- 15 Mayıs 2014
- 2.904
- 3.558
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen disari ciksan daha cok boguluyosun depresyona sokuyo insaniYaşadığım ülkenin havasından nefret ediyorum, yazı yok baharı yok... Gri bir hava, zaten sorunların varsa iyice depresyonun içine atıyor insanı. Herşeyine alışmaya çalıştım, özlem vs gözardı ettim ama havasından nefret ediyorum nefret....
hmm sizin kendi isteginizle olmuş neguzel dönmek istediğinizde dönebiliyorsunuz demekkiBende 1 yil icin gelmistim ama 3 yil olcak ve dahasida olacak. Gerci esim ben hamileyken donmustuk Turkiyeye ama ben kaynanaim gorumcemin dırdırindan kacmak icin tekrara gelmeyi kabul ettim dogumdan sonra donduk yine
rica ederimTesekkurler tavsiyeleriniz icin :)
Ewet ozaman oyleydi ama simdi dönemeyirz cunku sinirda esimi askere alcaklar :))hmm sizin kendi isteginizle olmuş neguzel dönmek istediğinizde dönebiliyorsunuz demekki
nasıl yani yurtdışında mı askerlik yapacak bedelli olmuyormuydu orda?Ewet ozaman oyleydi ama simdi dönemeyirz cunku sinirda esimi askere alcaklar :))
Allah yardımcı olsun canım, gerçektende itici Irak, hiç gitmedim, inşallah gitmekte hiçbir zaman Kısmet olmazKuzey ırak lahverengi bir ülke heryer kahverengi tozdan zaten agaç namina pek bisey yok olaninda rengi bozuk. Yani anlicaniz bunalimlar ülkesi Irak
İnsallah canim gercekten cok berbat bir yer ırk olarak demiyorum ama yer olarak cok kotu hele şimdi bide deaş belasi var diken üstündeyiz gerci erbildeyiz buraya ulaşamiyolar ama gelde rahat etAllah yardımcı olsun canım, gerçektende itici Irak, hiç gitmedim, inşallah gitmekte hiçbir zaman Kısmet olmaz
neden tc ye gelmesi sorun oluyor tatilini falandami yapamiyacak çok değişik bi ulkeymis hakikaten..Ewet isde önce tecilliydi tecili bitti şimdi burda belli bi gunu vardi onun dolmasini bekliyo bedelli icin bi yildan az kaldi oda konsolslugun uyuzlugundan esim normalde 7 yildir burda ama Tc gidip tatil yapmalarini falan gun gun dusmusler o yuzden eksik cikiyo
Ben varım ya yavrucum,sıcak,samimi,güzel,akıllı
Uzaktan davulun sesi hoş geliyor heralde gurbettekilere,halbuki bulundukları yerin ne kadar kıymetli olduğunu dönünce anlarlar.
Kiz New York kacar mi, deli misin? Mutlaka git, en kotu 2-3 yil ahyatini yasar donersin. Berlin, Londra, New York gibi sehirler bulunmayacak firsat bence.
Yaa dayim orda yasamaya basladi bana da gel master yap diyor. Ben de dil okuluna gelirim de master yapmayi gozum kesmiyor diyorum... bilemedim ya tatillerde giderim de master yapmam tembelim ben
Kiz, sen deli misin ? Ne demek tembelim, hangi gencin eline boyle bir firsat gecer ? Eline boyle bir firsat gecmisken mutlaka degerlendirmelisin, New York taki hangi universite olursa olsun master diplomasini kapman onune hayal edemeyecegin kapilar acar. Tembelligi falan bosver, al cantani git mutlaka.
New Yorku bir gorsen zaten kapagi atmak icin Einstein kesilirsin, merak etme. Muhtesem bir sehir, her yeri, her dakikasi renkli, isiltili........kelimelerle anlatmak zor. Orda okuyup yasicaksin, 1 dk bile dusunme bence. New Yorkla Almanya'nin ic bayan koyunu, kasabasini; Kanadanin mortofol halkini vs kiyaslama sakin. Muhtesem bir hayatin olacak, durma git.
