Türkiye Yasta ....

Hiç kimse kusura bakmasın ama anlamıyorum zaten bu insanların hükümeti aklamak haklı çıkarmak için çırpınışlarını kendilerini kaybediyorlar resmen suçsuz göstermek için
ne için peki?
oy verdiniz diye mi?
benim oy verdiğim parti de türlü türlü hatalar yaptı acımadım eleştirdim
öz eleştiri de lazım olmazsa olmaz ilerleyemeyiz
hatalar görmezden gelinemez
ama nedendir bilinmez siz yapamıyorsunuz "bu konuda hatalılar" diyemiyorsunuz
Merak ediyorum neden ?

susacagız,konuşmayacagız,
suçlamayacagız,eleştirmeyecegiz ölemi????

Valla kimse kusura bakmasın bu insanlar 900 tlnin peşinde öldü
açlık sınırı olmuş 1700tl aradaki farkı siz hesap edin....

Milletin vekiline mecliste uyuması için verilen paraların
%1 kesilse bu oranı çoktan geçmişti...

Ak kara parti olayı değil bu
adaletsizlik,eşitsizlik
öle bir ülke oldukki insanlar 2 tane ek iş yapıyor,hayatta kalabilmek,yaşamak için

Herkes eleştiri hakkını kullanabilmeli elbette, hakaret, karalama, aşağılama olmadıktan sonra lakin sürekli tecrübe ediyoruz, her tecrübe ettiğimizde de sonuç değişmiyor, iktidar ya da muhalefet eleştirildiğinde kavga çıkıyor, eleştiri milli mesele haline dönüştürülüyor, başka topiklerde neyse de inanın bu topikte polemiğe benim tahammülüm yok, sabahı sabah ettim, ağladım dövündüm, hala gözyaşlarımı tutamıyorum, çözüm önerileri varsa konuşalım ama senin iktidarın benim muhalefetim kavgasına girmeyelim ne olur

Bu o 205 insanı geri getirmeyecek, keşke getirse ama getirmeyecek çok ihmaller var, çok vurdumduymazlıklar var, biz ne acıdır ki Avrupa ülkeleri arasında işçi güvenliğinde sıfırı çeken 1. sıradaki ülkeyiz, Dünya ülkelerinde de 2. sıradayız

İşçi güvenliğimiz yok, neden biz insana değer veremiyoruz, hayata, canlılara değer veremiyoruz, neden öldü 205 insan, kader diyorlar, böyle kader mi olur? Şili 33 maden işçisini sağsalim kurtardı hemde 69 gün sonra, hiçbiri ölmedi, yaralanmadı, bizim 205 canımız öldü, daha da ölüyorlar, havasızlıktan boğuldular, dumandan zehirlendiler, Allah'ım gerçekten delirmemek içten değil

[h=2]Soma'daki maden ocağında hayatını kaybedenlerden birinin de daha 15 yaşındaki Kemal Yıldız olduğu iddia ediliyor.[/h]Ancak Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, yaptığı açıklamada, 15 yaşında bir çocuğun madende çalıştırılmasınınmümkün olmadığını söyledi.

http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1157768-taner-yildiz-oyle-bir-sey-mumkun-olamaz

mune kapa çeneni ve ulan tarzı yazılara cevap vermiyoruz.. ama seviyeyi bu derece düşürmenin anlamı nedir.

İyi de bu sabah Fox tv'de çocuğun amcası olduğu söylenen kişiyle röportaj yapıldı, 15 yaşındaymış, cenazesini bekliyordu adam

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde ruhsatsız kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 maden işçisi mahsur kaldı.

Göçük, saat 11.00 sıralarında Merkez Mahallesi Dereiçi Sokak'ta R.D.'ye ait olduğu iddia edilen kaçak kömür ocağında meydana geldi. Ocak girişinden yaklaşık 300 metre ileride tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte, maden işçisi Mehmet Aygün mahsur kaldı.
Yanında çalışan 2 işçi ise kaçarak göçük altında kalmaktan kurtuldu.
Ocakta çalışan diğer işçiler, çevredeki özel maden şirketlerinde çalışan madencilerle birlikte mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlattı. Ancak yapılan çalışmalarda işçiye ulaşılamayınca Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan yardım istendi. Gelen 10 kişilik TTK tahlisiye ekibi, göçükle ilgili bilgi aldıktan sonra ocağa girerek çalışmalara katıldı.

