) cok fena dayal yemis kavganin ortasinda tek basina kalmis ve karsi tarafta kurbanlik koyun bellemisler bunu cogu seyi hatirlamiyo hala kavgayla ilgili. Eşimde cikan kavgada yumruk sandalye kendini koruyup arkadaslarini koruyup ilk firsatta kacma yanlisiymis ama en yakin arkadasi kavganin ortasinda kaldigi icin onu ordan cikarmaya geri donmusler. Iyikide donkusler yoksa ölürdü o orda. Baya kavga edilmiş.
O gece polisler geldi karakola gidildi. Ifade falan verildi. Kimse sikayetci olmadi. Aradan 3 ay gecti biz nisanlandik. Nisandandiktan sonra karsi taraf yuzunu kesenin kim oldugunu aramaya cikip bi kac kez esimi sıkıstirdilar ve hirpaladilar. Esim soylemedi cem yapti diye. En son delikanliymissin tamam senle isimiz yok. Bi derdin olirsa bize gel demisler ve esimi ondan sonra rahat biraktilar.
Sonra dava acildigini ogrendik. Kamu davasina donmus olay. Ilk mahkemeye esim ve arkadaslari avukatsiz ciktilar. Hakim bi daha gelmenize gerek yok demis. Bizim gerizekalilarda dinlemis hakimi. Bi sonraki davalara gitmemisler. Hatta ceza yemezsiniz para cezasi odersiniz gelmeyin hic diyende olmus. Bunu diyenin vasfını tam bilmiyorum.
Nisanlandiktan 1 sene sonra evlendik biz. Balayimiz oldu. Arada dava kagitlari geldi ama gitmedi esimde arkadaslarida. Sonra karar cikmis 2 sene 6 ay yatarlari vardi. Temyize yolladilar. Iste cikan kararin 3te 2 si yatilirmis. 1 sene denetimli serbestlik olurmus kalan aylarda para cezasina çevrilirmis. Falan dediler. Temyize yolladilar. Dava temyiz surecindeydi 1 seneye yakindir.
Ben suan 6 aylik hamileyim.
Kv ile beraber yasiyoruz onceki konularimda vardi pek iyi anlasamiyoruz. Esimin is bulmasini bekliyoduk auri ev icin ve dun is buldu. Ev bakmaya baslicaktik bugunlerde. Ayri eve cikicaktik. Cocugumu bu evde dogurmicaktim. Bu sabah bi telefon. Cemin abisi ariyo esimi. Temyizinde sonucu tutuklama karari 2 sene 1 ay. Ve sanirim hakim denetimli serbestligin yolunuda kapamis. Paraya cevirmeninde. Eger yaticaksa ve denetimli serbestlik olayinin yolunu kapamamissa hakim 4 aya kadar dusuyo. Dogumumdan 1 ay sonrasina denk geliyo. Onuda paraya cevirebilirlerse hic yatmicak. Ama eger yolu kapamissa 16 ay yaticak icerde.
Ben 4 ay ne yapicam bu evde dusunmekten deliricem. Hamileligimin son 3 ayi. En stresli aylari. Onsuz gecicek. Alisveris yuku ustume binicek. Kv ile ayni evdeyim deliririm ben bu evde. Annemlerde kalcam desem kavga kiyamet kopucak. Onsuz ben napicam?
Bide en onemlisi esim icerde napicak? Benim dogumumu gorebilcekmi bunun stresini ikimizde nasil kaldiricaz bilmiyorum. Bulundugumuz sehirde teslim olmasina izin vermem. Pisliklerin hepsi burda cunku. En kotu cezaevlerinden birisi bulundugumuz sehirdeki. Yani uzak bi sehirde olursa goremicemde onu. Kafam allak bullak. Ben ne b*k yicem onsuz bu surecte. Onun ne halde oldugunu dusune dusune. Cildirmak uzereyim.
