- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
Ewt onem veriyorum cunku benim amclarim halalrim dayilrim falan isimde var ama gorunrde yoklar o yuzden ben isttiyorumki ewldim oyle olmasin ilişkileri hep sicak olsuncanım ne güzel aile ilişkilerine önem veriyorsun bizlerse burada çok yakınımızdalarken akrabalarımızla görüşmüyoruz. insan ilişkileri çok zayıf orası nasıl bilmiyorum. burada insanlar çıkarları üzerinden ilişkilerini yürütüyorlar. aile ilişkisi, arkadaş, komşu farketmiyor.
Ben su anda Fransa da yasiyorum. Amerika da da bulundum. Amerika Avrupa ulkelerine gore cok cok iyi bir ulke. ama arkadasin da dedigi gibi bileti izni uzakligi hepsi ayri dertYaa gercekten bu kadar kotu mubenim de elime yurtdisinda yasama firsati gecti hatta new york da bana secenek olarak sunuldu. Sizi okuduktan sonra sanirim biraz daha dusunecegim. Ne gibi sorunlar yasiyorsunuz sizi yormus olmazsam birazcik tavsiye alabilir miyim
Bence korkmana gerek yok. Ben seviyorum.bende yurtdışında yasiyacagim gözümü korkuttunuz iyice
cok zor cok iyi anliyorum sizi. benim de 4 sene olacak yaslandim burda . dogumu yalniz yaptim, bebegimi yalniz buyuttum. gunlerce sokaga cikmadim. neyse ki ise basladim biraz zaman gecirebiliyorum.
Benim ingilizcem orta derecedeydi ve orada ki insanlar okadar yardimsever ve sicaklardi ki hoslarina giderdi benimle konusmak. ama burda fransizca bilmedigini hele bir de batili olmadigini anladiklari anda herkes de bir on yargi. zaten cogu insan mutsuz, herkes evinde kapali,evler kocaman agaclarla cevrili.ben sevemedim ama bunlar benim dusuncem belki de diger arkadaslar sevmistir .Almanya veya Avusturya nasildir bilemiyorum ama avrupa genel olarak boyle. dilin iyiyse ama en onemlisi o topluma karisirsan daha kolay olur.Yaa bana new yorkta yasama firsati sundular ben almanyayi avusturya ya da isvicre istiyorum aslinda. Cunku almancam baya iyi bi de amerikan yasam tarzi konusunda az cok fikrim var yengem amerikan ve pek sevemedim bana pek uymadi. Oralar konusunda bi bilginiz var mi peki almanca konusulan ulkelerde yasam standartlari falan nasil...
Nerede yahu bu sıcak, samimi, sevgi dolu insanlar.. Bu kadar senedir Tr de yaşadım hiç karşılaşmadım.. Yurt dışında edindiğim arkadaşlarımın samimiyeti, sıcaklığı, çıkarsız iyiliklerine burada hiç rastlamadım ne hikmetse..
neyse Tr ye dönmeyi düşünen arkadaşlar, dönünce bavulunuz kapının yanında olsun ki geri kaçışınız kolay olsun..
Bence gelme sevde.En azindan Turkiye'ye yakinmissiniz. Ben o kadar yakin olsam 15 gunde bir giderdim herhalde. :) Tabii Irak'ta yasamayi bu durumun disinda tutuyorum, sadece mesafeden bahsediyorum. Tee ABD'deyim ben. Gitmek icin izin ayarlamasi bir dert, ucak fiyatlari ayri dert. Ha deyince gidemiyor insan.
Ben varım ya yavrucum,sıcak,samimi,güzel,akıllıNerede yahu bu sıcak, samimi, sevgi dolu insanlar.. Bu kadar senedir Tr de yaşadım hiç karşılaşmadım.. Yurt dışında edindiğim arkadaşlarımın samimiyeti, sıcaklığı, çıkarsız iyiliklerine burada hiç rastlamadım ne hikmetse..
neyse Tr ye dönmeyi düşünen arkadaşlar, dönünce bavulunuz kapının yanında olsun ki geri kaçışınız kolay olsun..
Benim ingilizcem orta derecedeydi ve orada ki insanlar okadar yardimsever ve sicaklardi ki hoslarina giderdi benimle konusmak. ama burda fransizca bilmedigini hele bir de batili olmadigini anladiklari anda herkes de bir on yargi. zaten cogu insan mutsuz, herkes evinde kapali,evler kocaman agaclarla cevrili.ben sevemedim ama bunlar benim dusuncem belki de diger arkadaslar sevmistir .Almanya veya Avusturya nasildir bilemiyorum ama avrupa genel olarak boyle. dilin iyiyse ama en onemlisi o topluma karisirsan daha kolay olur.
inşallah öyle olurKorkma esin esin destek olursa geciyo bi sekilde gunler :)
tek avantajı bu olsa gerek :)Bence korkmana gerek yok. Ben seviyorum.
Tamam aileni arkadaşlarını özlüyorsun o ayrı ama evli olanlar icin rahat oluyor. Karışan yok, görüşen yok.... Evliliğe üçüncü bir kisi dahil olmadığı icin rahat bence.
Bende 1 yil icin gelmistim ama 3 yil olcak ve dahasida olacak. Gerci esim ben hamileyken donmustuk Turkiyeye ama ben kaynanaim gorumcemin dırdırindan kacmak icin tekrara gelmeyi kabul ettim dogumdan sonra donduk yineinşallah öyle olurama ben dönüşümüz erken olsun diyorum o fazla umutlanma diyince moralimm
Bende bir dönem Kanada da yaşamıştım ve yaşam standartları çok üst düzey olmasına rağmen insanları veya ortamlar çok ruhsuz geliyordu bana..ki insan olarak çok iyi olmalarına rağmen..
Yani bizim insanımızdaki sıcaklık oralarda yok..E benim içinde önemli insan ilişkileri, yakın, samimi olabilmek..
O yüzden sevememiştimama tüm ailem yurtdışında bir yerde olursa gözüm kapalı yaşarım..Onlar bana yeter zaten..
Ama aileden uzak olmak cidden çok zor..Hele o anne kokusu, sesi her şeye bedel oluyor oralarda..
Yaa gercekten bu kadar kotu mubenim de elime yurtdisinda yasama firsati gecti hatta new york da bana secenek olarak sunuldu. Sizi okuduktan sonra sanirim biraz daha dusunecegim. Ne gibi sorunlar yasiyorsunuz sizi yormus olmazsam birazcik tavsiye alabilir miyim