• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Türkiye gibi bir İslam devleti Avrupa'nın bir parçası olamaz"

Evet paraya tapanlar çoğalıyor eskiden çoğunluk ekmeğini paylaşırdı , şimdi kapı komşusunu tanımak dahi istemiyor , ruhsal hastalıklar da artış ondan
Almanya yı bilen biri olarak şunu söyleyebilirim.
kasvetli bir iklimi olduğundan depresyon had safhadadır.
güney sahillerimize boşuna bayılmıyorlar.

Valla yalan olmasın gitmeden önce ben de öyle sanıyordum o yüzden olsa gerek hayal kırıklığım büyük oldu benim.
Bunda medyanın ve bize hep dikte edilen şeylerin de etkisi var ama.
Yıllardır hep böyle anlatıldığı, gösterildiği için. Hmm Avrupalıysa daha kültürlüdür, üstündür vs
Yani böyle bir istediğin gibi giyin (açık anlamda kapalı anlamda giyinirsen yine bi tuhaf bakış durumu var o zaman bu da tam özgürlük olmuyor aslına bakarsan), istersen iç, coş, eğlen, seviş vs durumlarını gördüm ama daha fazlasını arayan biri olarak pek tatmin edici bulmadım yani Türkiyede de yapılabiliyor bunlar :KK53:

gerçekten yaşamadan, görmeden bilinmiyor demek ki...

bir de eğitim konusundaki yükte haklısınız, spesiyalizasyon okulunda üzerine araştırma + okuma amaçlı geldim. Burdan mezun olanlardan daha fazla şeyi biliyorum :KK53:

ben sevemedim o aşırı bireyselliği açıkçası, sevene güzeldir belki de ben sıcaklığı, komşuluk ilişkilerimizi falan arıyorum ki Türkiyede de bu bozulmaya başladı, lütfen bozulmasın diyorum şu an : (

Keşke gelenekselliğimizin kıymetini bilsek. Özümüz bize gericilik gibi dikte ettiriliyor işin özü öyle değil.

Bir de dediğiniz gibi aşırı bireyselcilik var herşey fazla mantık temelli, duygusallık, birlik, beraberlik duygusu fazla yok.
Aslında bize göre onlar daha dejenere olmuş durumda. İnşallah biz de onlara benzemeyiz...

Bir şey daha var farkettiniz mi bilmiyorum; ortadoğu insanı avrupa insanından daha zekidir. Avrupalıları kurtaran şey kurulu sistemleri ve herkesin sistemin gönüllü birer parçası olması, pek sorgulamaması.

Aslında üzerine konuşulacak çok şey var

Emeklilerin çoğu zaten almanya'dan kaçmanın planlarını yapıp güney sahillerinden ev alan çok ondandır hazine bütçesini olumsuz etkilemeye başlamış harcamalar başka ülkede yapıldığından
Almanya yı bilen biri olarak şunu söyleyebilirim.
kasvetli bir iklimi olduğundan depresyon had safhadadır.
güney sahillerimize boşuna bayılmıyorlar.

Keşke gelenekselliğimizin kıymetini bilsek. Özümüz bize gericilik gibi dikte ettiriliyor işin özü öyle değil.

Bir de dediğiniz gibi aşırı bireyselcilik var herşey fazla mantık temelli, duygusallık, birlik, beraberlik duygusu fazla yok.
Aslında bize göre onlar daha dejenere olmuş durumda. İnşallah biz de onlara benzemeyiz...

Bir şey daha var farkettiniz mi bilmiyorum; ortadoğu insanı avrupa insanından daha zekidir. Avrupalıları kurtaran şey kurulu sistemleri ve herkesin sistemin gönüllü birer parçası olması, pek sorgulamaması.

haklısınız elbet ama akıl başka zeka başka ya.
bizde zeka eksik o zaman

Emeklilerin çoğu zaten almanya'dan kaçmanın planlarını yapıp güney sahillerinden ev alan çok ondandır hazine bütçesini olumsuz etkilemeye başlamış harcamalar başka ülkede yapıldığından
Alanya yı bir görmeniz lazım.
Rus ve Alman cenneti.
Adamlar güneşe ne kadar hasretse

Anayasayı değiştirecekler sanırım araplara benzetecekler kadınların haklarınıda geri alacaklar sanırım gidişat iyi değil ünidede kız ayrı erkek ayrı olacak sonrada kıyafete el atacaklar ,arab ve katarların para girşi bundan ülkemize
Yalnız gözden kaçan bir nokta var.Türkiye islam devleti değildir.Laikdir,öyle de kalacağını ümid ediyorum

