- 21 Ocak 2012
- 6.955
- 19.368
Demokrasi nerede miydi? Demokrasi o zaman da yoktu. Binlerce kisi sokaklarda yuruyor diye tazyikli sularin icine karistirilmis kimyevi maddelerle yakildi, yaralandi, gozu cikan, dovulerek oldurulenler oldu, hatirlamiyor musunuz? AKp vardi basta, ne demokrasisi? Siz 17 yildir hic "bu isyerinde grev vardir" yazisi goruyor musunuz? Hayatinizda hic ustunde "grev sozcusu" yazan tisortle fabrikasi, isyeri onunde davul zurna calip oynayarak eylem yapan isciler, memurlar gordunuz mu? Her turlu yuruyus, grev yasak bu ulkede 17 yildir. Sendikalara kayitli isci sayisi yuzde 14'lere dusmus zaten. Ne demokrasisi?Bu sanatçılar gezi parkında "tayyip gidecek" diyenler değil mi? Demokrasi o zaman neredeydi? Seçimle gelmiş biri eylemlerle mi gidecekti? Şimdi demokrasi aşığı oldular. Kaldı ki ortada demokratik olmayan birşey yok.
Hepimiz gider yine kullanırız oyumuzu. Maddi manevi götürüsü yadsınamaz ama madem karar bu yönde göstersin herkes tercihini.
Sandiktan baska demokrasi gostermezler, onda da iste gelinen son nokta ortada. Yasiniz yetmezse bilmemeniz normal, eskiden kendisini elestiren, ya da baska bir iktidari elestirenlere Suleyman Demirel'in bir lafi vardi: Yuruyun! Yurumekle yollar asinmaz! diye.. Oyle bir Turkiye'den boyle bir Turkiye'ye.. 5 yilda bir sandiga gitmeyi verilmis en kiymetli ve tek demokratik hak olarak goren bir genclik yaratti AKp. Bu 5 yil icinde ulkenin beceriksiz veya belki de hain eller eliyle yikildigini, parcalandigini, satildigini gorursen mudahale etmek icin 5 sene boyunca demokratik hakkinin gelmesini mi bekleyeceksin? Kimden bekleyeceksin? Sehrine, mahallene kadar gelip mitingler yaparak senden oy dilenen, hizmet vaadleri eden, halka hizmet icin secilmis ve o koltuklara oturmus, maasini ekmegini senin verdigin hizmetkarlarindan mi? Sana basina kaka kaka verdikleri, lutfettikleri "5 yilda bir konus, yoksa karismayiz" hakkini mi savunuyorsun? Bu mu senin demokrasiden anladigin? Otur da bir dusun, kim onlar? Bu ulkede kim patron, kim hizmetkar? Sen bugun gidip "beni alin, ben iyi calisirim" dedigin bir muesseseye iki yil sozlesmeli genel mudur olarak alinsan, patron isler istedigi gibi gitmediginde seni o koltukta iki yil tutar mi? Siz bunlar size gelip oy istediginde size hizmet etsinler diye mi seciyorsunuz, yoksa basiniza efendi, tapinacak kul mu seciyorsunuz once ona bir karar verin. Asil olan halktir, millettir, onlar adi ustunde vekil! Sen onlara emredersin, ne yapacaklarini soylersin, onlar sana degil! Senin burda yasadigin demokrasi degil, monarsi, tek adam diktatoryasi. Ya onun istedigi gibi konusur, yasarsin, ya da yakaladiginda hucreyi boylarsin. Sandiktan demokrasin de hikaye oldu zaten artik.
Yazdim gene uzun uzun ama verdiginiz cevaptan dolayi bu yazidan da birsey anladiginizi sanmiyorum. Belki takipcileriniz anlar diye yazdim. Ben sanatcisi, iscisi, memuru, esnafi vesaire, vesaire butun toplumu olusturur, millet bunlardan meydana gelir diye yazmisim, siz hala sanki sanatci veya unlu olanlarin halkin icine karisip ortak fikirdekilerle beraber fikrini savunma hakki yokmus gibi yazmissiniz. Ozel olarak bugun "Hersey cok guzel olacak" diye tweet atan, fikir beyanlarini gordugumuz sanatcilari kastediyorsaniz hayir, onlarin bir cogu gezide yoktu. Mehmet Ali Alabora vardi gezide, secilmisleri elestirdi diye muebbet hapse mahkum olan, hatirladiniz? Yurtdisinda simdi, insallah bunlar gidince ve demokrasi yeniden bu ulkede insa edildiginde donecek ulkesine.