Turkiye'yi özledim :(

İnsallah canim gercekten cok berbat bir yer ırk olarak demiyorum ama yer olarak cok kotu hele şimdi bide deaş belasi var diken üstündeyiz gerci erbildeyiz buraya ulaşamiyolar ama gelde rahat et :KK43:
Gerçekten çok haklısın canım, tahammülüne hayran oldum, Allah dayanma gücü versin canım.

Ülkeler arası kıyaslama yaparken ülke halkıyla ilgili üsluplarımıza dikkat edelim lütfen.

bu ülkenin geleceğinden korkuyorum. elimde olsa çeker giderim. gitgide kadınlar için yaşanmaz hale geliyor

Ben de 3 yildir ABD deyim, ilk geldigim sene kafayi yiyecektim, esime aglaya aglaya yalvardim geri donmek icin, doktorayi birak donelim dedim, birakmadi, iyi ki de birakmamis.
Bence insaoglunun fitratinda alismak ve unutmak var ki iyi ki de var. Oncelikle insan herseye alisiyor, ormanlik bir alanda yalniz yasamaya nasil alisir insan diyordum ona da alisiliyor. Simdi dusunuyorum da TR de olsak evliligim cok daha kotu olacakti, hatta belki de simdiye kadar bosanmistik. Evlendikten sonra 1 ay ankarada kalip geldik ABD ye, esimin ailesi ank.da, benimkiler ist.da, o bir ayda bile kv gunde bilmem kac kere arardi, iki gunde bir onlardaydik, sonra hep kv nin akrabalarindaydik. Esim de cok duskun ailesine ve akrabalarina. Bir defasinda hic unutmam, disimi cektirdim (ABD de dis pahali diye dis tedavimi oluyordum), ben daha yeni gelinim, dis agrimdan oluyorum, kv yine arayip duruyor, akrabasina cagiriyor. O halimle kalktik gidiyoruz esimle, yolda aradi nerde kaldiniz diye, esim benim dis agrimi soyluyor, daha bir de gec kaldik diye laf soktu, teli kapatti suratina. Gittik oturmaya, ben dis agrimdan oturamiyorum, baska odaya gectim, kimsenin umrunda degilim tabi ama esimi istiyorum yanimda, o da akrabalarina ayip olacak diye gelmedi. Baska bir gun yine hastayim, esim yine akrabalarinin yanina gitti, ben kv nin evde kaldim, aglaya aglaya yatiyorum, esimi aradim cagirdim, tamam geliyorum dedi, gece ucte geldi. Bu boyle uzar gider aslinda, bir ayda bile bu kadar cok hikayem var. Ama simdi bakiyorum da ailelerden uzak esimle basbasayiz, esim ogrenci oldugu icin tr deki gibi sabahtan aksama kadar calismiyor, bana ayirdigi saatler daha esnek, basbasa daha guzel bir hayat yasiyoruz. Tr ye 3 yilda 4 kere gittim, annem babam haric kimsenin de umrunda degilim aslinda. Iyi insanlar var cok sukur, benim etrafimda da var, ama malesef akrabalarimda zerre kadar insanlik yok, soyle ki kanserden vefat eden ananeme bile bakmamis kisiler dayilarim, ananem hastanede yalniz yatar, hastaneye de ambulans tasirdi, annem yetisene kadar :KK43: zaten hepsi baska sehirde cok sukur ki gidince annem, babam haric kimseyi gormek zorunda kalmiyorum. Esimin akrabalarinda da zerre insanlik yok, ancak cikarlari icin varlar, bunu gordum bildim. Son gittigimde hamile halimle beni resmen ortalikta biraktilar, ucagima gidene kadar kac vesait degistirdim, bir tanesi de birakalim demiyor, hepsinin arabasi var. Ama esim anlamiyor iste, hala taa ABD den bu akrabalarina acir, para bile yollar. Simdi tum bunlari daha mantikli dusunup, ABD ye cok isindim, halime de sukretmeye basladim. Ozlenmiyor mu, cok ozleniyor tabi ama hayati da kendimize zehir etmeyelim gurbet diye aglaya aglaya.
Ayrica ABD de 3. yilimda ben de mastera basladim, gun boyu odevdi, dersti ugrasirken hic bos vaktim kalmiyor. Hamileyim, hastane sartlari, dr.larin ilgileri vs cok iyi, cok guzel. Cevre de insan istedikten sonra oluyor, Iraktayim demis konu sahibi, benim cevremde cok irakli var burda, hepsi de cok iyi insanlar, cok canayakinlar, bilmiyorum sizin orada durum nedir.

