Türkiye yükselişin bedelini ödüyor

daha önce kurulmuş uçak fabrika Atatürkün sağlığında yani,ölümünden kısa süre önce yada 5 sene kadar sonra kapatılmış çok tarih var farklı sitelerde herkes kendi penceresinden yazmış,
neden kusura bakayım evet uçak fabrikaları kapatılmasaydı şu an çok daha farklı bi konumda olabilirdik peki neden kapatıldı acaba ? kıçık kırık tank dediğin şu an dünyadaki en iyi tanklarla eşit yada yakın bakmak lazım
artı evet keşke hiç tank-savaş uçağı silah üretilmese ama üretiliyor işte ülkemiz için üretilmek zorunda ...

Hangi tankla eşitmiş? Yahu diyorum ki tank top savaşı bitti. Yeni moda atom bombaları, nükleer ve kimyasal silahlar, bombardıman uçakları. Tankla ne yapıcaz? Anca tepesine iki asker dikip sokakta gezdiririz koca tankı. Ya da güneydoğuya girer iki ev bombalarız.

Böyle gelişme olmaz, böyle büyüme olmaz. Önce dünya pazarında kendine yer edinirsin, ekonomin düze çıkar, dışa bağımlı olmaktan kurtulursun o zaman düşünürsün tankı topu. Pamuk cennetinde pamuğu bile ithal ediyoruz yahu. Bu mu gelişme?

Tarımda üretim bile kaçta kaça indi haberiniz var mı yok...
Çünkü kota uygulaması var. Çok sayıda tarla bu yüzden ekilmiyor.
Köylerde yaşayacak adam kalmadı, herkes şehre geliyor neden derseniz adamlar ne çiftçilik ne hayvancılıktan kazanamıyorlar. Açlar.
Fabrikada işçi olsalar desen, çok sayıda fabrika kapandı.
Kalanlar da sigorta vs maaş olayından kaçmak için Suriyeli çalıştırıp keyiflerine bakıyor. Vatandaşını koruyan devlet nerde?
Yok...
Neyse ya duble yolumuz var. O yeter.
Tankı da eklemeyi unutmayın. Tank ya tank. 1 adet cillop gibi. Sahibinden 0 km.

Tarımda üretim bile kaçta kaça indi haberiniz var mı yok...
Çünkü kota uygulaması var. Çok sayıda tarla bu yüzden ekilmiyor.
Köylerde yaşayacak adam kalmadı, herkes şehre geliyor neden derseniz adamlar ne çiftçilik ne hayvancılıktan kazanamıyorlar. Açlar.
Fabrikada işçi olsalar desen, çok sayıda fabrika kapandı.
Kalanlar da sigorta vs maaş olayından kaçmak için Suriyeli çalıştırıp keyiflerine bakıyor. Vatandaşını koruyan devlet nerde?
Yok...
Neyse ya duble yolumuz var. O yeter.
Tankı da eklemeyi unutmayın. Tank ya tank. 1 adet cillop gibi. Sahibinden 0 km.

Duble yollarımız, japonların yaptığı üç tane köprümüz, bilmemkimin yaptığı marmarayımız, öbürünün yapacağı avrasya tünelimiz var. Ha üçüncü havalimanını unutmuşum. Bunlara bakıp bakıp doyuyoruz ülkecek. Maaşa paraya ne gerek var?

Özelleştirildi demiyor satıldı diyor. Ki özelleştirme elli yıllık sürelerde yapılır. Bunların çoğu 2 yıllık karına hibe edildi. Savunulacak bi tarafı yok kusura bakma.

1939 da ( tarihten emin değilim.) uçak fabrikası kurmuş ve onlarca uçak üretmiş bir ülkeydik biz. Şimdi kıçı kırık bir tank üretimini alkışlayamıyorum ben, alkışlayamam.

evet ben de ölen yerine öldürülen yazmışım, sonradan düzelttim.. valla amine ben bu ülkenin ne sağına ne de soluna hiç güvenmiyorum.. üzerinden kaç sene geçti, birileri birileriyle papaz olunca akıllarına geldi herhalde soruşturma açmak.. bu ülkede ne bilime, ne ilime, ne insana zerre önem verilmiyor.. ölen öldüğüyle kalıyor ama ben intihar olayına kesinlikle inanmıyorum..

