• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye sandık başında oy verme işlemi başladı

Kusura bakma da öyle bir baslamissin ki yazına devamını okuyamadım.sanırım karşında millî eğitim bakanı var zannettin.özellikle de vurguladım halbuki devlet akıllı tahtayı getirerek mucizeler yaratmıyor diye.neden bunca yokluğun arasında var edilene de karşı çıkıyoruz bunu sordum yalnızca.

Cünkü hic bir "icraat" özgürlügün, esitligin yerini almaz. Bati'dada kara tahta ile ders verilir fakat en azindan ilkokul egitimi ücretsiz. Cocuklar en iyi ögretmenler tarafindan yetistiriliyor. Egitim sistemi her sene degismiyor. Türkiye niye Pisa testlerin halen en alt siralarda yer aliyor?

Yani akilli tahta güzel fakat bir sorunu cözmüyor. Ac bir cocuga parlak bir oyuncak vermek gibi. Neticede acligina, fakirligine cözüm gelmiyor. Biz bunu demek istiyoruz. Normale hükümetlerin 4 yillari vardir birsey degistirmek icin, akp'nin koca 13 yili oldu ve halen gereken degisimler olmadi.

Söylediklerinize katılıyorum ben...Ama değindiğim nokta hükümet mükemmel yaptı,teknoloji getirdi vs.. değildi,şimdi devlet bu saydıklarınızi yapamıyor diye yaptıklarını da reddedelim.kara tahtada ders anlatmaya devam edelim öyleyse.devletin getirdiğini bir adım öne taşıyıp öğrencilerimize bilim,sanat üretmeyi aşılamak bizim görevimiz.
peki bütün bunları nasıl yapacağız? mesela Tübitak'ın başında en son bir hayvanat bahçesi müdürü vardı yanılmıyorsam. sanat için "tükürürüm ben böyle sanatın içine" diyen bir Belediye Başkanı ve "Ucube" diyen bir Cumhurbaşkanı var. Tiyatrocuların durumunu yazmama gerek var mı?
müfredat ortada.
eğitim ortada.
bu dediklerinizi nasıl yapacağız söyler misiniz?

Cünkü hic bir "icraat" özgürlügün, esitligin yerini almaz. Bati'dada kara tahta ile ders verilir fakat en azindan ilkokul egitimi ücretsiz. Cocuklar en iyi ögretmenler tarafindan yetistiriliyor. Egitim sistemi her sene degismiyor. Türkiye niye Pisa testlerin halen en alt siralarda yer aliyor?

Yani akilli tahta güzel fakat bir sorunu cözmüyor. Ac bir cocuga parlak bir oyuncak vermek gibi. Neticede acligina, fakirligine cözüm gelmiyor. Biz bunu demek istiyoruz. Normale hükümetlerin 4 yillari vardir birsey degistirmek icin, akp'nin koca 13 yili oldu ve halen gereken degisimler olmadi.
O zaman kullanmayalim akıllı tahta?

O zaman kullanmayalim akıllı tahta?

Gercekten anlamamis gibi yapacaksan burda tartisma bitsin. Zaten her zaman ayni senaryo. Kritiek geldi mi "yok atatürk efenim, yok gecmiste neredeydiniz" en sonunda yukardaki gibi sacma yorumlar. Neyse sana ve akilli tantana iyi forumlar diliyorum. Benden bu kadari.. :KK3:

peki bütün bunları nasıl yapacağız? mesela Tübitak'ın başında en son bir hayvanat bahçesi müdürü vardı yanılmıyorsam. sanat için "tükürürüm ben böyle sanatın içine" diyen bir Belediye Başkanı ve "Ucube" diyen bir Cumhurbaşkanı var. Tiyatrocuların durumunu yazmama gerek var mı?
müfredat ortada.
eğitim ortada.
bu dediklerinizi nasıl yapacağız söyler misiniz?
Kendi adıma birsürü video indirdim,matematikçi,bilim adamı vs...öğrencilerime izletip bilim,sanat hakkında fikir edinmelerini sağlayacağım en azından,elimden geldiğince.enerjimi yapabileceğim şeylere harcamak benim hayat felsefem.