Evet paraya tapanlar çoğalıyor eskiden çoğunluk ekmeğini paylaşırdı , şimdi kapı komşusunu tanımak dahi istemiyor , ruhsal hastalıklar da artış ondan

sosyal ilişkilerin ruh sağlığı üzerindeki etkisi tartışılamaz bile zaten insanı güçlü tutan şeylerden birisi kesinlikle : )

evet ya en çok da buna sinir oluyorum, onlar kültürünü sahiplenince ne güzel sahipleniyor oluyor biz sahiplenince gericilik, alakası yok halbu ki her kültür kendi içinde çok güzel şeyler taşıyor geçmişine dair. kültürleri korumak lazım...

sorgulamadan olmaz ki, sorgulamadan nasıl ilerleyeceksin. bu sonsuz güven benim bizim yapımıza çok ters. yani son olay mesela terörden şikayet eden hans bilmiyor ki ülkesi de ışid petrolünün desteğini ve distribütörlüğünü yapıyor sonra terör avrupaya geldi diye şikayet ederken o petrolü arabasına koyup fıttık fıttık geziyor :D

anlatabilirsin ben dinlerim çünkü bu konuda fikir uyuşturabildiğim insan sayısı pek yok, herkes manyak mısın ne var türkiyede niye dönüyorsun dönmek istiyorsun diyor da ben kurban olurum ya memleketimin güzel insanına En Büyük TÜRKİYE

Anayasayı değiştirecekler sanırım araplara benzetecekler kadınların haklarınıda geri alacaklar sanırım gidişat iyi değil ünidede kız ayrı erkek ayrı olacak sonrada kıyafete el atacaklar ,arab ve katarların para girşi bundan ülkemize

ya ben bunun bu kadar kolay olduğunu sanmıyorum, fazla pesimist yaklaşıyoruz bence ülkede olan bazı şeyler beni de rahatsız ediyor evet ama öyle kolay mı o iş ya. anayasayı değiştireceksin, islam devleti yapacaksın. anayasanın değiştirilmesini talep etmek bile suç, ayrıca buna karşı olan koskoca bir gençlik var.

ya ben bunun bu kadar kolay olduğunu sanmıyorum, fazla pesimist yaklaşıyoruz bence ülkede olan bazı şeyler beni de rahatsız ediyor evet ama öyle kolay mı o iş ya. anayasayı değiştireceksin, islam devleti yapacaksın. anayasanın değiştirilmesini talep etmek bile suç, ayrıca buna karşı olan koskoca bir gençlik var.
çok optimist gördüm sizi ben

Şaka mı ya bu yorum. Yakın zamanda başörtüsü serbest olunca da bir takım vardı bizi kapatacaklar hayııır serbest olmasın türkiye iran olmasın malezya olmasın diyen, ona benzemiş bu yorum.
Yakın zamana kadar AB ile ilgili bir işim vardı o yüzden bu konulara aşinayım diyebilirim. Adam tüm avrupalıların içindekini söylüyor garip bir durum yok. AB sadece ekonomik değil aynı zamanda kültürel bir topluluktur niye alsınlar bizi. Hayır biz niye 50 senedir kapılarında yatıyoruz onu da anlayamıyorum.

Sanayicilerimizin yüzünden daha çok zengin olsunlar diye
Şaka mı ya bu yorum. Yakın zamanda başörtüsü serbest olunca da bir takım vardı bizi kapatacaklar hayııır serbest olmasın türkiye iran olmasın malezya olmasın diyen, ona benzemiş bu yorum.
Yakın zamana kadar AB ile ilgili bir işim vardı o yüzden bu konulara aşinayım diyebilirim. Adam tüm avrupalıların içindekini söylüyor garip bir durum yok. AB sadece ekonomik değil aynı zamanda kültürel bir topluluktur niye alsınlar bizi. Hayır biz niye 50 senedir kapılarında yatıyoruz onu da anlayamıyorum.

Bu araplar zamanında mısır tv ve sinemasına para yardımında bulunup başı açık film çekmeme konusunda baskı yapmış , ve konularında dini olmasını talep etmiş

Bizim Avrupalı olmak gibi bir niyetimiz yok çok şükür..zaten Türkün Türk den başka dostuda yok...

