sebep nedir böyle düşünmenize ?Avrupa bu kafayla giderse zaten bundan hah çok değil 30 yıl sonra bu üstünlüğü kalmayacak.
Bu kadar dejenere, bozuk bir nesil olamaz. Bu kadar kafası bir şeye basmayan, enteresan bir kültürde yaşayan toplum görmedim.
Kuzey ülkelerine lafım yok iskandinavyadır vs eğitimleri mükemmel, destekleri mükemmel. Ama diğerlerinden bir halt olmaz.
Kimse kusura bakmasın ama bize hiçbir üstünlükleri yok bunların insan olarak.
konu o değil ki efide.
avrupa birliğinin bir çok krit
sebep nedir böyle düşünmenize ?
insanlık olarak onlardan ilerde olduğumuzu kabul ediyorum ama eğitim filan bu gibi konularda da bizden çok üstünler.
Almanyanın ürettiği arabaları yapmak bile bizim için hayal
Ben açıkçası ilk kez Avrupada uzun süreli yaşıyorum ve hep yıllardır bize dikte edildiği gibi eğitimli, oturup derin muhabbet kurabileceğim insanlar birliği olarak hayal etmiştim Avrupalıları ama böyle bir boş, devleti, yönetimi sorgulamayan (gerçi bu bizdeki devlete güvensizlikten de olabilir) kimseler buldum. Çok iyi insanlar da buldum ama genel olarak bi üstünlük tavrı bulamadım, aradığımı bulamadım Avrupa insanında. Genel dağılıma bakarsak aynı gibiyiz
bizim insanımızdaki sıcaklığı ,yardımseverliği asla bulamazsınız .Ben açıkçası ilk kez Avrupada uzun süreli yaşıyorum ve hep yıllardır bize dikte edildiği gibi eğitimli, oturup derin muhabbet kurabileceğim insanlar birliği olarak hayal etmiştim Avrupalıları ama böyle bir boş, devleti, yönetimi sorgulamayan (gerçi bu bizdeki devlete güvensizlikten de olabilir) kimseler buldum. Çok iyi insanlar da buldum ama genel olarak bi üstünlük tavrı bulamadım, aradığımı bulamadım Avrupa insanında. Genel dağılıma bakarsak aynı gibiyiz
sebep nedir böyle düşünmenize ?
insanlık olarak onlardan ilerde olduğumuzu kabul ediyorum ama eğitim filan bu gibi konularda da bizden çok üstünler.
Almanyanın ürettiği arabaları yapmak bile bizim için hayal
Suriyeliler denizde boğulma pahasına oralara boşuna kaçmıyorlar .,Okuduğum bir makaleye göre eğitimliolanları sanayi'ye almışlar çırak olarak bunlar hep seçidikten sonra başka sanayi kollarada almışlar geri kalan cahil ve yobazları kapı dışı edeceklermiş ,ve oturma izni vereceklere tek ,tek mülakatla görüşük ona göre oturma izni vereceklermiş adamlar hiç birşeyi şansa bırakmıyor
Ben bu forumda 3 sene yurtdışında yaşamış biri olarak avrupanın ve avrupalıların çok da matah birsey olmadığını anlatmaya çalışmıştım ama avrupaya özenen bol olduğundan pek anlayan çıkmamıştı.
Hatta ben bir tık ileri gideyim, bizim kültürlü diye atfettiğimiz insanlarımız onların kültürlüsüne 2 gömlek üstün gelir.
Ayrıca eğitimi falan da öyle süper değil.
Türkiye'deki eğitim karışık ve gereksiz çok şey var sadece.
Sonunda durumun farkında olan birini görmek güzel.
bizim insanımızdaki sıcaklığı ,yardımseverliği asla bulamazsınız .
Bunlar zaten insani vasıflar
onlar bireyselliğin dik alasını yaşıyorlar.
Çocuk bile yapmıyorlar artık ama dediğim gibi ürettikleri teknoloji ve iyi ekonomileri onları epey bir süre daha götürür .
Suriyeliler denizde boğulma pahasına oralara boşuna kaçmıyorlar .,
Göçmen yardımı bile en az 350 Euro diye biliyorum
"Hükümetiniz sizin bir gün Avrupa Birliği üyesi olacağınıza inanmanızı sağlayarak sizi kandırıyor. Bunu unutun. Siz Avrupalı değilsiniz ve hiç bir zaman olmayacaksınız. Türkiye gibi bir İslam devleti Avrupa'nın bir parçası olamaz. Daha fazla İslam istemiyoruz, azalmasını istiyoruz. Bu nedenle, Türkiye, bizden uzak dur. Seni burada istemiyoruz"
Valla yalan olmasın gitmeden önce ben de öyle sanıyordum o yüzden olsa gerek hayal kırıklığım büyük oldu benim.
Bunda medyanın ve bize hep dikte edilen şeylerin de etkisi var ama.
Yıllardır hep böyle anlatıldığı, gösterildiği için. Hmm Avrupalıysa daha kültürlüdür, üstündür vs
Yani böyle bir istediğin gibi giyin (açık anlamda kapalı anlamda giyinirsen yine bi tuhaf bakış durumu var o zaman bu da tam özgürlük olmuyor aslına bakarsan), istersen iç, coş, eğlen, seviş vs durumlarını gördüm ama daha fazlasını arayan biri olarak pek tatmin edici bulmadım yani Türkiyede de yapılabiliyor bunlar
gerçekten yaşamadan, görmeden bilinmiyor demek ki...
bir de eğitim konusundaki yükte haklısınız, spesiyalizasyon okulunda üzerine araştırma + okuma amaçlı geldim. Burdan mezun olanlardan daha fazla şeyi biliyorum
ben sevemedim o aşırı bireyselliği açıkçası, sevene güzeldir belki de ben sıcaklığı, komşuluk ilişkilerimizi falan arıyorum ki Türkiyede de bu bozulmaya başladı, lütfen bozulmasın diyorum şu an : (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?