Evli ve 3 çocuk babası Mehmet Aygün'ü kurtarma çalışmaları sürerken, arkadaşları ocak önünde umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.
Kurtarma çalışmalarına katılan özel maden şirketi sahibi Musa Demir, "Göçükle ilgili bilgi gelir gelmez madenci arkadaşlarımızla çalışma başlattık. TTK'dan da yardım istedik. Ancak şuana kadar işçi arkadaşımıza ulaşamadık. İnşallah arkadaşımızı sağ bir şekilde kurtarırız" diye konuştu.
http://www.haberedikkat.com/haber/Zonguldak-ta-maden-gocugu-1-isci-mahsur/138564

Son düzenleme:
mune kapa çeneni ve ulan tarzı yazılara cevap vermiyoruz.. ama seviyeyi bu derece düşürmenin anlamı nedir.

Oky,
geldim burdayım, sizler gibi benimde kafam bulanık, şu andan itibaren kaba yorumlara ya da polemiklere devam edilirse gereken yapılır, bu topik açık kalacak, herkes duygularını yazacak ama rica ediyorum eleştirilerde üsluba dikkat edelim.

Yürütmenin ne demek olduğunu, bir ülkede yaşanan her şeyden sorumlu olmanın ne demek olduğun hala idrak edemedik ne yazık ki. Yahu o adamlar o koltuklarda ne diye oturuyorlar hiç mi sormuyorsunuz?

Bizler sabaha kadar iyi bir haber bekledik burada.
insanlar mışıl mışıl uyurken, kafasını yastığa rahatça koyarken bilmem kaçıncı rüyasındayken bizler onlarla beraber öldük burada

şimdi kalkıp da kimse hükümetmiş muhalefetmiş yok neymiş konuşmasın.
gerçekten yeter ya. şu günde bile partizanlık yapılmasın.

Senin iktidarın benim muhalefetim tartışmasına asla girmedim, ben hükümeti eleştiriyorum çünkü bir okulun sorumlusu müdürse, bir çocuğun başına bir şey gelince herkes müdüre koşuyorsa bu ülkenin sorumlusu da bakanlar kuruludur. Bu ihmallerin sorumlusuna da kızamayacaksak her şeye takdiri ilahi diyeceksek vay halimize. Açın bakın tvde işçilerin aileleri bile sinirli eleştiriyorlar, kızıyorlar. Normal olanı bu. Benim de tek yaptığım Şili ve Türkiye'yi karşılaştırmaktı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise hayatını kaybeden madenci sayısının 350'ye yaklaştığını ifade etti.

İnanamiyorum bu olanlara.... Somada evlat kalmadi baba kalmadi es kalmadi hepsi toprak oldu kömüre bulandi...

İsyan etmek istemiyorum ama ben herşeye olan inancimi yitiriyorum...

350 masum can... Bir ekmek parasinin bedeli bu olmamaliydi..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnsanlık ölmüş !! Nedir bu koltuk sevdası. Yazıklar Olsun !!

Ben açıkçası bakandan böyle bir açıklama bekledim.Kediler tatbikat yapıyordu,kibritle oynarken patlama oluvermiş tarzı...Açıklama gelmed,,cumhurbaşkanı hayret etmedi,Arınç ağlamadı...

Olayın savunulacak hiçbir tarafı yok.205 falan hikaye 3'te birini anca söylüyorlar.Yandı analar,eşler,yavrular.

Akşamdan beri kahroldum.

Yazik gercekten yazik, elinizi vicdaniniza koyun yahu.
Candir oradakiler..
Böylesi aci verici karalar baglatan olaylari artik hükümete yüklenme malzemesi yapmaktan azcik olsun utanmali insanlar..
Az önce geldim.
Toplanip Kuran okuyup dua ettik.
Ölenlere rahmet, sag olanlara kurtulus diledik Allah tan.
Ölenlerin geride kalanlari icin " Allah im geride kalanlarinin emaneti sanadir, sen onlara sahip cikarken bu kullariyin ellerini vesile kil" dedik.

Yapabilecek birseyimiz yoktu, elimizden gelen baska birsey yoktu.
Dualarimizla yanlarinda olalim bari dedik.
Ama insanlarin su hali gercekten utanc verici ya.
Su yaristaki bayaliga bakin ya " kim daha ok üzüldü, bak bak hükümet hic üzülmedi, vicdansiz bunlar"..
Bence bu cümleleri kuranlar ayna karsisina gecip bir kendini sorgulasin, insanligini vicdanini..

Evet belki daha cok seyler yapilmaliydi, belkide insan hayati yeterince kiymetli degil hala..
Ama artik ölü üzerinden nemalanmayin yeter..

