Gittiğin tavsite edeceğim yerler;
1) Nevşehir/kapadokya Bölgesi. Cok guzel ben cok begendim yukaridan bakılınca cok guzel manzarası var. gittiğimde öğrenciydim balon kisi bası 150 euro idi ve sabah erken saatlerindeydi binmedik.
2) Bolu gölcük/abant/yedigöller tabiat parkları. Ağustosta gitmistik Bolu dağında konakladık ve ben bayıldım. Ağustosta gunduz 20 aksamlari 16 dereceydi ve dogasi havasi harika. Serinligi seven biri olarak tavsiye ederim. Ben yazın gittim kısında cok guzelmis. Birde kışın gitmek istiyorum.
3) Marmaris/içmeler deniz cok güzel yuksek yerlerde deniz manzarısı süper.
4) Aydın/Didim zaten yazin ege tarafı hep güzel Didimin denizide cok güzeldi.
5) Denizli/ pamukkale yazın gittim ben gittigimde cok kalabalıktı daha sakin olsaydı daha zevk alabilirdim.
6) Burdur/salda gölu cok guzel bir rengi var bizim zamanimizda girilebiliyordu artik yasaklamişlar diye duydum.
7) Tokat/ballıca mağarası. Çok muhtesem buyuk bir mağara icindeki sekiller sarkıtlar dikitler cok guzel yine ağustosun ortasinda iceri usutecek kadar serin. kucuk su birikintileri var icinde sekillerin uzerinden sular akıyor. o tarafa yolu dusenlerin gormesini tavsiye ederim.
8) Bursa/karacabey boğaz plajı ve Longoz ormanı. Plaj guzel ama marmara suyu sonucta ege gibi degil. Karacabeydeki longoz ormani cok guzel agaclarin dibinden su akıyor icinde gol var bataklik gibi yesil renkte ama ormanda o golun kenarinda saatlerce oturmak huzur veriyor.
9) Samsun/ Çakırcılar korusu/aminos tepesi. Samsuna gunu birlik gezmeye gittim ve deniz kıyisina yapılan parkları duzenlemeleri oldukca beğendim. Cakircılar korusu ise ormanlik alana tahtadan yuksek yuruyus yolu yapmislar yolu takip ederek bayagı ormanin icinde gezinti yapıyorsun.
9) Balıkesir/altınoluk/kazdağları/asos. altınoluk tatil bolgesi denizi cok guzel cok temiz ama oldukca serin agustosta bile usutuyor. Kazdağlari muhtesem zaten kazdağlarindan gelen serin su altınolugun suyunu serinlestiriyor ama ben cok sicak aylarda serin bölgeleri seviyorum. Asosta guzel biryer. Behramkalede eski medeniyetlere ait tapınak kalintilari var tapınağın sütünlari hala duruyor yuksek bir tepeye yapılmıs tapinak karsidan midilli adası gorunuyor. Bu arada kazdağlarina kisın gitmek isterim.
10) Canakkale/gelibolu/Sehitlikler. her turk vatandasinin en az bir kere görmesi lazim. o tabyalari savas meydanlarini o sehitlikleri gordukce insanin tuyleri diken diken oluyor. Birde orada yaşanilan cetin savası okudukca ben aglamiştim. Cok guzeldi yine 2. ye 3. ye gitmek lazim.
11) Sivas/sivas kongresi muzesi/ Kizilirmak. Sivasa yolumun uzeri diye gunu birlik ugramistik. zaten kucuk bir sehir. sivas kongresi muzesi var bal mumumdan kongreye katilanlarin heykelleri var icinde. balmumu heykelleri oldukça başarılı. Kizilirmak cevresi yemyesil userinde tarihi bir kopru var o kopruden kizilirmak ve etrafindaki yesillikler seyrediliyor. tam bi doğa harikası.
Aklıma gelen bunar.
Gidip gormek istediğim yerler;
1) karadeniz turu: Trabzon, Giresun, Rize, Artvin.
2)Güneydogu Anadolu Turu; Gaziantep, Sanlıurfa, Mardin, Hatay hatta biraz akdenize kayip Adana.
Eminim daha ülkemizde gezip girmedigimiz nice cevherler var.