• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkçede En Sık Yaptığımız Kelime Hataları :)

Bu arada hanımlar, 'süpriz' değil, 'sürpriz'.:KK48::KK48:

evet gülben ergen şarkısında süüpriiizzz adımızı göklere yazdırdım derken sürpriz mi diyordu ona takıldım şimdi
ama dınlemıcem , zira ses tonundan hıc hoşlanmıyorum =))

evet gülben ergen şarkısında süüpriiizzz adımızı göklere yazdırdım derken sürpriz mi diyordu ona takıldım şimdi
ama dınlemıcem , zira ses tonundan hıc hoşlanmıyorum =))
Hehe :)) senin muzik zevklerin cok farkli balim dinleme sen bosver :) Surpriz de soylerken harf yutmasi olan bi kelime demek ki.. Surpriz diye yaziliyor, ama supriz diye okunuyor olabilir belki..

Hehe :)) senin muzik zevklerin cok farkli balim dinleme sen bosver :) Surpriz de soylerken harf yutmasi olan bi kelime demek ki.. Surpriz diye yaziliyor, ama supriz diye okunuyor olabilir belki..

bilemiycüün küü bu işi ama bence r vurgulanmalı =))

felan filan fıstık :P falan

gardolap: gardırop

orjinal: orijinal

Evet evet yeni bisey daha ogrenmek uzereyiz.. Belkide harf yutma olmuyodur.. Ama soylenirken R harfi fazla anlasilmiyodur.. Yine surpriz diye okunuyodur.. :) beynim sisti burda iyice :KK53:

iyi ya işte beyın jimnastiği pembe burunlu küçük tavşanım :P

aynen, şüphe duymasına sebebiyet vermek :p

'Kıl kapmak' ile 'kıllandırmak' aynı anlam üzerinden mi türemişler?

Evet evet yeni bisey daha ogrenmek uzereyiz.. Belkide harf yutma olmuyodur.. Ama soylenirken R harfi fazla anlasilmiyodur.. Yine surpriz diye okunuyodur.. :) beynim sisti burda iyice :KK53:

'R' yumuşuyor sanırım, evet.. Bazen söyleyişi yumuşatmak amacıyla olabiliyor.

'Kıl kapmak' ile 'kıllandırmak' aynı anlam üzerinden mi türemişler?

'R' yumuşuyor sanırım, evet.. Bazen söyleyişi yumuşatmak amacıyla olabiliyor.

kökeni ney acaba..sadece atalarımızdan kalan bazı uydurulan türetilen sözcüklerden biri mi
hoş ben bu sözcüğün kendisine de nedense kıl oluyorum
soylerken bı tuhaf hissettiriyor itici bir kelime
düşün kökenını bılmeden kıl oluyorum yani :))

kökeni ney acaba..sadece atalarımızdan kalan bazı uydurulan türetilen sözcüklerden biri mi
hoş ben bu sözcüğün kendisine de nedense kıl oluyorum
soylerken bı tuhaf hissettiriyor itici bir kelime
düşün kökenını bılmeden kıl oluyorum yani :))

Yeni üretilmiş bir kelime. 'Kanka', 'kanki','şapşi' gibi.:KK48::KK48: Kıl rahatsız edici bir şeydir, belki oradan türemiş olabilir.Türk Dil kurumuna bile girdiğini zannetmiyorum ben.:KK48:

Yeni üretilmiş bir kelime. 'Kanka', 'kanki','şapşi' gibi.:KK48::KK48: Kıl rahatsız edici bir şeydir, belki oradan türemiş olabilir.Türk Dil kurumuna bile girdiğini zannetmiyorum ben.:KK48:

kesinlikle ay o şapşik nedir yaa
ona da kıl oluyorum ben
oysaki tiki kızlar soyleyince ne kadar şirin oluyorum sanır

Back