- 4 Şubat 2010
- 2.113
- 5.036
- 408
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gitmişmiydiki?Weiss de gelcekmi acaba![]()
Tövbe deWeiss de gelcekmi acaba![]()
Evet. E yani dile kolay 13 (on üç) sene!Olsun yol yaptılar.
Malesef bu devletin yapması zorunludur dediğiniz şeyler ülkemizde daha önce yapılamadığı için yapanlar icraat yapmış oluyor halkın gözünde.mazot dediğiniz mesele su an dünyadaki en büyük problem,ortadoğu bu yüzden kan gölü.bu 13 yıllık bir mesele değil,100 belki 200 yıllık mesele.ayrıca petrol ucuz olsun herkes gönlünce kullansın denilebilen bir kaynak değil ki,tükenen bir kaynak.unutmayın adına şarkılar yazmıştık,bir zamanlar,hiç yoktu.bakın size çok basit bir örnek veriyim.su an tüm devlet okullarında akıllı tahta uygulamasına geçildi.tüm öğrencilere ve öğretmenlere ücretsiz tabletler verildi,veriliyor.kendi adıma soyliyim çok güzel bir adım çünkü yeni nesil teknoloji ile doğduğu için kara tahtada durağan bir şekilde ders anlatarak ilgilerini toplamak mümkün değil.devletin yaptığı normal birşey,gelişen teknolojiyi takip etmeli.Ama sırf mevcut hükümetin icraatı diye bu uygulamayı reddeden,yeniliğe kendisini kapatan öğretmenlerimize ne diyeceksiniz? Eksikleri varsa gelistirilsin ki gelişmeye açık bir program,reddetmek niye?
Olsun yol yaptılar.
Malesef bu devletin yapması zorunludur dediğiniz şeyler ülkemizde daha önce yapılamadığı için yapanlar icraat yapmış oluyor halkın gözünde.mazot dediğiniz mesele su an dünyadaki en büyük problem,ortadoğu bu yüzden kan gölü.bu 13 yıllık bir mesele değil,100 belki 200 yıllık mesele.ayrıca petrol ucuz olsun herkes gönlünce kullansın denilebilen bir kaynak değil ki,tükenen bir kaynak.unutmayın adına şarkılar yazmıştık,bir zamanlar,hiç yoktu.bakın size çok basit bir örnek veriyim.su an tüm devlet okullarında akıllı tahta uygulamasına geçildi.tüm öğrencilere ve öğretmenlere ücretsiz tabletler verildi,veriliyor.kendi adıma soyliyim çok güzel bir adım çünkü yeni nesil teknoloji ile doğduğu için kara tahtada durağan bir şekilde ders anlatarak ilgilerini toplamak mümkün değil.devletin yaptığı normal birşey,gelişen teknolojiyi takip etmeli.Ama sırf mevcut hükümetin icraatı diye bu uygulamayı reddeden,yeniliğe kendisini kapatan öğretmenlerimize ne diyeceksiniz? Eksikleri varsa gelistirilsin ki gelişmeye açık bir program,reddetmek niye?
Ben hayatımın hiçbir döneminde anlık hesaplar yapmadım,bütün olarak değerlendirmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum.kâr zarar hesabı yaparak hareket ederim genelde.sordunuz diye söyledim.benim fikrim bu ve bana göre doğru.şimdi memnun değiliz,değiştirelim yenisi de fos çıkarsa onu da degistiririz deme lüksümüz yok çünkü dünyada sadece bizim ülkemiz yok ve dünyada hâlâ savaşlar,güç gösterileri,katliamlar vs... Yani kısacası beterin beteri var.bunlar benim düşüncelerim ve oy kullanırken dikkate alıyorum.Öncekiler gitti be azizim, onları gönderdi millet öncekileri açıp açıp okumayalım. Onların yapmadıkları benim şu anki meselem olamaz.. Ayrıca şu ankiler onların uzantısı başkası değil. Tepeden inmediler, o beğenmediğiniz eskilerin bağrından kopup geldiler...
Benim çocuğumun geleceğini şu an 15 yıl öncesi bağlamıyor, 14 yıldır başta olanın icraati bağlıyor ve bundan sonra yapacakları.
Hem bu ülkede ilk iki köprüyü, onca yolu öncekiler yaptı.
Ya da eski havaalanlarını da eskiler yaptı.
Yani yapmışlar demekki, her yer patika yol, taşra, köy değildi ayol, vardı yani yolumuz, köprümüz...
O zaman ayfon icat edilseydi eminim hepimiz kredi çeker yine alırdık o ayfoncukları...
Güzel yorum , eline sağlık ...Umuyorum ve diliyorum ki ; Ak Parti Haziran seçim sonuçlarından gereken mesajı ve dersi almış olsun .
Her siyasi oluşumunun (icraatleri iyi / kötü )bir miadı vardır .Ak Partininde Türkiye için ''Bize ayrılan sürenin sonuna geldik '' diyeceği ve yahut dedirtileceği bir zaman var elbette . Şahsi görüşüm o zaman sürecine henüz girilmediği , bu sebeble oyumu yeniden Ak Partiye verdim .