Sizden esimin yaptigini yargilamanizi veya bi cozum bulmanizi bekleyemem. Fikri ve bilgisi olan varsa tabiki oneri ve tavsiye beklerim. Sadece cok kotuyum. Gercekten koca bir derdim var ve aglamak istemiyorum. Destek bekliyorum sadece. Yaparsin ya zaman cabuk gecer, alisverisi boyle cozersin, su kadar annenlerde su kadar kv kalirsin ,kvne boyle boyle dersen bisey diyemezler gibi oneriler bekliyorum. Olumlu bakmaya cok ihtiyacim var. Cok karamsarim cook.
Uzun ve karmasik olduysa kusuruma bakmayin. Olay cok taze ve duygularimda oyle. Yazdikca yazasim geliyo. Ayri eve cocuk dogduktan sonra cikamayiz heralde. Ben yandim mahvoldum deliricem bu evde. Napicak kocam icerde.
NOLUR BENCİL DEMEYİN BANA ARTIK. BEN EŞİMİ DÜŞÜNÜYORUM ZATEN.
ben eşimle ilgili olan kısmı onunla konuştum. ona destek oldum. Yanında üzüldüğümü bile belli etmemeye çalıştım yeri geldi şakaya vrdum. onuda güldürdüm çünkü dertliydi. Üzülüyodu. Beni ve karnımdakini düşünüyodu. Ona gidipte ben napıcam diyemezdim. çözüm yolu aramaya çıktılar ve birazda kendimi düŞünmek ve fikir almak zorundayım çünkü napıcağımı bilmiyorum bebek gelirken bodoslama yaşayamam. Hamileliğimin son 3 ayına giriyorum ve en stresli dönemlerinden biriymiş. Vücudun kendini doğuma hazırlıyo çok kolay bi dönemde değilmiş. Ben bu stresli dönemi bebeğim için en az strese girerek nasıl atlatırım. nasıl yaparsam onun için daha iyi olur bunları düşünüyorum. Eşim yok alıverişi halledebilcek miyim? Bebeğimin alışverişi yetişicek mi bişey eksik kalıcak mı? bunları düşünmeliyim. Çok stres yaşamamalıyım karnımdakide etkileniyo çünkü. kvler illaki sorun eder annemlerde kalırsam bunu hangi dille söylersem daha iyi olur daha az sorun çıkar ve daha az stres yaşarım. bunları düşünmek zorundayım. kendim için değil bebeğim için düşünmek zorundayım nolur anlayış. nasıl yetişir nasıl konuşulur size danışıyorum işte. eşime gidip ben napıcam sen yokken desem evet bencillik. ama ben onunla ilgili olan kısmı zaten onunla konuştum. destek ve fikir almak için kendimle ilgili dert edindiklerimi yazdım buraya
Esim gibiler yuzunden sokakta yuruyemiyosunuz(!) bisey diyemiyorum yani. Sinirlidir esim ama oyle maganda falan degil korkmaniza gerek yok. Bide iyi olmus diyosunuz. Evet hatasi var esiminde ama hicte oh iyi olmus dencek hatalar degil. Kavgayi izledigini soylemedim. Bi tanidigiyla karsi taraf kavgaya tutusunca ortalik karisiyo esimde kavganin ortasinda kaliyo sadece bu yani. Siz kalsaniz sizde tekme yumruk atarsiniz. Cemin eli cok kotu durumdaydi cemin abisi kavgayi hatirlamicak kadar darbe almisti yuzunde dikisler vardi. Esimin sadece parmaginda ufak bi yara varsi buda kavgaya ne kadar dahil oldugunu gosterir benceHiç kusura bakma, iyi olmuş , hak etmiş. Şimdi bana beddua edeceksin. Ama biz senin "eşimdir, eşimin arkadaşıdır" diye iyi göstermeye çalıştığın insanlar yüzünden adamakıllı yolda yuruyemiyoruz. Trafikte daha geçen gün bu magandalardan birisi bir arkadaşıma "o.... Çocuğu " dedi, yol vermedi diye. Arkadaşım cevap verse belki dayak yer. Bu magandalarin ıslah olması lazım cezasını çeksin. Bir daha da kimseye ne bakıyorsun diye saldırmaz. Kimsenin yüzünü gözünü çizmez ya da bu tıynette insanlarla arkadaşlık etmez. Hoş sizin anlatiminiza göre eşiniz sadece izlemiş kavgayı ama hiç inanmıyorum. Öyle arkadaşları varsa kendisinde de vardır bir şeyler.hakime de helal olsun vallahi ben hiç ceza almazlar diye düşünüyordum. sadece bebeğe üzüldüm onun dışında her şey zaten olması gerektiği gibi.
