TURKCE BILMEYEN COCUGU TURKIYE DE HANGI OKULA GONDERMELI?

Eucalyptus

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
600
557
Merhaba hanimlar. Turkiye ye bir kac yilligina yerlesmeyi dusunuyoruz esimin isi dolayisiyla. 8 yasinda bir cocugumuz var fakat Turkcesi yok denecek kadar az. Turkiye de bir okula gitmesi lazim fakat Turkcesi olmadigi icin hangi okula gondermemiz gerekiyor bilmiyoruz. Adi bilinen ozel okullarin haricinde diger iyi ozel okullar var mi bilmiyorum. Iyi devlet okullari var mi onu da bilmiyorum. Cocuklarinizin gittigi ve memnun kaldiginiz okul isimlerini paylasirsaniz sevinirim. Tesekkurler.

Hangi dili biliyor ? Arapçaysa hiçbiryerde anlaşamaz

Merhaba hanimlar. Turkiye ye bir kac yilligina yerlesmeyi dusunuyoruz esimin isi dolayisiyla. 8 yasinda bir cocugumuz var fakat Turkcesi yok denecek kadar az. Turkiye de bir okula gitmesi lazim fakat Turkcesi olmadigi icin hangi okula gondermemiz gerekiyor bilmiyoruz. Adi bilinen ozel okullarin haricinde diger iyi ozel okullar var mi bilmiyorum. Iyi devlet okullari var mi onu da bilmiyorum. Cocuklarinizin gittigi ve memnun kaldiginiz okul isimlerini paylasirsaniz sevinirim. Tesekkurler.
Sehiri vs paylassaydiniz keske 😂😂😂

Istanbul ya da Istanbula yakin sehirler de olabilir henuz karar vermedik nerede yasayacagimiza.
Kocaeli var mesela bilmem okul ismi olur mu ama büyük iki okul önerebilirim … devlet ne kadar iyi olursa olsun derslerde muhakkak Türkçe görülüyor. Ayrıca çocuklarımızda İngilizce dersini,ders gibi gördüğü için çok birşey bilmiyorlar çat pat konuşurlar.

Bu turde ogrenciler ve expat cocuklari icin pek cok "international school" bulunuyor. ICCS uyesi okullar listesinden bakabilirsiniz.
Tekrardan AB uyesi ulkeye geri donus yapilacak ise ECIS akreditasyonu olmasina dikkat edin.

Bu turde ogrenciler ve expat cocuklari icin pek cok "international school" bulunuyor. ICCS uyesi okullar listesinden bakabilirsiniz.
Tekrardan AB uyesi ulkeye geri donus yapilacak ise ECIS akreditasyonu olmasina dikkat edin.
AB ulkesi degil biz Kanada dayiz. Burda suan da "homeschooling" yapiyorum yani evde ben ogretiyorum, calisiyoruz ama okula kayitliyiz. Bildiginiz expat forumlari var mi?

Uluslararası okullar var onlara gönderebilirsiniz. İnternational school olarak geçiyorlar.

X