• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye sandık başında oy verme işlemi başladı

Arkadaşım şu an sevinçten havalara uçuyor, ama madem siyasetimizde böyle bir kolaylık vardı neden bana söylemediniz?! Olan bana oldu, bilseydim bu seçimde Akp derdim, teröröörölükten çıkıp ben de aklanırdım. Kahretsin bir dahaki seçim ne zaman? =(
4 yil bu lekeyle yaşayacaksın artik

Senin dediklerin de oldu ama dikkat et bak en fakir en alt tabaka AKP'ye oy veriyor ilginç şekilde. Hele ki doğudaki, kardenizdeki, iç anadoludaki fakir eğitimsiz ve baltaya sap olamamış halk AKP diyor.

Fakirlikten canı çıkacak ama dindar diye AKP'ye oy veriyor yahu, %50nin hepsi mi memur, zengin, sırtını dayamış. Yok öyle birşey tek sebep başörtüsü ve dindarız biz masalı... Bir de başka parti mi var, kötünün iyisi bu diyen bir güruh var.

Yemin ediyorum ben o AKP'ye din için oy verenlerın büyük kısmından daha dindarım....
onlardan biride benim dedem mazot parası veriyoooooo mazot parasıı veriyyoooooo diye diye gider oyunu verir bizede soylemedıgı laf kalmaz saolsun partısınden daha cok (!)severde bizi:KK51:valla onlar dindarsa ben ancak patatese tapan biri olabılırım:KK51:

evet güzel ve mantıklı bir açıklama olmuş.
Yine de "hem sövüyorum hem veriyorum" diyeni de görmedim ben.
Burada herkes sözüm ona CHP ye veriyordu bizim iş yerinde.. Komşular desen herkes CHP li vitrinden..
Vitrinin içi başka. Bu da kendini ifade etmekten çekinen insanları gösteriyor ki, bu konuda bile çekinik davranıyorlarsa hangi konuda güvenebilirsin ki adamın sözüne?

Ya millet göğsünü gere gere AKP'ye veriyorum diyemiyor ki.

Faceden bak en basiti, benim AKP'ye oy verdiğini bildiğim çoğu arkadaşım AKP ile ilgili tek şey paylaşmaz çünkü o da biliyor savunulacak tarafları olmadığını, birşey paylaşsa millet çıldırıp üstlerine gidiyor.

Tek sebepleri kapalı olmaları ve çocuklarını imamhatipe yollamaları. Başka hiçbir sebepleri yok o yüzden de göğüslerini gerek gere AKP propagandası dahi yapamıyorlar ki. Tepkilerden korkuyorlar. Savunacak neleri var, neyle gurur duyabilirler ki?

Ayrıca bu %50'nin çoğu yaşlılar, doğu, karadeniz ve içanadoludaki seçmen, ev kadını vs vs. Büyükşehirdeki belli bir eğitimi olan insanlar vermiyor abi kim ne derse desin.. Senin etrafındaki çalışan, okumuş şehirli adam vermiyor mesela.. Yani seçmen profili çıksa bu dediğimi doğrular...

Ben sana şöyle söyliyeyim.

Esnafım ve 4 aydır resmen sancı çekiyoruz ay sonunu getirene dek. Mafolduk resmen.

Bildiğin kriz en çok esnafı sarstı dibine kadar ülke fakirleşti bunu en net biz gördük. Kimse harikayız süperiz demesin.

Civarımdaki esnaflar ki AKP'ye oy verenler dahil AKPye söve söve ağızları yamuldu.

Dükkanıma gelen onlarca bayan ki çoğu kapalı parasızlıktan ve AKP'den şikayet ediyordu.

Ve hepsinin dediği AKP'ye oy vereceğiz yoksa daha beteri olacak.

Yani AKP'ye sövmek ona oy vermekten alı koymadı milleti.... Çünkü millete bu aşılandı, ya biz ya daha beteri...

