• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'de en fazla yoksul İstanbul'da

@HayyaL ben seni çok çok iyi anlıyorum, tarımla uzaktan yakından ilgim yok haliyle bilgimde. öyle diyorsan doğrudur. ama ben anlatmak istediğimi anlatamadım.
diyorum ki evet pırlanta çağı diyor bu insan çünkü dünüyle bugününü kıyaslıyor.
başkası için tam tersi olabilir.ben burda ne seni ne kimseyi altın çağını yaşadığımıza ikna etmeye çalışmıyorum, zaten ben demiyorum altın çağındayız diye. ama diyenlerin mutlaka haklı sebebi var diyorum. o yüzden altın çağını yaşıyoruz diyenlerle alay edilmemesi lazım diyorum.
anlaşılabildim umarım.
sen çevremi görmezden gelemem diyorsun ya altın çağını yaşıyorum diyen insanda çevresini görüyordur mutlaka, o yüzden diyordur zaten.

Sare Lavinya Sare Lavinya maalesef bir ülkede herkesin aynı gözlem özelliği yok. Kimi sadece kendi yaşantısını gözetir, kimi tüm çevresini. Kimi tüm ülkeyi, kimi tüm dünyayı.
Gelişim üstüne şu sitede bile yapılan cami sayısını ve inşaat sektörünü örnek vererek büyüyen bir ülke olduğumuzu iddia edenler oldu.
Peki kaç fabrika kapandı, kaç fabrika açıldı dediğimde ağzını bıçak açan olmuyor.
Gene somut bilgilerle geleceğim, İzmir'de 40 tane tekstil işletmesi kapandı. Yıl 2008. Bunların hepsi yanlış devlet politikaları. Yoksa zannedildiği gibi cebimiz dolmuyor, işimize gelmiyor olayı değil...
Umarım gün gelip de altın diye bize yutturulan tenekeler ile baş başa kaldığımızda ah vah etmeyiz.
Ben ülkece hazırı tüketiyoruz diyorum örnek veriyorum, sen altın çağı yaşadığını düşünenlerle dalga geçilmemeli diyosun.
Aslında benimki kara mizah. Dalga değil.

@HayyaL evet sen öyle diyorsun ben öyle diyorum. çünkü o yazıyı yazmamdaki sebep oydu. şuanda farklı şeylerden bahsediyoruz. senin verdiğin örneklerden yola çıkarak diyorum ki gel anlatalım, belgeleri önüne sunalım, ama insanlar yaşadığı şey üzerine değerlendiriyor dünüyle bugünü kıyaslıyor bugün çok iyi şartlardayım diyor.
onların altın çağı görmesi normal diyorum. demek istediğim başka bişey yok.

@HayyaL haklısın, ezilen hep tek taraf değil tabiki.
ben burda aaa bakın dün böyleydik bugün böyleyiz demek için anlatmadım, bana sorarsan ben dünde yokluk görmedim bugünde çok şükür. dünden beri altın çağı geyiği dönüyor ya ona ithafen yazdım. evet altın çağı ama kime göre neye göre yani. hatta mesajımda da belirttim altın çağı değil pırlanta çağı diyor bu anlattığım insanlar. yani bu durumu herkes kendine göre yontuyor, örnek veriyorum; sen bu iktidarla fakirleşmişsindir ondan kin beslersin, bi başkasıda bu iktidarla anlattığım tarzda olay yaşamıştır laf söyletmez.
şimdi gel gidelim kayınvalideme ne anlatırsan anlat, asla laf söyletmiyor, kendince haklı da. belki burda altın çağı yaşıyoruz diyen üyede benzer şeyi yaşamıştır.

Mesela benim tokiden ev sahibi olan teyzeme sorarsan ultra altın çağ der :) kadın da haklı ak parti zamanindan önce yiyecek ekmeği bulamiyordu, bizim yardimlarimizla geçiniyodu. Hic bir geliri yokken tokiden ev sahibi oldu. Bir de iş buldu. Gel de benim teyzeme Erdoğan kötü de hadi. Ben bir kere eleştirme gafletinde bulundum dayak yiyordum :))

