türkmenistanı bilen yok mu

blaine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2012
74
1
arkadaşlar eşimle birlikte türkmenistanın balkanabat/jebel bölgesinde bir türk firmasında çalışmayı düşünüyoruz. ev falan sorun değil, ücretlerde çok iyi ama bizim 2 çocuğumuzda var 6 ve 4 yaşında, oraları bilen varsa bize yardımcı olabilirmi hayat şartları,sağlık vs. bu konuda pek bilgimiz yok 1-2 sene çalışacağız fazla değil aslında ama yinede çok zor bir karar.

Canim ben turkmenistan asgabatdayim yani baskenti devletimizin sadece bir okulu var burada senin bahsettigin bolgede gulenin okullari vardi ve cevredekiler hepsi dahil kapatildi acilirmi muallak.saglik konusu ise biz buraya gelirken ilaclarimizi turkiyeden alip geliyoruz saglikda cok gerilerdeler aslina bakarsan herseyde turkiyenin 30 yil oncesi diye dusun 5ili var nufus 6 milyon civari bolca turk var :),yazlari cok sicak col iklimi oldugu icin 60 dereceleri goruyo yani biz hep bu mevsimde yanardik burda ama bu sene yagisli ve normal sasirdik dogrusu biz 6 yildir burdayiz ilk baslarda cok zorlandim simdi ise turkiyeye gidince evimi arkadaslarimi ozluyorum alistim sanirim baskada sormak istedigin seyler olursa sorabilirsin canim. allah hakkinizda hayirlisini nasip etsin.

cevabın için teşekkürler, kadınlar nasıl giyiniyor acaba rahatlarmı o konuda? birde bakıcı konusunda bilginiz varmı ? güvenilir birini bulabilirmiyiz acaba bunlar en önemli sorunlar kafamda. birde yemek konusunda ve ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız marketler varmı? cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Canim o bolgede okul yok demistim sanirim bu senin icin onemli deil,burada yani esler ve cocuklar asgabatda kaliyor okul dolayisiyla beyletde oraya calismaya gidiyor,dedigim gibi turk firmalar cok ama hangisi olduguda cok onemli neden dersen cogu firma calistiriyor ama sira maasa gelince yan ciziyor bizim bir firmadan yuklu alacagimiz var 3 yil oldu hala alamiyoruz

Kadinlarin giyimine gelince dar, uzun elbise giyiyor hepsi burada ruslarda bolca oldugundan bilmiyorum biliyormusun 1991 de burasi bagimsizligini kazanmis ruslarin himayesinden cikmis ama bolca rus var o yuzden giyimde bir problem yok,bakici bulmak kolay ucretleride dusuk ama nekadar guvenilir iste orasi sorun,avm yok asgabatda 1 tane kucuk var

arkadaşlar eşimle birlikte türkmenistanın balkanabat/jebel bölgesinde bir türk firmasında çalışmayı düşünüyoruz. Ev falan sorun değil, ücretlerde çok iyi ama bizim 2 çocuğumuzda var 6 ve 4 yaşında, oraları bilen varsa bize yardımcı olabilirmi hayat şartları,sağlık vs. Bu konuda pek bilgimiz yok 1-2 sene çalışacağız fazla değil aslında ama yinede çok zor bir karar.

canım ben bıraz bılıyorum orayı abım daha once orda calısmıstı orda hayat sartları cok guzel peynır et cok ucuzmus ınanılmaz ucuzmus eglence merkezlerı cafeler desen oyle cok guzelmıs abım orayı cok begenmıstı oranın halkı eglenmeyı cok severmıs benzıne para vermezler demıstı ama kotu yanlarıda var abım bana sey demıstı bıgın ordakı ınsanların maasları cok dusuk bır bayana 150 dolar ver her ay bak kulun kolen oluyolar demıstı bana gore tehlıkelı bır yer kızlar para ıcın erkeklerı kovalıyomus abımın bazı msjlarını gormustum tlfnunda turkıye gıbı degıl bekaret derdı yok kımın elı kımın cebınde ama ben bunları oranın yerlılerı ıcın solemıyorum

Son düzenleme:
Canim hangii yildan bahsediyorsun acaba suan et pahali :)benzin pahalandi senin dedigin devir degisti buranin kurucusu serdar saparmuratin olumuyle 2012 deyiz bilip bilmeden yonlerdirmeyelim lutfen kulaktan dolma hic gormedigin yer hakkinda nede rahat konusuyorsun :).aaa sunda haklisin ama rus turkmen farkatmez turk erkekleri gorunce gozlerinin icinde dolar isareti gozukuyor:).

