Turkiyede iyi is

askimsin_99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
441
52
73
- Yurtdışı
merhaba
ben yurtdisinda yasiyorum ve ilerde turkiyeye yerlesmeyi dusunuyorum. tabiki buna karsi cikan cok mesela diyorlarki para olmadan yasanmaz orda gibi seyler.
evet aslinda haklilar. Ben suan hala okuyorum ama düsünüyorum orda nerelere basvuru yapabilirim diye o yüzden
size sormak istiyorum acaba türkiyede hangi isler iyi ve gelecegi saglam ? tabiki benim icin maasida önemli.
bir yandanda düsündüm sosyal pedagoji, cocuk egitimi ve saglik isleri okudugum icin acaba istanbulda anaokulu acmak nasil olur?
insanlar cocuklarini yollarmi sizce anaokuluna? bu konuda ordaki insanlari bilmedigim icin.
alternatif varmi?
fikirlerinizi aliyim lütfen
simdiden tskler

Yasin kac canim?

Ben de bu yaz TRye tasinicam. Malesef egitimimi yarida biraktim bu yüzden simdi cok pismanim. Bitirmis olsaydim TRde cok daha iyi bir is sahibi olabilirdim.

Sana tavsiyem okulunu bitir. Egitimini tamamla. Gerekli olan zertifikalarini eline al.

Daha sonra istanbulu birak tüm türkiyede is imkanlarin yükselecektir.

Yurt disinda egitim gördügün ve yabanci dilin oldugu icin.

Ben 15 yasimdan beri hep TRye tasinma ümidiyle yasadim.

Gelecek yaz bu hayalim gerceklesiyor. Ama is konusunda ne kadar basarili olabilirim bilmiyorum.

Oku, oku, oku. Diplomalarini eline al. Onda sonra gel.

ahh sonunda hemen hemen ayni durumda olan gibi biri cikti. inanki cok mutlu oldum bende eskiden beri hep trde yasamak isterdim :)
yasim 19 ama daha 3yil meslek yapmayi düsünüyorum yani trye 22-23 yasinda gibi gelirim.
zaten ailemde diyor gidersen eger eline diplomani al öyle git diye.
ama senin adina üzüldüm canim
özel degilse soriyim neden egitimini yarida birakip gidiyorsunki? yasin kac?
insallah kendine göre uygun bir is bulursun
bu arada hangi ülkedensin?

Benim yasim 23 canim.
Egitimimi ben yillar öncesinden yarida biraktim.
Yani yanlis anlama evlenmek icin TRye gitmek icin yarida birakmadim :)
En iyisini yaparsin gercekten.
Önce okulunu bitir.
Sonra hayata atil.

Evet akraba iliskileri cok önemli türkiyede.
Ve bu benim hic sevmedigim bir durum.
Insan kendi emegi ile bir yerlere cok cok cok zor geliyor.
Neden? Torpilli olmadigi icin..

Allah yardimcimiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…