• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye, eşcinsel dostluğunda sondan üçüncü

Şimdi o hormonlar testesteron ve östrojen mi, anne karnında aldığı hangi hormon çocuğun kişisel gelişimini etkiliyor.

Ben videoyu izleyemiyorum, anne karnında bebek nasıl bir hormonal düzensizliğe ya da neye maruz kalıyorda cinsel kimliği değişiyor. Kanıtlanmış birşey mi bu durum?

Yani kişisel tercihi normal olan bir erkek bireye, anne karnında bebeğin kimliğine etki eden bu hormonları verirsek bir anda erkeklere mi ilgi duyacak?

Ayrıca hadi ben salağım ve ultra zeka gerektiren yorum yapamıyorum, ama sen ultra zekalı insan evladısın, bir bireye olması gereken hormonlar dışında anneden başka hormonların geçmesi normal birşey mi? Şu an birçok insan hormon fazlalığı şikayetiyle tedavi olup ilaç alıyor, hormon fazlalığı kadınlarda sakal oluşumu, adet düzensizliği hatta kısırlık yapıyor. Demek ki HORMON FAZLALIĞI ya da hormon kaynaklı durumlar tedavi gerektiren birşey. Ve sen annenin 3 erkek çocukta normal bir birey dünyaya getirirken son erkek çocuklarında farklı hormonlar salgılamasını bir hastalık değil, kalıtım olarak nitelendiriyorsun öyle mi?

Yani doğuştan gelen kalıtımsal faktörle ilgisi olmayan ve anne hormonlarının sebep olduğu ekstrem bir durum (kaldı ki kesin kes bir araştırma değildir bu, senin varsayımın, eşcinselliğe hormonların anne karnında etkisi senin inandığın ispatı olmamış birşey) hastalık değil, normal. Hormonal herşey tedavi ile düzelirken bu düzelmez...

O zaman neden eşcinsel bireylerin geçmişinde (sevgi evlerinde yaşayan eşcinsel çocuklar var ve hikayelerini biliyorum) ağır travmalar yaşamış oluyorlar. Mesela Faith Ürek feminenliğinde üç kız kardeş, bir anne ve bir nine ile aynı yerde büyümesini gerekçe gösteriyor. Ya da benim ilkokul arkadaşım Suat eşcinsel iken ve aşırı feminen iken ikizi Fuat aşırı erkeksi ve kız manyağı sapıktı (babaları alkolik anaları da erkeksi garip bir varlıktı). Yani aynı hormonlara maruz kaldılar ama neden neden yaaa?

Bla bla bla.....

Bla bla bla? okuduğun din kitaplarından mı öğrendin bu üslubu?

Sondan başlayayım Fatih Ürek feminen bir erkektir. Her eşcinsel böyle feminen tavırlar sergilemez bu bir önyargıdır. Halil Ergün var mesela. eşcinsel olduğu bilinen bir oyuncu. Erkek ya da kadın eşcinsellerin, erkeklik ve kadınlıkla ilgili yaşadıkları toplumda kabul görmüş, beklenen görünüm, davranışlardan farklı olmaları, örneğin bir lezbiyenin diğer kadınlardan daha erkeksi olması gerekmez. Heteroseksüeller arasında olduğu gibi eşcinsellerde de farklı erkeklik ve kadınlık özellikleri birarada görülebilir. Dolayısıyla eşcinsellik dışarıdan gözlenebilen toplumsal cinsiyet özellikleriyle ayırdedilemez. Eşcinsellerle ilgili sık yanlış inanışlardan biri erkeklerden hoşlandıkları için kadınsı, kadınlardan hoşlandıkları için erkeksi davranışlar sergilemeleri gerektiğidir. Sonuç olarak kişinin eşcinsel olup olmadığının anlaşılması sadece kendi ifadesi ile mümkündür.

İkincisi sığınma evlerinde bir çok heteroseksüel insan da vardır onlar neden eşcinsel olmamışlar?Madem bu iş her tacize uğrayan cinsel kimliğini değiştiriyora geliyor bir düşün? Yani eşcinsel bir bireyin geçmişinde bu olaylar olması temel etmen olmaz ondan çok daha fazlası heteroseksüel bireylerde var. o zaman da az önce bahsettiğin gibi sayının az olma halini çürütüyor senin beyanına göre değil mi?

Cinsel kimlik kişinin kendi iradesiyle ortaya koyduğu bir durum değil. dur ben bugün gay olayım ı ıh sıkıldım hadi transeksüel olayım demez yani. ha zevk için hemcinsiyle ilişkiye giren insanlar da vardır ama fantezidir bu. kalıcı bir eşcinselliği göstermez.

Cinsiyet ya da cinsel kimliği belirleyen hormonlarla sakal çıkmaması ya da ses kalınlığı gibi etmenleri oluşturan hormonları bir tutmamak gerekiyor. Bir çocuk düşün bu çocuğun gelişimi döneminde anne karnındaki süreciyle 20 yaşındaki süreci aynı olmaz. yani hadi buna erkeklik hormonu verelim de lezbiyen olsun diye bir şey yok. ancak trans ameliyatlarından önce belli süre hormon tedavisi yapılıyor. İkisi ayrıdır.