Hayır. Yurtdışında, hele de Amerika gibi refah seviyesi yüksek bir yerde yaşamak kötü değil. Türkiye'dekinden kat kat iyi yaşarsın. Ben işin duygusal boyutundan bahsediyorum sadece. Yaşadığın yer dünyanın en iyi yeri de olabilir. Farketmez. Ben kendi adıma konuşayım, herkeste bu denli olmayabiliyor bu duygular, ama bu şekilde hisseden çok kişi var. Geride bıraktığın şeyleri özlüyorsun. Köklü arkadaşlıkların, güzel akrabalık bağların varsa hele... 10 yıldır herkesi, tüm yakınlarımı uzaktan takip ediyorum. Ne kimsenin iyi gününe, ne kötü gününe yetişebildim. Keza yakınlarım da benim günlerimde olmadı. Birileri doğuyor, birileri ölüyor, birileri evleniyor, herkes bir araya geliyor, sen uzaktan seyrediyorsun. Önemli haberleri mesajla, telefonla, fotoğrafla öğreniyorsun. Herkes bıraktığın yerde bir aradayken, biz dünyanın öbür ucunda tek başına, kopuk yaşıyormuş gibi hissediyorum ben mesela. Ve ben yapı olarak bu tür kimsesiz, uzak yaşamayı sevebilecek biri değilim. Bu konuda fazlasıyla hassasım. Geri dönüp ait olduğum toplulukla, yakınlarımla bir arada yaşamak istiyorum. Benim önceliğim bunlar ve bu sebepten Amerika gibi bir ülkeden ayrılacağım. Benim Türkiye'ye geri dönme isteğim kişisel. Yoksa ABD'nin nimetlerinin farkında olmayıp Tr'yi çok matah bir yer sanmamdan değil. Sen böyle hissedeceksin diye bir şey yok. Mesela benim öz be öz kardeşim, Tr'de bırak yaşamayı, tatile bile gitmeyi tercih etmiyor. Hayatından memnun, ABD'de yaşayacakmış. Sadece farklı yapılardayız işte, ben gibi hissetmiyor. Senin ne hissedeceğin sana bağlı.Yaa gercekten bu kadar kotu mu benim de elime yurtdisinda yasama firsati gecti hatta new york da bana secenek olarak sunuldu. Sizi okuduktan sonra sanirim biraz daha dusunecegim. Ne gibi sorunlar yasiyorsunuz sizi yormus olmazsam birazcik tavsiye alabilir miyim
Hayır. Yurtdışında, hele de Amerika gibi refah seviyesi yüksek bir yerde yaşamak kötü değil. Türkiye'dekinden kat kat iyi yaşarsın. Ben işin duygusal boyutundan bahsediyorum sadece. Yaşadığın yer dünyanın en iyi yeri de olabilir. Farketmez. Ben kendi adıma konuşayım, herkeste bu denli olmayabiliyor bu duygular, ama bu şekilde hisseden çok kişi var. Geride bıraktığın şeyleri özlüyorsun. Köklü arkadaşlıkların, güzel akrabalık bağların varsa hele... 10 yıldır herkesi, tüm yakınlarımı uzaktan takip ediyorum. Ne kimsenin iyi gününe, ne kötü gününe yetişebildim. Keza yakınlarım da benim günlerimde olmadı. Birileri doğuyor, birileri ölüyor, birileri evleniyor, herkes bir araya geliyor, sen uzaktan seyrediyorsun. Önemli haberleri mesajla, telefonla, fotoğrafla öğreniyorsun. Herkes bıraktığın yerde bir aradayken, biz dünyanın öbür ucunda tek başına, kopuk yaşıyormuş gibi hissediyorum ben mesela. Ve ben yapı olarak bu tür kimsesiz, uzak yaşamayı sevebilecek biri değilim. Bu konuda fazlasıyla hassasım. Geri dönüp ait olduğum toplulukla, yakınlarımla bir arada yaşamak istiyorum. Benim önceliğim bunlar ve bu sebepten Amerika gibi bir ülkeden ayrılacağım. Benim Türkiye'ye geri dönme isteğim kişisel. Yoksa ABD'nin nimetlerinin farkında olmayıp Tr'yi çok matah bir yer sanmamdan değil. Sen böyle hissedeceksin diye bir şey yok. Mesela benim öz be öz kardeşim, Tr'de bırak yaşamayı, tatile bile gitmeyi tercih etmiyor. Hayatından memnun, ABD'de yaşayacakmış. Sadece farklı yapılardayız işte, ben gibi hissetmiyor. Senin ne hissedeceğin sana bağlı.
Yurtdışı, hele Amerika gibi bir yer, bir şekilde görülmesi gereken yerler. ABD'de yaşam tecrübesi çok güzel ve herkese nasip olmuyor. Hele okul fırsatın varsa zaten o fırsatı hiç kaçırma. Veya bir süre yaşamak da güzel. Amaa ömrünün geri kalanında farklı bir ülkede yaşayınca iş değişiyor. O bambaşka bir mesele.
Hayatında hiç yurtdışında yaşamamış, veya uzun yıllar yaşamamış kimsenin bu durumu anlayabileceğini düşünmüyorum. Herkes sanki senden daha iyi biliyormuş gibi sana kendi yaşadığın yerin güzelliğini anlatmaya kalkar. Lütfen kimse bilmediği konular hakkında atıp tutmasın. Türkiye'nin kötü gidişatının da, ABD ve Avrupa ülkelerinin nimetini herkes en az sizin kadar biliyor merak etmeyin. Böyle bir dert konusunda , bunu yaşamamış, bilmeyen kimse şov yapmasın yani. Komik oluyor.