Türkiye en ‘sefil’ 13üncü ülke!

Sefil olan trilyonluk evde oturanlar değil, ortadirek ve fakir kesimyanlış tarafa bakıyorsun.
Istanbulun nüfusunu düşünürsen o ultra lüks evler çok az bile.

Ideolojiden gözü, yüregi kör olmus insanlara dert anlatamazsin.Hic bir bilgi birikimi olmayan, ekonomiden,siyasetten, sosyolojiden zerre kadar anlamayan insanlara laf anlatamazsiniz.Zaten yaptiklari yorumlar hep ayni minvalde dönüyor.Insanlar vicdanlarini kaybetmisler.Yapacak bir sey yok.Bir siyasetcinin ardina düsüp kendilerini kaybetmiler.

ikinci dünya savasindan sonra onca aydin oturup kafa yormustu nasil olurda milyonlarca insan bir delinin arkasindan dünyanin en büyük vahsetine ortak olup , gözünü kapatir diye..Sürü psikolojisi diyoruz buna.Insanlar güce tapar eger bu güce kendileri sahip olamiyorsa sahip olanla özdeslesir.Ondandir yüzyillardir egitimsiz bireylerin diktatörleri yüceltmesi.

O kadar trajikomik cevaplar var ki...Havuzlu villa varsa sefalet yoktur ne demek ya bence asıl sefalet tam da burada başlar birileri trilyonlar verip villalar alırken başka bir yerde minicik bir bebek soğuktan ölüyor ise asıl sefalet budur.Ne zaman bu ülkede herkes orta derecede geçinir kimisi tokluktan patlarken diğeri açlıktan ölmez eşit olmasa da yakın olur ve herkes emeğinin karşılığını kazanır işte o zaman bu ülke refah içinde demektir.Sadece bir kesime bakılarak sefalet yoktur denilmez zenginler ve fakirler arasındaki uçurum ne kadar büyük ise sefalet o kadar büyüktür.

Turk zengin isadamlari ve yabancilar aliyor canim... Nufusun yuzde 95 ini olusturan ortadirek ve alti degil... Yani bizler degil... Sen ortadirek degil misin? Sen bu yuzde 95 in icinde degil misin? Hadi git, sen de al oyleyse, herkes aliyormus bak...

Evet maalesef ben zaten fakir kesim var bunu görüyorum asla da inkar edemem ve asgari ücret gerçekten az veya emekli maaslari. Zaten emekli insan yaslidir ek is yapamaz ek geliri olamaz bu yüzden maasi onu geçindirebilecek düzeyde olmalidir... Ama cidden lukse de çok duskunuz arkadaşlar ornek vermişler sonra bdv de borç konuları aciliyor diye.. Lüks düşkünü olmak insani sefillestirir iste...ve zengin kesiminde cogaldigini düşünüyorum...

Ay ne kaa ucuz

56987459876947554987645986754 sigara parası valla..Hepimiz alalım komşu olalım

o kadar güzel yazmışsın ki birkaç kez daha beğenebilmeyi dilerdim.

İşte zenginleşen nasıl zenginleşiyor ? :44: Sayfalardır bunun cevabını arıyorum. Biz nerde yanlış yapıyoruz,millet ne iş yapıyor da bunları alıyor ? Ben babamı günde 3 saat görüyorum,ya fabrikada ya uyuyor...

Anamız nohut,babamız nohut,niye leblebi olmaya çalışıyorsak...

Biz salağız demek ki, kafayı kullanan yırtıyor

Size bu bölümde konutlarla ilgili açılmış topiği okumanızı öneririm, talepler durduğu için 1 milyon civarıydı yanılmıyorsam 1 milyon kadar konut elde kalmış, alanlar zamanında aldı alaraey, şimdi alanlarında nasıl aldığını o konut topiğinde yazmıştım, lüks konutlar ortadirek tarafından alınmıyor, alınamıyor, siz havuzlu, site içi bir daireye 700 bin lira verebilir misiniz?

Neden konut yapılıyor derseniz konut dediğiniz akmaz kokmaz, inşaat firması yapar nasılsa her yıl değer kazanıyor elbet satılır derler, yapılıyor çünkü özellikle ülkenin bazı şehir ve ilçelerinde yabancıların taşınmaz alım talepleri başladı, mesela İstanbul'da Sarıyer civarlarını Araplar tercih edip konut alıyorsa, atıyorum Şişli de Almanlar mülk alıyor, mesela Ege bölgesinde inşaatlar hız kazandı çünkü Ege, Akdeniz bölgelerinde gurbetçiler, Almanlar, İngilizler, İsviçreliler ve Araplar mülk alıyor.