Eşcinellik saptanan hormon düzeyleriyle (sakal ya da benzer durumları oluşturan hormonlar), beyin yapısı ve işlevleriyle ilgili bozukluklarla, kişinin geçmişinde cinsel istismar olmasıyla, aile yapısıyla, ebeveyn özellikleri, anne veya babasıyla ilişkisiyle, kendi cinsi ve karşı cinsle ilişki denemelerinde başarı/başarısızlık yaşamış olmasıyla, yineleyen denemeler sonucu öğrenmiş olmasıyla, bağımlılıkla da açıklanamaz.

buradan da aa bu ekstrem hormonal bir durum anlamı çıkmaz. zira eşcinsellik iradeye dayalı olmadığından kişilerin tedavisini gerektiren bir durum da olamaz. örneğin engelli doğmuş bir bebekle bu durum aynı kabul edilemez. Hastalık demek yaşamı engelleyen, zarar veren bir durum anlamı taşır. Grip olursunuz bu yaşamınızı etkiler ama eşcinsel olmak yaşamı etkilemez. Toplumsal baskının olması burada dış etmendir. Sizi etkilemez ama bacağında sorun olursa bebeğinizin burada müdahele etmek gerek. Ve bugün karşı cinse ilgi duyan insanlar da bu durumu seçmemiş, tamamen duygularının sonucu bunu yaşamaktadır. Toplumsal kabul de heteroseksüel olmayı doğru kabul ettiğinden kişiler bir sorun görmez. Eğer eşcinsellerin yoğun olduğu bir kabulde yaşasaydık bu sefer heteroseksüellik anormal kabul edilecekti.

Var mı heteroseksüel olmaya karar veren?
Doğuştan oldu bu değil mi?

Bu konuda araştırmalarınızın yetersiz olduğunu görüyorum. önyargısız ve anlamaya açık şekilde bir şeyler okuyun. ve mümkünse dini bakıştan uzak olsun zira bu bilimsel bir konu dinin alanına girmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rusya ve Azerbaycan.

Bu haber yanlış bence. Bir kere en sonlarda astığı astık islam ülkeleri olmalı. İran, Arabistan vs.

Tabiki herkes hür iradesi ile ne yapmak istiyorsa yapsın. Bununla ilgili kanun olması bile saçma.

Fakat dinimizde kuranımızda bile bununla ilgili kesin bilgiler var. Çok büyük bir günahı var. Hangi ayetteydi tam hatırlayamadım şimdi. Kadınlarını bırakıp erkeklerle ilişkiye giren sapkınlıklardan açık açık bahsediliyor.
Allah şaşırtmasın kimseyi inşallah.

Bla bla bla? okuduğun din kitaplarından mı öğrendin bu üslubu?

Sondan başlayayım Fatih Ürek feminen bir erkektir. Her eşcinsel böyle feminen tavırlar sergilemez bu bir önyargıdır. Halil Ergün var mesela. eşcinsel olduğu bilinen bir oyuncu. Erkek ya da kadın eşcinsellerin, erkeklik ve kadınlıkla ilgili yaşadıkları toplumda kabul görmüş, beklenen görünüm, davranışlardan farklı olmaları, örneğin bir lezbiyenin diğer kadınlardan daha erkeksi olması gerekmez. Heteroseksüeller arasında olduğu gibi eşcinsellerde de farklı erkeklik ve kadınlık özellikleri birarada görülebilir. Dolayısıyla eşcinsellik dışarıdan gözlenebilen toplumsal cinsiyet özellikleriyle ayırdedilemez. Eşcinsellerle ilgili sık yanlış inanışlardan biri erkeklerden hoşlandıkları için kadınsı, kadınlardan hoşlandıkları için erkeksi davranışlar sergilemeleri gerektiğidir. Sonuç olarak kişinin eşcinsel olup olmadığının anlaşılması sadece kendi ifadesi ile mümkündür.

İkincisi sığınma evlerinde bir çok heteroseksüel insan da vardır onlar neden eşcinsel olmamışlar?Madem bu iş her tacize uğrayan cinsel kimliğini değiştiriyora geliyor bir düşün?

Cinsel kimlik kişinin kendi iradesiyle ortaya koyduğu bir durum değil. dur ben bugün gay olayım ı ıh sıkıldım hadi transeksüel olayım demez yani. ha zevk için hemcinsiyle ilişkiye giren insanlar da vardır ama fantezidir bu. kalıcı bir eşcinselliği göstermez.

Cinsiyet ya da cinsel kimliği belirleyen hormonlarla sakal çıkmaması ya da ses kalınlığı gibi etmenleri oluşturan hormonları bir tutmamak gerekiyor. Bir çocuk düşün bu çocuğun gelişimi döneminde anne karnındaki süreciyle 20 yaşındaki süreci aynı olmaz. yani hadi buna erkeklik hormonu verelim de lezbiyen olsun diye bir şey yok. ancak trans ameliyatlarından önce belli süre hormon tedavisi yapılıyor. İkisi ayrıdır.