Iceri girdiginde evet ailemle kalicam ama suan avukatlari baya olumlu konusuyo sanirim ailemin yanina gitmeme gerek bile kalmicakBencilligi yapan konu sahibi mi? Bence konu sahibi kendini hic dusunmuyor.
Kaybedecek biseyleri olan, aile kuracak olan adam abuk sabuk kavgalara girmezdi.
Issiz, ev bile acamayan adamla evlenmis bir de bunlarla ugrasiyor. Ben oyle adami degil dusunmek, moral vermek yuzune bile bakmazdim. Gerci bastan evlenmezdim bile.
Artik sabikali ve hapisten cikti diyelim duzgun bir is bile bulamayacak muhtemelen.
Bence ailenin yanina git konu sahibi.
Asil sucu isleyen anlatsa. Çakı karsi tarafin elindeydi. Elimi cakiyla sıkıştırarark kesti can havliyle bicagi ondan kapip savirdum. Amacim yuzu degildi kendimden uzaklastirmak icin savurdum yuzune geldi falan deseydi o zaman kurtulurdu esimde arkadasida. Kendi basina cekerdi cezasinj. Esimin hatasi hadi kavganin ortasinda kaldin tamam kendini korudun arkadasin icerde kaldi onun icin bi daha girdin vs. Neden tüymüyosun ki ordan. Kavgaya esim kadar dahil olan polis vs isin icine girdiginde kacan ve basina hic bisey gelmeyenler var.Hiç anlamam adaleti yanıltıp arkadaş ayağına suçluya yataklık etmeyi.
Ne olmuş arkadaşıysa. Söyleyecek kardeşim suçluyu delikanlılıkla ne alakası var bu göz göre göre adaleti yanıltmak.
Delikanlılık eşini, bebeğini, aileni düşünmeyip elin beş kat yabancı adamının pisliğine çomak tutmaksa ben o delikanlılığı istemem.
Hayır işte yanılıyorsunuz. Ben olsam haksız yere kavga eden arkadaşımı tutar olmadı direkt polisi arardım. Hem arkadaşım haksız olduğu halde millete girisecek hem de ben sırf arkadaşım diye ona aciyacagim? Yok öyle bir dünya. Ayrıca polis mutlaka güvenlik kamerasından görüntüleri izlemistir. Yani eşiniz tamamen masumsa, birden kendini kavganin içinde bulduysa afedersiniz de kimse bir şey yapamaz.ben de adliyede çalışıyorum. Onlarca polis arkadaşım var. Muhtemelen eşiniz arkadaşımı savunucam diye kavgaya dahil oldu. Bu durumda da ceza alması çok normal. İyi olmuş dememin sebebi sizin veya bebeğinizin durumuna sevinmem değil, şu ülkede ne bakıyorsun davasına birileri kavga ediyorsa, bıçakla saldiriyorsa birileri de sırf arkadaşım dostum diye kavgaya dahil oluyorsa tabii ki ben de sokağa çıkmaya korkarım. En ufak bir sorunda bıçaklar çekilmiş işte. Daha eşinizi neden masum gösteriyorsunuz? Belli ki haksız. Böyle bir insanla evlenmmissiniz sinirli diyorsunuz. Sizi ve bebeği dusunmemis cemi düşünmüş işte daha ne diyeyim. Yine de Allah yardımcınız olsun bu süreçte. Hiç olmazsa o bebeğin bir günahı yok. Umarım babasının karakter sorunları onun hayatına yansimaz.Esim gibiler yuzunden sokakta yuruyemiyosunuz(!) bisey diyemiyorum yani. Sinirlidir esim ama