• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye sandık başında oy verme işlemi başladı

Kibirli ve zafer sarhosu guruh coklu orgazm olmaktan yorulunca foruma donecekler, bir sonraki eglence seansi icin materyal arayacaklar.
Hayir zannediyorlar ki "saygi duy, saygiiii", "edep yahu ne terbiyesizsin" ayip ayip" gibi sallaparmak sacma sapan cakma otorite emirleriyle susturacaklar. Oyle tavirlar bana islemez sayin troll surusu.
Saygi da duymuytrum, utanmiyorum da, terbiye olcumu etik olmayan bir yapilanmaya kole olanlarla tartismaya da gerek yok.
Artik bundan sonra acik ve secik olarak gozumde vatan hainisiniz. Tavrimi kesinlikle hissedeceksiniz ensenizde, sizin gibileri gercekten istemiyorum hayatimda. Siz de beni istemiyorsaniz uzak durun, bulasmayin.
Yasasin sivil itaatsizlik! Yasasin ozgurluk! yasasin onurum ve gururum, guzel ulusum! Biricik vatanim. Seni cok seviyorum. seni benden almaya calistikca daha cok seviyorum.
yazım dilin çok ilginç geldi bana nedense.
troller derken troll olma da.

özellikle şu kısmı keşke masaya yatırsanız da biraz sağlam geri dönüş alsalar.

Bu bölümde kaynak belirtmeden yazı yasak fakat detaylı bir masaya yatırılan konuya kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum. Yoksa gazetelerde yer alan saçma sapan siyasi haberleri irdelemekten bir adım ilerleyemeyiz.

Bu bölüm istendiğinde bizim de siyasi düşüncelerimiz olamaz mı talebi ile açılmıştı. Fakat görünen o ki tarafların savaşından öteye gitmeyen bir siyaset kategorimiz var.

Eğitim kanayan yaradır ! Şuradan AKP seçmenine sorun bu soruyu, memnunlar mı ?
Kazen,
bu konuyu Bölümün kurallarını ihlal etmeden, eğitim sistemiyle ilgili Kaynaklı bir haber paylaşarak tartışmaya açarsak süper olur.
Ben velilikten emekli oldum ama zorunlu Kızımın öğrencilik hayatı boyunca epey şikayetçiydim, şimdi de yeni nesil için endişelerim var. Konuşmak ve tartışmak isterim doğrusu.
Mevzu dağıtılan tabletler, ücretsiz okul kitaplar ve siyasi düşünceler arasında sıkışıp kalmayacaksa çok verimli bir Tartışma olur gibi geliyor bana.

Sen yenisin galiba kimi nereden kovuyorsun buraya istedigini yazip istemedigini isitmeyeceksin oylemi isnat etmeye calistiğın tum soylemleri iade ediyoruz bu kadar basit okuma yazdiklarimi o halde.
Evet oyle. Ozgur irade ve ifade tarafindayim, begenmedigim seyleri pas gecerim. Senin mesajin bana ulasamiyor. Sen de mesajimi begenmiyorsan baska mesaji oku demek kovmak mi demek, niye bosuna ugrasiyorsun?

Kazen,
bu konuyu Bölümün kurallarını ihlal etmeden, eğitim sistemiyle ilgili Kaynaklı bir haber paylaşarak tartışmaya açarsak süper olur.
Ben velilikten emekli oldum ama zorunlu Kızımın öğrencilik hayatı boyunca epey şikayetçiydim, şimdi de yeni nesil için endişelerim var. Konuşmak ve tartışmak isterim doğrusu.
Mevzu dağıtılan tabletler, ücretsiz okul kitaplar ve siyasi düşünceler arasında sıkışıp kalmayacaksa çok verimli bir Tartışma olur gibi geliyor bana.
Bu tarafsız yaklaşımını çok seviyorum Mune.

Kazen,
Mune Kazen Kazen bu konuda şöyle bir röportaj var:
http://t24.com.tr/haber/prof-erhan-erkut-egitim-sistemi-demokratiklesmenin-onunde-bir-engel,314777
sadece bugünden değil, dünden bugüne eğitim sistemi hakkında bir eleştiri.
eğer sizler uygun görürseniz, belki de bu o başlığa temel olabilir.

Mune Kazen Kazen bu konuda şöyle bir röportaj var:
http://t24.com.tr/haber/prof-erhan-erkut-egitim-sistemi-demokratiklesmenin-onunde-bir-engel,314777
sadece bugünden değil, dünden bugüne eğitim sistemi hakkında bir eleştiri.
eğer sizler uygun görürseniz, belki de bu o başlığa temel olabilir.
Bu konu paylaşılabilir marilyn, haber üzerinden eğitim sistemini konuşabiliriz, çokta güzel olur.
Ama dediğim gibi umarım görüşler siyasi Düşünceler üzerinden olmaz zira eğitim sisteminin bozulması yeni bir konu değil, benden 2-3 Kuşak sonrası kredili sistemle başladı, en azından benim bilip şahit olduğum en eski tarih kredili dönem.

Yinemipilav Yinemipilav Haklısın çeteleşmeye alışan birini fazla ciddiye alıyorum .Kolay gelsin .

Demokrasi anlayisi ezici cogunlugun hegemonyasi olan, yandaslik disindaki her dusunceyi, vatanseverlik dahil, cetelesmeyle suclayan bir zihniyeti de ben ciddiye almiyorum. Sana kolay gelmesin.