Eşcinellik saptanan hormon düzeyleriyle (sakal ya da benzer durumları oluşturan hormonlar), beyin yapısı ve işlevleriyle ilgili bozukluklarla, kişinin geçmişinde cinsel istismar olmasıyla, aile yapısıyla, ebeveyn özellikleri, anne veya babasıyla ilişkisiyle, kendi cinsi ve karşı cinsle ilişki denemelerinde başarı/başarısızlık yaşamış olmasıyla, yineleyen denemeler sonucu öğrenmiş olmasıyla, bağımlılıkla da açıklanamaz.

buradan da aa bu ekstrem hormonal bir durum anlamı çıkmaz. zira eşcinsellik iradeye dayalı olmadığından kişilerin tedavisini gerektiren bir durum da olamaz. örneğin engelli doğmuş bir bebekle bu durum aynı kabul edilemez. zira bugün karşı cinse ilgi duyan insanlar da bu durumu seçmemiş, tamamen duygularının sonucu bunu yaşamaktadır.

Var mı heteroseksüel olmaya karar veren?
Doğuştan oldu bu değil mi?

Bu konuda araştırmalarınızın yetersiz olduğunu görüyorum. önyargısız ve anlamaya açık şekilde bir şeyler okuyun. ve mümkünse dini bakıştan uzak olsun zira bu bilimsel bir konu dinin alanına girmez.

Bla bla ingilizceden gelir, dinle alakası ne yahu?

Son yazdıklarımın dinle ne ilgisi var Allah aşkına (bak Allah aşkınanın dinle ilgisi var). Din de din, ilk paragrafta Allah'ın hemcinsiyle birlikte olmayı haram kıldığını söyledim. Sanki sonrasında fetva vermişim gibi konuşuyorsunuz.

Her şiddete ya da istismara maruz kalan eşcinsel olur demedim. Yaşanan travmanın boyutu ya da nasıl ne şekilde olduğudur sonuca etkisi.

Örneğin bir kız babası tarafından cinsel istismar yaşadığı için yurda teslim edildi. Çocukla konuşunca (psikolog eşliğinde) bu durumun kadın olduğu için başına geldiğini, erkeklerden nefret ettiğini ve o yüzden sevgi ihtiyacını kadınlarla karşıladığını söyledi. Ve yurtta bir kızla sevgili olmuş ve birlikte oluyormuş.. Psikoloğa anlatmış. Amma velakin başka bir erkeğe aşık olmuş ama ben erkeğe aşık olamam diye kendini jiletlemiş. Ve o kızla sevgili olarak devam ediyor, cinsellik yaşşıyor.

Başka ne hikayeler var, ben bu kızın başından geçeni anlattığım için bile üzüldüm, özel hayatı ama buna örnek vermek zorundaydım.

Suat eşcinseldi feminen bir eşcinsel ve erkeklere ilgisi vardı, Fuat ise yakışıklıydı ve mahallede askıntı olmadığı dişi yoktu. Suatta erkeklere asılıyordu. Düşünki yaşımız 11 falan ve biz bu durumu gözlemleyebiliyorduk. İkizler neden doğuştan gelen bir durumda farklı kimliklere sahip oldu. Bana bu kısmı senin teoreminle açıkla.

Benim teroremimde Suat alkolik ve hovarda bir baba ve erkek gibi gezinen bir anne ortamında annesini idol almış bir çocuktu. Hani erkekler nasıl annesi gibi birini ister ya oda o yüzden annesi gibi birini istiyordu. Fuat ise tamamen babası gibiydi. Ya ikiz bunlar nasıl anne karnında farklı bir oluşum oldu.

Bana bunun izahatini ver lütfen. Senin teroremin ikizlerde patlar ben sana diyimde.

Bla bla ingilizceden gelir, dinle alakası ne yahu?

Son yazdıklarımın dinle ne ilgisi var Allah aşkına (bak Allah aşkınanın dinle ilgisi var). Din de din, ilk paragrafta Allah'ın hemcinsiyle birlikte olmayı haram kıldığını söyledim. Sanki sonrasında fetva vermişim gibi konuşuyorsunuz.

Her şiddete ya da istismara maruz kalan eşcinsel olur demedim. Yaşanan travmanın boyutu ya da nasıl ne şekilde olduğudur sonuca etkisi.

Örneğin bir kız babası tarafından cinsel istismar yaşadığı için yurda teslim edildi. Çocukla konuşunca (psikolog eşliğinde) bu durumun kadın olduğu için başına geldiğini, erkeklerden nefret ettiğini ve o yüzden sevgi ihtiyacını kadınlarla karşıladığını söyledi. Ve yurtta bir kızla sevgili olmuş ve birlikte oluyormuş.. Psikoloğa anlatmış. Amma velakin başka bir erkeğe aşık olmuş ama ben erkeğe aşık olamam diye kendini jiletlemiş. Ve o kızla sevgili olarak devam ediyor, cinsellik yaşşıyor.

Başka ne hikayeler var, ben bu kızın başından geçeni anlattığım için bile üzüldüm, özel hayatı ama buna örnek vermek zorundaydım.