Babam da ensafti. "Tı" diyorum çünkü bu yil kapatmak zorunda kaldi dükkanını. Akp iktidara gelmeden önce Tayyip Bey bizim dukkanimizi ziyaret etmis sikayetlerimizi dinlemis kucuk esnafi kurtarma sözü vermisti. Ama verilen sozler unutuldu ve kucuk esnaflar birleşip market olsunlar kalitesiz ürün satiyorlar dedi seneler sonra.

7 Haziranda vermeyip 1 Kasimda Akpye oy verenler de kisaca ölümü görüp sıtmaya razı olanlar.

Faceden bak en basiti, benim AKP'ye oy verdiğini bildiğim çoğu arkadaşım AKP ile ilgili tek şey paylaşmaz çünkü o da biliyor savunulacak tarafları olmadığını, birşey paylaşsa millet çıldırıp üstlerine gidiyor.

Tek sebepleri kapalı olmaları ve çocuklarını imamhatipe yollamaları. Başka hiçbir sebepleri yok o yüzden de göğüslerini gerek gere AKP propagandası dahi yapamıyorlar ki. Tepkilerden korkuyorlar. Savunacak neleri var, neyle gurur duyabilirler ki?

Ayrıca bu %50'nin çoğu yaşlılar, doğu, karadeniz ve içanadoludaki seçmen, ev kadını vs vs. Büyükşehirdeki belli bir eğitimi olan insanlar vermiyor abi kim ne derse desin.. Senin etrafındaki çalışan, okumuş şehirli adam vermiyor mesela.. Yani seçmen profili çıksa bu dediğimi doğrular...
Enerji Bakanı da ayni sekilde düşünüyor

Enerji Bakanı Taner Yıldız : "Eğitim seviyesi arttıkça ak partinin hitap ettiği alanın daha da daraldığını görüyoruz".

iç anadolu da,karadenizde büyük şehirlerden daha çok okumuş insan var.
ben 40 yaşındayım benim okuduğum dönemde bile okumamış insan çok azdı.
okuyanlar da memur,amir sırtlarını dayamış güzel meslekteler.

istanbulda yaşıyorum ama koca bir köy.

ilkesi,davası olan insanlar AKP ye veriyor.
cahil dediğiniz kesim de vatanı ve ülkesini sevdiği için.

siz de görmek istediğiniz kadarını görüyorsunuz.
kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş vaziyeti....

Bos bos konustugun surece sana herseyi demeye hakkim var. goz ardisin artik tatlim :KK54:
Boş konuşmak senin şuan yaptığın mı oluyor arkadaşım :KK56: Sana bir öneride bulunayım bağnaz düşünce kalkalı çok oldu. At gözlüklerini çıkarıp akılcı ve sorgulayıcı düşünmeye davet ediyorum senii :KK50:

Babam da ensafti. "Tı" diyorum çünkü bu yil kapatmak zorunda kaldi dükkanını. Akp iktidara gelmeden önce Tayyip Bey bizim dukkanimizi ziyaret etmis sikayetlerimizi dinlemis kucuk esnafi kurtarma sözü vermisti. Ama verilen sozler unutuldu ve kucuk esnaflar birleşip market olsunlar kalitesiz ürün satiyorlar dedi seneler sonra.

7 Haziranda vermeyip 1 Kasimda Akpye oy verenler de kisaca ölümü görüp sıtmaya razı olanlar.

Kaç esnaf gözümün önünde şu son 5 ayda dükkan kapadı. Eski esnaf bir şekilde direniyor ama 6-7 ay önce dükkan açanlar dayanamadı kapadı.

Bir yer açmak en az 50 bin, 100 bin arası.

Paraları gittiği gibi borçlandılar bankalara.

Bir esnaf olarak başka esnafın dükkan kapaması çok acıdır. Senle birlilte büyük umutla dükkan açan bir admaın yenilgiyi kabullenip kapaması. Bir de malını yok pahasına satmasına rağmen kimsenin gelip alamaması.

Kaç dükkan önünden geçerken ağladığımı, o insanların yaşadığnı ben bilirim. Oturduğu yerden "ne olmuş ki, ülke gayet iyiii, cebinde ayfon var, bir de utanmadan hükümetin yaptıklarını görmüyorsunuz nannkörler" diyenlerin bunu anlamasını beklemiyorum.