Söylediklerinize katılıyorum ben...Ama değindiğim nokta hükümet mükemmel yaptı,teknoloji getirdi vs.. değildi,şimdi devlet bu saydıklarınızi yapamıyor diye yaptıklarını da reddedelim.kara tahtada ders anlatmaya devam edelim öyleyse.devletin getirdiğini bir adım öne taşıyıp öğrencilerimize bilim,sanat üretmeyi aşılamak bizim görevimiz.
yani, hukumeti elestirirsin begenmezsin de, her seyini elestirince komik oluyor.
mesela annelere dogum izni uzatilacak deniyor. neden o kadar uzatiliyor avrupada bu kadar diye hemen kotu yorum.
yeni dogan cocuklara altin verilecek. tek seferlik verecek amaaaan sanki her ay veriyor mu?
calisan anneye bakici yardimi olacak deniyor. pilot bolge seciliyor. neden sadece o bolgeye? neden kazanci az olana tekrar basliyorlar?
kopru yapilmasin, havaalani olmasin.
yani bi naneyi de begenmemeye yemin etmisler.
mesela gezi parkinin avm olmasina, ak saraya, insanlari ayristiran politikalara vs ben de karsi ciktim, ama akp ne yaparsa yapsin alkis tutanlar bunlari da begendi.
simdi bu iki gruba her zaman yaziyorum.
ne akpye baglilik yemini etmisler ne de akpye nefret yemini etmisler insanlara guven vermiyorsunuz.
biriniz sozcu biriniz yeniakit gibisiniz. o kadar diyeyim, gerci bunlar size iltifat gibi gelir :D

.....
müfredat ortada.
eğitim ortada.
.....

özellikle şu kısmı keşke masaya yatırsanız da biraz sağlam geri dönüş alsalar.

Bu bölümde kaynak belirtmeden yazı yasak fakat detaylı bir masaya yatırılan konuya kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum. Yoksa gazetelerde yer alan saçma sapan siyasi haberleri irdelemekten bir adım ilerleyemeyiz.

Bu bölüm istendiğinde bizim de siyasi düşüncelerimiz olamaz mı talebi ile açılmıştı. Fakat görünen o ki tarafların savaşından öteye gitmeyen bir siyaset kategorimiz var.

Eğitim kanayan yaradır ! Şuradan AKP seçmenine sorun bu soruyu, memnunlar mı ?

Ausencia Ausencia , demis ki

Umuyorum ve diliyorum ki ; Ak Parti Haziran seçim sonuçlarından gereken mesajı ve dersi almış olsun

Ne mesaji? Ne dersi? Daha fazla soymak icin izin vermek mi mesaj? Yetmedi daha cok isciyi istismar etmek gencleri havaya ucurmak mi? Milleti daha cok kolelestirmek bolmek ezmek icin mi?

Her siyasi oluşumunun (icraatleri iyi / kötü )bir miadı vardır .Ak Partininde Türkiye için ''Bize ayrılan sürenin sonuna geldik '' diyeceği ve yahut dedirtileceği bir zaman var elbette . Şahsi görüşüm o zaman sürecine henüz girilmediği , bu sebeble oyumu yeniden Ak Partiye verdim .

Aferin iyi is yapmissiniz. Vicdaniniz elveriyorsa o surecin dolmasina daha cooook var size gore. Kirmizi cizginiz olmadikca da asla olmayacak. Size dokunmadikca, o surec asla dolmayacak.

Oyum Haziran'da emanetti (!) , Kasımda tek gecelik :KK64: Bundan sonra ne olur izlemedeyim . Başta yazdığım gibi ne kadar ders alındı , merakla bekliyorum .

Siz calmaya cirpmaya hakka tecavuze alismis bir hirsiz cetesinin islah olmasini bekliyorsunuz oyle mi. Vicdaniniz nasil elveriyor kendinizi kandirmaya.