kızlar,altın çağı diye bi iddiam yok ama gelin bu olaya şu açıdan bakalım
kayınvalidem ve kayınpederim
erzurumun bilmem ne köyünde 4 çocuklu bi aile, zamanın şartları okula bile gidememişler okuma yazma yok, oturmuşlar düşünmüşler ya batıda bi şehre gidip çocukları okutacaklar, yada çocuklar orada çoban olacak. derken bursaya gelmişler iş imkanı var diye, e köylü giyimi, üstelik çarşaflı. ezilmişler, horlanmışlar, hakları yenmiş, sigorta hastanesine gidiyor doktor keyfi gelince bakıyor günlerce kuyrukta bekliyor, ilaç yazıyor ya para yok, ya ilaç yok. günlük çalışıp günlük harcıyorlar, başka gelir yok. en büyük çocukları liseden sonra başlıyor çalışmaya, ama olcak gibi değil fazla iş az maaş, yetinemiyor eve yetişemiyor. diyorki olmaz bu iş okumak lazım 4 yıllık güzel bi bölüm kazanıyor azim ediyor çünkü. neyse okul bitip memur oluyor hayatını kurtarıyor, sonra eşim burasada bulundukları kasabada anadolu lisesini kazanan tek öğrenci, ama gel görki elde yok avuçta yok tek defterle haloluyorda kitaplar pahalı, bitmeyen kitap kuyrukları, sırf ayakkabısı eski diye kitapçıda ezilmeler bilmem daha neler neler derken devlet desteği o bu, güzel bi üniversite güzel bi bölüm, yurt devlet yurdu, ailede liseye giden bi çocuk daha var ona zor yetiyor üniversitedekine mümkün değil, devlet burs veriyor şükür, bi taraftan çalışıyor falan. gel gelelim en küçük kardeş, oda anadolu lisesi, ama artık şartlar daha rahat, rahatla okuyabiliyor. şimdi üniversitede yine devlet yurdu yine devlet bursu.
kayınvalidemin dilinden anlatıyorum; hastayım, kar var, bursadayız ama kasabada hatta köyde denebilir, araba yok, kimi arıcan da gelcek, hasbel kader gittin hastaneye kuyruk biter muayene olabilirsen ne ala, olmadı ertesi güne kalır yine eziyet, ilaç desen hakgetire. doktor zaten önce kılık kıyafete bakıyor ona göre muamele ediyor. vay karafatma geçiyor diyorlar yolda, çarşaflı çünkü, tarla işine gider de mal sahibi mahsül verirse ne ala yoksa bulgura talim. oğlunun mezununa, yemin törenine utana sıkıla gidiyor, çünkü ezilmiş hep.
bunun gibi bi dünya olay.
bugün gel sor, çarşaflıyım diye kimse laf etmiyor, istediğim saatte hastaneye gidebiliyorum, ilaç desen bulunması kolay, ya ücretsiz yada çok ucuz. oğullarım okudu memur oldu ayın 15inde önceden hayal edemediği maaşı alıyorlar, bi ayakkabı hayali kuramayan çocuklar bugün son model araba alıyorlar, kümesten bozma evde 4 çocuk büyüten aile bugün toki de oturuyor.
bunu ajitasyon için yazmadım, Allah bugünümüzü aratmasın. şimdi sor onlara altın çağımı? pırlanta çağı diyor.
yani bu çağ işi kişiye göre değişiyor kızlar. bu insana ne anlatırsan anlat yaşadığını biliyor.

Biz o gaddar paragoz doktorun birine 99 senesinde 5 günlük kardesimizi kurban verdik. Paramiz yoktu degerimiz de yoktu.

Katil doktor çift mesai yapiyordu devletteki nobetini birakip ozeldeki işine
gidiyordu. Devletteki ölse nolur zaten. Allah razi olsun Erdoğan'dan bize en büyük iyiliği çift mesaiyi kaldırmak oldu.

Biz o gaddar paragoz doktorun birine 99 senesinde 5 günlük kardesimizi kurban verdik. Paramiz yoktu degerimiz de yoktu.

Katil doktor çift mesai yapiyordu devletteki nobetini birakip ozeldeki işine
gidiyordu. Devletteki ölse nolur zaten. Allah razi olsun Erdoğan'dan bize en büyük iyiliği çift mesaiyi kaldırmak oldu.
Ben kendi adıma kötü gün görmedim, ama görenleri biliyorum. ısrarla defaten söylüyorum. herkes yaşadığını bilir ona göre değerlendirir.

Tamam ultra zenginlik çağı yaşıyoruz.
Bu veriler de atmasyon.
Insanları anlamak mümkün değil gerçekten.
:KK59:

Ben kendi adıma kötü gün görmedim, ama görenleri biliyorum. ısrarla defaten söylüyorum. herkes yaşadığını bilir ona göre değerlendirir.

