Türkiye'ye vizesiz Avrupa kapısı açılıyor

nameaver

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
11.345
49.014
Türkiye'ye vizesiz Avrupa kapısı açılıyor
BBC'ye konuşan kaynaklar, Ankara'ya Schengen bölgesinde koşullu vizesiz seyahat izni verileceğini söyledi. Komisyon raporu yarın ilan edilecek.

Yayınlanma Tarihi: 03.05.2016 08:17

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye verdiği sürenin dolmasına saatler kala, BBC uluslararası topluluğun Ankara'ya şartlı vize serbestisi vermeye hazırlandığını manşetten duyurdu.

BBC haberinde, Avrupa Konseyi'nden kaynakların Avrupa Birliği'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Schengen bölgesi için söz verdiği vize serbestisine koşullu onay vereceği yer aldı ancak koşulların ne olacağına dair bir bilgi verilmedi.

BBC Avrupa Editörü Katya Adler'e göre, halen Ankara'nın kriterler için yapması gerekenler olsa da bu komisyonun görüşünü değiştirmeyecek.

'AB biyometrik pasaportları beklemeyecek'

Alman Bild gazetesi de, Türk vatandaşlarının bu yılın sonuna kadar biyometrik pasaportları olmadan Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebileceğini sayfalarına taşıdı.

Gazete, Türkiye'den vize muafiyeti koşullarından biri olarak istenen biyometrik pasaportlarla ilgili bir iddiaya yer verdi. AB Komisyonu çevrelerine dayandırılan habere göre, Türk vatandaşları için planlanan vize muafiyeti biyometrik pasaportlar yürürlüğe girmeden geçerli olacak. Haberde, Türk vatandaşlarının bu yılın sonuna kadar sahip oldukları pasaportlarla vizesiz Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilecekleri belirtildi.

Kriterler bugün tamamlanıyor

Türkiye, üzerine düşen 72 maddelik kriter listesini bugün tamamlıyor. AB Komisyonu ise, yarın değerlendirme raporunu ilan edecek.

Birlik ve Ankara arasındaki yeni süreç, mülteci geri kabul anlaşmasıyla başlamıştı. Türkiye göçmen krizinde desteğini isteyen AB ile kendi vatandaşlarına vize serbestisi konusunda anlaşma yapmıştı.

http://m.milliyet.com.tr/turkiye-ye-vizesiz-avrupa-kapisi/dunya/detay/2238320/default.htm

ay hadi inş.

temmuza bir seyahat planlıyorum ama hamileliğimin seyrine göre karar vericem.
e o kadar vize işlemini yapmak beni pert eder zaten, yalan olur.

ben de pek ümitli değilim ama o kadar kesin konuşuluyor ki, acaba mı demekten kendimi alamıyorum...

Artık tüm türkler avrupaya yerleşir kayıplara karışır ülkemizde de suriyeliler top koşturur, ülkenin içine miçtılar, istemiyoruz vize falan iti kopugu bizim ülkemize göndermesinler ne yapıcaz o kadar mülteciyi acaba..

Hı hı evet. Cehenneme ( Türkiye'ye) göndermeyin bizi diye pankart açan mülteciler sayesinde oldu.

hala unutamıyorum adam oraya dönmektense denizde boğulmayı tercih ederim demişti.. acaba ülkemizin hangi güzelliğine denk geldiler? Taciz? Tecavüz? adam kazıklama? sömürü? alay? aşağılama? ve daha sayamadığım hangisine acaba?

Biz bizle zor uğraşıyorduk zaten. Bunlarla beraber katlandı her şey. E geri alınan birkaç milyon mülteciden sonra ne olacak?
Alice Harikalar Diyarı'nı falan mı göreceğiz sanıyorlar acaba? Vize şimdi bu sorunu çözecek mi?
Olacak olan şu, nitelikli, eğitimli Türk nüfusu göçecek.

ama bu anlaşma göçmeye imkan vermiyor ki, schengen vizesinin başvuru sürecini ortadan kaldırıyor sadece, yoksa diğer koşullar aynı kalıyor.
ben mi yanlış biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…