Türkiye Yasta ....

aynen oyle! 2kurus daha cepleri doldu mu, karlarını yeterince arttırabildiler mi acaba?
alp gürkan karımız olmasa bu işe girmezdik diyordu, özel sektorun calısma tarzı böyle diyordu, taner yıldız işletmeyi devrettikten sonra öve öve bitiremiyordu... gördük, kac cana maal oldugunu!

Hukumetlerin cikarlarini dunyadan temizlesek tertemiz bir sey cikar zaten ortaya... Cikar, yandas, menfaat, para onlarin her seyi...
Bak gittiler, geri donusu de yok, bitti, gitti...
Gazeteler Sili'li madencilerin 69 gun sonra kurtarilmasini ornek veriyor, bizimkiler saatlerle basedemediler, bu riske 1 saatlik maske ,soylenecek o kadar cok sey var ki, neresinden tutsam ne soylesem bos artik athe...

Son düzenleme:

Bir haftadır kesintisiz hasta refakatindeydim.

Yarın yine devam edecek kısmetse ama bugün artık, üst baş ve hastamın diğer ihtiyaçları için evdeyim.

Bu gece bir kaç saat de olsa kesintisiz uyumayı planlamıştım. Ama ne mümkün??? Kırk yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bu, tarifi imkansız acı !!!

Hala inanmak istemiyor insan...

Ancak bunun hiç bir şeye de bu gerçeği değiştirmeye de faydası yok ne yazık ki...

Tabii ki ümitlerimiz tükenmeyecek, bir tek can daha olsa kurtulmuş, kurtarılmış olabilsin, olabilir inşallah.

Çünkü böyle telaffuz ettiğimiz sayılar ''İnsan'' sayısı. Aklımı kaybedecek gibi oluyorum düşündükçe.

Sayma çubuğu değil o verilen sayılar, insan, insan sayısı onlar.

Kendileri ve sevdiklerinin bir lokma ekmeğinin derdinde, o kapkara yerlerde ömür tüketen emekçiler onlar.

Ve muhtemelen büyük çoğunluğu baba oğul, amca-dayı yeğen abi kardeş pek çoğu. Allah yardım etsin hem halen orada olanlara, hem de dilim varıp söyleyemesem de (belli ki kayıplar düşünmek istemeyeceğimiz kadar çok) geride kalanlara...

Ben ülkemde kocaman kocaman binalar, kocaman kocaman alışveriş merkezleri, kilometrelerce yollar, bedava okul kitapları, bedava tabletler istemiyorum.

Ben bunları kullanabilmek için öncelikle sağlanması gereken ''yaşam hakkı'' için harcama yapılsın istiyorum.

Ben bebekler, çocuklar, gençler, yaşlılar, engeli olan insanlar ve ülkemdeki tüm canlıların öncelikle yaşam hakkı için kullanılmasını istiyorum şu gözü kör olası paranın ve dahi her türlü yetki ve iradenin...

Neyleyim ben; minicik bir yavru, kışın ayazında buz gibi şartlarda hayatını kaybediyorsa sırf babası geçici işçi olduğu için kendisine yapılmayan devlet yardımı olan kömür yardımını alamıyorsa, neyleyim ben bunca ocaklara yangın düşüren, bunca ekmek derdinde olan cana mal olan kömürün yardımını, analara babalara, günlük yaşantısını sürdürebilecek yaşam şartları sağlanamıyorsa, çocuklara, gençlere günlük yaşantısını sürdürebilecek, yarınlarına güvenle bakabilecekleri imkanlar sağlanmıyorsa, ne haklı ne haksız ayırdedilemez hale gelmişse, neyleyim ben bunca yolu bunca alışveriş merkezini, neyleyim dağıtılan yardımı, bedava okul kitabını, bedava tableti, neyleyim ???

Belki tam olarak halen sebep netleşmiş değil. Ancak ne önemi var ki artık bunun. Hangi canı geri getirecek??? Hangi yürek yangınını söndürecek???

İçimiz sanki o madenin tamamı yüreğimize atılmış da tutuşmuşcasına kor gibi yanıyor.

Ya bu işçi kardeşlerimizin yakınlarının yüreği nasıldır acaba???

Ülke rezervinin üçte birinin çıkarıldığı bir yerde, sebep ne olursa olsun, bu durumu kabullenebilmek veya sindirebilmek nasıl mümkün olabilir ki???

Böylesi bir yerde, her türlü olasılıklar göz önüne alınarak, gerekirse (ortama uygun belirlenmiş türden, yani madende meydana gelebilecek yangını bertaraf edebilecek uygun içerikte) adım başı yangın tüpü, ne bileyim güçlü hidrant ağı, enerjisiz kalınması veya başkaca beklenmedik durumlarda işçiler için iyi ve uygulanabilir tahliye planları ve gereği, bunların sürekli tatbikatlar şeklinde sık sık uygulanması vs.vs.

