• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye Yasta ....

Taner Yıldız sayı önemli değil diyor;peki ne önemli sayın Yıldız?
Arkadaş bu nasıl bir açıklama ya 157 kişiden bahsediliyor,157 can yahu CAN.
O adamlar sabah nefes alıyordu,konuşuyordu,gülüyordu,belki canı çektiği yemeği istiyordu akşam karısından,çocukları akşam getirmesini istediği çikolatalar için sevimlilik yapıyordu belki.
Yeter artık! Nedir bu insanları umursamamak,nedir bu halkı bilgilendirmemek?!
Yarın eminim doğru rakamlar verilmeyecek eminim!
Ben evimde otururken utanıyorum innsaff!

LG-P710 Tapatalk

Son düzenleme:
Bende 5 diye biliyordum ama hem burda hemde başka yerlerde 157 olduğu vurgulanıyor:50: çok bu:((( hiçbiri ölmemeliydi, bir yandan ailelerini düşünüyorum:50: biz burda yuvalarımızda eşlerimiz yanındayken kaç aile acıyla feryat ediyor şu anda:43: Soma, memleketimiz yasta:(((

Boğazımıza bir yumru çöktü resmen:43:

Ben de şimdi Manisalı bir arkadaşımla konuştum telde.... O da diyor 150`nin üstünde ölümüz varmış diye...
Offff offff ne büyük acı, kelimelerin bittiği bir yer , umarım yanlıştır duyduklarımız diye dua etmekteyim

Bir avuç kömür için bir ömür verenlere Rabbim yardım etsin 157, 158 olmasın lütfen:14::14::14:
157 ne demektir dile kolay derler ya dile de kolay değil :50::50::50: söylemeye dilim varmıyor.
Çok büyük acı.
Allah geride kalanların, çaresizce bekleyenlerin sabrına sabır katsın.

Son düzenleme:
Akp seçim öncesi dağıttığı yardım kömürlerini Soma'dan alıyormuş...

Kader ?

çok üzgünüm gece gece aşırı moralim bozuldu
insanların ailelerini düşünemiyorum bile :(
Allah'ım nolur mahsur kalanlara dayanma gücü ver yaralılara şifa ver.
şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet diliyorum :(

Habrlerde yazıp cızılen 200 un uzerınde işçi oldugu yalan tabikii.Aksam saat 7 gibi bile soma sokaklarında konusulan 400 e varan kısının oldugu.
Cengız Baskan eger boyle bır sayıyı vermişse boş atmıyordur ama yine de bu defalık yanılması ıcın dua edelım.

Söyleyecek söz bile bulamıyorum sözüm kalmadı
idrak edemiyorum o acıyı ne hissedeceğimi bile bilemiyorum artık
Kader değil katliam bu 157 kişi...
Yarın sabaha nasıl uyanacağız biz?
Bu gece başımızı yastığa nasıl rahat koyacağız?
İçim acıyor...

bir de ortacagdan kalmıs köle olan maden iscilerini ornek verenler var, cumleleri arasındaki boslugu doldurmak icin. sükür köle degiliz fakat her gun işe giderken ölüme gider gibi ailemizle vedalasıyoruz mu demeliyiz yani :50:

Bende Misir'daki piramit taslarini tasiyan koleleri ornek vereyim o zaman. Onlar luks kole bile sayilabilirdi cunku temiz hava aliyorlardi. :27:Ortacagda olmayabiliriz ama yolun sonunda olabiliriz.

Türkiye'de şimdiye kadar yaşanan bazı maden ocağı kazaları şöyle:

7 Mart 1983: Armutçuk'ta grizu patlaması (103 ölü).
10 Nisan 1983: Kozlu'da grizu patlaması (10 ölü).
31 Ocak 1987: Kozlu'da göçük (8 ölü).
31 Ocak 1990: Bartın'ın Amasra ilçesinde grizu patlaması (5 ölü).
7 Şubat 1990: Amasya Yeni Çeltik'te grizu patlaması (68 ölü).
3 Mart 1992: Kozlu'da grizu patlaması (263 ölü).
26 Mart 1995: Yozgat'ın Sorgun ilçesinde grizu patlaması (37 ölü).
22 Kasım 2003: Karaman'ın Ermenek ilçesinde grizu patlaması (10 ölü).
8 Eylül 2004: Kastamonu'nun Küre ilçesinde yangın (19 ölü).
2 Haziran 2006: Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde grizu patlaması (17 ölü).
10 Aralık 2009: Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde grizu patlaması (19 ölü).
17 Mayıs 2010: Zonguldak'ta grizu patlaması (30 ölü).
8 Ocak 2013: Kozlu'da grizu patlaması (8 ölü).

