• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'deki 1 Mayıs'ı dünya böyle gördü

Sizden farkı bir bakış açısın beklemiyordum zaten:ssz:

Bunlar akp 1 'Mayista Taksimi actik kimsenin yapmadigini yaptik dendiginde de alkis tufani koparmislardi angry. kimden tutarli kendi kisisel cevaplarini bekliyosun ki :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hiç mantıklı gelmiyor bana Angry, yani işçi hakkını illa Taksim'de mi aramalı? Üstelik bayram bu, her yerde istediğin gibi kutla aç müziği oyna kime ne? Benim aklım almıyor bunu. Zaten işin içine sendika girdi mi geriliyorum ben, hiç güvenim yok. TMMOB bizi nasıl kullanıyorsa sendikalar da işçiyi memuru öyle kullanıyor.

Sendikaları bilmem de taksim diye ısrar etmelerinin nedeni işte 77 katliamıdır insanlar doğal olarak orda anmak istiyor sadece bayram değil yani. Bugün Uğur Mumcu olsun Hrant Dink gibi bir çok insan dünya da öldürüldükleri yerde anıyorlar oraya doğru yürüyüş falan yapıyorlar yani o yüzden bana garip gelmiyor bu Taksim ısrarı:ssz: Ve yasak olmasa bu kadar olay çıkmaz örnekleri var sonuçta yukarda paylaşmıştım tarihsel gelişimini:ssz:

Son düzenleme:
Bunlar akp 1 'Mayista Taksimi actik kimsenin yapmadigini yaptik dendiginde de alkis tufani koparmislardi angry. kimden tutarli kendi kisisel cevaplarini bekliyosun ki :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

O zamanın gazete manşetleri chelzy :ssz: Açmalarını takdir etmiştim keşke tekrar kapatmasalardı ben geçmişte kapatanlara da kızıyorum bugün başka bir parti kapatsa ona da tepki gösteririm yasaklarla bi yere gelemiyoruz bir türlü anlamıyorlar sonuç daha da kötü oluyor:ssz:
$Bmj6UNdIEAAT6VO.jpg

Son düzenleme:
Sendikaları bilmem de taksim diye ısrar etmelerinin nedeni işte 77 katliamıdır insanlar doğal olarak orda anmak istiyor sadece bayram değil yani. Bugün Uğur Mumcu olsun Hrant Dink gibi bir çok insan dünya da öldürüldükleri yerde anıyorlar oraya doğru yürüyüş falan yapıyorlar yani o yüzden bana garip gelmiyor bu Taksim ısrarı:ssz: Ve yasak olmasa bu kadar olay çıkmaz örnekleri var sonuçta yukarda paylaşmıştım tarihsel gelişimini:ssz:

İyi de canım Ankara'da da çok olaylar oldu bugün hala da devam ediyor. Sıhhiye, Tandoğan kutlama yeriydi orada halay çekip kutladılar. Kızılay kapalıydı burada da oraya girmeye çalıştılar hep. Sebep? Orada kimi anacaklardı?
Meydanları kapatma olayı ayrıca tartışılır onu da doğru bulmuyorum.

İyi de canım Ankara'da da çok olaylar oldu bugün hala da devam ediyor. Sıhhiye, Tandoğan kutlama yeriydi orada halay çekip kutladılar. Kızılay kapalıydı burada da oraya girmeye çalıştılar hep. Sebep? Orada kimi anacaklardı?
Meydanları kapatma olayı ayrıca tartışılır onu da doğru bulmuyorum.