Suat eşcinseldi feminen bir eşcinsel ve erkeklere ilgisi vardı, Fuat ise yakışıklıydı ve mahallede askıntı olmadığı dişi yoktu. Suatta erkeklere asılıyordu. Düşünki yaşımız 11 falan ve biz bu durumu gözlemleyebiliyorduk. İkizler neden doğuştan gelen bir durumda farklı kimliklere sahip oldu. Bana bu kısmı senin teoreminle açıkla.

Benim teroremimde Suat alkolik ve hovarda bir baba ve erkek gibi gezinen bir anne ortamında annesini idol almış bir çocuktu. Hani erkekler nasıl annesi gibi birini ister ya oda o yüzden annesi gibi birini istiyordu. Fuat ise tamamen babası gibiydi. Ya ikiz bunlar nasıl anne karnında farklı bir oluşum oldu.

Bana bunun izahatini ver lütfen. Senin teroremin burada patlar ben sana diyimde.

Benim teori patlamaz merak etmeyin ama o yurttaki kızın biseksüel olma ihtimalini bilmeyecek kadar cahil olup bu konularda ahkam kesmenize üzüldüm. Biseküellik nedir bi araştırın. muhtemelen o kız biseksüeldir. Ha taciz ya da diğer etmenlerden farklı olarak söylüyorum bunu. içinde sevgi açlığı vs. olması kişiyi hemcinsiyle seviştirmez. ancak kendi cinsel kimliğini keşfettiyse hayırlı olsun. Ve şunu söyleyeyim ensest ülkemizde çok yaygın bir durum ve bu eğer kadınları lezbiyen ya da biseksüel yapsaydı ülkenin yarısı o durumda olurdu emin olun.

Geçici travmalarla eşcinselliği bir tutmayın derim.

İkizler konusunda sizce ikizlerin her şeyleri aynı mı oluyor?
Yani ikizler arasında fiziksel, ruhsal, karakteristik farklar olabileceği gibi neden cinsel kimlik farkı olmasın ki?

Senin teoreminde eğer ikisi de aynı evde büyümüşlerse birinin anneyi birinin babayı idol alma durumu olabilir ancak bu idollük konumunda karaktere yansıyabilir. kişiyi feminen ya da maskülen bir fiziksel görünüme yönlendirebilir, sert ya da yumuşak bir huya büründürebilir. ancak kalıcı bir eşcinselliğe yönlendirmez. Annem dominant bir kadındı ben de o yüzden hemcinslerime ilgi duyuyorum diye bir eşcinsellik açıklaması olamaz. Bilimden uzaktır. Geçici bir durum ya da fantezi de olabilir. Ancak cinsel kimliği etkilemez.

Bu sefer de olmadı. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim teori patlamaz merak etmeyin ama o yurttaki kızın biseksüel olma ihtimalini bilmeyecek kadar cahil olup bu konularda ahkam kesmenize üzüldüm. Biseküellik nedir bi araştırın. muhtemelen o kız biseksüeldir.

İkizler konusunda sizce ikizlerin her şeyleri aynı mı oluyor?
Yani ikizler arasında fiziksel, ruhsal, karakteristik farklar olabileceği gibi neden cinsel kimlik farkı olmasın ki?

Senin teoreminde eğer ikisi de aynı evde büyümüşlerse birinin anneyi birinin babayı idol alma durumu olabilir ancak bu idollük konumunda karaktere yansıyabilir. kişiyi feminen ya da maskülen bir fiziksel görünüme yönlendirebilir, sert ya da yumuşak bir huya büründürebilir. ancak kalıcı bir eşcinselliğe yönlendirmez. Annem dominant bir kadındı ben de o yüzden hemcinslerime ilgi duyuyorum diye bir eşcinsellik açıklaması olamaz. Bilimden uzaktır. Geçici bir durum ya da fantezi de olabilir. Ancak cinsel kimliği etkilemez.

Bu sefer de olmadı. :)

Hayır biseksüel değil. Psikologlar eşliğinde tedavi gördü. Yazdıklarımı okusan kızın tercihinin nedenini anlarsın. Psikoloğun tanısı çok farklı. Ya psikolog da biseksüellik ne bilmiyor, koskoca psikolog boşuna dinledi kızı onca hafta, sen olsan sen biseksüelsin evlat tedavi olma git istediğinle yat kalk derdin dimi? İşte zaman kaybı bir kızdı, tanısı basit ama biz gerizekalı olduğumuz için bilemedik.

Ayrıca cahilsin, süper zeka yorumunu okusalar gülerler, az biliyorsun çok okumalısın. Neden bunları bana söyleyip duruyorsun? Senin teoremin haricinde başka teoremleri savunan gerizekalı mı sence? Senin okuduğundan farklı şeyler okuyor olmam az okuduğum anlamına mı geliyor. Sen de benim okuduklarımı okumadığın için cahil mi oluyorsun?