Ülke yönetimi elbette deneme / yanılma tahtası değil . Dur bir şans daha vereyim gibi , altı doldurulmamış hissiyatlarla oy vermedim . Elimdeki en önemli silahım ''oyum'' ve onu ülkemin menfaati doğrultusun da en stratejik şekilde kullandım .
Nasil bir stratejidir bu? Haydutlara siginirsam gelecegim kurtulur stratejisi mi? Gucluyle olursam daha ileri giderim stratejisi mi? Bu ulkenin hangi "menfaati"nden bahsediyorsunuz goz gore gore savasa girip bizi katlettirmek icin mi? Komsunun topragina goz dikip ulkeyi boldurtmek mi? buyuk devletlerin bos vaatlerinin pesinden kosup toprak kaybetmek mi "menfaat"? dibinde ceset yigilmis petrol kulelerinden alacaginiz kedi payi mi "menfaat"?

Haziran seçimlerinde , Ak Partinin silkelenmesi gerektiğini düşünenlerdendim ; risk yönetimi konusunda zayıf gördüğüm yanları , 70 lerden bu yana sık rastlanmayan bizler/sizler ötekileştirmesinin artması , kurumsal hemşericiliğin adaletsizliği , pek tabii tamamen fiyasko olan çözüm sürecinin mimarı olması , halkın bir diğer yarısının pek çoğu şehir efsanesi olsa da (eyvaaah hilafet , özgürlükler elden gidiyor !! , yolsuzluklar , ayakkabı kutuları , ah Bilal vah Bilal ... , )

Hilafet bir sehir efsanesi degil. Uluslararasi buyuk bir planin parcasi ve siz de o planin icraatcisisiniz. Muslumanlari bir lider altinda toplayip daha kolay yoneteceklerini sanan dunya devlerinin kole piyonlarisiniz. Devam edin belki size de bir "menfaat" saglanir gorevinizi iyi icra ederseniz.Bir seyhul izlamin yatagini isitma gorevi olabilir mesela.

dinazorlaşmış kadrolarının önemli hataları karşısında gerekenin yapılmamış olması
Fosillesmis kadroyla beraber calisirken iyidi ama degil mi, ne oldu sonra, paralel mi oldular?

(makara,kukara ...) vs... vs...

Bakara makara olacakti, sizin icin makarna da olabilir.

Bu ve şuan aklıma gelmeyen sebebler dolayısıyla Ak Partinin silkelenmesini düşünürken

Hirsizin haydutun eskiyanin silkelenmesini dusunmek.....Birdenbire etik degerlere kavusmalarini beklemek.....

Hani korku imparatorluğu kazandı deniliyor ya ; şu ülkede bir şeylerden korkmayan , korkuları doğrultusunda siyasi fikri şekillenmeyen yüzde kaçtır ki ?Hepimizin mesnetli ya da mesnetsiz korkuları yok mu ?

Ben kimseden korkmuyorum. Yarin birgun olup gidecegim. Benim etik degerlerim fikirlerimi sekillendirir korku degil. benim dedelerim Canakkale sehidiyse korkma luksum yoktur.

hepimizin bir şeylerden (!) korktuğunu kabullenmek gerekir .

korkmuyorum, senin para imparatoru tanrindan hic ama hic korkmuyorum. Asla. Karsima cikan bu gulunc algi operasyonunu incelemek daha ilginc geliyor.

Geri kalan %50 nin bir kısmı da hallerinden memnun bu sabah .Babadan kalma ideolojilerle , takım fanatikliği ile oy veren bir güruh seçmen Ak Partiye oy vermese de , kendini güvende hissediyor bu sabah .

Hisseder tabi, damardan eroin gibi para almaya devam.

Daha da geri kalana gelince ... Umarım onlarda devletin payidar , yönetimlerin geçici olacağı gerçeğini unutmaz ve kendi ülkelerine en ağır hakaretleri , en zeka yoksunu (aziz nesin örneğini vermek gibi) yakıştırmaları yapmazlar .