Yasak cazip geliyor işte niye kapatıyorsunuz kapatınca olay olmuyor mu daha beter oluyor gitmeyecek olan varsa da gidiyor yıllardır bunu tecrübe ediyoruz ama ders almıyoruz bi türlü yasaklamak, bi kesimi dışlamak çözüm olmadı hiçbir zaman:ssz: Bir de şu var sözde ermeni soykırımının bile taksimde anılmasına izin veriyorsun orda polis canlı kalkan oluyor insanlara ama 1 mayısa izin vermiyor musun bunu da anlamıyorum mesela:ssz:

Yasak cazip geliyor işte niye kapatıyorsunuz kapatınca olay olmuyor mu daha beter oluyor gitmeyecek olan varsa da gidiyor yıllardır bunu tecrübe ediyoruz ama ders almıyoruz bi türlü yasaklamak, bi kesimi dışlamak çözüm olmadı hiçbir zaman:ssz: Bir de şu var sözde ermeni soykırımının bile taksimde anılmasına izin veriyorsun orda polis canlı kalkan oluyor insanlara ama 1 mayısa izin vermiyor musun bunu da anlamıyorum mesela:ssz:

Ben doğru bulmuyorum öyle zorla girmeye çalışmalarını. Böyle de koz vermiş oldular, diyecekler ki şimdi işte bakın olay oluyor ondan kapatıyoruz. Sen istediğin kadar geçmiş yılları örnek ver, 2 gün önce yaptıklarını bile inkar etmiyorlar mı?

Ben doğru bulmuyorum öyle zorla girmeye çalışmalarını. Böyle de koz vermiş oldular, diyecekler ki şimdi işte bakın olay oluyor ondan kapatıyoruz. Sen istediğin kadar geçmiş yılları örnek ver, 2 gün önce yaptıklarını bile inkar etmiyorlar mı?

Orası öyle canım işimize geleni hatırlıyoruz genelde:ssz: Zaten günler öncesinden provokasyon söylemleriyle o hava yaratılıyor 39 bin polis ulaşımın iptal edilmesi, çelik duvarlar falan günler öncesinden insanları geriyor savaş havası yaratıyor resmen:ssz:

Son düzenleme:
Heaa su kendilerinde olan olaylari görmezden gelip, haber yapmak isteyen basina kanuni islem uygulayan ama bizim ülkemizde olan en ufak olayi bile istahla haber yapan dis basin mi:))
Bende söyle gördüm ve 1 mayisi isciden cok kimlerin ne amacla kullandiklarina bir kez daha sahit oldum..

347406.jpg

gostericiler_polise_tas_ve_molotofla_saldirdi_h175909.jpg

gostericiler-mancinikla-polise-saldirdi-CHA-1418632-1-t.jpg

gostericiler-mancinikla-polise-saldirdi-CHA-1418632-2-t.jpg

okmeydani_6267.jpg

molotof_5461.jpg

569_8.jpg

569_11.jpg

569_3.jpg

569_6.jpg

okmeydani_4583.jpg

paylasmissin ama bunlara cevap veremezler, insan ülkesini sevse yakip yikmaz, eylem yapmasini bile ögrenemediler senelerdir,
böyle sadece kendilerini rezil ediyorlar sonra dis basina türkiye söyle söyle diye cikinca bayram ediyorlar, bu dis basinlar kendi
mallarini yakan yikan olsa hic gözünün yasina bakarmi acaba yapan kisilerin, ayni seyi gezi parki icinde düsünüyorum, ya böyle
yakip yikcaginiza calisarak biyerlere gelseniz, yok ama böylesi daha cok islerine geliyor tabi

Haberleri izledim sinirlerim hopladi..

Millet evine isine gitmeye calisiyor ne otobüs calisiyor ne başka bir şey..

Kadin bas bas bagiriyor ise gidebilmek için polis hala gidemezsiniz diyor?

Neyin kafasi acaba bu devlette ki? Bu milletin teroristleriyle anlasirken ekmek parasindaki kadina gidemezsin diye neyin muamelesi yapiliyor?

Millet havaalindan cikmis polis kapamis her yeri öyle duruyor millet kapida..

Ne var yani bu taksimde Allah askina diğer sokaklardan farki ne bir kaç yil önceden farki ne?

Herşeyi bu kadar zora koşmak neden millete kulak tikamak illa benim dediğim olur demek için bu milleti polisi boyle sokağa dökmek neden? BeN hic anlamadim anlamayacagim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bence gerçekten kutlama yapmak isteyen taksime gitmek istemezdi çünkü zaten orada olay çıkacağı belliydi.

