- Konu Sahibi mondschein2
-
burada sokaklardaki ağaçlarda dahi var turunç isteyene gönderiiim ben kesin sonuçsa da deniyim ama çok sabırsızımdır 6 ay nasıl beklerim bilmem.saol paylaşım için mond
walla bulmusken yerım ben onu.hıcbıyerıme surmeye kıyamam.bayılırım....
slm,evet bende duymustum ama inanmamistim,eger turunc bulursam hemn deniyecem valla,sevgilerrrrr
ya millet ,bilmiyorum deneyeceğim deyip durmuş. Deneyeceğinizi sormuyoruz,deneyen ve tecrübe eden varsa yazsın yaa üfff!
walla bulmusken yerım ben onu.hıcbıyerıme surmeye kıyamam.bayılırım....
yiyemezsin:roflol::roflol:acayip ekşi ve acımsı bir tadı var ama Aydın'da otururken limon yerine kullanırdık sokaklarda heryerde turunç ağaçları vardır Aydın'da
bende ağdadan sonra suyunun sürülmesinin kılları azaltmaya etkisi olduğunu duymuş 2-3 kez yapmıştım ama sürekli yapmadığım için olacak bişey farketmedi
Pötakal veya mandalina ile yapilsa olmazmi???turuncu nerden bulayim ben
limon veya greyfurt (boyle mi yaziliyor bilmiyorum ama) ya bunlardan biri olsa? denemek lazim
slm arkadaslar bn bunu kitapta okudum yazdim,,bilmiyorum faydasi varmi,ama bana faydasini gordugunu soyleyen arkadaslar var,,bilemiyorumm,Limonda işe yarıyor zaten.Turşuluk tuzla karıştırın limonu kesik bekletmeden tuza sıkıp, aldığınız bölgeye iyice sürün.Sıkılana kadar ovalayıp, bekletin.
Ben bunu yaptım 2 ay oldu kılları alalı daha çıkmadılar.Bilmiyorum azalır mı azalmaz mı ama geç çıktıkları kesin.
Portakal ve mandaline benzeyen ekşimi ekşi bir meyvedir.. Yenmior genellikle reçeli yapılıyor.. Turunç en çok Selçuk civarında,kuşadası,aydın taraflarında ve akdenizde var.. Ama nerden temin edebileceğiniz konusunda bir fikrim yok!6ay bekletilecek demişsinizde bunun daha kısa bir vadesi yokmu:) 6ay+12ay=18 ay sonra kılsız olma ihtimalimiz olacak yani.. O da kesin deil:)
arkadaşlar turunç dediğiniz nedir:uhm:cahilliğimide hoş görüna.s.
arkadaşım denemiş bir gelişme olmamış sanırım uzun vadeli bir şey limon ve tuz gibi yani asit kıl köklerini zayıflatarak yok eder en az bir kaç yıl geçmesi lazım sanırım tuz ve limonu tavsiye ederim batıklarada iyi geliyor ve cildi pırıl pırıl yapıyor koltuk altına sürüldüğünde ter kokusunu önlüyor
daha önce bana da bir arkadaşım söylemişti. önce kurutulmuş turunç kabuğu aldık ama krem haline getirilecek gibi değildi, çok sertti. Daha sonra mersinden 3 torba turunç getirttik ama malesef denemedik. Ben bu konuda ümidimi kesmiştim ama... bilmiyorum bu konularla ilgili o kadar çok yorum var ki kafam karışıyor. bu yöntemleri denemek büyük sabır gerektirir. ama ben sabretmek istemiyorum hemen olsa olmaz mı???:sm_confused:
arkadaşım denemiş bir gelişme olmamış sanırım uzun vadeli bir şey limon ve tuz gibi yani asit kıl köklerini zayıflatarak yok eder en az bir kaç yıl geçmesi lazım sanırım tuz ve limonu tavsiye ederim batıklarada iyi geliyor ve cildi pırıl pırıl yapıyor koltuk altına sürüldüğünde ter kokusunu önlüyor
merak ettim..aranızda deneyen olursa lütfen söyleyin..kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?