İkizlerden biri homoseksüel diğeri heteroseksüel diyorum hala daha fiziki görünüm diyorssun. Değil kardeş değil, Suat homoseksüel, feminen fiziğe sahip erkeklere aşık olan bir homoseksüel. Fuat heteroseksüel. Suat sınıfta bir erkeğe aşık oldu. Sadece fizik değil. Açıklamanı bu doğrultuda yap, fizik deyip çıkma. Hormonlarla açıkla bana Allah aşkına.

Haa biseksüellik de demişken, onlara nasıl bir hormon salgılandı acaba? O da normal git bir erkekle yat kadınla yat, normal bunlar çok normal. Biz de kara cahiliz sokakta bir elinde kadın bir elinde erkek olanlar rahatça gezmeli, doğuştan gelen bir durum ne yapsın fakirim, hormonlarına sahip olamıyor ki...

Hayır biseksüel değil. Psikologlar eşliğinde tedavi gördü. Yazdıklarımı okusan kızın tercihinin nedenini anlarsın. Psikoloğun tanısı çok farklı. Ya psikolog da biseksüellik ne bilmiyor, koskoca psikolog boşuna dinledi kızı onca hafta, sen olsan sen biseksüelsin evlat tedavi olma git istediğinle yat kalk derdin dimi? İşte zaman kaybı bir kızdı, tanısı basit ama biz gerizekalı olduğumuz için bilemedik.

Ayrıca cahilsin, süper zeka yorumunu okusalar gülerler, az biliyorsun çok okumalısın. Neden bunları bana söyleyip duruyorsun? Senin teoremin haricinde başka teoremleri savunan gerizekalı mı sence? Senin okuduğundan farklı şeyler okuyor olmam az okuduğum anlamına mı geliyor. Sen de benim okuduklarımı okumadığın için cahil mi oluyorsun?

İkizlerden biri homoseksüel diğeri heteroseksüel diyorum hala daha fiziki görünüm diyorssun. Değil kardeş değil, Suat homoseksüel, feminen fiziğe sahip erkeklere aşık olan bir homoseksüel. Sadece fizik değil. Açıklamanı bu doğrultuda yap, fizik deyip çıkma.

Haa biseksüellik de demişken, onlara nasıl bir hormon salgılandı acaba? O da normal git bir erkekle yat kadınla yat, normal bunlar çok normal. Biz de kara cahiliz sokakta bir elinde kadın bir elinde erkek olanlar rahatça gezmeli, doğuştan gelen bir durum ne yapsın fakirim, hormonlarına sahip olamıyor ki...

Türkiyede psikologların önemli bir kısmı bu konu hakkında bilgili değil ve çok yanlış yönlendirmelerde bulunuyorlar. Psikoloji bölümlerinde bu konu çok anlatılmıyor ancak özel eğitim almak isterse psikolog o şekilde önyargısız yaklaşabilir. Beni rahatsız eden bir şey bu. Yani başında psikolog bulunması bir şey ifade etmez. Ben olsam evet cinsel kimliği biseksüelse o kimliğine uygun davranmasını isterdim. Ne yani? Heteroseksüeller sürekli istediğiyle yatıp kalkıyor mu ya da bu durum sizi rahatsız etmiyorsa eşcinseller neden yapmasın bunu?

İkizler konusunda cinsel kimlik farklılığı olabilir dedim. Yani bu şaşırılacak bir durum değil. İkizler arasında karakter farkı varsa bu tarz bir yönelim de olabilir ki benim teorimi destekliyorsunuz bunu söyleyerek. ;)

Ve evet eşcinsellik ''Normal'' bir durumdur. Size göre ya da inandığınız değerlere göre anormal olması bir şeyi değiştirmez. sizinle aynı haklara sahiptirler, bu ülkede yaşarlar ve düşündüğünüz gibi sabah akşam seks partisi yapan sapıklar değiller.

Türkiyede psikologların önemli bir kısmı bu konu hakkında bilgili değil ve çok yanlış yönlendirmelerde bulunuyorlar. Psikoloji bölümlerinde bu konu çok anlatılmıyor ancak özel eğitim almak isterse psikolog o şekilde önyargısız yaklaşabilir. Beni rahatsız eden bir şey bu. Yani başında psikolog bulunması bir şey ifade etmez. Ben olsam evet cinsel kimliği biseksüelse o kimliğine uygun davranmasını isterdim. Ne yani? Heteroseksüeller sürekli istediğiyle yatıp kalkıyor mu ya da bu durum sizi rahatsız etmiyorsa eşcinseller neden yapmasın bunu?

İkizler konusunda cinsel kimlik farklılığı olabilir dedim. Yani bu şaşırılacak bir durum değil. İkizler arasında karakter farkı varsa bu tarz bir yönelim de olabilir ki benim teorimi destekliyorsunuz bunu söyleyerek. :KK66:

Ve evet eşcinsellik ''Normal'' bir durumdur. Size göre ya da inandığınız değerlere göre anormal olması bir şeyi değiştirmez. sizinle aynı haklara sahiptirler, bu ülkede yaşarlar ve düşündüğünüz gibi sabah akşam seks partisi yapan sapıklar değiller.

Ahh Türk psikologları bir Avrupalı ABDli psikolog etmezsiniz.