Hakaret otesine gececek bu nefret merak etmeyin. Harekete gececekler. Adalet kavrami hayvanlarda bile varken onlarda yokken yapilacak tek sey budur.

onlarda yaşadıkları topraklar için en hayırlısını temenni ederler.

Aksine beddua edecekler bu kabusun iblis oyuncularina.

Son olarak , göz gezdirdiğim yorumlara bakınca ; sevgiden gözü kör olmuşlukla , nefretten gözü dönmüşlük arasındaki ince çizgide takılıp kalındığını gördüm .
Damardan guc ve para alip sarhos olanla, etik degerlerine tutunarak hayatta kalmya calisanlarin arasinda ucurum vardir ve asla kapanmayacaktir. Herkesi kendinizi gibi yapamayacaksiniz ve sizin kendi cocuklariniz sizlere lanet okuyacak.

Seçim sonuçları , tüm korkanların(başta kendim) korkularına su serpecek gelişmelere hasıl olur umarım .
Vicdanlarimizda yakilan atesi hic bir sey sonduremeyecek. Bence siz vatanseverlerden korkun. Hem de cok korkun. Obur taraftan da korkun buradan da. Nasil da seviyorsunuz korkmayi, korkutmayi.

Son düzenleme:

Bu bölümde kaynak belirtmeden yazı yasak fakat detaylı bir masaya yatırılan konuya kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum. Yoksa gazetelerde yer alan saçma sapan siyasi haberleri irdelemekten bir adım ilerleyemeyiz.

Bu bölüm istendiğinde bizim de siyasi düşüncelerimiz olamaz mı talebi ile açılmıştı. Fakat görünen o ki tarafların savaşından öteye gitmeyen bir siyaset kategorimiz var.

Daha önce eğitim politikasını beğenmedigimi yazdım,ama akıllı tahta beni heyecanlandırdı. İçerik geliştirme kısmı var ve öğretmenler tarafından hazırlanmış bir proje. Bizim çoğu öğretmenimiz teknolojiyi kullanamıyor ama yeni öğretmenler bu konuda kendini geliştirebilir diye düşünüyorum.

Kendi adıma birsürü video indirdim,matematikçi,bilim adamı vs...öğrencilerime izletip bilim,sanat hakkında fikir edinmelerini sağlayacağım en azından,elimden geldiğince.enerjimi yapabileceğim şeylere harcamak benim hayat felsefem.
Bu cok guzel bir plan tebrik ediyorum. Ne demek istediginizi anliyorum.
Ancak tum hayatimiz bir akilli tahtaya degismemeliydi. Ancak iyi niyetinizi cok iyi anliyorum, kolay gelsin.

Türkiye halkı kendi bacağına kurşunu sıktı
ben en çok AKP'ye oy veren milliyetçileri merak ediyorum, son PKKlı ölene dek bu mücadele devam edecek vs vs zırvalarına inandınız, çözüm süreci (!) yeniden başlayıp canım apo cicim apo dönemi açılınca ne yapacaksınız?

Bu cok guzel bir plan tebrik ediyorum. Ne demek istediginizi anliyorum.
Ancak tum hayatimiz bir akilli tahtaya degismemeliydi. Ancak iyi niyetinizi cok iyi anliyorum, kolay gelsin.
Tesekkur ederim...yok bu konu benim fikrimi değiştirmedi zaten.hatta oy kullanmaya bile gitmedim memleketime.beni rahatsız eden nokta bizi bir adım öteye taşımayan eleştiriler yapılması ve bunu kişisel tatmin malzemesi yapması insanların.yoksa herkes istediği partiye oy versin yani,bunu hazmetmemiz lâzım.