Birde biri resim paylasmis, almanyada hic madende ölen olmuyor diye buyrun Almanya daki maden kazalari ve ölenler..

Schwere und bedeutende Grubenunfälle ab 1900
Recklinghausen 1900 Recklinghausen 20 Tote
Consolidation 1901 Gelsenkirchen 18 Tote
Königin Luise 1903 Oberschlesien 23 Tote
Borussia 1905 Dortmund 39 ToteCourrieres
1906 Frankreich 1099 Tote
Reden 1907 Neunkirchen 160 Tote
Schoenecken 1907 Lothringen 84 Tote
Forbach 1907 Lothringen 13 Tote
Merlenbach 1907 Lothringen
Lothringen III 1907 Lothringen
Königshütte 1908 Oberschlesien 14 Tote
Radbod 1908 Hamm 360 Tote
Deutscher Kaiser 1909 Hamborn 9 Tote
Aller Nordstern 1910 Deutschland
Bullerbachschacht 1910 Barsinghausen 23 Tote
Kasimirgrube 1911 Oberschlesien 40 Tote
Deutscher Kaiser 1911 Hamborn 16 Tote
Roßleben I 1912 Deutschland
Lothringen I/II 1912 Bochum 115 Tote
Radzionkau 1912 Deutschland
Min. Achenbach 1912 Lünen 49 Tote
Clarence-Mine 1912 Frankreich
Königsburg 1913 Deutschland
Senghenyddgrube 1913 England 439 Tote
Min. Achenbach 1914 Lünen 25 Tote
Deutscher Kaiser 1915 Hamborn 20 Tote
Holland 1915 Wattenscheid 14 Tote
Gottes Segen 1917 Oberschlesien 12 Tote
Carl Friedrich Erbstollen 1917 Bochum 42 Tote
Godulla Paulusgrube 1917 Deutschland
Min. Achenbach 1917 Lünen 17 Tote
Recklinghausen 1917 Recklinghausen 18 Tote
Pluto 1917 Wanne-Eikel 17 Tote
Präsident 1917 Bochum 24 Tote
Anna 1917 Alsdorf 59 Tote
Deutscher Kaiser 1918 Hamborn 22 Tote
Neuschacht 1919 Schlesien 90 Tote
Metz 1919 Lothringen 70 Tote
Concordia 1919 Oberhausen 24 Tote
Peißenberg 1919 Bayern 14 Tote
Cleophasgrube 1919 Deutschland
Archibald Grube Cäsar 1921 Deutschland
Castellengogrube 1921 Oberschlesien 38 Tote
Friedensschacht 1921 Sachsen 55 Tote
Helene und Amalie 1922 Essen 24 Tote
Donnersmarckhütte 1923 Oberschlesien 48 Tote
Cons. Heinitzgrube 1923 Oberschlesien 145 Tote
Victoria 1923 Lünen 40 Tote
Minister Stein 1925 Dortmund 136 Tote
Rebeaux 1925 Lothringen 80 Tote
Dorstfeld 1925 Dortmund 47 Tote
Anna II Alsdorf 1930 Alsdorf 291 Tote
Maybach 1930 Saarland 98 Tote
Wenceslausgrube 1930 Schlesien 151 Tote
Eschweiler Reserve 1931 Rheinland 32 Tote
Constantin der Große 1932 Bochum 21 Tote
Buggingen 1934 Deutschland
Fief de Lambrechies 1934 Belgien
Bruchstrasse 1936 Bochum 25 Tote
Präsident 1936 Bochum 28 Tote
Zollverein 1941 Essen 29 Tote
Frankenhorst 1941 Saarland 42 Tote
Bruchstrasse 1941 Bochum 36 Tote
Rubengrube 1941 Schlesien 187 Tote
Luisenthal 1941 Völklingen 31 Tote
Rubengrube 1941 Schlesien 186 Tote
Bergw. Benxihu 1942 China 1549 Tote
Fritz-Heinrich 1942 Essen 45 Tote
Kaiserstuhl 1943 Dortmund 28 Tote
Dahlbusch 1943 Gelsenkirchen 38 Tote
Hansa 1944 Dortmund 95 Tote
Sachsen 1944 Hamm 171 Tote
Monopol 1944 Kamen 107 Tote
Grimberg 1946 Kamen 409 Tote
Dahlbusch 1950 Gelsenkirchen 78 Tote
Dahlbusch 1955 Gelsenkirchen 42 Tote
Karl Marx 1960 Zwickau 123 Tote
Luisenthal 1962 Völklingen 299 Tote
Sachsen 1965 Hamm 31 Tote
Rossenray 1968 Kamp-Lintfort 16 Tote
Min. Achenbach 1986 Lünen 17 Tote
Stolzenbach 1992 Borken 51 Tote

Tote ölü sayisini gösteriyor..