Hangi tankla eşitmiş? Yahu diyorum ki tank top savaşı bitti. Yeni moda atom bombaları, nükleer ve kimyasal silahlar, bombardıman uçakları. Tankla ne yapıcaz? Anca tepesine iki asker dikip sokakta gezdiririz koca tankı. Ya da güneydoğuya girer iki ev bombalarız.

Böyle gelişme olmaz, böyle büyüme olmaz. Önce dünya pazarında kendine yer edinirsin, ekonomin düze çıkar, dışa bağımlı olmaktan kurtulursun o zaman düşünürsün tankı topu. Pamuk cennetinde pamuğu bile ithal ediyoruz yahu. Bu mu gelişme?

Üretim diyoruz, tank fotoğrafı koyup bunu yaptık diyorlar.
Sonra gene bir yerlerden yol fotoğrafı çıkıyor.
He yol fabrikası kurduk.
La havle...
Tankı ekmek arası mı yersiniz yoksa sahanda mı?

En İyi 10 Modern Ana Muharebe Tankı
Muharebe etkinliği azaldığı söylense de birçok ordu hâlâ kara savaşlarının en güçlü araçları olan tankları kullanmayı tercih ediyor. Bu bölümde silah gücü, zırh koruması, hız ve ağırlık gibi bazı teknik bilgilere göre çağımızın modern en iyi on tankını sıralayacağız.
http://zinzinzibidi.com/blog/genel/en_iyi_on_modern_ana_muharebe_tanki

........................................................................................................................

Türkiye'nin milli tankı olma özelliğini taşıyan Altay, ilk yurtdışı yolculuğuna çıkıyor. Henüz seri üretime geçmemesine rağmen Umman'da yapılan uluslararası bir ihalede büyük başarı göstererek son iki arasına giren modelin rakibi ise Alman Leopard 2. Seri üretime girdiğinde yılda 750 adetlik kapasiteye ulaşması planlanan Altay, bu başarıyla dünya savunma otoritelerinin de dikkatini çekti.

http://www.haberler.com/turk-tanki-altay-in-tek-rakibi-alman-leopard-oldu-6751858-haberi/

...............................................................................................................................................................

diğerleri içinde bakarız çıkmam lazım pc ısındı zaten zor açılıyor yine ...ne üretirsek gelişiriz üyeler ?

Duble yollarımız, japonların yaptığı üç tane köprümüz, bilmemkimin yaptığı marmarayımız, öbürünün yapacağı avrasya tünelimiz var. Ha üçüncü havalimanını unutmuşum. Bunlara bakıp bakıp doyuyoruz ülkecek. Maaşa paraya ne gerek var?
Oooo biz görmeyeli baya geliştik.
Bu gelişmeyi duraksatacak birileri illa çıkardı şaşırmadık.

Muharebe etkinliği azaldığı söylense de birçok ordu hâlâ kara savaşlarının en güçlü araçları olan tankları kullanmayı tercih ediyor. Bu bölümde silah gücü, zırh koruması, hız ve ağırlık gibi bazı teknik bilgilere göre çağımızın modern en iyi on tankını sıralayacağız.

........................................................................................................................

Türkiye'nin milli tankı olma özelliğini taşıyan Altay, ilk yurtdışı yolculuğuna çıkıyor. Henüz seri üretime geçmemesine rağmen Umman'da yapılan uluslararası bir ihalede büyük başarı göstererek son iki arasına giren modelin rakibi ise Alman Leopard 2. Seri üretime girdiğinde yılda 750 adetlik kapasiteye ulaşması planlanan Altay, bu başarıyla dünya savunma otoritelerinin de dikkatini çekti.

http://www.haberler.com/turk-tanki-altay-in-tek-rakibi-alman-leopard-oldu-6751858-haberi/

...............................................................................................................................................................

diğerleri içinde bakarız çıkmam lazım pc ısındı zaten zor açılıyor yine ...ne üretirsek gelişiriz üyeler ?

