Türkiye Yasta ....

Çok sevdiğim fotoğrafçı bir dostum fotoğraf çekmek için Santorini'ye gitmişti bugün bu mesajı paylamış ;

Santorini'de dün akşam öğrendim Soma faciasını... Bu sabah kahvaltıya indiğimde otelin sahibi yaşlı yunanlı karı-koca yüz ifademden anlamışlar bir sorun olduğunu... olayı anlattığımda üzüntülerini tarif edemem size... Özellikle yaşlı kadının dizlerine vura vura "ah" çekmesi yok mu kendimden utandım yeminle ben onun kadar üzüldüm mü acaba diye !

O güzel kalpli insan yasadiklarini anlatmis:

Yalçın, ambulansta Türkiye'yi ağlatan görüntüleri için "Botlarım çok çamurluydu ve sedyenin kirlenmesini istemedim. Biraz da hızlı olsun istedim, ben orayı kirletmeyeyim ki ambulans benden sonra gidip hemen başkasını alsın diye düşündüm. Ama hemşire 'Senden daha mı değerli, ayağını uzat' dedi" diye konuştu.

:43: :43::43::43:

fox haberi izliyorum
ara ara yanıyormuş
destek için kütükler falan kullanıyorlar
dün geceden sonra (19 saat sonra) 1 cenaze çıktı
yani hala durum aynı

benim izlediğim kanaldada yangın söndürüldü kurtarma ekibi içeri girdi diyordu offff :43:

Kapat
BnsQY-uCYAAQTTY.jpg:large

Umutla bekleyen tüm ailelere Allah kavuşma sevinci yaşatsın -ualarımız onlarla,,,,,,,,,Allah korusun,gözetsin hepsini

O kadar insan ölmüş 283 kişi söylenilen ama Soma'da bulunanlar daha fazla ölü olduğunu hatta 400lere yakın bir sayı olduğunu söylüyorlar. Aralarında kaçak çalışanlar da olduğundan asla tam sayıyı medyadan duyamayacağız. Allah hepsine rahmet eylesin. Ailesine sabır versin. Sorumlular inşallah bir an önce cezasını çeker.
Cenaze evine gidildiğinde insan nasıl davranması gerektiğini bilir. Ona göre davranır.
http://www.youtube.com/watch?v=yF93SFDpEpc&feature=share
Böyle davranmaz. Allah ıslah etsin. Başbakan olarak yapman gereken üzüntünü dile getirip sorumluların cezalandırılacağını söylemek yerine tutup 1800lü yıllardan 1900lü yılların başından kaza örneği veriyorsun. Aç araştır bakayım Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da son 20 yılda kaç ölüm olmuş maden işinde.
Bu yaptığın yetmezmiş gibi cenazesi olan kadına şiddet uyguluyor aynı zamanda şiddet uygulatıyorsun. Danışmanın sokak ortasında gencecik çocuğu tekmeliyor. Bu insanlar sana küfür etse bile senin böyle bir hakkın yok. Sen başbakansın ve cenazesi olan bir yere giden başbakansın, acıya ortak olman gerekiyor, neden değil. Allah ıslah etsin seni.
Sırf chp verdi diye önergeyi reddedip bir de utanmadan içeriğinde soma yoktu o önergenin diye yalan söylüyorsun. Bu da önergenin içeriği https://pbs.twimg.com/media/BnqEZVhIEAAFPIy.jpg
Allah tüm Soma halkına sabır versin.
Burda da https://vine.co/v/MX1FU9LQ915 sıkıysa yanıma gel yuhla diyor vatandaşa. Vatandaş yanına gelince de önce kendi sonra korumaları dövüyor.

