Ağustos-eylül arası en iyisi konserve ve kurutmalıklar eylül gibi buzlukts ise buzdolabı poşetinde.Merhaba arkadaslar
Kışlık erzaginizi nasıl hatırlarsınız? Ne zaman hatırlarsınız? Yada yaptığınız bu konuda neler var? Buzlukta poşette mi yoksa plastik kaplarda mi sağlarsınız? Neler hazırlanabilir ve nasıl? Salça, turşu, k ıslık gıda vs vs
Hangi mevsimde ayda vs?
Umarım. Anlatabilmişimdir.
Ağustos-eylül arası en iyisi konserve ve kurutmalıklar eylül gibi buzlukts ise buzdolabı poşetinde.
Fasulyeyi domatesle kavurup soğuyunca poşetleyip dolaba koyabilirsin.Barbunyayı yine domatesle kavurup yine soğutup dolaba katabilirsin.
Bambayı yıkayıp kurutup temizleyip dolaba katabilirsin.
patlıcan.biber bunları oyup dolaba katabilirsin.
patlıcanı ve biberi közleyip yine dolaba katabilirsin.
patlıcanı küp küp doğrayıp domatesle kavurup buzdolabı poşetine katabilirsin yemeklerde kullanırsın istersen kavanoza katabilirsin.
karnıyarıklık patlıcan kızartabilirsin
biber kızartıp domastes kavur kızarttığın biberle karıştır dolaba koy kışın çıkart ye .
patlıcanı küp küp doğrayıp kızartıp yine domatesle karıştırıp dolaba koyabilirsin aynı biber gibi.
salatalıkları küp küp doğrayıp dolaba katabilirsin kışın cacık yaparsın.
sarımsakları soyup buzdolabı poşetine katıp dondur içinden lazım oldukça alırsın.
mısır koyabilirsin .
börülceyi domatesle kavurup koyabilirsin.
domates sosunu kavanoza katabilirsin.domatesi kavurup kavanozlarsın kapakların yeni olması gerek.
şimdilik bu kadar aklıma geldi aklıma geldikçe yazarım.
kabağı küçük küçük doğrayıp poşetleyebilirsin kışın kavurursun.Cevabın için çok tsk ederim. İşte bunları yapmak için cam kavonozlari sakladım küçük küçük. Yeni kapaklarına aldım. Yapılması bekleniyor.
Hafta sonu fazla aldığım domatesleri püre yapıp kaldırdım, kışın hem çok lezzetli hem çok pratik oluyor, tavsiye ederim.takipteyim valla hiç becerikli değilim bu mevzuda ama bende domatesleri yemeklik doğrayıp poşetleyip kaldırıcam soğan her mevzim var dolapta biberimde var..
Genelde konserve,komposto,reçel ve turşu yaparım.Derin dondurucuya attıklarım var.Bir ara ocakta salçada yapmıştım.Sebzede kurutmuşluğum var ama küflendiler.Bu sene o yüzden yapmadım.Merhaba arkadaslar
Kışlık erzaginizi nasıl hatırlarsınız? Ne zaman hatırlarsınız? Yada yaptığınız bu konuda neler var? Buzlukta poşette mi yoksa plastik kaplarda mi sağlarsınız? Neler hazırlanabilir ve nasıl? Salça, turşu, k ıslık gıda vs vs
Hangi mevsimde ayda vs?
Umarım. Anlatabilmişimdir.
Bulca fasülye ve barbunyayı soğansız mı kavuruyorsun ve ne kadar pişiriyorsun?Ben soğanda koyuyorum kavururken,senin yapış şeklin farklımı merak ettim.Ağustos-eylül arası en iyisi konserve ve kurutmalıklar eylül gibi buzlukts ise buzdolabı poşetinde.
Fasulyeyi domatesle kavurup soğuyunca poşetleyip dolaba koyabilirsin.Barbunyayı yine domatesle kavurup yine soğutup dolaba katabilirsin.
Bambayı yıkayıp kurutup temizleyip dolaba katabilirsin.
patlıcan.biber bunları oyup dolaba katabilirsin.
patlıcanı ve biberi közleyip yine dolaba katabilirsin.
patlıcanı küp küp doğrayıp domatesle kavurup buzdolabı poşetine katabilirsin yemeklerde kullanırsın istersen kavanoza katabilirsin.
karnıyarıklık patlıcan kızartabilirsin
biber kızartıp domastes kavur kızarttığın biberle karıştır dolaba koy kışın çıkart ye .
patlıcanı küp küp doğrayıp kızartıp yine domatesle karıştırıp dolaba koyabilirsin aynı biber gibi.
salatalıkları küp küp doğrayıp dolaba katabilirsin kışın cacık yaparsın.
sarımsakları soyup buzdolabı poşetine katıp dondur içinden lazım oldukça alırsın.
mısır koyabilirsin .
börülceyi domatesle kavurup koyabilirsin.
domates sosunu kavanoza katabilirsin.domatesi kavurup kavanozlarsın kapakların yeni olması gerek.
şimdilik bu kadar aklıma geldi aklıma geldikçe yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?