Aahh ah aynen öyle sarem. Neler gördük neler yaşadık. Şimdi altın çağ diyorsak kendi yasantimiza bakip söylüyoruz zaten. Kimse böyle görmek zorunda değil. Ama bizim için öyle.

Bu veriler de atmasyon.
senin verilerine atmasyon demedik. dediysek göster düzeltelim.
sen insanları anlamaya çalışmıyosun hayal. sabahtan beri ben farklı şey anlattıkça sen bana başka bişi diyosun.

Benim açımdan Kötüye giden bir Türkiye var. Ihracat verileri olsun, tarım oksun, üretim olsun bunu gösteriyor.
Neden İstanbul'da en yüksek yoksulluk var düşündünüz mü?
Çünkü insanlar doğdukları yerde olan işini de kaybedip İstanbul'a koşuyor bir umutla.
Sonra burada sersefil oluyor.
Altın Çağ'ın Gereği olarak.

Benim açımdan Kötüye giden bir Türkiye var. Ihracat verileri olsun, tarım oksun, üretim olsun bunu gösteriyor.
Neden İstanbul'da en yüksek yoksulluk var düşündünüz mü?
Çünkü insanlar doğdukları yerde olan işini de kaybedip İstanbul'a koşuyor bir umutla.
Sonra burada sersefil oluyor.
Altın Çağ'ın Gereği olarak.
e ben başka bişi mi söylüyorum?
herkes yaşadığını bilir, yaşadığına göre değerlendirir derken her kesimden bahsediyorum, ama yok siz istediğinizi anlıyosunuz.
neyse ya niye açıklama yapıyosam.

Bu veriler de atmasyon.

Veriler atmasyon demiyoruz ki zaten. Herkes kendi yasantisina göre degerlendiriyor dedik. Kendimizden örnekler verdik.

senin verilerine atmasyon demedik. dediysek göster düzeltelim.
sen insanları anlamaya çalışmıyosun hayal. sabahtan beri ben farklı şey anlattıkça sen bana başka bişi diyosun.
Benim verilerim değil lavinya.
Haber bu.
Sen tutmuş 50 sene önceden bahsediyorsun.
Haber ile bu anlattığının alakası ne Allah Aşkına?
Asıl başka bir alakasız noktadan konuşan sensin bence.

e ben başka bişi mi söylüyorum?
herkes yaşadığını bilir, yaşadığına göre değerlendirir derken her kesimden bahsediyorum, ama yok siz istediğinizi anlıyosunuz.
neyse ya niye açıklama yapıyosam.
Yahu haber ile alakalı yorum başka bu başka.
Kişisel değerlendirmemizi yaptık gitti.
Buna göre hem sen hem nickim haberin yalan haber olduğunu savunuyorsunuz.
O zaman aksini ispat eder misiniz?
Somut veri Görmek istemem çok mu fazla acaba?

Benim verilerim değil lavinya.
Haber bu.
Sen tutmuş 50 sene önceden bahsediyorsun.
Haber ile bu anlattığının alakası ne Allah Aşkına?
Asıl başka bir alakasız noktadan konuşan sensin bence.
hayal yok ben anlatamıyorum.
burda günlerdir profil mesajlarında, topiklerde, insanların söylediklerine resmen alay ediliyor.
üstelik söz sahibini alıntılamadan. grup oluşturularak bi nevi arkasından dedikodu yapılıyor.
ben burda desemki türkiye dört dörtlük kimsenin bi sıkıntısı yok ozaman bana bu verilerle gel kabul
ben neden insanların altın çağı yaşıyoruz dediklerine açıklama getiriyorum,yaşadıımı gördüğümü aktarıyorum diyorum ki bu bu sebeplerle insanlar altın çağı diyor, bu verileri onlara sunsan bişi değişmez yaşadıklarını biliyor insanlar. insanlar farklı şeyleri değerlendirip böyle diyorlar diyorum sen bana ekonomik veri sunuyosun.

Yahu haber ile alakalı yorum başka bu başka.
Kişisel değerlendirmemizi yaptık gitti.
Buna göre hem sen hem nickim haberin yalan haber olduğunu savunuyorsunuz.
O zaman aksini ispat eder misiniz?
Somut veri Görmek istemem çok mu fazla acaba?
yalan haber olduğunu savunduğum mesajımı alıntılarmısın?

Back