Daha önce eğitim politikasını beğenmedigimi yazdım,ama akıllı tahta beni heyecanlandırdı. İçerik geliştirme kısmı var ve öğretmenler tarafından hazırlanmış bir proje. Bizim çoğu öğretmenimiz teknolojiyi kullanamıyor ama yeni öğretmenler bu konuda kendini geliştirebilir diye düşünüyorum.

ne zaman heyecanlanmalısınız biliyor musunuz ? Eğitimde eşitlik olduğunda. Kaç okulda akıllı tahta var ? Yurtdışında özel okullara sorunlu çocuklar gidiyor, en iyi öğretmenler devlet okullarında zira maddi bir kaygıları yok. Tek dertleri eğitim. Peki Türkiye'de ?

o zaman yazayım.
hatta kaynak'la yazayım, adil davranıp kaynağı da Habervaktimden vereyim:
http://www.habervaktim.com/haber/367145/420-bin-ogrenci-sifir-cekti.html
"Matematikte Geçen yıl 310 bin öğrenci tek soru yapamazken bu yıl 420 bine çıktı. 1, 2 ve 3 net yapanların sayısı arttı ama genel başarı düştü. Fende ise 900 bin aday bir doğru bile yapamadı."
bu korkunç bir sayı.
ve bu sorun AKP ile başlamadı, bunu kabul ediyorum, bu ülkede hiçbir zaman bir Devlet Politikası olmadı Eğitim ama hiç bir zaman bu kadar fena olmadı.
sıfır çekenler, yerleştirilemeyenler, okuyan cahiller.
evet, okuyan cahil bir neslimiz var.
kendi çevremden örnek vereyim, 21 yaşında bir genç kız. AKP ilk iktidara geldiğinde 8 yaşındaydı, dün bana üniversitede bitirme tezini nasıl yaptığını anlattı.
intihal yaparak.
yani uzun uzun da anlatabilirim ama özeti bu, intihal.
daha da fenası bu ödev kabul görüyor, çünkü üniversite hocaları da benzer durumda, kendi makalelerinden alıntı yapıp, alıntı sayılarını yükselten akademisyenler, tek kelime ing bilmediği halde "intihal yapıp" ing kaynak kullanan akademisyenler...
eğitim nasıl iyi olabilir ki?
atanamayan bir sürü eğitim fakültesi mezunu dururken sözleşmeli ve vekil öğretmenler. Bizzat benim kuzenim "yukarıda" bir tanıdığı olduğu için kaymakam'ın sayesinde öğretmenlik yapıyor.
ideolojik olarak yetiştirilen milyonlarca öğretmen...
eğer iyi bir eğitim sistemimiz ve kalifiye öğretmenlerimiz olsaydı, bu kadar çok 0 çeken öğrencimiz olmazdı.
İyi eğitimcilerimiz muhakkak vardır. tümden bir mesleği alaşağı edemeyiz ama 2+2=4 eder.
4+4+4 ile şahane şeyler olacaktı sözüm ona ama eğitim kalitemiz bir tık bile yükselmediği gibi beraberinde de bir sürü sorun getirdi.
yerlerinden liyakata aykırı olarak alınan ve başka yerlere atanan müdürler ve onların yerine atanan neredeyse hiç meslek tecrübesi olmayan müdürler, vekil müdürler
evet yine kendi ailemden AKP'li kuzenim okulunda müdür oldu. sadece AKP'li olduğu için. kendisi Sabahattin Ali'nin kim olduğunu dahi bilmiyor.
yani tek sorun çocuklara aktarılan müfredat değil. aynı zamanda eğitimciler de liyakat esasına göre değil, partizanlığa göre atanıyor.
müfredatta da bir sorun var ki bu kadar fazla 0 çeken bu kadar öğrenci olmazdı.
13 yılda sınav sistemi, ne kadar sık değiştiğini bir kenara yazalım.
bunun yanına iptal edilen soruları da yazalım.
acilen bir değişime ve eğitimin bir devlet politikası haline getirilmesi şarttır. Eğitim bu devletin en önemli sorunlarından biridir. değildir diyenle, eğitim sistemini tartışmaya açığım.

