• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turunç Ve Zeytinyağlı Karışım ile Tüy Sorunu Cözümü

burada sokaklardaki ağaçlarda dahi var turunç isteyene gönderiiim ben kesin sonuçsa da deniyim ama çok sabırsızımdır 6 ay nasıl beklerim bilmem.saol paylaşım için mond

slm canim,kesin sonuc olup olmadigini inan bilmyiorum,kacyerde okudum yazilyidi,sizinle paylasmak istedimm,6ay beklenir acnim helede bu cilt icinse,,sevgilerimleeeeeeee

ya millet ,bilmiyorum deneyeceğim deyip durmuş. Deneyeceğinizi sormuyoruz,deneyen ve tecrübe eden varsa yazsın yaa üfff!

walla bulmusken yerım ben onu.hıcbıyerıme surmeye kıyamam.bayılırım....

yiyemezsin:roflol::roflol:acayip ekşi ve acımsı bir tadı var ama Aydın'da otururken limon yerine kullanırdık sokaklarda heryerde turunç ağaçları vardır Aydın'da
bende ağdadan sonra suyunun sürülmesinin kılları azaltmaya etkisi olduğunu duymuş 2-3 kez yapmıştım ama sürekli yapmadığım için olacak bişey farketmedi

limon veya greyfurt (boyle mi yaziliyor bilmiyorum ama) ya bunlardan biri olsa? denemek lazim

Limonda işe yarıyor zaten.Turşuluk tuzla karıştırın limonu kesik bekletmeden tuza sıkıp, aldığınız bölgeye iyice sürün.Sıkılana kadar ovalayıp, bekletin.
Ben bunu yaptım 2 ay oldu kılları alalı daha çıkmadılar.Bilmiyorum azalır mı azalmaz mı ama geç çıktıkları kesin.

:1hug:
slm,evet bende duymustum ama inanmamistim,eger turunc bulursam hemn deniyecem valla,sevgilerrrrr

ya millet ,bilmiyorum deneyeceğim deyip durmuş. Deneyeceğinizi sormuyoruz,deneyen ve tecrübe eden varsa yazsın yaa üfff!

walla bulmusken yerım ben onu.hıcbıyerıme surmeye kıyamam.bayılırım....

yiyemezsin:roflol::roflol:acayip ekşi ve acımsı bir tadı var ama Aydın'da otururken limon yerine kullanırdık sokaklarda heryerde turunç ağaçları vardır Aydın'da
bende ağdadan sonra suyunun sürülmesinin kılları azaltmaya etkisi olduğunu duymuş 2-3 kez yapmıştım ama sürekli yapmadığım için olacak bişey farketmedi

Pötakal veya mandalina ile yapilsa olmazmi???turuncu nerden bulayim ben

limon veya greyfurt (boyle mi yaziliyor bilmiyorum ama) ya bunlardan biri olsa? denemek lazim

Limonda işe yarıyor zaten.Turşuluk tuzla karıştırın limonu kesik bekletmeden tuza sıkıp, aldığınız bölgeye iyice sürün.Sıkılana kadar ovalayıp, bekletin.
Ben bunu yaptım 2 ay oldu kılları alalı daha çıkmadılar.Bilmiyorum azalır mı azalmaz mı ama geç çıktıkları kesin.
slm arkadaslar bn bunu kitapta okudum yazdim,,bilmiyorum faydasi varmi,ama bana faydasini gordugunu soyleyen arkadaslar var,,bilemiyorumm,
prtakal mandalinaylada yapilmaz kiz turunc bul sennn,

denemeni tavsiye derim tabi bir defa olmaz sanirsam umarim ise yarar bn turunc bulsam isvicrede alacam deniyecem valla,nede olsa bitki,yan etkiside yokk,deniyelim birsey kaybetmeyiz,sevgilerrrrrrrrrrrrr

daha önce bana da bir arkadaşım söylemişti. önce kurutulmuş turunç kabuğu aldık ama krem haline getirilecek gibi değildi, çok sertti. Daha sonra mersinden 3 torba turunç getirttik ama malesef denemedik. Ben bu konuda ümidimi kesmiştim ama... bilmiyorum bu konularla ilgili o kadar çok yorum var ki kafam karışıyor. bu yöntemleri denemek büyük sabır gerektirir. ama ben sabretmek istemiyorum hemen olsa olmaz mı???:sm_confused:

Portakal ve mandaline benzeyen ekşimi ekşi bir meyvedir.. Yenmior genellikle reçeli yapılıyor.. Turunç en çok Selçuk civarında,kuşadası,aydın taraflarında ve akdenizde var.. Ama nerden temin edebileceğiniz konusunda bir fikrim yok!6ay bekletilecek demişsinizde bunun daha kısa bir vadesi yokmu:) 6ay+12ay=18 ay sonra kılsız olma ihtimalimiz olacak yani.. O da kesin deil:)

arkadaşlar turunç dediğiniz nedir:uhm:cahilliğimide hoş görüna.s.

slm nila,cahilligi hos gorun yazmissin,estfrlg,,ne demk cogumuz bilmiyorduk ama cogu arkadas yazmis ne oldugunu yukardaki yaziyida okuyabilirsinn,ins yardimci olurr

arkadaşım denemiş bir gelişme olmamış sanırım uzun vadeli bir şey limon ve tuz gibi yani asit kıl köklerini zayıflatarak yok eder en az bir kaç yıl geçmesi lazım sanırım tuz ve limonu tavsiye ederim batıklarada iyi geliyor ve cildi pırıl pırıl yapıyor koltuk altına sürüldüğünde ter kokusunu önlüyor

daha önce bana da bir arkadaşım söylemişti. önce kurutulmuş turunç kabuğu aldık ama krem haline getirilecek gibi değildi, çok sertti. Daha sonra mersinden 3 torba turunç getirttik ama malesef denemedik. Ben bu konuda ümidimi kesmiştim ama... bilmiyorum bu konularla ilgili o kadar çok yorum var ki kafam karışıyor. bu yöntemleri denemek büyük sabır gerektirir. ama ben sabretmek istemiyorum hemen olsa olmaz mı???:sm_confused:

arkadaslar bn okudum bu bilgiyi paylasmak istedimm,zaten her krem belli bir sure kullanip etkisini gostermiyormu,mutlaka turunc denediginizde bi sure sonra faydasini gorebilirsinizz,hemn o anda olacak birsey yok,boyle birsey duyarsaniz ne olur banada haber verinn,sevgilerrrrrr

arkadaşım denemiş bir gelişme olmamış sanırım uzun vadeli bir şey limon ve tuz gibi yani asit kıl köklerini zayıflatarak yok eder en az bir kaç yıl geçmesi lazım sanırım tuz ve limonu tavsiye ederim batıklarada iyi geliyor ve cildi pırıl pırıl yapıyor koltuk altına sürüldüğünde ter kokusunu önlüyor

teşekkürler..nasıl kullanacagız..özelikle batıklar demişsiniz..bende çok oluyor..nasıl süreceğiz..temizledikten sonramı nasıl yani..yazarsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler..

canım benim turunç akdeniz bölgesinde yetişen ve aynı portakala benzeyen bir meyve.tadı çok acıdır ben aslen mersinliyim oralarda çok olur genelde suyunu yemeklere,salatalara sıkarlar leziz olur:)ama portakal gibi yenmez.bunuda hatırlatırım.türkiyenin heryerinde vardır fakat cok tüketilen bir meyve olmadığı için istanbulda bulunurmu bilemem.pazar yerlerıne yada büyük marketlerın sebze reyonlarına bakabilirsin

ya aydında olsaydım şimdi sürüsüyle oluyo orada... kimsede yüzüne bakmıyo dallarda kuruyo zavallıcıklar ya turunç sonucta asitli bişey değilmi ben bunun limonlada olabileceğine inanıyorum eger yarar sağlıyosa.... hem asit fazlasıyla var ama şimdi kabuklarımı yoksa iç kısmımı kullanılacak... hımm bidee aranızda 6 bekletin diyenler olmuş yapıp 6ay mı beklicek bu karışım :1shok: nasıl yani ???

Iyiymis bu ya turunc da bizim orda ilk firsatta denerim artikin. yazanin ellerine saglik.

Back