- 25 Şubat 2015
- 2.202
- 1.325
Ozaman soyle ufak kucuk bi arastirma daha yaptim..
Ret dogrusu ama sonuna ek geldigi zaman yumusuyor red oluyor mesela 'reddini kabul ediyorum' gibi dimi :) ret den geliyor bu kelime :)
Aynen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ozaman soyle ufak kucuk bi arastirma daha yaptim..
Ret dogrusu ama sonuna ek geldigi zaman yumusuyor red oluyor mesela 'reddini kabul ediyorum' gibi dimi :) ret den geliyor bu kelime :)
Tamam dır canımVe evet, "RET" iken "REDDETMEK" oluyor, canlar.
Aynen.
ayy resimdeki kızınız mı çok tatlı ♥
Bu ne yahu.. Uğraşsam, Türkçe öğretmeni olurmuşum.
Allah bagıslasın =))
çalısıyor musun peki :)))
Yok, hayır. Evlenince ara verdim okumaya. Seneye, nasipse açıktan tamamlamayı düşünüyorum.Muhtemelen, ingilizce öğretmenliğini seçeceğim.
waooww ingilizce konu da açarım senin için =))
bazen baya bi kafa karışıyor.
mesela kayıt ..kaydetmek bundan türemiş
bana ses kaydını verır mısın
bana ses kayıdını verır misin
ortada bir ses kayıt var
bugun ses kayıtını yaptık mı denır ses kaydını yaptık mı
sımdı derın derın bunu arastırıyorum =))
Ünlü düşmesi ve ünsüz sertleşmesi var.. Buradan araştır.
Dogrusu reddetmek bunu klavuzlarda bile bu sekilde okudum ben hep.. Ama bi cok yerde red etmekte gordum.. Hangisi dogru red mi ret mi diye hala tartisiliyor.. Daha dogrusu red kelimesinden mi geliyor ret kelimesinden mi? Bulmaca cozerken bile red diye cikiyor hep.. Valla dedigin gibi beyin jimnastigi resmen :) ama yanlis biliyosamda artik dogruyu ogrenicem demektir :)
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.55018d8a7e4980.88725497
tdk'ya göre 'ret' imiş doğrusu ama ben de red olarak biliyordum
evet ve benim sevdiğim bir grup vardır Redd ben de onlar yüzünden Red diye bellemişim ama Retmiş doğru olanı.hımm arapça kökenli ve redd den geliyormuş
Hahaha puskevit diye bahceli demisti ya :)) dogrusuu biskuvi tabikisi
ya işte gönül, gönlü alın,anlı olayından bıraz farklı =))
neyse iyi beyin yorduk
devam edelim :)
malesef-maalesef
tabi ki--tabii ki
Kullandıgımız dilin yarısından fazlasını yanlıs telaffuz ediyoruz
Hahaha puskevit diye bahceli demisti ya :)) dogrusuu biskuvi tabikisi
Bazende turkce kelimelerimizi sevimlilestirebiliyoruz.. Tabi ki - tabikisi gibitabikisi çatlak