Aman olmasın da zaten,İtalya Yunanistan filan hep bu euro'ya geçtikten sonra mali krize girdiler.Almanya bile eski Almanya değil artık.Bize yaramaz avrupa birliği,en güzeli Türk ülkelerinin kendi aralarında ab gibi bir birlik kurması olurdu.

sosyal ilişkilerin ruh sağlığı üzerindeki etkisi tartışılamaz bile zaten insanı güçlü tutan şeylerden birisi kesinlikle : )

evet ya en çok da buna sinir oluyorum, onlar kültürünü sahiplenince ne güzel sahipleniyor oluyor biz sahiplenince gericilik, alakası yok halbu ki her kültür kendi içinde çok güzel şeyler taşıyor geçmişine dair. kültürleri korumak lazım...

sorgulamadan olmaz ki, sorgulamadan nasıl ilerleyeceksin. bu sonsuz güven benim bizim yapımıza çok ters. yani son olay mesela terörden şikayet eden hans bilmiyor ki ülkesi de ışid petrolünün desteğini ve distribütörlüğünü yapıyor sonra terör avrupaya geldi diye şikayet ederken o petrolü arabasına koyup fıttık fıttık geziyor :KK70:

anlatabilirsin ben dinlerim çünkü bu konuda fikir uyuşturabildiğim insan sayısı pek yok, herkes manyak mısın ne var türkiyede niye dönüyorsun dönmek istiyorsun diyor da ben kurban olurum ya memleketimin güzel insanına En Büyük TÜRKİYE

Aynen öyle onlar milliyetçi olunca güzel biz olursak ırkçılık. Yani bu durumda söylenecek en doğru şey sanırım alışmış kudurmuştan beterdir olacak. Alışmışlar Türkler ımh terörist tü kaka demeye :KK53:

Bir de en sinir olduğum şey kendi ülkelerindeyken Türkler ve Türkiye hakkında mangalda kül bırakmayan avrupalı, Türkiye'ye tatile gelince bi sevgi yumağı bi Türkiye aşığı kesiliveriyorlar:KK8:

Türkiye her bakımdan cennet. Bizim yönetimimiz kötü. Elimizdeki kaynaklar iyi yönetilmiyor.

İnsanımız zeka olarak bi tık üstün. Kendimize özgü çözümler üretebiliyoruz mesela, onlar ise çok mekanik.

Yani sen kimsenin dediğine bakma zaten kendin de yaşayıp görmüşsün, çık gel güzel ülkemizeEn Büyük TÜRKİYE

İslamı geçsek bile Avrupa bugün kapılarını açsa Kavimler Göçü 2 yaşanır. 80 milyon nüfusun 40 milyonu kalkar Avrupa'ya gider. Durum böyle olunca Avrupa Birliğine asla giremeyiz.

Avrupa Birliği ekonomik, kültürel vs vs bir birlik. Ekonomi olarak bir katkı sağlar mıyız ne ederiz bilemem ama Avrupa'yla kültür birliğimiz yok, İslam da bunun bir parçası.

Şeriat, gericilik, Ortaçağ kafası, cihat, çarşaflı evden çıkmayan okula bile gidemeyen zavallı kadınlar, içsavaşlar, sivil demokrasi bilincini geçtim demokrasiden hazzetmeyen hilafet seven insanlar İslam ülkelerinde yaşıyor. Garip insanların ortak noktası İslam ülkelerinden gelmek olduğu için, varılan sonuç saçmalıkların ve garip kafaların kaynağının İslam olduğu. İstatistik bilenler ne dediğimi anlar, garip kafalı tipleri veri yapıp, bu veriden bir şeyler çıkarmaya çalışırsanız ilk dikkat çeken şey coğrafya =Ortadoğu görünüyor ve insanlar Ortadoğuyu geriye götüren etkenin İslam olduğu sonucuna varıyor. Bu istatistiği yüzeyselce çıkaran insanlara bence bir şey diyemeyiz. Bu verilerden varılan soncun İslam olması çok da abes durmuyor sanki. Dünya'daki vahşetin çoğu Ortadoğu'dan çıkıyor, böyle bakınca Ortadoğululardan korkan insanları önyargılı da olsalar bir noktaya kadar haksız bulamayız bence.

Bir de neden bu kadar zorluyoruz bu Abyi anlamıyorum.
Bizim önce kendi içimizde düzeltmemiz gereken şeyler var.
ABye girdik mi diğer ekonomisi düşük ülkelerin vs yükünü de üstlenmek zorunda kalacağız. Ama biz bir Almanya değiliz, bunu yapacak gücümüz mü var bir de ABye girme peşindeyiz, tamam vizesiz dolaşma, yaşama olayı güzel de bence ekstrem bir yük Türkiye için AB üyeliği.

İkincisi Türkiye islam ülkesi değil ya, bir sindirin artık. O zaman İtalya, İspanya da Hristiyan ülkesi. Yok böyle bir terim kargaşası. Türkiye laik bir ülke, nokta.
çünkü b.k var bu ab de.
adamlar istemiyo bizi.
türkiyede vatandaşın artık büyük çoğunluğuda istemiyo
hala ne diye açın kapıyı modundayız anlamıyorum.

Back