A bide yaseminin dedigi eglence merkezi disco ve barlar akli olan kocasini oralara birakmaz hallederler mazallah.

cevaplarınız için çok tşk ederim. Bizim için okulda önemli aslında çünkü kızım 1.sınıfa başlayacak ayrıca bende çalışacagım eşimle aynı şirkette ve balkanabatta olacagız o yüzden çok sıkıntılı bizim icin özelliklede okul ve bakıcı konusu.

Canim benim balkanabatda okul yok turkmen okulu var sadece senin cocuk turkmence bilmiyordur ayriyeten egitim seviyeleri cok dusuk seviyede yok aslina bakarsan ya calismayacaksin asgabatda oturacaksin yada gelmeyeceksin iki secenegin var burda yani asgabatdada gecen sene okul acilmayacak gibi bir durum oldu ve beklemeyip turkiyeye donus yapan coook i.nsan oldu ben bekledim son hafta belli oldu ve kaldik yoksa bende donecektim turkiyeye cunku ne yapiyorsak cocuklarimiz icin ve egitimde benim icin 1. sirada dusun tasin kararini ver canim.

Canim benim balkanabatda okul yok turkmen okulu var sadece senin cocuk turkmence bilmiyordur ayriyeten egitim seviyeleri cok dusuk seviyede yok aslina bakarsan ya calismayacaksin asgabatda oturacaksin yada gelmeyeceksin iki secenegin var burda yani asgabatdada gecen sene okul acilmayacak gibi bir durum oldu ve beklemeyip turkiyeye donus yapan coook i.nsan oldu ben bekledim son hafta belli oldu ve kaldik yoksa bende donecektim turkiyeye cunku ne yapiyorsak cocuklarimiz icin ve egitimde benim icin 1. sirada dusun tasin kararini ver canim.

merhaba
eşim yakında askabata gidecek bende hazirandan sonra doğum yapıp gitmeyi düşünüyorum fakat, türkmenistan konusunda kafam karışık biraz.. aşkabattaki okullar ve sosyal yaşam konusunda bilgiye ihtiyacım var bana yardımcı olursanız sevinirim..

Merhaba bende en geç Eylül gibî orda olmayı planlıyorum daha fazla bilgi verilemez mi lütfen üç kızıma gitmiş olacağım ev hanımıyım eğer yaşanmayacak bir yer dîyorsanız hiç kalkışmayayım ama eşimle 11 yıllık evliliğimizin yaklaşık 7 yılı ayrı geçti çok yıprandık bir an evvel birarada yaşamaya geçmeliyiz yoksa evliliğîmiz elden gidecek cevabınız çok önemli lütfen yardımcı olur musunuz

okul problemi asgabatda yok su anda bir tane milli egitimin okulu bir tanede özel turgut özal var yani sıkıntı yok.benim diger arkadasa yazdıgım seyler balkanabat icin gecerlidir.ayrıyeten eslerinizide lutfen yalnız bırakmayın eslerinizin yanında olun buradaki bayanlar turk erkeklerini görunce gozlerinin icinde dolar isareti göruluyo sanki.

saglık konusunda biraz geri bir ulke.esinizin isi iyiyse burada sartlarınız gayet iyi olur cocuklar icin müzik egitimi dil egitimi bu ulkede o kadar uygunki kacırılmaz bir fırsat.yazları cook sıcak hava sıcaklıgı 60 dereceleri görebiliyor ama heryer klimalı evler dahil.kıslarıda cok sert degil yagıs az baskada merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz hııı artı cok sayıda turk var.

saglık konusunda biraz geri bir ulke.esinizin isi iyiyse burada sartlarınız gayet iyi olur cocuklar icin müzik egitimi dil egitimi bu ulkede o kadar uygunki kacırılmaz bir fırsat.yazları cook sıcak hava sıcaklıgı 60 dereceleri görebiliyor ama heryer klimalı evler dahil.kıslarıda cok sert degil yagıs az baskada merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz hııı artı cok sayıda turk var.

