- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Kusura bakma da öyle bir baslamissin ki yazına devamını okuyamadım.sanırım karşında millî eğitim bakanı var zannettin.özellikle de vurguladım halbuki devlet akıllı tahtayı getirerek mucizeler yaratmıyor diye.neden bunca yokluğun arasında var edilene de karşı çıkıyoruz bunu sordum yalnızca.
peki bütün bunları nasıl yapacağız? mesela Tübitak'ın başında en son bir hayvanat bahçesi müdürü vardı yanılmıyorsam. sanat için "tükürürüm ben böyle sanatın içine" diyen bir Belediye Başkanı ve "Ucube" diyen bir Cumhurbaşkanı var. Tiyatrocuların durumunu yazmama gerek var mı?Söylediklerinize katılıyorum ben...Ama değindiğim nokta hükümet mükemmel yaptı,teknoloji getirdi vs.. değildi,şimdi devlet bu saydıklarınızi yapamıyor diye yaptıklarını da reddedelim.kara tahtada ders anlatmaya devam edelim öyleyse.devletin getirdiğini bir adım öne taşıyıp öğrencilerimize bilim,sanat üretmeyi aşılamak bizim görevimiz.
O zaman kullanmayalim akıllı tahta?Cünkü hic bir "icraat" özgürlügün, esitligin yerini almaz. Bati'dada kara tahta ile ders verilir fakat en azindan ilkokul egitimi ücretsiz. Cocuklar en iyi ögretmenler tarafindan yetistiriliyor. Egitim sistemi her sene degismiyor. Türkiye niye Pisa testlerin halen en alt siralarda yer aliyor?
Yani akilli tahta güzel fakat bir sorunu cözmüyor. Ac bir cocuga parlak bir oyuncak vermek gibi. Neticede acligina, fakirligine cözüm gelmiyor. Biz bunu demek istiyoruz. Normale hükümetlerin 4 yillari vardir birsey degistirmek icin, akp'nin koca 13 yili oldu ve halen gereken degisimler olmadi.
Hakemin taraf tutması gibi, sınıf öğretmeninden gizlice ders alıyor olmak gibi..Okulun müdürünün öğrencinin akrabası olması gibi.. Örnekler çoğaltılabilir.
O zaman kullanmayalim akıllı tahta?
Kendi adıma birsürü video indirdim,matematikçi,bilim adamı vs...öğrencilerime izletip bilim,sanat hakkında fikir edinmelerini sağlayacağım en azından,elimden geldiğince.enerjimi yapabileceğim şeylere harcamak benim hayat felsefem.peki bütün bunları nasıl yapacağız? mesela Tübitak'ın başında en son bir hayvanat bahçesi müdürü vardı yanılmıyorsam. sanat için "tükürürüm ben böyle sanatın içine" diyen bir Belediye Başkanı ve "Ucube" diyen bir Cumhurbaşkanı var. Tiyatrocuların durumunu yazmama gerek var mı?
müfredat ortada.
eğitim ortada.
bu dediklerinizi nasıl yapacağız söyler misiniz?
yani, hukumeti elestirirsin begenmezsin de, her seyini elestirince komik oluyor.Söylediklerinize katılıyorum ben...Ama değindiğim nokta hükümet mükemmel yaptı,teknoloji getirdi vs.. değildi,şimdi devlet bu saydıklarınızi yapamıyor diye yaptıklarını da reddedelim.kara tahtada ders anlatmaya devam edelim öyleyse.devletin getirdiğini bir adım öne taşıyıp öğrencilerimize bilim,sanat üretmeyi aşılamak bizim görevimiz.
.....
müfredat ortada.
eğitim ortada.
.....
Daha önce eğitim politikasını beğenmedigimi yazdım,ama akıllı tahta beni heyecanlandırdı. İçerik geliştirme kısmı var ve öğretmenler tarafından hazırlanmış bir proje. Bizim çoğu öğretmenimiz teknolojiyi kullanamıyor ama yeni öğretmenler bu konuda kendini geliştirebilir diye düşünüyorum.özellikle şu kısmı keşke masaya yatırsanız da biraz sağlam geri dönüş alsalar.
Bu bölümde kaynak belirtmeden yazı yasak fakat detaylı bir masaya yatırılan konuya kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum. Yoksa gazetelerde yer alan saçma sapan siyasi haberleri irdelemekten bir adım ilerleyemeyiz.
Bu bölüm istendiğinde bizim de siyasi düşüncelerimiz olamaz mı talebi ile açılmıştı. Fakat görünen o ki tarafların savaşından öteye gitmeyen bir siyaset kategorimiz var.
Eğitim kanayan yaradır ! Şuradan AKP seçmenine sorun bu soruyu, memnunlar mı ?
Bu cok guzel bir plan tebrik ediyorum. Ne demek istediginizi anliyorum.Kendi adıma birsürü video indirdim,matematikçi,bilim adamı vs...öğrencilerime izletip bilim,sanat hakkında fikir edinmelerini sağlayacağım en azından,elimden geldiğince.enerjimi yapabileceğim şeylere harcamak benim hayat felsefem.