Biz tarım ülkesiyiz lamelif. Tarım yaparsak gelişiriz. Hayvancılık yaparsak gelişiriz. Dünya pazarına satabileceğimiz şeyler üretirsek gelişiriz. Teknolojiyi yakalayabilirsek gelişiriz. Herkesin işi gücü olduğunda, kimse aç kalmadığında gelişmiş oluruz. Para kazandığımız işletmeleri ona buna satarak ( hadi kiralayarak) ordan burdan kendi üretebileceğimiz ürünleri satın alıp parayı ülke dışına çıkartarak gelişemeyiz. Gelişme demek para demek, eğitim demek, herkesin işini düzgün yapması demek. Bunlar olmadan bir yere varamayız.

Devlet babaya diyorum ki bana tarla ver tarım yapayım. Kaliteli sebze meyve yetiştireyim, sen de bunları ister ihrac et ister yurt içinde sat. Bana olur ama konyanın bilmemne ilçesinde toprak veririm diyor. E ben izmirdeyim, işim gücüm izmirde, evim izmirde, burda da araştırdığım kadarıyla bir sürü verimli devlet arazisi var üzerine toki yapılmasını bekleyen. Hem ben buğday yetiştirmicem sebze meyve yetiştircem ne işim var konyada? Yok izmirde vermiyoz diye cevap geliyor. Vermeyin ne diyeyim.

ben sana kısaca yazayım, öncelikle beyin göçünü önleyeceksin Amine.. bütün zekalar toplanıp yurt dışına gitmeyecek.. tabi bunun için de öncelikle hakkı olmayan insanlara sadece "dıdısının dıdısı" diye makam-mevkii vermeyeceksin.. örn: tubitak..
eğitimli insanları, eğitimsizlerin alt kadrosunda çalıştırmayacaksın mesela.. insanlar yılıp, bıkıp kaçmayacak.. daha sonra onları tatmin edeceksin.. gerek maaş olarak, gerek yaşam olarak.. onlara her türlü imkanı sağlayacaksın, alan vereceksin daraltmayacaksın.. Daha üretim aşamasına gelmedik bak, daha hala insani kısmındayız işin :)

ha "ne üretmeliyiz"e gelince.. kendi işletim sistemimizden tut da, kendi bilgisayarımıza, kendi programlarımıza kadar bir sürü şey ile başlanır, ardından atom bombasına kadar üretirsin.. ama zamanı ve teknolojiyi takip ederek yaparsın bunu.. yani adamların attığı an ayağa kalkmana fırsat vermedikleri tırt bombasına karşılık sen tank üretmezsin :)

Canlar neyde gelişiyoruz, gelişmiyoruz, bitiyoruz, çıkıyoruz diyorsunuz da.
İki tarafın da kör göz olduğu yerler var. Bakın, hali hazırda toprak ülkesi iken, sanayi ülkesi olmak adına kirletiliyoruz. Olay o.

Doğal kaynaklardan, yerli üretimden ziyade, tüketim üzerine gelişiyoruz lütfen bunu kimse inkar etmesin.

Ok, Akp iktidarı öncesine oranla kalkındığımız alanlar var. Mesela Turizm... Bilmiyorum ne kadar takiptesiniz bu ülkede İstanbul hariç, sadece tabiat üzerine turizm yapılmaktaydı (Kültür turizminde pek başarılı değiliz). Antalya'da ilk kez deniz-kum güneş ve spor turizminin ardından "sağlık turizmi" gündeme getirildi. Manyak gibi hastane inşaatları var bir görseniz...
Rusya Krizinin ardından, Chp, Mhp, Akp demediler, Antalyalı vekillerin teklifleri, önergeleri hep değerlendirildi.
Daha dün yazdım, yeni petrol anlaşmasıyla Türkiye hisseleri %6.5ten %30a çıkacak. İngiltere yarı yarıya düşecek, ondan bu patlamalar...

