Evet :)) bu ingilizce suprayz diye okunuyorBu arada hanımlar, 'süpriz' değil, 'sürpriz'.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet :)) bu ingilizce suprayz diye okunuyorBu arada hanımlar, 'süpriz' değil, 'sürpriz'.
Bu arada hanımlar, 'süpriz' değil, 'sürpriz'.
Olmadı Nur4y.. Tabii ki, olacaktı.Bazende turkce kelimelerimizi sevimlilestirebiliyoruz.. Tabi ki - tabikisi gibi
Olmadı Nur4y.. Tabii ki, olacaktı.
evet gülben ergen şarkısında süüpriiizzz adımızı göklere yazdırdım derken sürpriz mi diyordu ona takıldım şimdi
ama dınlemıcem , zira ses tonundan hıc hoşlanmıyorum =))
Hehe :)) senin muzik zevklerin cok farkli balim dinleme sen bosver :) Surpriz de soylerken harf yutmasi olan bi kelime demek ki.. Surpriz diye yaziliyor, ama supriz diye okunuyor olabilir belki..evet gülben ergen şarkısında süüpriiizzz adımızı göklere yazdırdım derken sürpriz mi diyordu ona takıldım şimdi
ama dınlemıcem , zira ses tonundan hıc hoşlanmıyorum =))
Hep telefon yuzunden harfleri eksik yaziyor..
Bak, beni de kıllandırdın şimdi.
Haydi bakalım, 'kıllandırmak' ne demek?
Hehe :)) senin muzik zevklerin cok farkli balim dinleme sen bosver :) Surpriz de soylerken harf yutmasi olan bi kelime demek ki.. Surpriz diye yaziliyor, ama supriz diye okunuyor olabilir belki..
mmm kıllandırmak kıl olmaktan türemiş kıl kapmasını sağlayacak hareket
Anlamı, sanırım "şüphelendirmek, sinir etmek" olabilir.
Evet evet yeni bisey daha ogrenmek uzereyiz.. Belkide harf yutma olmuyodur.. Ama soylenirken R harfi fazla anlasilmiyodur.. Yine surpriz diye okunuyodur.. :) beynim sisti burda iyicebilemiycüün küü bu işi ama bence r vurgulanmalı =))
Evet evet yeni bisey daha ogrenmek uzereyiz.. Belkide harf yutma olmuyodur.. Ama soylenirken R harfi fazla anlasilmiyodur.. Yine surpriz diye okunuyodur.. :) beynim sisti burda iyice
aynen, şüphe duymasına sebebiyet vermek
Evet evet yeni bisey daha ogrenmek uzereyiz.. Belkide harf yutma olmuyodur.. Ama soylenirken R harfi fazla anlasilmiyodur.. Yine surpriz diye okunuyodur.. :) beynim sisti burda iyice
'Kıl kapmak' ile 'kıllandırmak' aynı anlam üzerinden mi türemişler?
'R' yumuşuyor sanırım, evet.. Bazen söyleyişi yumuşatmak amacıyla olabiliyor.
kökeni ney acaba..sadece atalarımızdan kalan bazı uydurulan türetilen sözcüklerden biri mi
hoş ben bu sözcüğün kendisine de nedense kıl oluyorum
soylerken bı tuhaf hissettiriyor itici bir kelime
düşün kökenını bılmeden kıl oluyorum yani :))
Yeni üretilmiş bir kelime. 'Kanka', 'kanki','şapşi' gibi. Kıl rahatsız edici bir şeydir, belki oradan türemiş olabilir.Türk Dil kurumuna bile girdiğini zannetmiyorum ben.