oyle maganda falan degil korkmaniza gerek yok. Bide iyi olmus diyosunuz. Evet hatasi var esiminde ama hicte oh iyi olmus dencek hatalar degil. Kavgayi izledigini soylemedim. Bi tanidigiyla karsi taraf kavgaya tutusunca ortalik karisiyo esimde kavganin ortasinda kaliyo sadece bu yani. Siz kalsaniz sizde tekme yumruk atarsiniz. Cemin eli cok kotu durumdaydi cemin abisi kavgayi hatirlamicak kadar darbe almisti yuzunde dikisler vardi. Esimin sadece parmaginda ufak bi yara varsi buda kavgaya ne kadar dahil oldugunu gosterir bence
Trafikte küfür eden magandaya ağzınızı acamadiniz, lafı yiyip gittiniz belli ki.Hiç kusura bakma, iyi olmuş , hak etmiş. Şimdi bana beddua edeceksin. Ama biz senin "eşimdir, eşimin arkadaşıdır" diye iyi göstermeye çalıştığın insanlar yüzünden adamakıllı yolda yuruyemiyoruz. Trafikte daha geçen gün bu magandalardan birisi bir arkadaşıma "o.... Çocuğu " dedi, yol vermedi diye. Arkadaşım cevap verse belki dayak yer. Bu magandalarin ıslah olması lazım cezasını çeksin. Bir daha da kimseye ne bakıyorsun diye saldırmaz. Kimsenin yüzünü gözünü çizmez ya da bu tıynette insanlarla arkadaşlık etmez. Hoş sizin anlatiminiza göre eşiniz sadece izlemiş kavgayı ama hiç inanmıyorum. Öyle arkadaşları varsa kendisinde de vardır bir şeyler.hakime de helal olsun vallahi ben hiç ceza almazlar diye düşünüyordum. sadece bebeğe üzüldüm onun dışında her şey zaten olması gerektiği gibi.
Tamam birileri size masaniza ve arkadaslariniza saldirdiginda dur bi sn diyip polisi ararsiniz. Dicek lafim yok.Hayır işte yanılıyorsunuz. Ben olsam haksız yere kavga eden arkadaşımı tutar olmadı direkt polisi arardım. Hem arkadaşım haksız olduğu halde millete girisecek hem de ben sırf arkadaşım diye ona aciyacagim? Yok öyle bir dünya. Ayrıca polis mutlaka güvenlik kamerasından görüntüleri izlemistir. Yani eşiniz tamamen masumsa, birden kendini kavganin içinde bulduysa afedersiniz de kimse bir şey yapamaz.ben de adliyede çalışıyorum. Onlarca polis arkadaşım var. Muhtemelen eşiniz arkadaşımı savunucam diye kavgaya dahil oldu. Bu durumda da ceza alması çok normal. İyi olmuş dememin sebebi sizin veya bebeğinizin durumuna sevinmem değil, şu ülkede ne bakıyorsun davasına birileri kavga ediyorsa, bıçakla saldiriyorsa birileri de sırf arkadaşım dostum diye kavgaya dahil oluyorsa tabii ki ben de sokağa çıkmaya korkarım. En ufak bir sorunda bıçaklar çekilmiş işte. Daha eşinizi neden masum gösteriyorsunuz? Belli ki haksız. Böyle bir insanla evlenmmissiniz sinirli diyorsunuz. Sizi ve bebeği dusunmemis cemi düşünmüş işte daha ne diyeyim. Yine de Allah yardımcınız olsun bu süreçte. Hiç olmazsa o bebeğin bir günahı yok. Umarım babasının karakter sorunları onun hayatına yansimaz.