Sadece olumsuzlara bakarak olumluları görmezden gelmeyin; Turizm ve Enerjide dev atılımlar yapılıyor.
Eleştirel olarak bakılabilecek kısmın ise "Ne kadar temiz enerji" vb. gibi bir bakış olabileceğini savunmaktayım.
Mesela Antalya gibi 4 mevsimi güneşli bir memlekete, güneş enerjisi tarlası kurmak yerine, neden HESlerle iklimini bozdular, neden Mersin'e nükleer?

Tübitak'ın başına geçirdiğin adamların mesleği ne Allasen, gelmiş nükleer kuracağım diyorsun.
Ben görmedim ki hiçbir nükleeer santralin reklamı yapılsın, o reklamda da çocuklar oynasın..
Hatırladınız mı o reklamı?

Sonra yabancıların mülk sahibi olması kanunları... Yahu Hatay arsa tapularına baktığınız zaman Türkiye'nin değil ya...
Ok yükseliyoruz, bu inkar edilemez de, çürük temel üstüne yükseliyoruz...
Hayırlısı.

Canlar neyde gelişiyoruz, gelişmiyoruz, bitiyoruz, çıkıyoruz diyorsunuz da.
İki tarafın da kör göz olduğu yerler var. Bakın, hali hazırda toprak ülkesi iken, sanayi ülkesi olmak adına kirletiliyoruz. Olay o.

Doğal kaynaklardan, yerli üretimden ziyade, tüketim üzerine gelişiyoruz lütfen bunu kimse inkar etmesin.

Ok, Akp iktidarı öncesine oranla kalkındığımız alanlar var. Mesela Turizm... Bilmiyorum ne kadar takiptesiniz bu ülkede İstanbul hariç, sadece tabiat üzerine turizm yapılmaktaydı (Kültür turizminde pek başarılı değiliz). Antalya'da ilk kez deniz-kum güneş ve spor turizminin ardından "sağlık turizmi" gündeme getirildi. Manyak gibi hastane inşaatları var bir görseniz...
Rusya Krizinin ardından, Chp, Mhp, Akp demediler, Antalyalı vekillerin teklifleri, önergeleri hep değerlendirildi.
Daha dün yazdım, yeni petrol anlaşmasıyla Türkiye hisseleri %6.5ten %30a çıkacak. İngiltere yarı yarıya düşecek, ondan bu patlamalar...

Sadece olumsuzlara bakarak olumluları görmezden gelmeyin; Turizm ve Enerjide dev atılımlar yapılıyor.
Eleştirel olarak bakılabilecek kısmın ise "Ne kadar temiz enerji" vb. gibi bir bakış olabileceğini savunmaktayım.
Mesela Antalya gibi 4 mevsimi güneşli bir memlekete, güneş enerjisi tarlası kurmak yerine, neden HESlerle iklimini bozdular, neden Mersin'e nükleer?

Tübitak'ın başına geçirdiğin adamların mesleği ne Allasen, gelmiş nükleer kuracağım diyorsun.
Ben görmedim ki hiçbir nükleeer santralin reklamı yapılsın, o reklamda da çocuklar oynasın..
Hatırladınız mı o reklamı?

Sonra yabancıların mülk sahibi olması kanunları... Yahu Hatay arsa tapularına baktığınız zaman Türkiye'nin değil ya...
Ok yükseliyoruz, bu inkar edilemez de, çürük temel üstüne yükseliyoruz...
Hayırlısı.

İyi de turizm mi kaldı şu aşamada? Ne kültür ne doğa ne deniz turizmi yok şu an ülkede. Son on senedir ülke ekonomisinin temelini oluşturuyordu turizm, o da gitti şimdi ne yapacağız bilen yok. Otellerin doluluk oranı %30'larda, çoğu otel bu yaz açmayı düşünmüyor. Ruslar, almanlar elini eteğini çekti, ingilizler evlerini satmaya başladı. Satılık otelleri bir araştırın neler çıkacak karşınıza. Butiğinden koca tesisine kadar onlarca satılık otel ilanı var.