Busemk cevabını henüz gördüm. Teşekkür ederim tahmin edersin düzen ve ülke değiştirmek çok zor. ve Malesef internettede aşkabat ile ilgili çok fazla bilgi bulamıyorum. Bu konuda bana yardımcı olursan çok sevinirim.
daha önce 6 yıl moskovada yaşadım. ordaki sosyal şartlar vs. çok iyiyiydi Türkmenistan bu açıdan beni korkutuyor. Okul çok önemli gerçekten 1. sınıfa giden bir kızım var. birde haziranda doğum yapıcam inşallah. sonrada gidicem en kısa zamanda.

sana sormak istediğim çok fazla şey var aslında nerdne başlasam bilemiyorum:) özel türk okulu hakkında bildiklerini paylaşırsan sevinirim ayrıca evler,standartlar kiralar hakkında da bilgi vermeni rica ediyorm. vize işlemleri uzun sürüyo sanırım. internet kullanımı yaygın değil diye okudum ama sen forumu takip eidyorsan artık değişmiştir herhalde.
birde özel mesaj gönderemiyorum ben msn adresimi versem görüşebilirmiyiz?
cevabını bekliyorum
sevgiler

Merhaba bende en geç Eylül gibî orda olmayı planlıyorum daha fazla bilgi verilemez mi lütfen üç kızıma gitmiş olacağım ev hanımıyım eğer yaşanmayacak bir yer dîyorsanız hiç kalkışmayayım ama eşimle 11 yıllık evliliğimizin yaklaşık 7 yılı ayrı geçti çok yıprandık bir an evvel birarada yaşamaya geçmeliyiz yoksa evliliğîmiz elden gidecek cevabınız çok önemli lütfen yardımcı olur musunuz

doğumdan sonra bende gidicem büyük ihtimalle:) birlikte alışırız artık:)

Busemk cevabını henüz gördüm. Teşekkür ederim tahmin edersin düzen ve ülke değiştirmek çok zor. ve Malesef internettede aşkabat ile ilgili çok fazla bilgi bulamıyorum. Bu konuda bana yardımcı olursan çok sevinirim.
daha önce 6 yıl moskovada yaşadım. ordaki sosyal şartlar vs. çok iyiyiydi Türkmenistan bu açıdan beni korkutuyor. Okul çok önemli gerçekten 1. sınıfa giden bir kızım var. birde haziranda doğum yapıcam inşallah. sonrada gidicem en kısa zamanda.

sana sormak istediğim çok fazla şey var aslında nerdne başlasam bilemiyorum:) özel türk okulu hakkında bildiklerini paylaşırsan sevinirim ayrıca evler,standartlar kiralar hakkında da bilgi vermeni rica ediyorm. vize işlemleri uzun sürüyo sanırım. internet kullanımı yaygın değil diye okudum ama sen forumu takip eidyorsan artık değişmiştir herhalde.
birde özel mesaj gönderemiyorum ben msn adresimi versem görüşebilirmiyiz?
cevabını bekliyorum
sevgiler

Merhaba biz artik asgabatta degiliz 5 ay oldu oradan ayrilali ama tabi arkadaslarimiz var hala gorustugumuz,evet canim orada internet sikinti,okulla ilgili asgabatta su an icin bir sikinti yok ozel okulda 4 dil goruyorlar turkmence turkce ingilizce ve rusca,arzu ederseniz cocuklara tenis yuzme vb ozel dersler muzik egitimi keman piyano vb.cok cuzzi fiyatlara aldirabiliyorsunuz,vizeler evet biraz sikintili olabiliyor,evler 600 700dolardan basliyor 1300lere kadar baskada aklina gelen olursa cekinmeden sorabilirsin seve seve yardimci olmaya calisirim:)))

Ulke zengin halk fakir,gidebilecegin yani turklerin takildigi yerler belli basli bir istanbulun bir semti olarak dusun kucuk yani,evinde 150 dolara aylik temizlik islerinde yardimci calistirabiliyorsun aklima gelenler simdilik bunlar...

Ulke zengin halk fakir,gidebilecegin yani turklerin takildigi yerler belli basli bir istanbulun bir semti olarak dusun kucuk yani,evinde 150 dolara aylik temizlik islerinde yardimci calistirabiliyorsun aklima gelenler simdilik bunlar...

teşekkür ederim ilgine
eşimin de ilk izlenimleri güzel.. İstanbulda da günlük hayatın koşuşturmasında hergün gezmiyoruz zaten..çocuk okul önemli...birde çalışabilirsem bebek az büyüyünce bakan birini bulup..zaman herhalde geçer..moskovadayken türk kadınları organizasyonuzmuz vardı halende var kendimize sosyal alanlar yaratıyorduk..her sene cumhuriyet balosu organize ediliyordu mesela hafta sonları türk okulu yapıyorduk..hafta içi clup faaliyetleri vardı.. öyle bir ortam bulabilirmiyim Türkmenistanda madem çok türk var..

sen tr ye mi döndün yoksa başka bir ilinde misin??

X