Ausencia
,
demis ki
Umuyorum ve diliyorum ki ; Ak Parti Haziran seçim sonuçlarından gereken mesajı ve dersi almış olsun
Ne mesaji? Ne dersi? Daha fazla soymak icin izin vermek mi mesaj? Yetmedi daha cok isciyi istismar etmek gencleri havaya ucurmak mi? Milleti daha cok kolelestirmek bolmek ezmek icin mi?
Her siyasi oluşumunun (icraatleri iyi / kötü )bir miadı vardır .Ak Partininde Türkiye için ''Bize ayrılan sürenin sonuna geldik '' diyeceği ve yahut dedirtileceği bir zaman var elbette . Şahsi görüşüm o zaman sürecine henüz girilmediği , bu sebeble oyumu yeniden Ak Partiye verdim .
Aferin iyi is yapmissiniz. Vicdaniniz elveriyorsa o surecin dolmasina daha cooook var size gore. Kirmizi cizginiz olmadikca da asla olmayacak. Size dokunmadikca, o surec asla dolmayacak.
Oyum Haziran'da emanetti (!) , Kasımda tek gecelik
Bundan sonra ne olur izlemedeyim . Başta yazdığım gibi ne kadar ders alındı , merakla bekliyorum .
Siz calmaya cirpmaya hakka tecavuze alismis bir hirsiz cetesinin islah olmasini bekliyorsunuz oyle mi. Vicdaniniz nasil elveriyor kendinizi kandirmaya.
Ülke yönetimi elbette deneme / yanılma tahtası değil . Dur bir şans daha vereyim gibi , altı doldurulmamış hissiyatlarla oy vermedim . Elimdeki en önemli silahım ''oyum'' ve onu ülkemin menfaati doğrultusun da en stratejik şekilde kullandım .
Nasil bir stratejidir bu? Haydutlara siginirsam gelecegim kurtulur stratejisi mi? Gucluyle olursam daha ileri giderim stratejisi mi? Bu ulkenin hangi "menfaati"nden bahsediyorsunuz goz gore gore savasa girip bizi katlettirmek icin mi? Komsunun topragina goz dikip ulkeyi boldurtmek mi? buyuk devletlerin bos vaatlerinin pesinden kosup toprak kaybetmek mi "menfaat"? dibinde ceset yigilmis petrol kulelerinden alacaginiz kedi payi mi "menfaat"?
Haziran seçimlerinde , Ak Partinin silkelenmesi gerektiğini düşünenlerdendim ; risk yönetimi konusunda zayıf gördüğüm yanları , 70 lerden bu yana sık rastlanmayan bizler/sizler ötekileştirmesinin artması , kurumsal hemşericiliğin adaletsizliği , pek tabii tamamen fiyasko olan çözüm sürecinin mimarı olması , halkın bir diğer yarısının pek çoğu şehir efsanesi olsa da (eyvaaah hilafet , özgürlükler elden gidiyor !! , yolsuzluklar , ayakkabı kutuları , ah Bilal vah Bilal ... , )
Hilafet bir sehir efsanesi degil. Uluslararasi buyuk bir planin parcasi ve siz de o planin icraatcisisiniz. Muslumanlari bir lider altinda toplayip daha kolay yoneteceklerini sanan dunya devlerinin kole piyonlarisiniz. Devam edin belki size de bir "menfaat" saglanir gorevinizi iyi icra ederseniz.Bir seyhul izlamin yatagini isitma gorevi olabilir mesela.
dinazorlaşmış kadrolarının önemli hataları karşısında gerekenin yapılmamış olması
Fosillesmis kadroyla beraber calisirken iyidi ama degil mi, ne oldu sonra, paralel mi oldular?
(makara,kukara ...) vs... vs...
Bakara makara olacakti, sizin icin makarna da olabilir.
Bu ve şuan aklıma gelmeyen sebebler dolayısıyla Ak Partinin silkelenmesini düşünürken
Hirsizin haydutun eskiyanin silkelenmesini dusunmek.....Birdenbire etik degerlere kavusmalarini beklemek.....
Hani korku imparatorluğu kazandı deniliyor ya ; şu ülkede bir şeylerden korkmayan , korkuları doğrultusunda siyasi fikri şekillenmeyen yüzde kaçtır ki ?Hepimizin mesnetli ya da mesnetsiz korkuları yok mu ?
Ben kimseden korkmuyorum. Yarin birgun olup gidecegim. Benim etik degerlerim fikirlerimi sekillendirir korku degil. benim dedelerim Canakkale sehidiyse korkma luksum yoktur.
hepimizin bir şeylerden (!) korktuğunu kabullenmek gerekir .
korkmuyorum, senin para imparatoru tanrindan hic ama hic korkmuyorum. Asla. Karsima cikan bu gulunc algi operasyonunu incelemek daha ilginc geliyor.
Geri kalan %50 nin bir kısmı da hallerinden memnun bu sabah .Babadan kalma ideolojilerle , takım fanatikliği ile oy veren bir güruh seçmen Ak Partiye oy vermese de , kendini güvende hissediyor bu sabah .
Hisseder tabi, damardan eroin gibi para almaya devam.
Daha da geri kalana gelince ... Umarım onlarda devletin payidar , yönetimlerin geçici olacağı gerçeğini unutmaz ve kendi ülkelerine en ağır hakaretleri , en zeka yoksunu (aziz nesin örneğini vermek gibi) yakıştırmaları yapmazlar .
Hakaret otesine gececek bu nefret merak etmeyin. Harekete gececekler. Adalet kavrami hayvanlarda bile varken onlarda yokken yapilacak tek sey budur.
onlarda yaşadıkları topraklar için en hayırlısını temenni ederler.
Aksine beddua edecekler bu kabusun iblis oyuncularina.
Son olarak , göz gezdirdiğim yorumlara bakınca ; sevgiden gözü kör olmuşlukla , nefretten gözü dönmüşlük arasındaki ince çizgide takılıp kalındığını gördüm .
Damardan guc ve para alip sarhos olanla, etik degerlerine tutunarak hayatta kalmya calisanlarin arasinda ucurum vardir ve asla kapanmayacaktir. Herkesi kendinizi gibi yapamayacaksiniz ve sizin kendi cocuklariniz sizlere lanet okuyacak.
Seçim sonuçları , tüm korkanların(başta kendim) korkularına su serpecek gelişmelere hasıl olur umarım .
Vicdanlarimizda yakilan atesi hic bir sey sonduremeyecek. Bence siz vatanseverlerden korkun. Hem de cok korkun. Obur taraftan da korkun buradan da. Nasil da seviyorsunuz korkmayi, korkutmayi.