• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye, eşcinsel dostluğunda sondan üçüncü

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
173400.jpg

Uluslararası Gey Lezbiyen Oluşumu’nun eşcinsel dostluğu listesinde Türkiye 46. sırada yer aldı
Uluslararası Gey Lezbiyen Oluşumu’nun 49 Avrupa ülkesi arasında LGBTİ haklarını göz önüne alarak yaptığı sıramada Türkiye 46. Sırada yer aldı. Bu senenin en eşcinsel dostu ülkesi yüzde 89 puanla Malta olurken, onu yüzde 86 puanla İngiltere ve yüzde 82 puanla Belçika takip etti.

G-zone’nun haberine göre, Malta’da henüz İngiltere gibi evlilik eşitliğini yasallaştıran bir kanun yok. Ancak Malta hem LGBT’lere karşı işlenen nefret suçları düzenlemesini, hem de partnerlik kanunlarını pek çok ülkeden daha önce yürürlüğe sokarak bu sıralamada zirveye oturdu.
85ce9af9b0d7f3e8c5e79901b07813a8.jpg

Uluslararası Gey Lezbiyen Oluşumu’nun (The International Lesbian Gay Association) sıralamasında Türkiye ise sondan üçüncü oldu. Türkiye, Rusya ve Azerbaycan ile birlikte listenin sonunda yer aldı.

Sıralamada LGBT’lerin ifade özgürlüğü, kanun önünde eşit sayılması, ayrımcılığa karşı yasaların bulunması, evlilik/partnerlik yasallığı, nefret söylemi yoğunluğu ve ailelerin yaklaşımı gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor.

Türkiye’de LGBT’lerin herhangi bir yasal hakkı bulunmadığı gibi, eşcinsel düşmanlığına karşı herhangi bir caydırıcı düzenleme de bulunmuyor.

Kaynak: Reuters

Derdimiz de buydu.
Evet buda dertlerimizden bir tanesi. Insanlik böyle birsey iste ! Herkesin ülkesinde esit yasamasi icin olanak saglayan devlet, insanlari sadece insan oldugu icin dislamayan toplum, esitligi her alanda yasatan adalet.
Sadece dindarlar, suniler ve türkler degil Türkiyede yasayan.
Sene 21. yüzyil ve bunlari hala konusmaktan utaniyorum !

Kardesim biz de herseyi asiri yasamayi seviyoruz. Gecenlerde bir LGBT yuruyusu yapildi, gayler cirilciplak soyunup cadde ortasinda oynadi..:confused: Boyle mi hak aranir?

Avrupayi bilmem ama Amerikada gayler ancak gaylerle iliskiye giriyor, bizde gayler normal erkek pesinde, birbirine bakmiyor.. E senle beraber olan erkek, erkek midir? Gayden hoslanan kendi de gaydir, ama bizde kabul edilmiyor.. Ille de biri gay, biri erkek olacak.. Sacmalik..

Evet buda dertlerimizden bir tanesi. Insanlik böyle birsey iste ! Herkesin ülkesinde esit yasamasi icin olanak saglayan devlet, insanlari sadece insan oldugu icin dislamayan toplum, esitligi her alanda yasatan adalet.
Sadece dindarlar, suniler ve türkler degil Türkiyede yasayan.
Sene 21. yüzyil ve bunlari hala konusmaktan utaniyorum !
Hakları ellerinden mi alınmış yaşıyorlar işte kime ne kimin umrunda uluorta yaşamasınlar hertoplum bunu kaldırmaz bu konuda geri olmaktan bir vatandaş olarak memnun şahsen tabi.
Hatta sondan birinci olamadık diye üzgünüm :)
Daha yazarımda enerjim yok bu konuya.

Kardesim biz de herseyi asiri yasamayi seviyoruz. Gecenlerde bir LGBT yuruyusu yapildi, gayler cirilciplak soyunup cadde ortasinda oynadi..:confused: Boyle mi hak aranir?

Avrupayi bilmem ama Amerikada gayler ancak gaylerle iliskiye giriyor, bizde gayler normal erkek pesinde, birbirine bakmiyor.. E senle beraber olan erkek, erkek midir? Gayden hoslanan kendi de gaydir, ama bizde kabul edilmiyor.. Ille de biri gay, biri erkek olacak.. Sacmalik..
Bakk bu yazınida beğendim...:KK49::KK49:

Lgbtye kurban olsunlar hırsızlık arsızlık yapmıyorlar hiç değilse.

Lgbtye kurban olsunlar hırsızlık arsızlık yapmıyorlar hiç değilse.
nerden biliyon 24 saat yanlarindamisin..zina yuva hirsizligi degilmi..arsizliklarinida sokaklara dökülerek gösteriyolar..edebiyle duran kim ve ne durumda olursa olsun hoşgörülür..benim halkim okadar insafsiz degil..

nerden biliyon 24 saat yanlarindamisin..zina yuva hirsizligi degilmi..arsizliklarinida sokaklara dökülerek gösteriyolar..edebiyle duran kim ve ne durumda olursa olsun hoşgörülür..benim halkim okadar insafsiz degil..

Benim düşüncem neden battı sana ?

Back