Sanırsam olayı homoseksüellere karşıyıma getirmeye çalışıyorsunuz ama ben ilk paragrafımda eşcinsel arkadaşlarım olduğunu ve onlara asla kötü davranmadığımı belirttim. Allah onları taş etsin, bunlar nasıl insan böyle demedim. Ve en başından beri dediğimde onların tedavi edilebilir olduğunu, kalıtımsal olmadığını, tedavi edilerek bu insanların ömürleri boyunca dışlanmak ve kimliklerini saklamak yerine daha hür olabileceğini söyledim. Eşcinsellere türlü yakıştırmalara yapan insanlar varken ben gayet bilimsel açıdan yaklaştım ama ben faşist oldum :)

Ayrıca anne karnında hormonlara bağlı olarak oluştuğunu iddaa ettiğiniz homoseksüellik, ikizlerde neden değişti, neden karakter gibi bişey oldu ve iki bireyde farklı olabilire geldi anlamadım. Tabi siz çok net anlatmışsınızdır da ben cahilim maalesef, 30 kere anlatılması gerek....

Ahh Türk psikologları bir Avrupalı ABDli psikolog etmezsiniz.

Sanırsam olayı homoseksüellere karşıyıma getirmeye çalışıyorsunuz ama ben ilk paragrafımda eşcinsel arkadaşlarım olduğunu ve onlara asla kötü davranmadığımı belirttim. Allah onları taş etsin, bunlar nasıl insan böyle demedim. Ve en başından beri dediğimde onların tedavi edilebilir olduğunu, kalıtımsal olmadığını, tedavi edilerek bu insanların ömürleri boyunca dışlanmak ve kimliklerini saklamak yerine daha hür olabileceğini söyledim. Eşcinsellere türlü yakıştırmalara yapan insanlar varken ben gayet bilimsel açıdan yaklaştım ama ben faşist oldum :)

Ayrıca anne karnında hormonlara bağlı olarak oluştuğunu iddaa ettiğiniz homoseksüellik, ikizlerde neden değişti, neden karakter gibi bişey oldu ve iki bireyde farklı olabilire geldi anlamadım. Tabi siz çok net anlatmışsınızdır da ben cahilim maalesef, 30 kere anlatılması gerek....

Böyle saçma bir bakış açısı olabilir mi?
Tedavi olun böylece dışlanmayın ne demek?
O zaman amerikadaki müslümanlara da hristyan olun böylece dışlanmayın demeniz gerekir.

Siz anlamamışsınız ama tekrar edeyim eşcinselik bir hastalık değildir. dolayısıyla tedavisi olamaz.

Ve ikizlerde değişir demedim ki ikizlerdeki karakter farklılığı gibi cinsel kimlik farklılığı da olabilir dedim. Evet 30 kere anlatmak lazım çünkü sabitlenmişsiniz anlamıyorsunuz.

İkisi de doğuştan geliyor sözün kısası.

Böyle saçma bir bakış açısı olabilir mi?
Tedavi olun böylece dışlanmayın ne demek?
O zaman amerikadaki müslümanlara da hristyan olun böylece dışlanmayın demeniz gerekir.

Siz anlamamışsınız ama tekrar edeyim eşcinselik bir hastalık değildir. dolayısıyla tedavisi olamaz.

Ve ikizlerde değişir demedim ki ikizlerdeki karakter farklılığı gibi cinsel kimlik farklılığı da olabilir dedim. Evet 30 kere anlatmak lazım çünkü sabitlenmişsiniz anlamıyorsunuz.

İkisi de doğuştan geliyor sözün kısası.

Dışlanmıyorlar mı? Onları sevmeniz desteklemeniz bu gerçeği değiştiriyor mu? Ben dışlayın asın kesin demiyorum. Ama siz bana samimi bir şekilde söyleyin, Türkiye'de hatta dünyada eşcinseller dışlanmıyor mu?

Bu şekilde olan insanları dinleyin, kendileri bu durumdan senden benden daha çok rahatsız. Gidip eşcinsel olmayan bir insana aşık olan kaç eşcinsel var ya da eşcinselliğini bastırıp aşırı mutsuz hayat süren. Ya da müslüman olup Allah'a inancı yüzünden günaha girdiğini düşünen. Bunları kaç forumda okudum, kaç kişiden dinledim. Bu insanlar aşırı mutsuz, göğsünü gere gere bunun arkasında durabilen kaç gay var? İnsanlar bu durumdan kurtulmak için neler yapıyor. Dinleri boşverin, özgürce yaşayın diyebilirsiniz. Tüm dünyayı, insanları, din öğretilerini değiştirmeniz gerek bunun için, mümkün mü?