Şimdi o bilmem kaç milyar dolarlık bütçemizin tamamını ortaya döksek, bir canı dahi geri getirmeye yeter mi???

Allah için hiç olmazsa böyle bir durumda bari umuyorum ki, en azından üç beş gün dahi olsa; kitle iletişim araçlarında ''Biraz olsun acıya saygı ve en azından ortak olabilmek adına, duyarlılık mevcut olur ve umuyorum ki resmi olarak da desteklenerek hiç olmazsa ulusal yas ilan edilir.

Ve yine umuyorum ki; konumu her ne olursa olsun, gerek işletmecisi, gerek denetçisi gerekse devlet büyükleri, herkes ihmalleri ve tedbirsizlikleri varsa mutlaka bunun cezasını çeksinler. Vatandaş olarak da herkes, politikacıların savunma avukatlığına soyunmak yerine, umuyorum ki onları sorgulayabilmeyi hiç olmazsa bu olayda bari başarabilsin.

Hiç bir şeyi geri getiremeyecek olsa da inşallah artık iş güvenliği bakımından ciddi önlemler acilen ve aynı ciddiyette yaptırımlarla alınıp uygulanır hale gelsin ülkemde, daha pek çok hususta da yapılması gerekenler gibi...

Acı büyük, tarifi yok bu kara gecenin...

Hepimizin başı sağolsun, hayatları kurtulanlara büyük geçmişler olsun, acil şifalar olsun, gidenlere Allah rahmet eylesin, yakınlarına ise büyük sabırlar ve dayanma gücü versin inşallah...

Manisa Soma’da kömür ocağında çıkan yangında mahsur kalan işçilere ulaşmak için zamana karşı yarış başlatıldı. Ancak saatler ilerledikçe ölüm haberleri geldi. Türkiye’yi yasa boğan kara haberi madende inceleme yaptıktan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıkladı. Faciadan 11 saat sonra, sabaha karşı saat 05.00’da açıklama yapan Taner Yıldız, 201 madencinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sabah gozumu açar açmaz bu haberi gördüm ciglik atmak istedim...

İnanilir gibi degil... Kabul edilir gibi değil...

Bu kader falan olamaz... 201 insan... Of Allah im...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
En cok ne koyuyo biliyo musunuz? Hersey unutulacak gündem değişecek ölen öldüguyle kalacak. Aileler bu faciayı hiç ama hiç unutmayacak....

Ulan bundan bile siyasi konulara atlamissiniz halk TV halk tv diyip hükümete verip veristirmissiniz tuh size be

İçiniz yanarken nasil akliniza geliyor bir konu içerisinde ölenleri sürekli siyasi malzeme haline dönüştürmek. Allah yardimcilari olsun..

Son düzenleme:
Sayıyı 201 olarak vermiş bakan.
Dogru soyleyın korkaklar !!! 400 un üzerinde ölü var su anda Soma-Kırkagac-Akhısar 'da toplam.Sıgmıyor hiçbiryer.Keskınoglu'nun soguk hava tırları gidiyor Akhısardan.
Hanı bu ulkenın calısma bakanı ! Hangı delıge gırdınız hepiniz ?
Basbakanın dün geceki programdaki eğlendiği fotografları gördüm iğrendim.Midem bulandı midem !!
Kıçı kırık danıstay tepkısıne bütün tvlere cıktın anında nerdesin şimdi ?? Olayın üstünden 27 saat geçti !!
Tekrar edıyorum ölü sayısı bulnların verdiği sayının 2 katı 2!! Bıraz cesaretli olun verin gerçek sayıyı.Gidicem zaten bugün Somaya nolursa olsun içim hiç rahat değil hiç burda:14:

İçim acıyo çok.Yanıyo içim.Öfkem var çok büyük !!

Ulan bundan bile siyasi konulara atlamissiniz halk TV halk tv diyip hükümete verip veristirmissiniz tuh size be

Okadar kanal ismi verildi göre göre sadece halk tv'yi mi gördün ? Ntv,hayat tv,cnnturk bunlardan bahsederken lal mi oldu gözlerin ??
Pek takip edememişsin demekki canlı yayında madenın basında olan cesetleri,yaralıların taşınılısını sabah saatllerıne kadar veren tek kanalın halk tv oldugundan bi'habersin ozaman.Tuh sana ki bunlardan bi habersin.
Geç şimdi bu siyasi malzemeymiş cart curtları.Bu başlıkta kimse siyaset yapmak için sabah 4,5 -5 e kadar uykusuz kalmadı 2 saat uyku uyuyup uyanmadı..Hiç polemik yaratma.Böyle bir ortamda başlığı karıştırmaya gerek yok.

