Biz bizle zor uğraşıyorduk zaten. Bunlarla beraber katlandı her şey. E geri alınan birkaç milyon mülteciden sonra ne olacak?
Alice Harikalar Diyarı'nı falan mı göreceğiz sanıyorlar acaba? Vize şimdi bu sorunu çözecek mi?
Olacak olan şu, nitelikli, eğitimli Türk nüfusu göçecek.
Demek istediğim kapağı atmaya çalışan bir şekilde atacak. Bombalar patlıyor ya hani, ne kadarlık kaçarsam kar kafasında?ama bu anlaşma göçmeye imkan vermiyor ki, schengen vizesinin başvuru sürecini ortadan kaldırıyor sadece, yoksa diğer koşullar aynı kalıyor.
ben mi yanlış biliyorum.
ama bu anlaşma göçmeye imkan vermiyor ki, schengen vizesinin başvuru sürecini ortadan kaldırıyor sadece, yoksa diğer koşullar aynı kalıyor.
ben mi yanlış biliyorum.
Bana da öyle geliyor.neler olacağını bilmiyorum.. Eğer kaldırılırsa (ki hiç sanmıyorum) karşılığında ne olacağını da bilmiyorum.. Antep ve Kilis gidiyor, kimsenin umurunda bile değil.. her gün yeni bir suni gündem yaratılıyor uyuşmak için.. Buraya alınan Suriyeliler Türk vatandaşı oldu/olacak.. Açıkçası sorunlum nitelikli göçmenler genelde Amerika ya da Kanada yı tercih ediyor, Avrupaya göçecek olanlar yine Suriyeliler olacak.. Avrupa neden alsın bu yükü? Kesinlikle oyalanıyoruz ve bunun arkasında bir şey var..
Bana da öyle geliyor.
Ama gidişat çok kötü. Bir gün siren sesleri ile uyanacağız ve çok geç olacak. İşte ben de bundan korkuyorum.
Ama benim bildigim multecilerle alakali bir anlasma ve ona gore vize kalkiyor yanlissa biri yanliss desin Ankara anlasmasi 40 yil gecikti orasini ben anlamam.onceki hukumetler yapsaydi o 40 yil gecikme olmadan o zaman.hayır bu zaten bizim ankara anlaşmasına göre 40 yılı aşkın süredir hakkımız olandı. ki ortada daha bir icraat yok :))
Polem
Ama benim bildigim multecilerle alakali bir anlasma ve ona gore vize kalkiyor yanlissa biri yanliss desin Ankara anlasmasi 40 yil gecikti orasini ben anlamam.onceki hukumetler yapsaydi o 40 yil gecikme olmadan o zaman.
Iyidir iyi en son 85£ vermistim icine oturmustu kalksin tabiiii
Tabii ki anlamiyor olabilirim.Acaba nasil oldu bu vize kolayligi kim aciklayacak aciklasa ki benim de cahilligimi giderseuluslararası ilişkilerden anlamadığın çok belli öyle dediğin kadar kolay olsa keşke..
Nasıl mı oldu?Tabii ki anlamiyor olabilirim.Acaba nasil oldu bu vize kolayligi kim aciklayacak aciklasa ki benim de cahilligimi giderse
Tabii ki anlamiyor olabilirim.Acaba nasil oldu bu vize kolayligi kim aciklayacak aciklasa ki benim de cahilligimi giderse
Nasıl mı oldu?
Avrupa'da ne kadar işsiz güçsüz hırsız uğursuz mülteci varsa Türkiye de toplanacak. Karşılığında da Türkiye'de okumuş işlerine yarayacak Suriyelilerden alacaklar.Çok zor değil bunu anlamak evla.Avrupa sözde ağzımıza bir parmak bal çalıp yaşam kalitelerini bozanlardan kurtuluyor.
Bizde zaten tamamen biten içgüvenliğimizin daha da beter olacağını bile bile ,Avrupa'da vizesiz tatil yapabilicez diye seviniyoruz işte.
Aslında çok komik. İstanbul'da yaşayıp karşı yakayı görmeyen insanlar bile havalanıyor bu vize serbestisine. Sanırsın ki tatile Budapeşte ye gidecek.Avrupaya gidebilecek insan için vize dert değildi ki. Ben sürekli aldığım için en son 2 yıllık vermişlerdi 5e kadar alanını duydum. Kaçakları nasıl engellicekler acaba artık
Nasıl mı oldu?
Avrupa'da ne kadar işsiz güçsüz hırsız uğursuz mülteci varsa Türkiye de toplanacak. Karşılığında da Türkiye'de okumuş işlerine yarayacak Suriyelilerden alacaklar.Çok zor değil bunu anlamak evla.Avrupa sözde ağzımıza bir parmak bal çalıp yaşam kalitelerini bozanlardan kurtuluyor.
Bizde zaten tamamen biten içgüvenliğimizin daha da beter olacağını bile bile ,Avrupa'da vizesiz tatil yapabilicez diye seviniyoruz işte.
Aslında çok komik. İstanbul'da yaşayıp karşı yakayı görmeyen insanlar bile havalanıyor bu vize serbestisine. Sanırsın ki tatile Budapeşte ye gidecek.
Dediğin gibi giden zaten gidiyordu.
Ben bu durumun havaalanı kontrollerini çok daha fazla uzatacağını düşünüyorum. Havaalanı polisi pek çok evrak isteyip gıcık kaparsa belki ülkeye bile almayabilir.
Bugün açıklanacakmış bakalım. Çıkacak ortaya herşey. Ben özellikle Suriyeliler kısmına akıl erdiremiyorum. Türk vatandaşı olursa Suriyeliler Avrupa o Zaman ne yapacak. Ya bununla ilgili bir madde koyarlar. Yada ilerde Bunu bahane edip size vize serbestisi yok falan derler gibi geliyor.başka bir olay da bu zaten parkon.. hadi kaldırıldı vizeler, asgari ücretle burnunu kendi şehrinden çıkaramayan insanlar nereye gidecek allah aşkına? Giden zaten gidiyor, gidemeyen yine gidemeyecek.. ha tek işe yarar tarafı kalifiyeler kaçak-maçak demeyip kalır, canını kurtarır tek avantajı da bu olur..
Bugün açıklanacakmış bakalım. Çıkacak ortaya herşey. Ben özellikle Suriyeliler kısmına akıl erdiremiyorum. Türk vatandaşı olursa Suriyeliler Avrupa o Zaman ne yapacak. Ya bununla ilgili bir madde koyarlar. Yada ilerde Bunu bahane edip size vize serbestisi yok falan derler gibi geliyor.
Bana faydası değil hertürlü zararı var.Zaten yeşil pasaportum varoldular zaten vatandaş, vize kaldırılır kaldırılmaz hepsi akın edecek.. adamlar toplayıp bize geri gönderecekler herhalde :) ben vizelerin kaldırılmasının yurdum insanına faydası ne onu da anlamadım ya neyse..
Bana faydası değil hertürlü zararı var.Zaten yeşil pasaportum var
Şunu ben de anlayamadım.oldular zaten vatandaş, vize kaldırılır kaldırılmaz hepsi akın edecek.. adamlar toplayıp bize geri gönderecekler herhalde :) ben vizelerin kaldırılmasının yurdum insanına faydası ne onu da anlamadım ya neyse..