Son düzenleme:
okuduklarım doğru mu bilmiyorum ama son 2 odaya girilmeyeceğini,küllü su basıldığını okudum,betonlaşıyormuş bu şekilde,geriye kalanlar içinde gaiplik kararı çıkartılcak yazıyordu.ayyy alahım bu doğru değildir değil mi :43:

okuduklarım doğru mu bilmiyorum ama son 2 odaya girilmeyeceğini,küllü su basıldığını okudum,betonlaşıyormuş bu şekilde,geriye kalanlar içinde gaiplik kararı çıkartılcak yazıyordu.ayyy alahım bu doğru değildir değil mi :43:

ne demek gaiplik kararı ya

Yok artık ya hu bu konuda link var mı okuyacagımız:53:

Halk Arenasında madenciler konuşuyor...
Herkes sayının eksik gösterildiğini söylüyor.

Son düzenleme:
O madene gömülüyorlar

Soma’da salı günü meydana gelen iş cinayetinin bilançosu her geçen dakika artıyor. Şuana kadar resmi açıklamalara göre 283 işçinin hayatını kaybettiği açıklansa da belirsizlik sürüyor.
450 İŞÇİ MADENDE KALACAK
Habertürk yazarı sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'in Soma ile ilgili attığı tweetler kafaları daha da karıştırdı. Tezel "Soma'dan gerçekler" başlığıyla attığı tweette, "Şu an içinde işçi olan beş galeriden ikisine hiç ulaşılamamış. Ancak yangın sönsün diye içeriye küllü su basılıyor, betonlaşsın diye. Yani, içerdeki yaklaşık 450 işçinin artık çıkarılma şansı kalmadı... haklarında gaiplik kararı verilecek..." dedi.
PATLAMA TRAFODAN DEĞİL AMAÇ TAZMİNATTAN KURTULMAK
İş cinayetine neden olan patlamanın trafodan kaynaklanmadığını da söyleyen Tezel, "işveren şimdi olayı trafo üzerine yıkarak tazminatlardan kurtulmaya çalışıyor" dedi.
İşte Tezel'in o tweetleri:
-SOMA'DAN GERÇEKLER Olayın sebebi trafo değil. Bundan üç ay önce bir galeride yangın çıkıyor ve ağzı beton ile kapatılıyor ama yangın içeride devam ediyor. Sonrasında içeride oluşan basınç ile patlama meydana geliyor.... Yangının hala sönmemesinin sebebi bu... Patlama ve yangınla içerideki trafo da bu sırada zarar görüyor. İşveren şimdi olayı trafo üzerine yıkarak tazminatlardan kurtulmaya çalışıyor
SOMA'DAN İKİNCİ GERÇEK Şu an içinde işçi olan beş galeriden ikisine hiç ulaşılamamış. Ancak yangın sönsün diye içeriye küllü su basılıyor, betonlaşsın diye. Yani, içerdeki yaklaşık 450 işçinin artık çıkarılma şansı kalmadı... haklarında gaiplik kararı verilecek…

Kaynak: Odatv.com

http://www.odatv.com/n.php?n=o-madene-gomuluyorlar-1505141200

Son düzenleme:

Babam Soma'da madenci bir arkadaşıyla konuşmuş bugün.İddia edilenin aksine 2 değil 5 bölme olduğunu söylemiş ve kişi sayısı 1000'e yakınmış toplam.Söylenenden çok daha fazla...:14:

gördünüz mü bilmiyorum ama bugün fox tvye çıktı o adam
benden sonra bir sürü insan gelecekti. temizlemekle vakit kalbedilmesin doktorumuza hemşiremize zahmet çıkmasın işlerini çabuk görsünler diye çıkarmak istedim diyor.. onlarında aileleri var evlerinde bekleyenleri var diyor.
nasıl bir temiz kalpliliktir bu ya
canını düşünmesi gerekirken o anda bunları düşünüyor :43:

Yok artık ya hu bu konuda link var mı okuyacagımız:53:

ne demek gaiplik kararı ya

Babam Soma'da madenci bir arkadaşıyla konuşmuş bugün.İddia edilenin aksine 2 değil 5 bölme olduğunu söylemiş ve kişi sayısı 1000'e yakınmış toplam.Söylenenden çok daha fazla...:14:

Haberi yukarida paylastim, umarim dogru degildir:14::14:
En azindan olulerini verin o insanlara!!!

Back