Enerji olayına hiç girmeyelim, girersek çıkamayız. Gelişmiş ülkelerin 20 sene önce terk etmeye başladığı şeyleri biz mükemmel yenilikmiş gibi getiriyoruz. Doğanın da insan sağlığının da hiç önemi yok.

Bombalar için sebep aramaya dış güçlere, petrole bağlamaya gerek yok. Tek sebep hükümetin yürüttüğü politikalar, cumhurbaşkanının başkanlık sistemi hevesleri ve bizi seçmezseniz kaos olur düşüncesinin hayata geçmiş hali.

Antalya'da ilk kez deniz-kum güneş ve spor turizminin ardından "sağlık turizmi" gündeme getirildi. Manyak gibi hastane inşaatları var bir görseniz...
Antalya' da kapanan otellerden haberiniz vardır umarım..
Birde sağlık turizmi demişsiniz.Hangi alanda ?

İyi de turizm mi kaldı şu aşamada? Ne kültür ne doğa ne deniz turizmi yok şu an ülkede. Son on senedir ülke ekonomisinin temelini oluşturuyordu turizm, o da gitti şimdi ne yapacağız bilen yok. Otellerin doluluk oranı %30'larda, çoğu otel bu yaz açmayı düşünmüyor. Ruslar, almanlar elini eteğini çekti, ingilizler evlerini satmaya başladı. Satılık otelleri bir araştırın neler çıkacak karşınıza. Butiğinden koca tesisine kadar onlarca satılık otel ilanı var.

Enerji olayına hiç girmeyelim, girersek çıkamayız. Gelişmiş ülkelerin 20 sene önce terk etmeye başladığı şeyleri biz mükemmel yenilikmiş gibi getiriyoruz. Doğanın da insan sağlığının da hiç önemi yok.

Bombalar için sebep aramaya dış güçlere, petrole bağlamaya gerek yok. Tek sebep hükümetin yürüttüğü politikalar, cumhurbaşkanının başkanlık sistemi hevesleri ve bizi seçmezseniz kaos olur düşüncesinin hayata geçmiş hali.

Bir kısmına katılıyorum. Oteller satılıyor görmekteyiz. Yalnız Rus turisti lütfen turistten saymayın. Her şey dahil sistemle konaklayıp giden, elini cebine atmayan en alt tabaka turistler arasındadır Ruslar. Bunlar da yazın göbeğinde gelirler zaten. Ancak Sonbaharda gelen ağır toplar vardır, onlar da eş-dost edindikleri mekanlara gelirler ve deli para bırakırlar.
Bunu da dün yazdım sanırım "İran seferleri başladı" diye. Turistin niceliği düşse de, niteliği arttı.

Ha bu sezon zaten iflas bayrakları açıldı. Sadece oteller satılmıyor, iflaslarını bildiriyor insanlar bir bir. Patlamalar sebebiyle.
Ancak patlamaların ilk sorumluları, elbette o patlamaları gerçekleştirenlerdir.
Hata olarak yorumlanası ikinci etken de devletin izlediği politikadır.
Patlatmalar bugün tek koldan, Azerbaycan anlaşması üzerine yapılıyorsa, burada insanın ilk aklına gelen ülke,
gizli sömürgesini kaybetmek istemeyen, güneşin batmadığı ülkedir. Tarihler boyu bu böyle geldi, İsrail, amerika vs vs değil. İNGİLTERE...

BOP işine ise hiç girmeyelim. Sizin söylediğinizle benim söylediğimin bir farkı yok zaten.
Değerlendirme biçimimiz farklı.

