Türkiye Yasta ....

Halk Tv'de bir babayla röportaj yaptılar,oğlu içerdeymiş.Hiçbir açıklama yok,şu an burada hiçbir yetkili yok,asker ve polisten başka kimse yok diyor

Evet, benimde uyumam gerekiyor, hatta uykum geliyor diye resmen utaniyorum
Oradaki aile, arkadaslar artik uzun zaman uyku nedir zaten bilmiyecek ((

En son duman iyice artmisti zaten, belliydi boyle olacagi!!!
Lutfen mucize olsun

onu da iddiaya gore diyorlar...
2. yangın haberi 1saat onceden gelmisti. fakat yangının aslında tamamiyle hic sondurulemedigine dair supheler var.

Valla hiçbir bilgim yok madencilik ya da bu tarz kurtarma çalışmaları nasıl sürdürülür hakkında. Kazanın nereden çıktığı anlaşılmış mı buarada? Biraz Orhan Kural'In anlattıklarına baktım bayağı saçmalamış kendini kurtarmak için.

Allah'ım tarifsiz bir acı bu. Biz burda bukadar üzüntüyle takip ederken o aileler kim bilir ne halde. Şu mubarek sabah ezanı vakti nolur daha fazla can gitmesin Allah'ım :-( :-(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Halk Tv'de bir babayla röportaj yaptılar,oğlu içerdeymiş.Hiçbir açıklama yok,şu an burada hiçbir yetkili yok,asker ve polisten başka kimse yok diyor

O yetkililer sadece oy zamaninda var canim. Yarinda bir iki fotoraf pozu için basbakan gelir, bir iki kisinin elini sikar gider. Tüm yetkililerde koltuguna yapisik kalacak. Nede olsa kaza, kaderdi degilmi?

O yetkililer sadece oy zamaninda var canim. Yarinda bir iki fotoraf pozu için basbakan gelir, bir iki kisinin elini sikar gider. Tüm yetkililerde koltuguna yapisik kalacak. Nede olsa kaza, kaderdi degilmi?

Bakanlar filan herkes kayboldu ortadan,toplanıp geziye çıktılar sanki diyor adamcağız Ateş düştüğü yeri yakıyor,onlara ne var,bir taziye mesajı verirler tamam bitti işte

Ortada yetkili yok...
Bir ihtimal haberi olan vatandasta korkudan konusamiyor...

İMC TV'de AKUT görevlisi: İçeriyi duman bastı, ekipler dışarı çıktı, sadece suni solunum seti olan ekip içeride, tahliye yavaşladı.

Ben o feryatlari duymaya dayanamiyorum, ya yasayanlar...
Umutlar bitti offff, ates gene dustugu yeri yakti...
Yakinlarinin ve tum Turkiye'nin basi sagolsun

EMO ve MadenMO acıklamaları ortusuyor gibi geldi bana.
fakat tam olarak cıkıs nedenini kimse bilmiyor tabi ki.

ancak soma'da maden muh ve is guvenligi uzmanı alpaslan erturk acıklamalarında cıkıs nedeni kesin belli olmasa da olayın buyumesinin nedeni olarak " Yangın havalandırma alanında gerçekleştiği için hava boşalması yaşandı ve yangın bu nedenle tüm ocağa yayıldı" demis

Herkes ucu acik konusuyor, tek dertleri kendilerini kurtarmak...
Asiri yukleme, trafo ve yangin ve yuzlerce sayisi bile belli olmayan bir dolu insanimiz gitti...
Agitlar var halk tv'de, kapatamiyorum vicdan yapiyorum ama dayanamiyorum...

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Soma ilçemizde yaşanan üzücü maden kazası sonucunda bir işçimiz yaşamını kaybetti. Kendisini rahmetle anıyoruz.

Bu, bu maden ocağında, yaşanan ilk patlama değildi. 2012 yılında üst üste 3 kez yangın çıkınca Çalışma Bakanının yanıtlaması için bir soru önergesi vermiştim. Kendi verdiği cevapta, yedi yılda 10 kez bu madenin denetlendiğini, 66 kusur bulunduğunu, 2011 yılında kapatıldığını ancak bir ay sonra tekrar açıldığını ifade etmişti.

Biz Manisalılar bu maden ocağını çok yakından biliyoruz ama siyaset de çok yakından biliyor. Bu maden ocağı, iktidar partisinin mitinglerine 4 bin işçiyi toplu hâlde götürdüğü ve Başbakanın "Baretlerinizi göreyim." diyerek selamladığı madencilerin çalıştığı maden ocaklarından biridir. Arkasında böyle bir siyasi irade olduğu için de kapatıldıktan bir ay sonra görünmez bir el bu maden ocağını açtı. Bugün karşı karşıya kaldığımız durumun sorumlusu, gerçek sorumlusu da bu partizanca yaklaşımdır.

Teşekkür ediyorum.

Bu reddedilen soru önergesi işte.

Bu her seyi anlatiyor zaten

Tıpkı digerleri gibi bunlarda unutulup gidicek ne acı. Sorumlular elini kolunu sallayarak ortalarda dolaşmaya devam edecek. Daha insani çalışma şartlarına sahip olsalardı bu kadar can gidermiydi? Yandaşlar hala bunun üzerinden siyaset yapmayın diyor ! Hala anlamıyorlar hiçbir zaman mezuniyette çocuğun omzuna çıkan kıza patlattıkları kafayı bu işçiler için patlatmadılar. Malesef birilerinin gözünde hiçbir zaman değeri olmadı bu işçilerin. Hatta onlarin kaderi ölüm diyecek kadar vicdanlarını yitirdiler.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1113030

Bu resim bir maden işçisinin çocuğunun elinden çıktı...
Kaynak: Sozcu

Bunun vebali ne olacak peki?

twitterda bu fotografı gorunce aglamaya baslamıstım,
ve soyle bir yazı ekliydi:
"insanları hayatı ve ailesinin geçimi arasında seçim yapmaya mecbur bırakıyorsunuz"

soma devlet hastanesindeki yazı bile insanın içine oturuyor,
"bir avuç kömür icin
bir ömür verenlere"

cnn de arama kurtarma ekibinden biri "bantlar ceset dolu, 300 kisi daha cıkar" dedi

ve ekledi: "bir somun ekmek icin gitti arkadaslarımız"

En kotusu de bu ya, hayati pahasina calismak...
Onlarin hayalleri, evde bekleyenleri, hayatlari her sey iki kalin enselinin karariyla uctu gitti...
Gani gani sabir dilemekten baska bir sey gelmiyor elden, ve umutsuzca tekrarlanmasin diye dilemekten...

geceye kadar ne bu topiğe ne de haberlere bakmamıştım durumun bu kadar kotu ooldugundan haberı yoktu keşke hiç bakmasaydım
o sedyede cıkan maden işçilerinin o görüntüsü hiç silinmiycek

aynen oyle! 2kurus daha cepleri doldu mu, karlarını yeterince arttırabildiler mi acaba?
alp gürkan karımız olmasa bu işe girmezdik diyordu, özel sektorun calısma tarzı böyle diyordu, taner yıldız işletmeyi devrettikten sonra öve öve bitiremiyordu... gördük, kac cana maal oldugunu!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…