• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKK'lılar Diyarbakır'da belediye otobüsünü yaktı

anteplıyım ve antepde yasıyorum dogulu bırı olarak soyluyorum
dogulular oyle konusmuyor aslında
tv de veya etrafınızda gordugunuz bıkac kısıden tanık oldugunuz o konusma o bolgeye has degıl aslında
burda cogu kişi gayet guzel ıstanbul turkcesıyle konusurlar hatta kımse dogulu oldugumuzu bılmez anlamaz
tahmın ettıgınızden daha moderndır konusma ve yasayıs bıcımı olarak
ama bazıları varkı !!! dövleett bizeee bahmiirrrr der
o grup bırbırlerını bulunca kendı dıllerınde konusur yanında o dılı bılmeyenlere saygısızlık yaapar
dövlet bunu yapmak zoğundaaa ne vaaa yapsın pağasımı yoğğhh derler :KK66:
hatta cogu turkce bıle bılmez o bahsettıgım bı kısım...
cunku kabul etmezler o dılı bıldıklerı yarım yamalak dılıde oyuzden gelıstırmezler
yanı o şıve degıl
yanı aslında kımse o bolgenın sıvesıyle dalga gecmıyor
o onların dili !!!!
belırtmek ıstedım.
şiveden bahsedersek dogu sıvesını hemen ızah edebılırım
bızler doguluyla pkk lı arasındakı farkı sıvesıne degıl turkce bılmemesıne veya bıldıgı yarım yamalak turkceyı ozellıkle gelıstırmemesıyle ayırt edıyoruz
bıde o kısımın otobus ,bına ,okul ,ınsan falan yakmasıyla...
burda o kısmın yasadıgı semtlere adım bıle atılmıyor
aracla mahallesıne gırsen senı taşa tutuyorlar
yemişim o şivesını !!!!
Gaziantep çok ayrı Diyarbakır çevresinden.
Oralar ile Antep'i Maraş'ı kıyas edemezsin. Buralarda Türkmen insanlar çoğunlukta. Hem de yüzyıllardır.
Ben doğuluyum zaten. Şu söylediğin ile benim dediğimin alakası yok.
İşyerim Gazi mahallesine yakın. hani şu olaylı bölge. Bol bol tvlerde gördüğümüz.
Ne korkunç olaylar yaşanıyor biliyorum burada da. Görüyorum.
Ama buranın halkına Nasıl toptan küfrü basabilirim? Hepsine Nasıl pkklı diyebilirim?
Böyle bir hakkım yok kimsenin olamaz.

Benim annem babam da şiveli konuşuyor, kayınvalidem de Van şivesiyle konuşuyor ama oyunu MHP'ye veriyor hatta ben de arada şiveli konuşuyorum her yerin kendine özgü şivesi var İç Anadolunun da Karadenizin de Doğunun da Akdenizin de babam dövlet demiyor ama Rahmetli dedem diyordu, lütfen biraz saygı.

Araç yakma olayına gelince burada öyle şeyler olunca bin bela biz zaten okuyoruz, sevinen 1 kişi bile görmedim ben şimdiye kadar, babaannem Türkçe konuşmasını bilmiyor olayların tam merkezinde oturuyor ama oturup ağlıyor nasıl insan bunlar Allahım sen ıslah et defet bunları gitsin ülkemden diyor.

İyide onlar pkk lı doğulu değil.
Doğulu hem yakıp hem öyle demiyor.
O evlerde tehdit var, ekmekle canla tehdit ediyorlar.
Tabiki daha çok kalkındıracaklar ki onların ellerine düşmesinler.
Şive taklitlerine de hiç gülmedim. Şivem olsaydı alınırdım hatta.
Bu çok doğru; şiveyle dalga geçmek falan çok çocuksu. Hatta çocuklar bile şimdi insanların rencide olabileceğini biliyor. Yetişkin insanlar için bu tür şeyler olmaması lazım. Biri vurup kırarak zarar verir, biri cehaletle...
Ancak bilinçsiz yükleme yapılanlar dışında gerçekten çocukluk çağında kinle, nefretle büyümüş bir çok insan var orada yaşayan. Bunlar mürekkep yalamış kesimden de çok çıkıyor. Adam ülkenin tıp fakültesinde okuyor doktor oluyor, maaş alıyor, sonra düşman oluyor ülkeye; bunlar da bildiğimiz şeyler. Ama genel bir giydirme yapmak yanlış tabi.

Bu çok doğru; şiveyle dalga geçmek falan çok çocuksu. Hatta çocuklar bile şimdi insanların rencide olabileceğini biliyor. Yetişkin insanlar için bu tür şeyler olmaması lazım. Biri vurup kırarak zarar verir, biri cehaletle...
Ancak bilinçsiz yükleme yapılanlar dışında gerçekten çocukluk çağında kinle, nefretle büyümüş bir çok insan var orada yaşayan. Bunlar mürekkep yalamış kesimden de çok çıkıyor. Adam ülkenin tıp fakültesinde okuyor doktor oluyor, maaş alıyor, sonra düşman oluyor ülkeye; bunlar da bildiğimiz şeyler. Ama genel bir giydirme yapmak yanlış tabi.

Aynı düşman batıdada var. Doktor , öğretmen oluyor... En batıdan ama vatan haini.

Ayrıca Türkçe bilmemek hainlik değildir.
Her ırk kendi içinde büyüyor. Kendi gördükleriyle şekilleniyor.
Yarım yamalak Türkçe oğrenmekte onların suçu değil. Doğuştan Kürtçe oğrenerek büyürsen ö ve ü harflerini karıştırabilirsin. Çünkü alfabe farklı.

Back