Türkiye Yasta ....

"Bugün akşama kadar dayandığım halde en sonunda gözyaşlarımı koyuvermeme sebep olan cümle. yazıp yazıp siliyorum, ne diyeceğimi bilemiyorum. ama ne denir ki, cümlenin kendisi yeterince şey söylemiyor mu?

kurtarılmaya çalışılan bir madenci tarafından söylenmiş:

"abi mahmut çıkmadı. mahmut çıkamadı! beni bırakın onu alın abi. onun karısı hamile."

(bkz: 13 mayıs 2014 soma maden ocağı patlaması)"

-ekşi sözlükten alıntıdır.

Ah be adam, ah be koca yürekli.. Hepiniz evlatlarımız, hepiniz babalarımızsınız. Giden mi acıtıyor kalan mı, köklü değişimler yapmadan aç köpek taşeronlara yem edilirse ev direkleri, gözümüzde yaş dinmez.. :14:

Kayıp sayısı 274'e yükseldi.
Soma’daki maden faciasında ilişkin son açıklama Enerji Bakanı Yıldız'dan geldi. Yıldız ölü sayısının 274'e yükseldiğini söyledi. İçeride bulunan işçilere ulaşma çalışmalarına da saat 02.00 başlanmak üzere ara verildi.
MANİSA - Türkiye tarihinin en büyük maden kazasıyla karşı karşıya!

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir linyit madeninde dün saat 15.00 sıralarında trafo patladı ve ardından yangın çıktı. Patlama vardiya değişimi sırasında meydana geldiği ve o sırada ocakta, olması gerekenden iki kat fazla işçi bulunduğu için bilanço daha da ağırlaştı.

Son resmi açıklamayı, saat 22.00 sıralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı. Yıldız, son rakamlara göre ölü sayısının 274'e yükseldiğini söyledi.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25515674/

274 olmuş :50::50::50::50::50:

Hemen de nasıl siyaset yapılmış.
Ne kadar vicdansız insanlar var kardeşim o kadar ocak sönuyor bizler kalkmış neler yapıyoruz nelerle uğraşıyoruz

Hemen de nasıl siyaset yapılmış.
Ne kadar vicdansız insanlar var kardeşim o kadar ocak sönuyor bizler kalkmış neler yapıyoruz nelerle uğraşıyoruz

çok haklısın birileri cumhurbaşkanlığı seçimini bile araya sıkıştırıverdi:31:

Mune abla tamda bunu diyodum. İyi niyetini çok iyi biliyorum. İkazlarınız olmuş demek benim gözümden kaçmış.

Aynen katılıyorum söylediklerine herşeyi bırakıp yasımızı tutmak lazım. Geçmiş olsun sanada... Sevgiler

I love Bonus

Ablacım, 155 sayfalık topikte kaç kere yazdım, çok yorumlar yapıldı, ikazlarım arada kaynamış olabilir ama dün geceden beri bu topiğe yazanlar mutlaka görmüştür, istedim ki hepimiz yek yürek olup ağlayalım, üzülelim, acımızı paylaşalım, o yüzden sadece uyarı yapmakla yetindim hep ama atkamı dönüyorum yine aynı şeyler oluyor:50:

çalışmalara neden ara veriliyor :14: gaz mı yoğunlaşmış yine takip edemedim :( şu saatler çok değerli her biri için durulmaması gerekiyor :43:

çok haklısın birileri cumhurbaşkanlığı seçimini bile araya sıkıştırıverdi:31:

Ellerimizi açıp dua edelim önce bi nefes alalım.
Açıkçası ben bu kadarını da vicdansızlık olarak göruyorum
Kim neyi savunuyorsa savunsun bunu herkes için söyluyorum.

Daha sonra da bunun için neler yapılabilir araştırıp sonuna kadar terpki gösterelim,olumlu yöndeki fikirleri destekleyelim.

Ellerimizi açıp dua edelim önce bi nefes alalım.
Açıkçası ben bu kadarını da vicdansızlık olarak göruyorum
Kim neyi savunuyorsa savunsun bunu herkes için söyluyorum.

