Türkiye en ‘sefil’ 13üncü ülke!

Hahaha... Demek saraylim da gelmis tam olmusuz. Seni kim tamamliyor? Weiss mi? Neyse... Sen malum hukumeti savunmak icin elinden geleni ardina koyma, ama gorunen koy kilavuz istemiyor.. Gorebilene tabiii... seninki havanda su dovmek.. Herkes "bir dokun bin ah isit" olmus memlekette, daha hala neyini savunuyorsunuz, ne masal anlatiyorsunuz anlamak mumkun degil..

yüzde denen bir şey var .bu ülkede herkesi havuzlu ev alıyor diye ortaya çıkarsanız kahkahayla gülerim buna. bu ülkede kimse kalkıp fakir sayısı zenginlerden daha az demeye getirmesin. uçurum var ortada. bu evleri bu ülkenin nüfusunun çoğunu oluşturan asgari ücretliimi alıyor.

Benim bir kaç arkadaşımda Irakta çalışıyor, birikim yapmaya gittiler

Biri yazmis ya köşeyi dönmek için AKP li olmak lazim diye. Yok yok küçük bir tane bahçe bul ortaya süs havuzu yaptir düğün mekani yap süper köse dönersin.. İki ağaç bir havuz görünce insanlar lüks diyerek dunyanin parasini bayiliyor :) köşeyi dönmenin formülü bulundu çok ciddiyim yaa zengin olursunuz benden söylemesi :))

Havuzlu evleri kimler aliyor? Ben bir tanesini biliyorum mesela.. Gecenlerde tapesi yayinlanmisti.. hatta havuza perde filan istiyordu disardan gorunmesin diye... Komsulari da onun gibi insanlardir diye dusunuyorum, yanlismiyim? Var mi senin arkadaslarinin arasinda havuzlu villada oturan? Senin villa nasil? Havuz var mi sahi?

Biz de bunu anlatamıyoruz ya zaten.Kalburüstü kesim hep vardı ve var olacak.Ben çocukken de havuz başında düğün yapan vardı,şimdi de var.Yani 12 yılda hayatımıza sihirli bir değnek değmedi.Dedem orman memurluğundan emekli,verilen zamları hepimiz biliyoruz işte.20 lira,30 lira bozdur bozdur harca.... Diğer dedem devlet sudan emekli,aldığı 850 lira emekli maaşı,adam 2 aydır hastanelerde sürünüyor,bir teşhis koyamadılar,özelde borçla 1.5 milyara ameliyat oldu.

Ben de lisedeyken yabancı dil okumuştum,sözlük paralarının,İngilizce romanlara verdiğimiz paraları hatırlıyorum da...Bilemiyorum ya.... Babamın arkadaşlarını biliyorum çevresinden,çoğu inşaatlarda boğaz tokluğuna çalışıyor,ya da sıva yapma,boya-badana,elektrik vs.işlerinde,3-5 ne kazanılırsa...

Sorgulamayacaksın abla.Nasılsa yollar duble,PKK kapattı onları da ama napalım....

Bazen yazdıklarının hepsinin şaka olmasını diliyorum.Hükümet cebindeki son kuruşu alsa,sadakam olsun der şükredersin değil mi Pembe ? Sen de toz kondurmamak için insanüstü çaba sarf etmeye devam et.Dilerim bir gün tartışmayı öğrenebilirsin,hakaret etmeden.

Arkadaşın ne iş yapıyor ? Eşi,ailesi ?

Eee hem sefiliz diye aglasiyoruz hem de her şeyin lüksünu seviyoruz bu nasil oluyor bende bunu anlamiyorum bu mu sefil ülke.. Diğer sefil ulkelere hic benzemiyor ... Hatta gazete de okudum sanirim agaogluydu ABD nin fakiri çok fakir gibi bir şey söylüyordu TC de o kadar fakir yok gibi bir şeydi söylediği haberi bulursam link paylasiyim ama tam olarak böyle bir şey söylüyordu.

İstanbul Ümraniye'de site içi, havuzlu, güvenlikli, 3+1 daireler 700 bin lira, aidatı 270 lira.
İstanbul'da Anadolu yakasında site içi, güvenlikli, havuzlu, dubleks villalar 3 milyon $, aidatı 1500 lira.

Alacaklar parmak kaldırsın lütfen...

Havuzlu villa kac para bilen var mi? 1 trilyondan basliyor sanirim.. Asgari ucret bir kenara, aylik 2 bin lira geliri olan biri bu evi kac senede oder, hesaplayan var mi? Dogrusu ben bu kadar bol sifirli rakamlari hesaplayamadim, bayagi bir vakit ayirmak gerekiyor... Zenginin mali zugurtun cenesini yorarmis.. Bu evler peynir ekmek gibi satiliyormus he mi? Hem de bizim Turk halkina.. Cok zengin bir ulkeyiz cooook...

Beni yaz müdürüm,geberene kadar borç öderiz ama olsun havuzlu villam olicik.

o zenginlikler, alın teri ve emekle olmuyor,somadaki gibi ölen işçilerin cesetlerinin üstüne basılarak kazanılıyor.
o gökdelenler, en zor koşullarda çalışan ve açlık sınırında yaşayan emekçilerın üzerinden yükselliyor.

Her ulkede zengin de var, fakir de var, kistas degil ki... Sonuc olarak burada da Turkiye'de copten ekmek toplayip yiyenleri baz almiyoruz, konumuz ortadirek.

Arkadaşın ne iş yapıyor ? Eşi,ailesi ?

Arkadasimin maddi durumu iyi zaten arkadasimi söylemiyorum yani kadim ayina kadar bu mekanlar nasil böyle doluyor ona sasiriyorum ...ya hepsi zenginse eğer cidden zengin sayisi fazla yok bunlar fakir ama lüks insanlarsa o zaman neden kendilerini sikintiya sokuyorlar daha uygun yerler fazlasıyla varken. Bu durumda sefilmiyiz yoksa lukse duskunuz bu yüzden mi sefillesiyoruz sorulari takiliyor ..

Maddi durumu iyiyse dededen,nineden malı kalmıştır.Yoksa böyle şeyler çalışmakla olmuyor,ya da kredi çekerek.

Ama dediğine bir noktada katılıyorum.En basitinden çeyiz topiklerinde 400-500 liralık yemek takımları var.Bizim buradaki 5 M Migros'ta Güral Porselen yemek takımı 50 tl.Lüksü sevdiğimiz de yadsınamaz.

Aliyorlar ama mune hanim ... Yani bu kadar pahali evler nasil kapis kapis satiliyor .. Zaten alanı varki bu kadar lüks evler yapiliyor son günlerde.. Arz talep meselesi.. Son günlerde lukslukte sinir tanimaz olduk. Uzay üssü gibi evler dikiliyor her gün bir çoğu akilli ev sistemi felan.. Yani cidden kafam karisiyor etrafima bakinca sefilmiyiz acaba diye

:)))) bunlar şaka değil, gerçek fiyatlar, aidatlarda gerçek, İstanbul'da bildiğim sitelerden sadece 2 tanesinin fiyatlarını yazdım.

Ya ben Manisa'da yaşıyorum,1+1 evler 135.000... Yeni,özellikli,ve merkeze hayli uzak yerdeler ayrıca.

Bi ara isim yazdırmaya gidelim müdürüm.

şaka dimi yani şaka bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…