[h=2]

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen patlama sonucu yaralanan ve Akhisar'a getirilen işçi sayısı 27'ye yükseldi.
[/h]
İşçiler Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi ile özel hastanelere getirildi.

Akhisar'a getirilen 23 işçinin isimleri ise şu şekilde:
Murat Bilgin, Ferhat Genç, Serdar Fenercioğlu, Veli Anaç, Barış Değirmenci, Faruk Onur, Sadettin Güngör, Servet Keskin, Salih Erkan, Hasan Kuzu, Muzaffer Kemiksiz, Engin Altınöz, Musa Taşdelen, Selami Cingirt, Semih Delibaş, Ramazan Avcı, Ali Güneş, Ahmet Akgün, Nedim Eren, Hasbi Demir, Mustafa Özkal, Ercan Çiçekli, Serkan Şengül.

Şimdi bu haber düştü twitter'a.Buraya getirmişler.Gitsem görsem mi?Napabılırım ki gitsem de ? Bizim burdaki hastane cok daha buyuk Somadakinden hani yardım edilebilecek bişey olur mu? Elimizden bişey gelmiyor diye içim içimi diyor

Verebileceğin cevap anca bu işte.
Seviye yerin kmlerce altında.
Sana daha cevap yok.
Sağlam kiblendin.

Ben artık bu ihmaller yüzünde. Ölen insanların ailelerini görüp gözyaşı dökmek istemiyorum.sebep olanlar inşallah akşami göremez.hiç beddua etmedim ama bunlara ediyorım.evde babasının gelmesini bekleyen çocuklar,evladını bekleyen ana baba.kocasını bekleyen eş.kım vericek bunların hesabını .adam çıkmıs sakın sakın konusuyor.enerjı bakanıymiş,ne işe yaradınız ki? Çıkıp ölü sayısını açıklıycagına o trafoyu çıkıs kapılarının önune degıl başka yete koysaydın.oturup ağladım 2. Yaşındaki kizim geldi oda ağlamaya başladı bana sarıldı.o annalar gidip evlatlarının cansız bedenine mi sarılıcak şimdi.o evlatlar babalatının kap kara yüzlerini mi kazıycaklar akıllarına son olarak.allahım geride kalanlarin sağ salım çıkmadını nasıp etsin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İçiniz yanarken nasil akliniza geliyor bir konu içerisinde ölenleri sürekli siyasi malzeme haline dönüştürmek. Allah yardimcilari olsun..

Sanırsın ölenler ecelleriyle öldüler. 2011'de kapatılıp 1 ay içinde geri açılan, 2012-2013 yılları içinde ölümlü ve yaralanmalı üç yangın yaşanan bir madende çıkan yangın sebebiyle öldüler. Daha bir ay önce bu madenle ilgili üç partinin destek verdiği meclis araştırması teklifi, Akp'li vekiller tarafından reddedildi kendi partileri tarafından gelmediği için. Somadaki madenciler tamamen siyasi nedenlerle göz göre göre öldüler. Bunu yoksaymaya çalışmak madende ölenlere saygı değil, ne olduğunu hepimiz biliyoruz.

Kızlar Soma'ya yakın oturuyoruz. İçeride bir vardiya işçiden bahsediyorlar diğer ocaklarda çalışanlar. Yani 600 kişi . İnsan hayatı bedava bu ülkede. Güvenliksiz, güvencesiz ekmek parası kazanmaya çalışan 600 can !

Hiçbir bilğilendirme yapmıyorlarmiş.bunu bile beceremiyorlar yazıklar olsun.kendilerine geldimi dünyayı yıkarlar.bizim işçimize geldi mı yok.benim eşimde işçi çalıştığı fabrikadan hiçbir yasal hakkını alamıyor.alınması gereken kucuk onlemler bile malEme fazla gidiyor pahalı diye sağlanmıyor.düşünün yani.istanbulun göbeğinde bile gelip bir fabrikayı denetleyemiyorlar,gelseler bile görmemezlikten gelıyorlar

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Somadaki soguk hava depoları dolmuş tamamen.Artık diğer ilçelere gönderiliyormuş hatta il'e Manisaya.
Söylenen kriz masasının dahi oluşturulmadığıymış.Bu hem taşınan yaralılar hem yaralı gibi taşınan ölüler ve hala yerin altında olan aileler için çok vahim bir durum çok.:50:

Dün geceden beri takip ediyordum haberleri.
Rahatsız olduğumdan uyuyakalmışım.
Son haberi görünce elim ayağım boşaldı. Allah'ım ailelerine sabır versin.

Yorumların sadece yorum olduğu an..
Son nokta!
Durum ortada ....!!!!

Back