Daha sonra da bunun için neler yapılabilir araştırıp sonuna kadar terpki gösterelim,olumlu yöndeki fikirleri destekleyelim.

merak etme canım dualar ediyoruz.Allah yaralılara acil şifalar,ailelere sabır versin.maden ocağında kalanlara sağlıkla kavuşulur inşallah:31:

$10363959_10203230138987221_5984163191632508872_n.jpg

Manisa büyükşehir belediyesinin başlattığı kampanya ve hesap numaraları...

merak etme canım dualar ediyoruz.Allah yaralılara acil şifalar,ailelere sabır versin.maden ocağında kalanlara sağlıkla kavuşulur inşallah:31:

Merak etmiyorum ki göruyorum rezilliği
Allah sabır versin ne diyebilirm ben izlemeye dayanamıyorken...

Artık izlemeye yüreğim dayanmıyor ölü sayısı giderek artıyor. Aileler bin perişan...

Soma maden ocağı tüm türkiyeyi ağlattı. Beni de :25: İşçi ve emekçinin bayramından 13 gün sonra böyle bir facianın olması çok manidar :26:
Tüm türkiyenin ve ailelerin başı sağolsun :72: Ölü sayısı artmasın :25:

$fft81_mf2171370.Jpeg

Bu bekleyiş en zoru değil mi arkadaşlar, ne kadar dayanılmaz bi imtihan

Bugun Soma da yasadigim bir olayi paylasmak istiyorum.. Bir ninemiz doksan yaslarinda var elinde Kurani Kerim Yasin suresini okuyor durmaksizin.. Su verelim nine dedim icmedi iki oglum yerin dibinde onlar öldü ben nasil su icerim dedi.. Benim hatam ana olamadim doktor muhendis yapamadim onlari dedi. Ne desem bos cok bos...
[/COLOR]
OLOR]

bdv'de nur35nur paylaşmış mahvoldum:50:

Son düzenleme:
Bugun Soma da yasadigim bir olayi paylasmak istiyorum.. Bir ninemiz doksan yaslarinda var elinde Kurani Kerim Yasin suresini okuyor durmaksizin.. Su verelim nine dedim icmedi iki oglum yerin dibinde onlar öldü ben nasil su icerim dedi.. Benim hatam ana olamadim doktor muhendis yapamadim onlari dedi. Ne desem bos cok bos...[/C

OLOR]

bdv'de nur35nur paylaşmış mahvoldum:50:

En zoru da içerdekilerin bir çoğunun akraba kardeş vs olması.
Geride kalanların canı ciğeri yanacak, bir kişi belki bir çok kişi için ağlayacak
Allah hepsine sabır versin

Eki Görüntüle 1114306

Bu bekleyiş en zoru değil mi arkadaşlar, ne kadar dayanılmaz bi imtihan

Bilmiyorum gördünüz mu ama soğuk hava deposunun önünde toplanmis insanlar... Bir isim.okunuyor ve ardina cigliklar feryatlar... Liste ise upuzun.....

Kimse kimseyi teselli edemiyor bile herkesin evine düşmüş ateş..

Allah yardimcilari olsun.......

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bilmiyorum gördünüz mu ama soğuk hava deposunun önünde toplanmis insanlar... Bir isim.okunuyor ve ardina cigliklar feryatlar... Liste ise upuzun.....

Kimse kimseyi teselli edemiyor bile herkesin evine düşmüş ateş..

Allah yardimcilari olsun.......

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Görmedim anlatırken bile mahvoluyor insan,gerçekte çok zor
Mısır veya Suriyede (hatırlamıyorum) bir baba üç çocuğnu birden kaybetmişti aynı anda.
işte ondan sonra bu kadar içim acımamıştı dünyada olanlara ve ülkemmiz bugun aynen böyle bi durumla karşı karşıya bir kişinin birçok canı var içerde.
O bekleyiş ve sonunda eliboş dönmek ne kadar acı

700 civarı kişi olabilirmiş içeride.Trafolarda sorun yokmuş,birkaç yetkili trafodan yangın çıkması mümkün değil demişler,betonla kaplıymış trafolar.Havalandırmanın sensörlü olması ve içerideki karbonmonoksit oranı belli bir seviyeye yükseldiğinde otomatik çalışması gerekirken manuel olan koyulmuş bu maden ocağına.İçeride kömürde açık bir damar varmış ve muhtemelen o damar yangın olmadan karbonmonoksit üretmiş,zehirlenmişler çünkü manuel havalandırmayı açamamışlar.

Back