Oyum Haziran'da emanetti (!) , Kasımda tek gecelikBundan sonra ne olur izlemedeyim . Başta yazdığım gibi ne kadar ders alındı , merakla bekliyorum .Ülke yönetimi elbette deneme / yanılma tahtası değil . Dur bir şans daha vereyim gibi , altı doldurulmamış hissiyatlarla oy vermedim . Elimdeki en önemli silahım ''oyum'' ve onu ülkemin menfaati doğrultusun da en stratejik şekilde kullandım .
Haziran seçimlerinde , Ak Partinin silkelenmesi gerektiğini düşünenlerdendim ; risk yönetimi konusunda zayıf gördüğüm yanları , 70 lerden bu yana sık rastlanmayan bizler/sizler ötekileştirmesinin artması , kurumsal hemşericiliğin adaletsizliği , pek tabii tamamen fiyasko olan çözüm sürecinin mimarı olması , halkın bir diğer yarısının pek çoğu şehir efsanesi olsa da (eyvaaah hilafet , özgürlükler elden gidiyor !! , yolsuzluklar , ayakkabı kutuları , ah Bilal vah Bilal ... , ) korkularına gereken cevabın ve aklen tatmin oluşun sağlanamaması , dinazorlaşmış kadrolarının önemli hataları karşısında gerekenin yapılmamış olması (makara,kukara ...) vs... vs...
Bu ve şuan aklıma gelmeyen sebebler dolayısıyla Ak Partinin silkelenmesini düşünürken ; bir Hdp gerçeği ve onunla beraber Chp , sol minval ve benzeri örgüt ve şahısların Hdp desteği söylemleri , alenen oy çağrıları peydah oldu .Türk siyasi tarih literatürüne ''emanet oy '' kavramı girdi . Benim için Hdp nin barajı aşması , mecliste yer alması ; Ak partiye tabiri caizse ayar vermemden daha önemliydi . Bende oyumu ''emaneten'' Ak partiye verdim Haziranda .
Hani korku imparatorluğu kazandı deniliyor ya ; şu ülkede bir şeylerden korkmayan , korkuları doğrultusunda siyasi fikri şekillenmeyen yüzde kaçtır ki ? Hepimizin mesnetli ya da mesnetsiz korkuları yok mu ? Ben Hdp nin mecliste yer almasını , yılların Chp lilerinin altı okun anlamını hiçe sayıp Hdp ye destek vermelerini ; Ak Partinin tek başına iktidar olmasından daha korkunç bir senaryo olarak gördüm . Bunu ; düşünmemek , cehalet , size her şey müstehak gibi son derece avam söylemlerle eleştirmek yerine ; hepimizin bir şeylerden (!) korktuğunu kabullenmek gerekir .
7 Hazirandan 1 Kasıma ne değişti peki ? Mesela benim gibi düşünen ama ne pahasına olursa olsun Ak Partiye artık kendine çeki düzen ver mesajı vermek isteyen seçmen , benden daha cesur davranıp Haziranda oyunu Ak partiden almıştı , onu geri verdi Kasımda . Neden mi geri verdi ? 5 aylık süreçte yaşanan kaosun , hortlayan terörün sebebini ; barajı aşan Hdp de buldu . Ankara olaylarının suçlusunu hükümet olarak adletmedi , tam aksine siyasi istikrarsızlığın bunlara sebep olduğunu düşündü , muhalefet partilerinden gereken ışığı YİNE alamadı . Evet seçmen yine korktu , korkmuş olduğunu söylemekten korkmadı . Bu korku imparatorluğu şahların piyonlara bir oyunu ise de bunu yedi !!
Sandıktan çıkan yaklaşık % 50 , seninle yola devam etmek bizi daha güvende hissettiriyor dedi Ak partiye , pek tabii Haziranda ; ama seninde sonun bizim elimizde mesajının altını çizerek .
Geri kalan %50 nin bir kısmı da hallerinden memnun bu sabah .Babadan kalma ideolojilerle , takım fanatikliği ile oy veren bir güruh seçmen Ak Partiye oy vermese de , kendini güvende hissediyor bu sabah . Daha da geri kalana gelince ... Umarım onlarda devletin payidar , yönetimlerin geçici olacağı gerçeğini unutmaz ve kendi ülkelerine en ağır hakaretleri , en zeka yoksunu (aziz nesin örneğini vermek gibi) yakıştırmaları yapmazlar . Korkuları vardır elbette , sonuç olarak hiç güvenmedikleri bir siyasi oluşum tek başına iktidar oldu ülkede . Ama dilerim ki , biz haklıydık diyebilmek için , kötü senaryoların gerçekleşmesini avuç ovuşturup beklemek yerine , onlarda yaşadıkları topraklar için en hayırlısını temenni ederler.