Sabah eşim ok meydanında çalışıyor işe geç gitti bu yüzden hastanede nöbetine geç kaldı. Biber gazı yedi bu sabah astımı var ve arabamız hasar aldı. Bu ne biçim müdahale bu ne biçim kutlama anlayışı her ikisi de yanlış.

O zamanın gazete manşetleri chelzy :ssz: Açmalarını takdir etmiştim keşke tekrar kapatmasalardı ben geçmişte kapatanlara da kızıyorum bugün başka bir parti kapatsa ona da tepki gösteririm yasaklarla bi yere gelemiyoruz bir türlü anlamıyorlar sonuç daha da kötü oluyor:ssz:
Eki Görüntüle 1096557

Yarın yine bu yandaş medyanın başlıklarını görmek isteriz.
Fikirleri bu kadar çabuk değişen topluluk işte bunlar.

Yakarak yikarak isci haklari savunulmaz.atm leri yak ambulansi taşla işçi haklarini savunuyorm de.hukumete karsi bir kesim iscileri haklarini kullanarak buyuk bir provakasyon yaptilar.bu nasil isci bayrami? Hükümete karsiysan meclis var sandik var.bu nasil bir zihniyet! Bu hukumet isci bayramini resmi tatil etti.chp zamnda 1 mayisi kutlamak bile yasakti.yakip yikmak icin her bahane mubah olmuş. Yazik cok yazik provakatorleri ve onlara alkis tutan chp yi de kiniyorum.yasaklari delmeye calisip insanlari galeyena getiren bu muhalefetin tutumu acizlikten baska birsey degil.polise tokat atan chp li milletvekilini de kiniyorum...

yemin ediyorum rezil olduk dünyaya ya. :25:

Bede'cim ben bu konuda öyle düşünmüyorum ... O ülkeler dönüp aynaya baksın .:31:
Beni başka ülkelerin ne düşündügü pek ilgilendirmiyor .. zaten ağzınla kuş tutsan yaranamazsın .. önemli olan kendi insanımız vede ülkemiz ona üzülelim bence :34:

Taksimi kaptmalarının sebebi.......gezi eylerimlerindeki dayanişma ruhunu ve rant kapilarına hayir diyebilmeyi ögrenen halka karsı yapilmış bir hamledir.........birşeyler yanlıştı insanlar bunu çadir kurarak şarkı söyleyerek protesto etmişti
Ama o da nesi tepkiler tüm Türkiye de yayıldı............oysaki çeneni kapa kenarda 23 nisan çocukları gibi bayramınî kutla.....bizim rant kapılarımıza da engel olma yoksa seni gaz fişeğiyle fişeklerim

Çalışma bakanliğının yasalaştırmaya çalıstırdıkları yeni duşüncelerin den haberiniz var mı sevgili kk üyeleri.........artık tüm işler taşeronlaşacak.......öğretmen doktor avukat olman farketmiyor artık.........yeni kölelik yasaları geliyor
Simdi artık atm yi tasliyorlar ne yabani insanlarmiş ızdırabını bir kesin artık..........devletin denetleme ve hukuk mekanizmaları islemiyor sen sesini çıkarırsan belki rafa kaldirıyorlar diyeceğim de kime anlatıyoruz

Bu ülkede apo posterinin açıldığı,mektuplarının okunduğu nevruzların bile kutlanmasına izin verilirken, hatta ve hatta çocukların hayatlarının dönüm noktası olan bir günde izin verilirken 1 Mayısın kutlanması önüne engellerin konulmasına anlam veremiyor ve ülkem adına çok utanıyorum.
Her zaman arkasına sığındıkları ''bunlar mı işçi, bunlar mı çevreci vs'' söylemlerinin ne kadar yüzeysel bir bakış açısının yarattığı bir algı olduğunun farkına varmak istemeseler de bu görüntülerin tamamından sorumludurlar.
(Hala bu ülkede yasaklarla bir yere varamayacaklarını anlamıyorlar ne yazık ki.)

Back