<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="" data-quote="nlyvz" data-source="post: 34437940"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/goto/post?id=34437940"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-34437940">nlyvz .!.:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
<b>İşte ; sonuç her ne olursa olsun kimsenin sorunu değil ki bu? Yani kimse sırf günah diye benim bedenime müdahale edemez. Günahsa bana günah, kimseyi bağlamaz. Ayrıca, bu ülke de herkes müslüman değil. Müslüman olmayan birine, bunu nasıl anlatacaksınız acaba? işte bu bakımdan devletlerin dini olmaz. <br />
<br />
Ve sonuç olarak, ben böyle düşünüyorum diye kimse böyle düşünmek zorunda değil. Yani siz kürtaja karşı olabilirsiniz, ama benim kendi bedenim üzerimde ki haklarımı siz belirleyemezsiniz, bende size bir şey diyemem. İşte asıl mesele bu. İnsanların bulunduğu şartları, yaşadıklarını asla bilemezsiniz. Bugün , sokaklar tinerci olarak dolaşan, esrarkeş olan, uyuşturucu taşımacılığında kullanılan, dilencilik için kullanılan , ufacık bedenlerin günahını kim ödeyecek o zaman??? Bu gün ülkemizde ki yetiştirme yurtlarının hali ortada maalesef. Hiç gittiniz mi? Bursa'da pek çok defa gittim, her yılbaşı oyuncak ve kıyafet yardımı yapıyoruz arkadaşlarla. Bacaklarınıza atlıyor o çocuklar, beni götür buradan diye ağlıyorlar. Hiç kimsenin ufacık bir bedene ve ufacık bir ruha bunca bedeli ödetmeye hakkı yok.<br />
<br />
Bunun tek yolu aslında, ne kürtajı serbest bırakmak ne de kürtajı yasaklamak. Asıl mesele eğitim. Her yaşa uygun cinsel eğitim, cinsel hastalıklar, cinsel hastalıklardan korunma yolları, gebelik, gebelikten korunma yolları. Tüm bunları bilerek bilinçli yetişen bir genç nesil olsun istiyorum ben. Yoksa kürtajı yasaklayamazsınız, ancak merdiven altı doktorların ekmeğine yağ sürersiniz, bilinçsizce cinsellik yaşayan onlarca çocuk yaşta genç kız o merdiven altı kürtajlarında ölür gider. Sadece biraz anlayış, biraz eğitim fazlasına gerek yok.</b>
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Şapka çıkarıyorum bu kadar güzel özetlenemezdi.<br />
Bu ülkede yapılmaya çalışılan devlete din kazandırmaya çalışmak.<br />
Hatta bu sitede bile kendisi din temelli yaşayan insanlar başkalarının hayatlarını bile din çerçevesinde yorumlamaya çalışıyor.<br />
Kürtaj yasaklanırsa aynen arkadaşın dediği gibi merdiven altında,hijyen sıfır ortamlarda yine yapılacak olan kadına olacak.<br />
Ayrıca hadi kürtajı ödemiyor devlet elzem değil vs vs diyelim<br />
Doğum kontrol yöntemlerini devlet nasıl karşılamaz<br />
Bu konuda bilgi vermek ve tabi hizmet vermek devletin görevi</div>