Son olarak , göz gezdirdiğim yorumlara bakınca ; sevgiden gözü kör olmuşlukla , nefretten gözü dönmüşlük arasındaki ince çizgide takılıp kalındığını gördüm . Kimseyi hele hele de politik karakterleri her ne pahasına olursa olsun savunmadığımız ve her ne başarı sağlarsa sağlasın altında bir çapanoğlu aramadığımız vakit , olduk demektir .
Seçim sonuçları , tüm korkanların(başta kendim) korkularına su serpecek gelişmelere hasıl olur umarım .
Söylediklerinize katılıyorum ben...Ama değindiğim nokta hükümet mükemmel yaptı,teknoloji getirdi vs.. değildi,şimdi devlet bu saydıklarınızi yapamıyor diye yaptıklarını da reddedelim.kara tahtada ders anlatmaya devam edelim öyleyse.devletin getirdiğini bir adım öne taşıyıp öğrencilerimize bilim,sanat üretmeyi aşılamak bizim görevimiz.Lutfen yanlis anlamayin bu soylediklerim sizi rencide etmek icin degil ortaya soyluyorum:
Teknoloji getirmek ogretmenlere propaganda tableti dagitmak tebesirden white board marker'a gecis degildir.
Teknoloji getirmek HES kurarak dunyanin 6. buyuk Turlerin Yokolusunu tetiklemek degildir.
Teknoloji getirmek dagi tasi dinamitlleyip irmaklari yeralti sularini borularla bir yerlere tasiyip hizmet etirdik diye boburlenmek degildir.
teknoloji getirmek yuzyillik agaclari katledip duble yol yapmak hic degildir.
Teknoloji getirmek tum devletler nukleer santrallerini pespese kapatirken iki deprem bolgesine bir de koruma altina alinmasi gereken dogal guzelliklerin icine edecek nukleer santral kurmak degildir.
Teknoloji insnalara tarafsiz ve adil sekilde bilgi dagitimi saglamakla gelir.
Teknoloji insanlarin egitimine katkida bulunarak genis bir orta sinif olusmasini, bilgi toplumuna gecis saglamasiiyla olur.
Teknoloji yenilenebilir enerjiye gecisi saglayip tm dogaya zarar veren karbon salinimli veya hidroelektrik santrallerin devreden cikarilmasiyla gelir.
Teknoloji fosil yakitindan ve dogal gazdan bagimsiz, tum yenilebilir enerjikaynaklarini kullanarak karbon salinimini en aza indirmemizle gelir.
Teknoloji agac kiyimini engelleyip ormanciligi gelistirerek toprak kaymasini engelleyen projelerle gelir.
Teknoloji yakinda sinemalarda sonr ada kapimizda gorecegimIz Kuresel Isinmayla basa cikma yontemlerini arastirarak gelir.
Teknoloji bir tablet veya whiteboard degildir sadece. Bazen twitter, facebook ve interneti sansurlemeden, hizini kesmeden islemesine izin vermektir. O bile mumkun degil artik. Yarin birgun bu siteyi bile sansurleyecekler. Artik dumanla bildiri yazariz bundan sonra.
Kusura bakma da öyle bir baslamissin ki yazına devamını okuyamadım.sanırım karşında millî eğitim bakanı var zannettin.özellikle de vurguladım halbuki devlet akıllı tahtayı getirerek mucizeler yaratmıyor diye.neden bunca yokluğun arasında var edilene de karşı çıkıyoruz bunu sordum yalnızca.Vay be akilli tahta icraatmis! Binlerce cocuk uniformasini bile ödeyemiyor. Halen devlet okulu/özel okulu ayrimi var. Her sene egitim sistemi degisiyor, sinavlarda soru ve cevaplarin belli bir kisim'a dagitilmasini ne kadar cabuk unuttun? Zaten Türk gencligin tüm hayati bir sinavdan ibaret. Üstelik sürekli güzel! yenilikler ekleniyor, yok osmanli dersiymis, yok arapca dersi, yok anaokulda kuran dersleri.. Yahu insanlar artik cocugunu bir krese yollamaya bile korkuyor. Dogru düzgün denetim yok diye yada cok pahali diye. Eger o kreslerde, okullarda birsey olursa, malum bu ülkede birsey olmaz. Tecavüzcüler zaten serbest birakiliyor kiz'in rizasi vardi diye ve o ögretmen sadece baska bir okulda calismaya basliyor.
Yahu bu ülkede kücücük cocuklar bayramda bale gösterisi bile yapamadi, neymis kültürümüze uygun degilmis, kizlar cok acik giyiniyormus. Hatta bir okul müdürü özel bir tim kurmustu erkek ögrenciler ile, kiz ögrencileri taciz etmek icin, onlar mini etmek giydiklerinden hak ediyorlarmis tacizi.
Ama yok, egitim sistemi tikir tikir isliyor akilli tahtalardan dolayi degil mi..![]()
Ne kadar komik forum![]()
:).....Ne kadar komik forum![]()