Bir kısmına katılıyorum. Oteller satılıyor görmekteyiz. Yalnız Rus turisti lütfen turistten saymayın. Her şey dahil sistemle konaklayıp giden, elini cebine atmayan en alt tabaka turistler arasındadır Ruslar. Bunlar da yazın göbeğinde gelirler zaten. Ancak Sonbaharda gelen ağır toplar vardır, onlar da eş-dost edindikleri mekanlara gelirler ve deli para bırakırlar.
Bunu da dün yazdım sanırım "İran seferleri başladı" diye. Turistin niceliği düşse de, niteliği arttı.

Ha bu sezon zaten iflas bayrakları açıldı. Sadece oteller satılmıyor, iflaslarını bildiriyor insanlar bir bir. Patlamalar sebebiyle.
Ancak patlamaların ilk sorumluları, elbette o patlamaları gerçekleştirenlerdir.
Hata olarak yorumlanası ikinci etken de devletin izlediği politikadır.
Patlatmalar bugün tek koldan, Azerbaycan anlaşması üzerine yapılıyorsa, burada insanın ilk aklına gelen ülke,
gizli sömürgesini kaybetmek istemeyen, güneşin batmadığı ülkedir. Tarihler boyu bu böyle geldi, İsrail, amerika vs vs değil. İNGİLTERE...

BOP işine ise hiç girmeyelim. Sizin söylediğinizle benim söylediğimin bir farkı yok zaten.
Değerlendirme biçimimiz farklı.

Diğer konulara girmiyorum, turizm üzerinden yuruyelim.

Iran degil miydi vatandaşlarına turkiyeye gitmeyin uyarısı yapan on onbeş gün önce?

Hepsini bir kenara bırakalım her ay bir patlama olan ülkeye hangi milletten olursa olsun kim gelmek ister ki? Suriye dünyanın en güzel, en ucuz ülkesi olsun mesela gider misiniz tatile?

Yunanistan ve ıspanya bizden kaçan turistlerle rezervasyonları fullediler. Biz ıranlı turistten medet umuyoruz.

Diğer konulara girmiyorum, turizm üzerinden yuruyelim.

Iran degil miydi vatandaşlarına turkiyeye gitmeyin uyarısı yapan on onbeş gün önce?

Hepsini bir kenara bırakalım her ay bir patlama olan ülkeye hangi milletten olursa olsun kim gelmek ister ki? Suriye dünyanın en güzel, en ucuz ülkesi olsun mesela gider misiniz tatile?

Yunanistan ve ıspanya bizden kaçan turistlerle rezervasyonları fullediler. Biz ıranlı turistten medet umuyoruz.
Hayir turistleri gecti yurtdisinda yasan Turkler bile Türkiye gelmeyi dusunmuyorlar.
Gelse gelse bi suriyeliler gelirler, bu kafayla onlardanda medet ummasinlar bosuna, adamlar uremekle mesguller...

Artan terör olaylarının istikrarlı bir hükümetin işbaşında olmasından dolayı iş dünyasında herhangi bir tedirginliğin yaşanmadığına dikkat çeken Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Terörle karşı karşıya gelen ülke sadece Türkiye değil. Tüm dünyanın şartları bu ve bu şartları biz ciddiye almıyoruz. Türkiye’de bir Kurban Bayramı günü bile trafikte günlük 150 kişi ölüyor ama hiç kimse trafikteki yolculuğunu tehir etmiyor. Biz iş dünyası olarak yaşanan olayları ciddi almıyoruz ve tüm yatırımlarımıza, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu ülke çok büyük badireler geçirmiş bir ülke ve yine yaşadığımız sorunların üstesinden de Allah’ın izniyle geleceğiz. Türkiye bağımsız olmanın faturasını, bedelini ödüyor. Biz iş dünyası olarak Türkiye’nin terör örgütüne yönelik mücadelesini destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sadece şu paragraftan milyon tane mana çıkar.. Ki çıkmayacak gibi değil..
Bakış bu ise eğer.. Boşuna kendini kandırmasın kimse..
Dibe gidiyoruz, yükselenler sadece onlar..

Back