Tesekkur ederim...yok bu konu benim fikrimi değiştirmedi zaten.hatta oy kullanmaya bile gitmedim memleketime.beni rahatsız eden nokta bizi bir adım öteye taşımayan eleştiriler yapılması ve bunu kişisel tatmin malzemesi yapması insanların.yoksa herkes istediği partiye oy versin yani,bunu hazmetmemiz lâzım.Bu cok guzel bir plan tebrik ediyorum. Ne demek istediginizi anliyorum.
Ancak tum hayatimiz bir akilli tahtaya degismemeliydi. Ancak iyi niyetinizi cok iyi anliyorum, kolay gelsin.
Daha önce eğitim politikasını beğenmedigimi yazdım,ama akıllı tahta beni heyecanlandırdı. İçerik geliştirme kısmı var ve öğretmenler tarafından hazırlanmış bir proje. Bizim çoğu öğretmenimiz teknolojiyi kullanamıyor ama yeni öğretmenler bu konuda kendini geliştirebilir diye düşünüyorum.
o zaman yazayım.özellikle şu kısmı keşke masaya yatırsanız da biraz sağlam geri dönüş alsalar.
Bu bölümde kaynak belirtmeden yazı yasak fakat detaylı bir masaya yatırılan konuya kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum. Yoksa gazetelerde yer alan saçma sapan siyasi haberleri irdelemekten bir adım ilerleyemeyiz.
Bu bölüm istendiğinde bizim de siyasi düşüncelerimiz olamaz mı talebi ile açılmıştı. Fakat görünen o ki tarafların savaşından öteye gitmeyen bir siyaset kategorimiz var.
Eğitim kanayan yaradır ! Şuradan AKP seçmenine sorun bu soruyu, memnunlar mı ?
sizi tebrik ederim. gerçekten.Kendi adıma birsürü video indirdim,matematikçi,bilim adamı vs...öğrencilerime izletip bilim,sanat hakkında fikir edinmelerini sağlayacağım en azından,elimden geldiğince.enerjimi yapabileceğim şeylere harcamak benim hayat felsefem.
Heyecanlanmadan işimi yapamıyorum ben,yapabileceklerim adına heyecanlandım kendi adıma.sınıfta çocukları tutmakta,ilgilerini çekmekte zorlaniyordum çünkü.su an çoğu dersane kadrosu,özel okul kadrosu devlete geçti ülkemizde.Ben de bunlardan biriyim.guneydoguda bütün okulların bütün sınıflarında akıllı tahta var.verilen tabletlere de çok ciddî bir kaynak yüklemesi yapılmış,oradaki bir çocuk için çok ciddî birşey bu. Eğitimde eşitlik adına atılmış bir adım olduğunu düşünüyorum en azından,umarım geliştirip daha güzel fikirler üretebiliriz.ne zaman heyecanlanmalısınız biliyor musunuz ? Eğitimde eşitlik olduğunda. Kaç okulda akıllı tahta var ? Yurtdışında özel okullara sorunlu çocuklar gidiyor, en iyi öğretmenler devlet okullarında zira maddi bir kaygıları yok. Tek dertleri eğitim. Peki Türkiye'de ?
Asla demiyorum,bizim eğitim sistemimiz ve bir çok ülkedeki, sisteme kalifiye eleman yetiştiriyor sadece,yaratıcılığı öldürüyor vs... Ama eskiden olan öğretmen otorite dir,öğrenci pasiftir mantığının değişmeye başladığını gözlemledim ve mutlu oldum ama bunu değiştirecek olan da biz ogretmenleriz.bir sistem getirirsiniz kimse uygulamazsa bu eğitimde bir ise yaramaz.biz göremedik ama sorgulayan bireyler yetistirirsek belki sonrası için birşeyler değişir.sizi tebrik ederim. gerçekten.
ama eğitim bir devlet politakası olmalıdır. ve AKP eğitimin ayarlarıyla her oynadığında eğitim seviyesi birkaç seviye birden düşmüştür.
bir öğretmen olarak eğitim sistemi iyi, müfredat bilgili, kültürlü, öğretmen, doktor, bilimadamı yetiştirmeye imkan verir diyebiliyor musunuz?
Umarım atarsınız. Dershanedeki hocalar da sınavlara çocuk hazırlayan test tekniği gelişmiş hocalar. Oraya hiç girmeyeceğim. Ben de bu tabletleri falan hangi şirketten nasıl aldılar diye düşünmüştüm mesela. O dedikleriniz bir gün bize de gelirse diğerlerini de düşünürüm.Heyecanlanmadan işimi yapamıyorum ben,yapabileceklerim adına heyecanlandım kendi adıma.sınıfta çocukları tutmakta,ilgilerini çekmekte zorlaniyordum çünkü.su an çoğu dersane kadrosu,özel okul kadrosu devlete geçti ülkemizde.Ben de bunlardan biriyim.guneydoguda bütün okulların bütün sınıflarında akıllı tahta var.verilen tabletlere de çok ciddî bir kaynak yüklemesi yapılmış,oradaki bir çocuk için çok ciddî birşey bu. Eğitimde eşitlik adına atılmış bir adım olduğunu düşünüyorum en azından,umarım geliştirip daha güzel fikirler üretebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?