Hastalık değil diyip duruyorsun ama bilim daha gayliğin sebebini bilmiyor ve psikolojik bir rahatsızlık olduğunu savunanlar çokça var. Yahu gayliğin sebebi net anlaşılmış gibi bana gidip gelip anlamıyorsun, bilmiyorsun diyip durma. Benim seni anlamama durumum yok, bunun bir psikolojik travma ya da küçüklükte kaynaklanan durumlar sonucu olan bir psikolojik rahatsızlık olduğunu söylüyorum. Anlamadığın senin düşüncene katılmadığım, senin 30 bin kez gaylik rahatsızlık değil, doğuştan geliyor demen beni bağlamıyor, bu işle ilgili ciddi araştırmalar yapmış, cilt cilt homoseksüelliğin tarihçesi ve sebepleri ile ilgili ansiklopedi okumuş gibi yazıyorsun. Alt tarafı bir video izlemişsin ona bağlanıp konuşuyorsun. Ben de oturup okumadım ama tvlerde dinlediklerim, gay olanların geçmişlerinde yaşadıkları ve bunların tesadüf olamayacak kadar benzer olması bu yorumu yapma nedenim. Ama habire sen benim gibi düşünmediğin için cahil, bu psikolojik rahatsızlık anlamaıdn mı demiyorum.

NOT: Lütfen üslubuna dikkat et, bu ne saçma bakış açısı, cahil, bilgin yok git oku zaar artık sıkmaya başladın... Kaç yorumdur susuyorum, gelmişsin bana demediğin laf yok bir de bu üslupla beni ezmeye çalışıyorsun. Sana tek terbiyesiz lafım olmadı, hep düşüncemi savundum ama artık kendine gel. 10 kere alttan alttan rahatsızlığımı dile getirdim, alaya verdim ısrarla aşağılayarak üste çıkma savaşı veriyorsun. Böyle bir üsluba sahip insanla tartışmak dahi bana azap vermeye başladı.

Ufffffff kavun kokusu bana degil konuya yorumunu yazsan keske
Ben zamanindabarastirdim.hic merak etme herkes inancina gore dusunur bunu elestirmekte senin haddin degil

Ama kardesss biye oyle diyosun bizde yaaiyor olusumuzu onlarin gozune sokuyormusuz

Onlarda bizim gozumuze soksun
Eminim araştırmışsınızdır, kesin öyledir, muhakkak :KK51:
Sanki siz kimseden alıntı yapmıyorsunuz kimseye cevap vermiyorsunuz. Dinime küfreden Müslüman olsa hesabı. Mesela bu da deyimdir, tutup Müslümanım beeen diye cevap vermeyin.

Herkes özgür arkadaşım kim napıyosa sessiz sedasız yapsın günahı varsa boynuna ama alenen dayatmak olmaz. Başörtüsünü takmamayı dayatmak gibi....
Merhaba mutluluk_06 mutluluk_06 , bu yorumunu anlamadim, ne demek istiyorsun ? Bunun günahi yok, emin olabilirsin ! Cünkü herseyi dinle bagdastirmayin. Bunu sadece bilimsel bak, doganin kanunu olarak bak, belki o zaman daha iyi anlayabilirsin. Ona bakarsan müslüman ülkelerde, Avrupa ülkelerine nazaran ayni oranda escinsellik var, madem dine bagliyoruz, o Zaman bizim müslüman ülkelerde hic olmamasi lazim.
"Bacha bazi " yi hic duydunmu ? Okumani ve arastirmani tavsiye ederim.

Başörtüsü sorununda en çok sesini çıkarması gereken muhafazakar kesimin erkekleri en çok sustu. Rahatsızdılar kızlarının üniversiteye gidecek olmasından.
Tabiki öyleydi ispanakliborek ispanakliborek , aynen katiliyorum, muhafazakar erkekler nedense hic destek olmadilar kadinlarimizin basörtü ile üniversiteye gitmelerine. Cünkü basörtülü kizlarin okumalarindan hele hele üniversiteye gitmelerinden rahatsizdilar. Üniversiteye gitmemezi saglayan, kadin haklarini savunan Mustafa Kemal Atatürk`e bir kere daha tesekkür`ü borc bilirim, bizi toplumun her yerinde görmek istedi. Kadin / erkek ayirimi yapmadi yüce insan. Neyse konumuza dönelim.

Cinsiyet değilse doğuştan gelmesini dayandırmanız gereken birşey var. . O zaman diğer soru doğuştan geliyorsa genlere kodlanması gerekir. Yani kadın XX, erkek XY'dir. Eşcinsellerde bu DNA kodu nasıldır mesela?

Bana eşcinsellik doğuştan geliyor gibi aşırı net ifade eden birşey diyorsan bunu gen faktörüne ya da yaradılış faktörüne dayandırmak zorundasın.
ZeyMurEl ZeyMurEl aynen dedigin gibi gen faktörleri bir rol oynuyor, ama hala kesin ve net hangi fizyolojik, biyokimyasal hangi faktorlerin yol actigi bilimsel olarak arastiriliyor.

Kadınlarını bırakıp erkeklerle ilişkiye giren sapkınlıklardan açık açık bahsediliyor.
Aynen öyle, bu zamani birsey degil, tarih boyunca var.

