Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
zaten şuan okuduğum okul da özel yarı bursluyum mersindeyim kbrısta da burslu olarak yerleşcem hemde 75 burs bu eve yada yurda verdiğim parayla ortalama mersinle aynı masraf olacak. o sıkıntı değil sadece kıbrıstan mezun olmak dezavantaj mıŞu an nerede okuyorsun bilmiyorum ama kıbrıs düşünüyorsan da etraflıca düşünmen gerek.. eğer maddi açıdan kaygın yoksa bir nebze rahatsın ancak bu konuda biraz esnek değilsen başta barınma olmak üzere belli başlı şeylerde fiyatlar çok uçuk. Bunun yanı sıra bence o bölümde okuyan birini bulup onunla iletişime geçmen senin için faydalı olur çünkü bölüm hocaları, ders anlatışları, sınavlar vs bu koşulları öğrenmen lazım. Bazı bölüm devam sıkıntısı yokken, bazı bölümlerde nefes bile aldırmıyolar Dilerim en doğru kararı verirsin..
uluslararası belge dediğin şeyi hangi bölümlerde geçerli nasıl öğrenebilirim? bide tabi mütercim tercümanlığın ataması öğretmenliğe göre daha az. tercüman olursam özelde çalışcam gibi. öğretmenliği bırakıp kıbrısa gitmek saçma mı olurYani ben de bursluyum ama çok avantajını göremedim ayrıca sıkıntılı bir ulaşım sistemi var ama avantaj mı dersen okul mezun olduğun zaman uluslararası bir belge veriyor (her bölümde geçerli mi emin değilim) onun dışında bir ekstrasının olduğunu sanmıyorum ama düşündüğün bölüm için sağlam bir akademik kadrosu varsa eğer belki bi nebze düşünebilirsin ama genel olarak da gördüğüm çoğu kişi tr ye geçiş yapma peşinde ya da yapmadığına pişman tabi bunu biraz duygusal sebepler aileden uzak kalma da etkiliyor biraz da maddiyat tabi..
Zaten hazirlik bitirdim 1e baslayacaktim sene kaybim olmayacak ama meslek konusunda kararsizim ne yazikkiOkulun sitesine bakabilirsin hatta direkt geçmek istediğin bölüme bakabilirsin bunun için. Yani öğretmen olduğun zaman da zaten dil öğrenmiş olacaksın sistemi tam bilmiyorum ama öğretmenliğin yanında tercümanlık da yapamaz mısın acaba? Ve dediğin gibi iş şartını iyi değerlendirmek lazım ne yazık ki geçiş zamanı insanın canını çok sıkıyor o yüzden enine boyuna düşünüp iyi bir karar ver. Kaldı ki birde geçiş yaparsan ortak dersler dışında yine baştan başlamış olacaksın..
Kıbrıstan mezun biri kolayca is bulabilir mi çünkü çok sacma bi mantik ama Kıbrıs tan mezunları adam yerine koyan yok maalesefDevlet memuru olurum diye düşünüyorsan öğretmenlikte devam et ama idealist biriysen ve freelance çalıştığın dönemde aile desteği alabilirsen çevirmenlik güzel bir meslek.
Çevirmenlik mezunu kimse kolayca iş bulamaz, devamlı kendini geliştireceksin, ikinci bir dil öğreneceksin, disiplinlerarası bir alan olduğu için sertifikalar almanı tavsiye ederim, yandal işletme okumak da seni öne çıkaracaktır ama öğretmenlik okursun biter ve kpss ye çalışırsın sonrasında sınırlı bir çaba harcaman yeterli olur ömür boyu çabaya gerek yok.Kıbrıstan mezun biri kolayca is bulabilir mi çünkü çok sacma bi mantik ama Kıbrıs tan mezunları adam yerine koyan yok maalesef
üniversiteye hazırlanırken bana yardımcı olan bi hocamla konustum ve öğretmen olmaya karar verdim. kpss ile atanmak öğretmenlikte daha kolay. aldıgın net bir maasın var ve devlettesin sürünmüyosun. ama tercümanlıkta atanma sıkıntı o yüzden tercümanlıkta kesin özelde hayat sürerim diye düşünüyorum. ki öğretmenlikteki rahatlık yok sürekli iş kovalıyosun vs. öğretmen olur sefamı sürerim diyorum son kararımı verdim :) sizin kuzeniniz sanki pişman ögretmen olmaktan ?Kıbrıs'ta eğitimde yaşamda pahalı ama Kıbrıs gerek konumu gerek çok fazla yabancı öğrenci çekmesi sebebiyle ingilizceyi çok iyi öğrenip üstüne bir şeyler koyarak ilerleme imkanın olan ve bir çok yurtdışı okulları ile anlaşmaları olan bir yer.Sen mezun olunca ne yapmak istediğine karar vermelisin yani öğretmen olmak bir formasyona bakar (KPSS'den hiç bahsetmiyorum)
Benim kuzenim 12 yıllık ingilizce öğretmeni eşinden dolayı atanma filan istemiyor bu yüzden özel okullarda çalışıyor fakat o bile o kadar sorun ki bildiğin ders saati için pazarlık yapıyorsun.Her sene okul değiştirmek zorunda kalıyor.
İyi düşün ama en önemlisi kalbinden ne geçiyorsa onu yap.
Başarılar!
üniversiteye hazırlanırken bana yardımcı olan bi hocamla konustum ve öğretmen olmaya karar verdim. kpss ile atanmak öğretmenlikte daha kolay. aldıgın net bir maasın var ve devlettesin sürünmüyosun. ama tercümanlıkta atanma sıkıntı o yüzden tercümanlıkta kesin özelde hayat sürerim diye düşünüyorum. ki öğretmenlikteki rahatlık yok sürekli iş kovalıyosun vs. öğretmen olur sefamı sürerim diyorum son kararımı verdim :) sizin kuzeniniz sanki pişman ögretmen olmaktan ?
tercümanlıkta atama istersen gene aynı şekilde kpss ugrasıyosun ayrıca öğretmenliğe göre daha zor özelde calısıp ondada iş kovalıyosun bu kpss den daha yorucu geliyor bana. bide sadece ingilizce bilmeyle asla hayallermdeki hayatı süremem tercümanlıkta ve 2. dil öğrenmek çok gözümü korkutuyo. hangi tercüman ingilizce bilmiyor ki. başkası 2 3 dil bilirken ingilizce de dahil bana ekmek yedirmezler diye bi kaygım var. en saglamı ögretmenlik suanda gözümde. tatilleri de cok cezbediciÖzelde çalıştığı için sürekliliği ve şartlarından memnun değil.Kpss filan çok uzun ve yorucu bir süreç ve kesin bir garantisi yok.Hatta artık devlet memuru olmanın bile bir artısı yok eskisi kadar ama dediğim gibi insan ne yaparken mutlu ise onun peşinden gitmeli