2000 li yillarda da var ama ölüm orani az..Neden ? Cünkü adamlar iyilestirmisler..
Koskoca almanya ancak 2000 li yillarda iyilestirebilmis madenciligi.
Bizim Türkiye mizde iyilesecek insallah..Elimizden geleni yapmaliyiz bu konuda..
Zira giden candir can..
Geride kalan aci dolu esler, cocuklar, analar babalar var..
Türkiye de hersey güllük gülüstanlik degil zira Türkiye daha hala ayaga kalkmak icin ugrasan bir ülke.

Yazik ki cogu insanin derdi zaten Türkiye nin ayaga kalkip iyilesmesi degil..
Felaket, kaos, kargasa olmasi ve hükümetin düsmesi..
Her aci olaydada hic cekinmeden bu yüzlerini ortaya cikariyorlar bazi insanlar..

Son düzenleme:
Türkiye hala Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 176 numaralı "Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi"ni imzalamadı.

Sözleşme maden işletmesi sahiplerine ve hükümetlere önemli sorumluluklar getiriyor.

1995 tarihli sözleşmeyi 26 ülke imzaladı. 4 Haziran 2014'te Fas’ta, 19 Temmuz 2014'te de Rusya’da yürürlüğe girecek olan sözleşmeyi ise Türkiye imzalamıyor.

17 Mayıs 2010’da 30 maden işçisinin öldüğü Zonguldak’taki patlamanın ardından Türkiye ILO 176’yı yeniden gündemine almış ancak imzalamamıştı.

ILO 176'nın neden imzalanmadığı sorusu soru önergeleri ve Meclis kürsü konuşmalarında birçok defa hükümetin önüne geldi. En son 11 Ocak 2012'de Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da aynı soruyu yöneltmiş, Çalışma Bakanı Faruk Çelik şu cevabı vermişti:

“176 sayılı ILO sözleşmesi Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ve Sondajla Maden Çıkarılan İşletmelerde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği incelendiğinde bahse konu sözleşme ile paralellik arz ettiği hatta çok daha kapsamlı hükümler içerdiği görülmektedir.”

Sözleşmede neler var?

* Sözleşmeyle işverenler kazaları önlemek için her türlü önlemi alma, işçileri bilgilendirme ve eğitme yükümlülüğü altında.

* İşverenler riski kaynağında bertaraf etmek, güvenli çalışma sistemleri tasarlamak, kaza riskleriyle ilgili işçileri bilgilendirmek ve kaza olduğunda gerekli tıbbi yardıma ulaşmalarını sağlamak zorunda.

* İşverenler sözleşmeyle kaza sonrasındaki sağlık ve kurtarma etkinliklerinin kalitesinden de sorumlu hala getiriliyor.

* Sözleşme, hükümetlereyse teknik kılavuzların hazırlanması, denetimlerin düzenlenmesi, denetimlere ilişkin gerekli yasal düzenlemelerin sağlaması ve kazaların etkili soruşturulması gibi yükümlülükler getiriyor.

* İşçilerin ve temsilcilerininse kazaları, riskli durumları bildirmek, güvenlik ve sağlıklarına ilişkin koşullara dair bilgi edinmek, güvenlik ve sağlık önlemlerinin karar süreçlerine katılmak gibi hakları ve yükümlülükleri var.

Sözleşmeyi imzalayan ülkeler şunlar:

Arnavutluk, Ermenistan, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Botsvana, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Almanya, İrlanda, Lübnan, Lüksemburg, Norveç, Peru, Filipinler, Polonya, Portekiz, Slovakya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, Ukrayna, ABD, Zambiya, Zimbabve (EA)

hannesli,
sabaha kadar uyumadık malum, her tv kanalını tek tek gezip bilgi almaya çalıştım, belki bir yerde başka bir yeni haber paylaşılıyordur diye, Fox tv'nin Soma'da soğuk hava depolarının orda bekleyen muhabirine biri, depoda çalıştığı söylenen biri bu depo 15 bölümden oluşuyor, her bölüme 25 insan koyulacak kapasitede, 15 bölümün hepsi doldu demiş, ki ben bu haberi izlediğimde saat 7 civarıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…