Onlar cebindeki ayfona baksın..

12115630_539604336216143_8963969468953231275_n.jpg

zafer kutlamaları hız kesmeden devam ediyor
Hahahaha kizzz anammm neler buluysun

Kaç esnaf gözümün önünde şu son 5 ayda dükkan kapadı. Eski esnaf bir şekilde direniyor ama 6-7 ay önce dükkan açanlar dayanamadı kapadı.

Bir esnaf olarak başka esnafın dükkan kapaması çok acıdır. Senle birlilte büyük umutla dükkan açan bir admaın yenilgiyi kabullenip kapaması. Bir de malını yok pahasına satmasına rağmen kimsenin gelip alamaması.

Kaç dükkan önünden geçerken ağladığımı, o insanların yaşadığnı ben bilirim. Oturduğu yerden "ne olmuş ki, ülke gayet iyiii, cebinde ayfon var, bir de utanmadan hükümetin yaptıklarını görmüyorsunuz nannkörler" diyenlerin bunu anlamasını beklemiyorum.

hükümet kurulamadığı için piyasa durdu.
insanlar önünü göremediği için ellerindeki parayı kullanmak istemedi.
eşim ve eniştem de serbest çalıştığı için yakından biliyorum.

iç anadolu da,karadenizde büyük şehirlerden daha çok okumuş insan var.
ben 40 yaşındayım benim okuduğum dönemde bile okumamış insan çok azdı.
okuyanlar da memur,amir sırtlarını dayamış güzel meslekteler.

istanbulda yaşıyorum ama koca bir köy.

ilkesi,davası olan insanlar AKP ye veriyor.
cahil dediğiniz kesim de vatanı ve ülkesini sevdiği için.

siz de görmek istediğiniz kadarını görüyorsunuz.
kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş vaziyeti....

İç anadolu da okuyan insan iç anadoluda mı kalıyor?

Ben de doğu karadenizliyim ve emin ol okuma oranı çok çok yüksek. Ama karadenizde değiller, karadenizde kalanlar orta yaş ve üstü, daha din açısından sömürülmeye elverişli insanlar.

Doğu anadolu da keza böyledir.

Millete cahil demedim, ağzımdan öyle bir laf dahi çıkmadı kafanda kurgulama.

Okumayan herkes cahil değildir ama gazete okumamak, internete girmemek, tv de haber izlememek gerçekleri görmeye engeldir.

Siz kabul edin ya da etmeyin, doğu anadolu, güneydoğu anadolu, karadeniz ve içanadolu nüfusu (ankara, eskişehir gibi şehirleri katmıyorum) daha dini bütün, daha okuma oranı düşük nüfusa sahip. Özellikle yaşı büyük olanlar.

Üniversitelere giderseniz çoğu gencin düşüncesini görürsünüz..

Ayrıca 6 ay önce %40 dan %50'ye çıkaran nedir. 6 ayda %10 seçmen kazandınız öylemi. %50nin hepsi AKP ve RTE aşkıyla oy verdi öylemi???

İşte HDP'ye giden oylarınız doğudan size geri geldi. Demekki PKK sempatizanı bolca seçmeniniz var nur topu gibi....

İç anadolu da okuyan insan iç anadoluda mı kalıyor?

Ben de doğu karadenizliyim ve emin ol okuma oranı çok çok yüksek. Ama karadenizde değiller, karadenizde kalanlar orta yaş ve üstü, daha din açısından sömürülmeye elverişli insanlar.

Doğu anadolu da keza böyledir.

Millete cahil demedim, ağzımdan öyle bir laf dahi çıkmadı kafanda kurgulama.

Okumayan herkes cahil değildir ama gazete okumamak, internete girmemek, tv de haber izlememek gerçekleri görmeye engeldir.

Siz kabul edin ya da etmeyin, doğu anadolu, güneydoğu anadolu, karadeniz ve içanadolu nüfusu (ankara, eskişehir gibi şehirleri katmıyorum) daha dini bütün, daha okuma oranı düşük nüfusa sahip. Özellikle yaşı büyük olanlar.

