Elektro şok cihazları evet can yakıyor ama insanı bayıltacak güçte değil, etkisi 2-3 saniye sürmüyor. (kedimde denedim ve çöpe attım)
Birisi o dandik aletleri bana karşı kullansa daha çok sinirlendirmekten başka birşeye yaramazdı diye düşünüyorum.
Kaliteli olup 1milyon volt civarı olanlarda, etkili olabilmesi için saldırgana sarılıp, çıplak tene, tercihan sinir sistemine yakın, boyun-omuz-ense vs civarına en az 3, tercihan 5 saniye baskı uygulamalısınız.
Bu 5 saniyede, üzerinde kesici alet varsa bir saldırgan sizi 10-15 kere deler.
Elinde bıçak olmasa da boğazınıza yapışabilir, tekmeleyebilir, her türlü şey olabilir... çünkü o elektro şoku uygulamak için YAKIN TEMAS halinde olmanız lazım.
Bu yüzden, bu aletlerin korkutma-caydırma dışında, (elinizde tabanca tipi telli taser yoksa) pek bir işlevi yok.
Tabanca tipli olan, oklu tel fırlatıp yerde de şok vermeye devam edebildiğiniz modeller de silah zannedilebilir, sizi bayağı sıkıntıya sokma ihtimali var. Ayrıca o oklar deriden kolayca çıkmıyor..
Ayrıca başınızı belaya sokabilir karşınızda ki kişinin kalp hastalığı varsa ölebilir al başına belayı.