Yani inşaat sektörünün de müşteri portföyü değişti, vatandaş TOKİ'den alıyor, lüks daire ve villaların hitap ettiği kesimler ya da inşaat firmalarının müşteri profili ortadirek halk değil.

Ortadirek halk müstakil apartman daireleri alabiliyor çünkü, isteselerde alamazlar 700 bin liraya daire, hadi zorla ite kaka alsalar aidatlarını ödeyemezler zira İstanbul'da çok alelade bir sitenin bile aidatları 100-150 lira.

Yahu tabi ki asgari ücretli insanlar almiyor.. Ben bunu demek istemiyorsun zengin sayimiz artiyor bunu demeye calisiyorum. Ama bu evleri alan herkes de fabrikatör değil.. Kimi mühendis kimi doktor vs yani..

Yahu tabi ki asgari ücretli insanlar almiyor.. Ben bunu demek istemiyorsun zengin sayimiz artiyor bunu demeye calisiyorum. Ama bu evleri alan herkes de fabrikatör değil.. Kimi mühendis kimi doktor vs yani..
doktor ha. benim arkadaşım doktor. ala ala 1 artı 1 daire alabildi. senelerin doktoru hemde.

Maddi anlamda üst sınıf ile alt sınıf arasındaki fark açıldıkça, yani gelir dağılımı uçurumu arttıkça biz daha çok derslerde gelişmekte olan ülkeyiz diye yırtarız kendimizi. Ben ilkokula gidiyordum. gelişmekte olan ülkeydi ayarımız, 33 yaşındayım, bu defa ben derslerde gelişmekte olan ülkeyiz diyorum.. benim çocuğuma da gelişmekte olan ülkeyiz diyecekler... Kime gelişmekte olan ülkeyiz belli değil, ne zaman gelişmiş ülke olucaz o hiç belli değil...

Turk zengin isadamlari ve yabancilar aliyor canim... Nufusun yuzde 95 ini olusturan ortadirek ve alti degil... Yani bizler degil... Sen ortadirek degil misin? Sen bu yuzde 95 in icinde degil misin? Hadi git, sen de al oyleyse, herkes aliyormus bak...

Hayir saraylim hepsi is adami değil..doktor muhendis vs de var ultra lüks olmasa da lüks sayilam evler alan çok var.. Bu arada ben isttanbulu ornek vermiyorum bana istanbuldan örnekler yazilmis ama anadoluda durum farklı anadolu da lüks binalar kapis kapis gidiyor

ha bir ek daha,
bu zenginler,emeğiyllemi kazanıyor. ne iş yapıyorlarda zengin oluyor. devlet,gecekondulara imar çıkarır oradan olur.belediyenin imar planları değiştilir. kat izinleri değiştiriliyor. birilerini gözeterek çıkartılan imar planları sayesinde,devletten ihale alarak,haksız kazançla zengin olunuyor.
evet.aslında doğru bu zenginler akpnin yeni zenginleri.

Son düzenleme:

Zengin koca :)) saka bir yana bir tane yazdim düğün salonu Ac her yaz ev alirsin garanti ben hala soktayim mekan bulamamislar ya resmen :))

Biz salağız demek ki, kafayı kullanan yırtıyor

Aynen.

Zengin koca :)) saka bir yana bir tane yazdim düğün salonu Ac her yaz ev alirsin garanti ben hala soktayim mekan bulamamislar ya resmen :))

Gülüyoruz ama cidden öyle...

Yahu buraya yeni bir kafe açıldı,kına falan yapılabiliyormuş.Bildiğin kafe ya,pasta meyve suyu ikramı,3950 tl imiş.

Bak ben sana bir hesap yapayım.
500.000 nüfuslu bir ilde yaşıyorum.burda havuzlu lüks site 7 adet.her sitede yaklaşık 200 daire var.200*7=1400 daire oldu.
1.000 daire de ortalama 4 er kişi yaşasa etti 5600 kişi.geriye kalan 494.000 kişiyi görmezden mi gelicez şimdi biz?
Yani yüzde 2 bile değil bahsettiğin kesim.
Ki bu şehirde en ultra lüks daireler 350 binle 500 bin arası değişiyor.
Aylık gelirimiz 10 bin civarı ve bizde bu sitelerden birinde oturuyoruz.Dediğiniz gibi doktor veya mühendiste oturabilir bu sitelerde ama çok az bir kısmı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…