Bu konu paylaşılabilir marilyn, haber üzerinden eğitim sistemini konuşabiliriz, çokta güzel olur.
Ama dediğim gibi umarım görüşler siyasi Düşünceler üzerinden olmaz zira eğitim sisteminin bozulması yeni bir konu değil, benden 2-3 Kuşak sonrası kredili sistemle başladı, en azından benim bilip şahit olduğum en eski tarih kredili dönem.
kesinlikle zaten bu yazıda en sevdiğim kısım o. yani Güneş Dil teorisinden başlayıp eğitim sisteminin nasıl ideolojik nesiller yetiştirmeye ve eğitimin içinin boşaltıldığını anlatıyor ama tabii benim düşüncem konu siyasiden çok dine kayabilir bu haberle çünkü genel olarak seküler eğitimden bahsediyor. o yüzden sorayım dedim

Kazen,

Çok iyiydi buuuu :KK9::KK9::KK9::KK9:

Eğitim şart...

kesinlikle zaten bu yazıda en sevdiğim kısım o. yani Güneş Dil teorisinden başlayıp eğitim sisteminin nasıl ideolojik nesiller yetiştirmeye ve eğitimin içinin boşaltıldığını anlatıyor ama tabii benim düşüncem konu siyasiden çok dine kayabilir bu haberle çünkü genel olarak seküler eğitimden bahsediyor. o yüzden sorayım dedim
Dini boyutuna el atmazsak konu gayette tartışılabilir, eğitim sisteminin eksikleri, taleplerimiz konuşulabilir.
Ki şahsen benim her zaman savunduğum sistemin tümüyle değişmesi, araya ekler yapılması, birşeylerin çıkarılıp eklenmesi sistemi düzeltmiyor daha çok bozuyor.

Dini boyutuna el atmazsak konu gayette tartışılabilir, eğitim sisteminin eksikleri, taleplerimiz konuşulabilir.
Ki şahsen benim her zaman savunduğum sistemin tümüyle değişmesi, araya ekler yapılması, birşeylerin çıkarılıp eklenmesi sistemi düzeltmiyor daha çok bozuyor.
aynen. zaten sorun eğitim sistemini ideolojik olarak esnetilebilecek şekilde kurgulamak, bilimsel olarak değil. yani bilimsel gelişmeler ışığında eğitim sistemini düzenlemiyoruz, iktidardaki partinin ideolojisine göre düzenliyoruz
haliyle de böyle oluyor.

Evet, ben de klasik sistemle liseden mezun olmuş son öğrencilerdenim. Doksanların ortasında, bir nevi kredili sisteme geçişle başladı aslında eğitimdeki kaygan zemin. İlk uygulamalar tabiatı gereği deneme tahtası öğrenciler yetiştirdi; sonrasında her yeni sene yeni bir sistem doğurdu. Şimdilerde üniversitelerde olan kredili sistem ise minimum notla ders geçme üzerine kurulu, haliyle öğrenci öğrenmeye değil, koşullu geçmeye odaklanmış.

Özellikle açıköğretim bu konuda en çok eleştirilen kurumlardan biri, zira şu anda edebiyat bölümüyle öğretmen yetiştiriyor. Bu öğrencilerden biri de benim, bu sene son senem. Bölümdeki diğer arkadaşları sosyal medya imkanı ile takip ediyorum; bu işe gerçekten gönül vermişlerin yanında daha imla kurallarını çözemeden mezun olup kpss'ye girecek de var aralarında. Ben gönlümde yatan aslanı okuyorum, bu yaştan sonra öğretmen olma gibi iddiam zaten yok. Ancak gerçekten bu durumda mezun olup öğretmenlik yapacak olanların öğrencilerine ne verebileceği de ortada... Sadece açıköğretim değil; örgünde de aynı problemler var. Önce kalifiye öğretmenler yetiştireceğiz ki, öğrencilerimiz donanımlı olsun. Bunun yanında formasyon, kpss, atanamama...Daha alınması gereken çok yol var.

AKP seçmenine fanatik derler, cahil derler, AKP ne yapsa iman ediyor derler ama bir de bakarsın ki aynılarını bunlar da yapıyor. Solcular da fanatik AKP düşmanı, AKP ne yaptıysa hepsini kötüdür bunlara göre. AKP süte beyaz dediyse bizim solcular süt siyahtır diyecek nerdeyse.

Bir de bunlar güya Atatürkçü... Atatürkçü oldugunu söyleyip aşırı solcu olmanın dayanılmaz çelişkisi. Halbuki Atatürk sagcıydı, komedi yani...
mevcut partiye yapılan eleştiriler seçmene indirgenmemeli en azından. neyse ya ne desek boş...

Bu arada türkiyede eğitimi dinden ayrı konuşmak çok zor, çünkü hem gündemin hem eğitimin tam ortasında
mesela sadece zorunlu din dersi de değil, o ruhun yani kabullenme, sorgulamama, itaat etme vs.. nin (değerler eğitimiydi, terbiyeydi öyleydi böyleydi diyerek) tüm eğitim sistemine hakim olmuş olması, biraz kısa yazdın uyarı yapıldı diye(ayrı konuşmanın çok zor olduğunu belirtmek için bir yorum oldu bu) bunun üzerine sayfalarca yazılır aslında
bu arada eğitim konuşulurken en nefret ettiğim kelimelerden biridir terbiye... değerler eğtimide yeni moda bi terim onunda terbiye kelimesinden bi farkı yok

Son düzenleme:
Back