Yaa dayim orda yasamaya basladi bana da gel master yap diyor. Ben de dil okuluna gelirim de master yapmayi gozum kesmiyor diyorum... bilemedim ya tatillerde giderim de master yapmam :KK70: tembelim ben :KK70:

Git tatlım git. Kaçırma bu fırsatı. Ne için gidersen git. Bak dayın da varmış orda. Bu da senin için bir şans.

bu ülkenin geleceğinden korkuyorum. elimde olsa çeker giderim. gitgide kadınlar için yaşanmaz hale geliyor

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bu ülke sadece kadınlar için değil herkes için çekilmez hale geldi. Kimsenin can güvenliği yok.Ya tecavüz ediliyorsunuz, ya şiddet görüyorsunuz, ya hakkınız gasp ediliyor v.s v.s

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bu ülke sadece kadınlar için değil herkes için çekilmez hale geldi. Kimsenin can güvenliği yok.Ya tecavüz ediliyorsunuz, ya şiddet görüyorsunuz, ya hakkınız gasp ediliyor v.s v.s
birde hukuk tecavüzcüyüü affediyor. yapılan tecavüzcünün yanına kar kalıyor. kadın her şeyde suçlu,kadına bir yığın yasaklar,.. yok yaşanacak gibi değil bu ülke

Ben umudumu yitirdim artık düzeleceğine dahil. Onun için fırsatını bulan herkes fırsatları kullansın bence.

Git tatlım git. Kaçırma bu fırsatı. Ne için gidersen git. Bak dayın da varmış orda. Bu da senin için bir şans.

Ya aslinsa haklisiniz. Ama benim cekincem dayim bu zamana kadar yaptigi iyilikleri hep yuzume vurmustur. Ve kendini asiri begenmis bi insan yaninda bir dk rahat oturamazsin. Bunu niye giydin bunu niye dinliyosun bu iyi degil bunu niye yiyosun sagliksiz falan gibisinden cook karisir. Bilmiyorum ama en cok kafami basima kakacagini dusunmem kurcaliyor...

Ya aslinsa haklisiniz. Ama benim cekincem dayim bu zamana kadar yaptigi iyilikleri hep yuzume vurmustur. Ve kendini asiri begenmis bi insan yaninda bir dk rahat oturamazsin. Bunu niye giydin bunu niye dinliyosun bu iyi degil bunu niye yiyosun sagliksiz falan gibisinden cook karisir. Bilmiyorum ama en cok kafami basima kakacagini dusunmem kurcaliyor...

Boşver bazı şeyleri duymazdan gel. Herkesin her dediğine bakarsak ohooo hayat çekilmez olur. Zaten 2-3 ay sonra kendi düzenini kurarsın kafan da rahat olur. Sen sosyal bir kıza benziyorsun. Zorluk çekeceğini düşünmüyorum.

queenEb .!.:
Ozaman hic tavsiye etmem cunku o cok kotu bi durum bide gittigine gidecegine pisman olmak var

Boşver bazı şeyleri duymazdan gel. Herkesin her dediğine bakarsak ohooo hayat çekilmez olur. Zaten 2-3 ay sonra kendi düzenini kurarsın kafan da rahat olur. Sen sosyal bir kıza benziyorsun. Zorluk çekeceğini düşünmüyorum.