Üniversitelere giderseniz çoğu gencin düşüncesini görürsünüz..
evet çoğu orda dokror,avukat,ya da öğretim görevlisi,öğretmen bir çok arkadaşım .
çoğu da dışarda ama.
ben memeleketime gidince şehir gördüğümü anlıyorum.

ortamına göredir üniversitedeki gençler de.
hepsinin aynı fikirde olduğu söylenemez.

Sosyal medyada parti propogandasi yapmak doğru birşey mi? Helâl olsun o arkadaşlarına,ben sırf hergün nefret kusan,asılsıZ,kışkırtıcı paylasimlar yapan insanlar yüzünden facebook hesabımı kapattım.hâlâ köylü,ev kadını oy veriyor diyorsun.içinde halk kelimesi geçen bir partinin halktan ne kadar kopuk olduğunun bir göstergesidir bu.halk nedir sizce? Peki öyleyse sadece eğitimli insanlar,belli bir kesim oy kullansın.o zaman meşrutiyet dönemi gibi ayanlar oy kullansın,halk avucunu yalasin.bu mu cumhuriyet ten anladığıniz sizin.lütfen ama lütfen insanları küçümsemeyin yeter vallahi.bu tokat gibi sonuçlardan sonra muhalefet kendini böyle aklamaya çalışıyorsa eğer,iktidar olmayı evet ancak rüyasında görebilir.

Esekten dusenin halini esekten dusmus anlar. Benim babam 30 senelik esnafti. Cok üzüldük biz de ama yapacak bi sey kalmadi malesef. Mali satanadik biz de evde duruyorlar

evet çoğu orda dokror,avukat,ya da öğretim görevlisi,öğretmen bir çok arkadaşım .
çoğu da dışarda ama.
ben memeleketime gidince şehir gördüğümü anlıyorum.

ortamına göredir üniversitedeki gençler de.
hepsinin aynı fikirde olduğu söylenemez.

Bakın oyu etkileyen yaşadığın çevre, gazete okuman, kitap okuman, internete girmen vs vs'dir.

Farzı mishal KK anketinde CHP daha çok çıktı ama bu yanıltır çünkü buradaki kadınlar internete giren, çok şeyden haberi olan kadınlardır. Ev kadını kadar doktor, öğretmen, mühendis vardır burada.

Ama ülke geneli gazete okumayan, tv de haber yerine kimin eli kimin cebinde dizileri izleyen, haber saatinde Acunun kafa ütüleyen iğrenç yarışmalarını izleyen milletle dolu.

İşte bu da basit bir örnek...

Bakın oyu etkileyen yaşadığın çevre, gazete okuman, kitap okuman, internete girmen vs vs'dir.

Farzı mishal KK anketinde CHP daha çok çıktı ama bu yanıltır çünkü buradaki kadınlar internete giren, çok şeyden haberi olan kadınlardır. Ev kadını kadar doktor, öğretmen, mühendis vardır burada.

Ama ülke geneli gazete okumayan, tv de haber yerine kimin eli kimin cebinde dizileri izleyen, haber saatinde Acunun kafa ütüleyen iğrenç yarışmalarını izleyen milletle dolu.

İşte bu da basit bir örnek...
o ankete katılmadım.
ama burada chpli çoğunluk bir grup olduğu gerçek.

ülke genelinde okumuş ama davranış ve düşünceleriyle cehaletin dibine vurmuş insanlar da yok değil.

ama size katılıyorum saçma sapan her türlü programı izleyebilen insanlarımız çoğunlukla.
bazen denk gelince tv de aynı ülkenin insanlarımıyız dediğim olmuştur geçen yıllarda.

kızım 13 yaşında ama ülkede ne oluyor bitiyor öğrenmeyi seviyor.
bazen benden çok haber izlemek istiyor.

bilen insan bilerek,inanarak seçimini yapar.

hem memleketimde,hem yaşadığım yerde herkes bilinçle,ülkesi vatanı için oyunu kulllanması gerektiğini biliyor.
denk gelmediğim için tuhaf geldi doğrusu.

Back
X