Merhaba mutluluk_06 mutluluk_06 , bu yorumunu anlamadim, ne demek istiyorsun ? Bunun günahi yok, emin olabilirsin ! Cünkü herseyi dinle bagdastirmayin. Bunu sadece bilimsel bak, doganin kanunu olarak bak, belki o zaman daha iyi anlayabilirsin. Ona bakarsan müslüman ülkelerde, Avrupa ülkelerine nazaran ayni oranda escinsellik var, madem dine bagliyoruz, o Zaman bizim müslüman ülkelerde hic olmamasi lazim.
"Bacha bazi " yi hic duydunmu ? Okumani ve arastirmani tavsiye ederim.

Tabiki öyleydi ispanakliborek ispanakliborek , aynen katiliyorum, muhafazakar erkekler nedense hic destek olmadilar kadinlarimizin basörtü ile üniversiteye gitmelerine. Cünkü basörtülü kizlarin okumalarindan hele hele üniversiteye gitmelerinden rahatsizdilar. Üniversiteye gitmemezi saglayan, kadin haklarini savunan Mustafa Kemal Atatürk`e bir kere daha tesekkür`ü borc bilirim, bizi toplumun her yerinde görmek istedi. Kadin / erkek ayirimi yapmadi yüce insan. Neyse konumuza dönelim.

ZeyMurEl ZeyMurEl aynen dedigin gibi gen faktörleri bir rol oynuyor, ama hala kesin ve net hangi fizyolojik, biyokimyasal hangi faktorlerin yol actigi bilimsel olarak arastiriliyor.

Aynen öyle, bu zamani birsey degil, tarih boyunca var.

Bacha bazi tam bir rezillik olivia. Benim yüreğim dayanmıyor onu okumaya.

Bacha bazi tam bir rezillik olivia. Benim yüreğim dayanmıyor onu okumaya.
Aynen ispanakliborek ispanakliborek , aynen ! Ama inanmiyorlarla ya, onu okusunlar var oldugundan bilgileri olsun. Böyle bir rezillik var ve herkes bilsin istiyorum.
Yüregim benimde el vermiyor, hele hele bunu zoraki kücük erkek cocuklarina yapmalari inanilmaz bir olay.
Birde hepsi yasli basli evli, müslüman, dininde, ibadetinde, namazinda olan Afgan erkekleri. Parasi olan kendisine karisinin yaninda bu fakir erkek cocuklarini aliyorlar ve kimsede demiyorki, kardesim bu günah. Ulu orta herkesin gözü önünde bunu yaparken kimse buna karsi cikmiyor.
Bunlari konusmamizda lazim eger escinselligi konusuyorsak.

Aynen ispanakliborek ispanakliborek , aynen ! Ama inanmiyorlarla ya, onu okusunlar var oldugundan bilgileri olsun. Böyle bir rezillik var ve herkes bilsin istiyorum.
Yüregim benimde el vermiyor, hele hele bunu zoraki kücük erkek cocuklarina yapmalari inanilmaz bir olay.
Birde hepsi yasli basli evli, müslüman, dininde, ibadetinde, namazinda olan Afgan erkekleri. Parasi olan kendisine karisinin yaninda bu fakir erkek cocuklarini aliyorlar ve kimsede demiyorki, kardesim bu günah. Ulu orta herkesin gözü önünde bunu yaparken kimse buna karsi cikmiyor.
Bunlari konusmamizda lazim eger escinselligi konusuyorsak.

baça bazi dediğimiz şey bu konunun dışında irdelenmeli bence.

Eşcinseller ve yetişkin olan tüm insanlar sevişsin! sevişmek güzeldir.

Kardesim biz de herseyi asiri yasamayi seviyoruz. Gecenlerde bir LGBT yuruyusu yapildi, gayler cirilciplak soyunup cadde ortasinda oynadi..:confused: Boyle mi hak aranir?
Bu yoruma katılıyorum, gerçekten birşeylerin suyunu çıkarmayı seven bir milletiz. Yabancılar böyle bir yürüyüş falan yapacakları sırada, daha doğrusu yabancılar kendi onur haftalarında ki bunun adına Gay Pride deniliyor, şarkıcıları falan çağırıp eğlence yapıyorlar, onlar konserler veriyorlar ve herkes elinde içkisi, bayrağıyla hem dans ediyor hem de bunu kutluyor, "biz de varız" diyorlar. Bizde öyle mi? Çırılçıplak soyunup birbirlerine oral seks yaparlar milletin içinde, yine abuk sabuk başka taşkınlıklar falan derken polis işin içine girer ve sonu kötü biter. Eşcinsellerin istedikleri şey uluorta milletin içinde soyunup sevişmek değil aslında ama bu işi öyle bir abarttılar ki bu seneki yürüyüşte, yuh dedim. Tamam sevişmek kötü birşey değil de bunu sokak ortasında yapıp özellikle tepki çekmek neyin kafasıydı?

Rusya ve Azerbaycan.
Rusya bizden daha fena bu konuda.

HDP ye oy veren beyinlerin işi. Hdpnin vaatlerinden biri de eşcinsellere ilgili.

Ne kadar modern imrenilesi bisey ya , bayılıyorum amcalar dayılar evlenir falan bi de çünkü tüm seksuellere ayrıcalığı olacak HDP nin.

Hayat ne kadar harika olur mutluluktan ucariz artik

Back