Tam 30 yıl geçmiş, Türkiye bir arpa boyu yol alamamış. Çok yazık....

Habrlerde yazıp cızılen 200 un uzerınde işçi oldugu yalan tabikii.Aksam saat 7 gibi bile soma sokaklarında konusulan 400 e varan kısının oldugu.
Cengız Baskan eger boyle bır sayıyı vermişse boş atmıyordur ama yine de bu defalık yanılması ıcın dua edelım.

Yani bekle, bu 157 ölü can, dahadami artabilir? :53: Lütfen olamaz de! Yüregim o 157yi bile kabul edemezken, bu rakamin daha fazla olmasina hiç kabul edemez. O ailelere gerçekten sabir dilerim, baska ne diyebilirimki? :43:

Abim saglık meslekte calıstıgı ıcın butun ogrencılerı hastanelerde ve cıvarlardaymıs.Devlet hastanesının morgu dolmuş ve Kapatılan vefa hastanesıne nakledılıyormus ölüler ve ölü sayısı soma yerel haberlerine göre 168 miş.İnanmak istemiyorum Allahım

Türkiye'de şimdiye kadar yaşanan bazı maden ocağı kazaları şöyle:

7 Mart 1983: Armutçuk'ta grizu patlaması (103 ölü).
10 Nisan 1983: Kozlu'da grizu patlaması (10 ölü).
31 Ocak 1987: Kozlu'da göçük (8 ölü).
31 Ocak 1990: Bartın'ın Amasra ilçesinde grizu patlaması (5 ölü).
7 Şubat 1990: Amasya Yeni Çeltik'te grizu patlaması (68 ölü).
3 Mart 1992: Kozlu'da grizu patlaması (263 ölü).
26 Mart 1995: Yozgat'ın Sorgun ilçesinde grizu patlaması (37 ölü).
22 Kasım 2003: Karaman'ın Ermenek ilçesinde grizu patlaması (10 ölü).
8 Eylül 2004: Kastamonu'nun Küre ilçesinde yangın (19 ölü).
2 Haziran 2006: Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde grizu patlaması (17 ölü).
10 Aralık 2009: Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde grizu patlaması (19 ölü).
17 Mayıs 2010: Zonguldak'ta grizu patlaması (30 ölü).
8 Ocak 2013: Kozlu'da grizu patlaması (8 ölü).

Tam 30 yıl geçmiş, Türkiye bir arpa boyu yol alamamış. Çok yazık....

göz göre göre yitip giden canlar... 1kisinin bile burnu kanamaması gerekirken hem de. :50:

cinayet degil de ne?!

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki Soma Holding'e ait maden ocağındaki patlamadan yaralı olarak kurtulan işçilerden 23 yaşındaki Orhan Özgür, BirGün'e konuştu

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki Soma Holding'e ait maden ocağındaki patlamadan yaralı olarak kurtulan işçilerden 23 yaşındaki Orhan Özgür, BirGün'e konuştu. Madende hava girişine yakın bir alanda çalıştıklarını söyleyen Özgür, patlamanın hemen ardından yaklaşık 150-200 kişinin sağ olarak çıkabildiğini, içeride ise 1000 kadar işçinin mahsur kaldığını söyledi. Patlamanın saat 14.50 sıralarında gerçekleştiğini söyleyen Özgür, amirlerin ise patlamadan yaklaşık 30 dakika sonra müdahale girişiminde bulunduklarını bildirdi.

'HAYATTA KALMALARI MUCİZE'

Maden ocağında 5 bin küsür işçinin 3 vardiya halinde çalıştığını belirten Özgür, madende mahsur kalanların 1 saat içinde çıkarılamadıkları için yaşama şanslarının mucize olduğunu söyledi. Özgür, "45 kişiyi çıkardım ama çoğunun yüzüne bakamadım" dedi.

GÜNLÜĞÜ 47 TL, BRÜT!