Umarim karar verdikten sonra pisman olmam tesekkur ederim...
aslinda cok asosyalimdir nornal hayatimfa 1 ya da 2 tane arkadasim var cok insan sevmiyorum :p

Ozaman hic tavsiye etmem cunku o cok kotu bi durum bide gittigine gidecegine pisman olmak var

Ben de onu dusunuyorum soyle soyliyim ki ben ossye hazirlanirken yilda iki kez aradi bi kez de harclik verdi ben seni yonlendirmesem kazanamazdin benim sayemde oldu biraz da dedi. Bundan bile kendine pay cikardi dusunun... ben seni okuturum sen de artik aldigin maasla beni gorursun falan diyip duruyor. Bilmiyorum ciddi mi degil ki ama her sakada bi gerceklik olur mu onu da bilmiyorum...

Umarim karar verdikten sonra pisman olmam tesekkur ederim...
aslinda cok asosyalimdir nornal hayatimfa 1 ya da 2 tane arkadasim var cok insan sevmiyorum :p

Ben de onu dusunuyorum soyle soyliyim ki ben ossye hazirlanirken yilda iki kez aradi bi kez de harclik verdi ben seni yonlendirmesem kazanamazdin benim sayemde oldu biraz da dedi. Bundan bile kendine pay cikardi dusunun... ben seni okuturum sen de artik aldigin maasla beni gorursun falan diyip duruyor. Bilmiyorum ciddi mi degil ki ama her sakada bi gerceklik olur mu onu da bilmiyorum...
Söylesin ne olucak? :21:Önemli olan ÖSS'yi kazanmış olmanız. İş güç sahibi olunda kimin sayesinde olursa olsun. Çok mu önemli? Elinizde öyle bir fırsat varken hiçç kaçırmayın.Kaldı ki bir orta doğu ülkesinden bahsetmiyoruz. Amerika sonuçta.En kötü ihtimal yapamazsanız dönersiniz.

Söylesin ne olucak? :21:Önemli olan ÖSS'yi kazanmış olmanız. İş güç sahibi olunda kimin sayesinde olursa olsun. Çok mu önemli? Elinizde öyle bir fırsat varken hiçç kaçırmayın.Kaldı ki bir orta doğu ülkesinden bahsetmiyoruz. Amerika sonuçta.En kötü ihtimal yapamazsanız dönersiniz.

Bence de denemekten zarar gelmez cok haklisiniz coook tesekkur ederimmm :)

Yurtdışında Avrupa iyi, hem Türkiye'ye yakın, biletler ucuz, hem refah seviyesi yüksek.
İlk geldiğim yıl ben de aile özlemi memleket ozlemi falan gitmek istedim geri ama şimdi alıştım.
Türkiye'de yaşamak yine de sorun olmaz benim için ama burada yaşamayı tercih ederim. Lakin Amerika, Avustralya, Kanada gibi uzak yerlerde refahın içinde yüzeceğimi bilsem yaşayamam.

Orada iş için mi bulunuyorsunuz? Madem kayınailenizden uzakta kalmak istediniz, Türkiye'de farklı bir şehire neden gitmediniz ki?

Benim de evlilik nedeniyle yurtdışında yaşama ihtimalim var erkek arkadaşım şu an yurtdışında. Bazen burada yazılanları okuyunca çok korkuyorum ki akrabalara filan çok düşkünlüğüm yoktur sadece özleyeceğim ailem olur ama bu ülkede yaşananları ve gidişatı görünce arkama bile bakasım gelmiyor. En çok korkutan ise Türkiyeyi özlemekten ziyade dil öğrenme süreci olacak çünkü zerre kadar bilmediğim bir dille nasıl yaşayabileceğim konusunda hiçbir fikrim yok.

Sizin bulunduğunuz ülke ise yaşam standartları açısından maalesef çok kötü ve güvenli bir coğrafya değil. O yüzden Allah yardımcınız olsun. Başka ülkede yaşasanız dönmeyin derdim ama Irak için aynı şeyi söyleyemiyorum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

X