sizi tebrik ederim. gerçekten.
ama eğitim bir devlet politakası olmalıdır. ve AKP eğitimin ayarlarıyla her oynadığında eğitim seviyesi birkaç seviye birden düşmüştür.
bir öğretmen olarak eğitim sistemi iyi, müfredat bilgili, kültürlü, öğretmen, doktor, bilimadamı yetiştirmeye imkan verir diyebiliyor musunuz?

ne zaman heyecanlanmalısınız biliyor musunuz ? Eğitimde eşitlik olduğunda. Kaç okulda akıllı tahta var ? Yurtdışında özel okullara sorunlu çocuklar gidiyor, en iyi öğretmenler devlet okullarında zira maddi bir kaygıları yok. Tek dertleri eğitim. Peki Türkiye'de ?
Heyecanlanmadan işimi yapamıyorum ben,yapabileceklerim adına heyecanlandım kendi adıma.sınıfta çocukları tutmakta,ilgilerini çekmekte zorlaniyordum çünkü.su an çoğu dersane kadrosu,özel okul kadrosu devlete geçti ülkemizde.Ben de bunlardan biriyim.guneydoguda bütün okulların bütün sınıflarında akıllı tahta var.verilen tabletlere de çok ciddî bir kaynak yüklemesi yapılmış,oradaki bir çocuk için çok ciddî birşey bu. Eğitimde eşitlik adına atılmış bir adım olduğunu düşünüyorum en azından,umarım geliştirip daha güzel fikirler üretebiliriz.

[QUO, post: 43336551, member: 5"]ne zaman heyecanlanmalısınız biliyor musunuz ? Eğitimde eşitlik olduğunda. Kaç okulda akıllı tahta var ? Yurtdışında özel okullara sorunlu çocuklar gidiyor, en iyi öğretmenler devlet okullarında zira maddi bir kaygıları yok. Tek dertleri eğitim. Peki Türkiye'de ?[/QUOTE]
Ben başkentte çalışıyorum. Akıllı tahta yok bizde. Pek de dert etmiyoruz ama işte

sizi tebrik ederim. gerçekten.
ama eğitim bir devlet politakası olmalıdır. ve AKP eğitimin ayarlarıyla her oynadığında eğitim seviyesi birkaç seviye birden düşmüştür.
bir öğretmen olarak eğitim sistemi iyi, müfredat bilgili, kültürlü, öğretmen, doktor, bilimadamı yetiştirmeye imkan verir diyebiliyor musunuz?
Asla demiyorum,bizim eğitim sistemimiz ve bir çok ülkedeki, sisteme kalifiye eleman yetiştiriyor sadece,yaratıcılığı öldürüyor vs... Ama eskiden olan öğretmen otorite dir,öğrenci pasiftir mantığının değişmeye başladığını gözlemledim ve mutlu oldum ama bunu değiştirecek olan da biz ogretmenleriz.bir sistem getirirsiniz kimse uygulamazsa bu eğitimde bir ise yaramaz.biz göremedik ama sorgulayan bireyler yetistirirsek belki sonrası için birşeyler değişir.

Heyecanlanmadan işimi yapamıyorum ben,yapabileceklerim adına heyecanlandım kendi adıma.sınıfta çocukları tutmakta,ilgilerini çekmekte zorlaniyordum çünkü.su an çoğu dersane kadrosu,özel okul kadrosu devlete geçti ülkemizde.Ben de bunlardan biriyim.guneydoguda bütün okulların bütün sınıflarında akıllı tahta var.verilen tabletlere de çok ciddî bir kaynak yüklemesi yapılmış,oradaki bir çocuk için çok ciddî birşey bu. Eğitimde eşitlik adına atılmış bir adım olduğunu düşünüyorum en azından,umarım geliştirip daha güzel fikirler üretebiliriz.
Umarım atarsınız. Dershanedeki hocalar da sınavlara çocuk hazırlayan test tekniği gelişmiş hocalar. Oraya hiç girmeyeceğim. Ben de bu tabletleri falan hangi şirketten nasıl aldılar diye düşünmüştüm mesela. O dedikleriniz bir gün bize de gelirse diğerlerini de düşünürüm.

Back