Maden ocağındaki çalışma koşulları hakkında da bilgi veren Özgür, amirlerin fazla üretimden prim aldıkları için kendilerine sürekli daha fazla kömür çıkartmaları için baskı yaptığını söyledi. Günlük brüt 47 liraya çalıştıkları bilgisini veren Özgür, aylık ellerine 1100 TL geçtiğini, ayrıca günde 4 saat fazla mesaiyle çalıştırılmalarına rağmen ek mesai ücretlerinin hiçbir zaman ödenmediğini söyledi. Özgür, Bakanlık'ın denetimlerinden işyeri sahiplerinin çok önceden haberleri olduğunu ve denetimlerden önce ocağın 'tertemiz yapıldığını' da sözlerine ekledi.

'PATLAMA OLACAĞI BELLİYDİ'

Patlamadan sağ olarak kurtulan ve madende 10 yıldır çalıştığını söyleyen Sefa Köken adlı işçi ise işçilerin emniyetini sağlayan bölümde çalıştığını belirterek, "Çalışma koşullarımız çok kötüydü. Patlayan trafo 24 saat çalışıyordu. Her gün daha çok üretimle az işçiyle çalıştırılıyordu. Gidişat iyi değildi. Patlak vereceği belliydi.10 bin TL maaşla çalışan mühendis 1000 TL alan işçiyi denetliyordu. İşçilere her gün daha fazla çalışmasını emreden mühendis de oradan ölü çıktı" dedi. Bölgede tarımın yok edilmesinden dolayı madenlerde çalışmak zorunda bırakıldıklarını söyleyen Köken, "Çiftçiyi bitirdiler, tarımı bitirdiler, bizi madende çalışmak zorunda bıraktılar. Zonguldak'tan bile gelen işçier vardı bu madene. Bu ölümler için başbakan kader dedi ama bu kader değil, tamamen taşeron sistemin dayattığı bir çalışma şeklidir" dedi.

ESKİ MUHTAR: SEBEP AŞIRI ÜRETİM
Patlamanın olduğu yere en yakın köy olan Cumalı Köyü eski muhtarı Hüseyin Karakaya ise madendeki en büyük trafonun, patlamanın gerçekleştiği yeraltı trafosu olduğu bilgisini verdi. İşçilerle konuştuğunu bildiren Karakaya, işçilerin kendisine trafodaki patlamanın aşırı üretimden dolayı oluşan yüklenmeden dolayı gerçekleştiğini düşündüklerini söyledi. Madende taşeron çalıştırmanın yoğun olarak gerçekleştiğini belirten Karakaya, patlamanın olduğu saatten 20 dakika önce taşeron çalışan 200 işçinin madenden çıktığını, patlama sırasında içeride 600 işçinin bulunduğunu söyledi.

YARALI ÇIKARILAN İŞÇİLER UMUT OLDU

Patlamanın yaşandığı Soma Maden'in çevresinde yoğun bir koku hissediliyor. Çevik Kuvvet polisleri patlayan madenin çıkış kapısını bariyerlerle kapatmış durumda. İşçilerin çoğunun vücutları aldıkları gazdan dolayı şiş vaziyette olduğu görüldü. Gece yarısından itibaren ise dakikada 5-6 işçinin çıkarılmaya başlandığı gözleniyor. Ağızlarında oksijen maskeleri bulunan işçilerin sağ olarak çıkarıldıkları umudu oluşmuş durumda.

Yeni bir işçi çıktı Allah'ım kendinden geçmiş sen onu kurtar! :(
Uyku yok bu gece.

LG-P710 Tapatalk

İsyan ediyorum, çok övüldü bu ocak bir kaç saat önce, eee şimdi tatlı tatlı mı öldü bu kadar insan....
allah ailelerine sabır versin....

Allahim sen sabir ver ailelerine en kisa zamanda hepsinicikarirlar insallah tv de bukadar can kaybindan bahsetmiyolar brda yazilan can kaybi dogrumu arkadaslar

cnnturk canlı yayında cıkarılanları gosterıyor.
Yasıyor diye gösterilsin diye oksıjen maskesi takıyorlar hepsıne.Belli hepsinin ölmüş oldugu ya :( Orda fazla tepki olmasın diye hastaneye kadar yaşıyor süsü veriliyor.Herkes sus pus.Ölü sayısı inanılmaz civarda ve muhtemelen tam sayı da vermeyecekler.

Ya bu haber kanallarına ne demeli? 17 ölüymüş anca uyutun milleti.Facia oldu facia,katliam bu.

LG-P710 Tapatalk

Back