• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk milletvekiline 'etek boyu' tehdidi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
[FONT=pt_sansregular]

[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]
[/FONT][FONT=pt_sansregular]

• Türk milletvekiline 'etek boyu' tehdidi
Türk milletvekiline 'etek boyu' tehdidi

fft81_mf2227331.Jpeg
12/06/2014 11:34[FONT=pt_sansbold]A+ A-[/FONT]

Danimarka'da vekil Fatma Yeliz Öktem'in etekli fotoğrafı İslamcı bir grubun hedefi oldu. İnternet siteleri hakaret içeren bir yazıyla fotoğrafı yayınladı.

Radikal.com.tr - Danimarka ana muhalefet partisi Liberal Parti ’nin Türk kökenli milletvekili Fatma Yeliz Öktem ülkedeki aşırı İslamcı bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Milliyet'ten İrfan Kurtulmuş'un haberine göre olay, Facebook kullanıcısı Ahmed Cemali adlı bir kişinin Öktem’in parlamentonun merdivenlerinden çıkarken çekilen bir fotoğrafını paylaşmasıyla başladı. Öktem’in etek giydiği görülen fotoğrafını paylaşan Cemali fotoğrafın altına hakaret içerikli bir yazdı yazdı. Yazı ve fotoğraf kısa sürede, aşırı İslamcı ve şeriat yanlısı birçok internet sitesi tarafından da paylaşıldı.

fft16_mf2227330.Jpeg

"SADECE KOCASININ TADINI ÇIKARMASI GEREKEN BEDENİNİ..."

Cemali’nin yazdığı yazıda, “Hem türbanlı hem de türbansız Müslüman kız kardeşlerime... Parlamento üyesi ‘Müslüman kız kardeşiniz’ Fatma Öktem’in bir fotoğrafını görüyorsunuz. Fatma, Allah’ın ve Peygamber’in gösterdiği doğru yolu unutmuş. Bu fotoğrafta bunun sonucunu görebiliyorsunuz. Sadece, kocasının tadını çıkarması gereken bedenini Danimarkalı erkeklerin cinsel fantezilerine cömertçe sunuyor. Umarım, Danimarka kültürünün size sunduğunun bir göstergesi olarak bu örneği dikkate alırsınız. Danimarka kültürü size ‘özgürlük’ düşüncesini empoze etmektedir. Bu özgürlük kavramının arkasında gizli olan şey ise, ‘Biz Danimarka’da karılarımızı paylaşırız, her erkek başka bir erkeğin kadınından haz alma hakkına sahiptir.’ Siz bunu mu istiyorsunuz? Cevabınız hayır ise, siz de bu Müslüman kardeşinizden daha fazla örtünürsünüz. Bu fotoğrafı her yerde görmek mümkün. Bu yüzden umarım ben Fatma Öktem’i teşhir ediyorum diye saldırıya uğramam. Kendisine özel olarak yazdım ama bana cevap vermedi. Kendisini İslamiyet’e davet eden bu kardeşinizi görmezden gelmeyi tercih etti” ifadelerini kullandı.

"BU BENİ ÜZÜYOR"

Bu saldırı karşısında Öktem’e özellikle kadın kullanıcılardan destek mesajları yağarken milletvekili, “Danimarka’da bir vekil olarak din, ifade ve düşünce özgürlüğü için çalışıyorum. Bu özgürlüklere sahip olan kişiler elde ettikleri özgürlüğü başkalarını kısıtlamak için kullanıyor. Bu da beni üzüyor” dedi. Milletvekili, bu yazı nedeniyle, “Müslüman mısın? Değilsen adını değiştir” benzeri onlarca e posta aldığını söyledi.
http://www.radikal.com.tr/dunya/turk_milletvekiline_etek_boyu_tehdidi-1196761

[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Sadece, kocasının tadını çıkarması gereken bedenini Danimarkalı erkeklerin cinsel fantezilerine cömertçe sunuyor.

yaqlnız cümleye bakın. kadını sadece kocasının tadını çıkarması gereken bir obje olarak gören bir zihniyet bu.
[/FONT]

Etek boyunda ne gibi bir acayiplik varmış, bakıyorum bakıyorum birşey göremiyorum:44: açık bir kadın olarak gayette usturuplu giyinmiş.

Yalnız bu zihniyet sadece dine bağlanmamalı, erkek zihniyeti böyle maalesef, içleri kötü.
Yıllar önce yeni evliyim, tek başına çarşıya iniyorum, üstümde ayak bileklerime gelen uzun bir etek var, arkada hafif bir yırtmaç, yırtmaç ayak bileklerinden 1-1,5 karış yukarıya kadardır en fazla, özellikle belirtiyorum olay zaten başlı başına absürt, ahlaksızca, sizde anlayın diye ayrıntıya giriyorum, çarşıdayım, büyük oğlu benle yaşıt, küçük oğlu kızkardeşimle yaşıt o güne kadar saydığım ailece görüştüğümüz bir abiyle karşılaşıyoruz, selam veriyorum, çarşıda işim bitiyor eve dönüyorum, akşam eşim eve geliyor, hoşgeldin günün nasıl geçti ve sofra faslı derken eşim sofrada Mune bugün çarşıya giderken giydiğin siyah eteğin altına ince çorap giymemişsin, ben aynen böyle oluyorum:53::53:

Nasıl yani:44: sana bunu kim dedi, ne hakla dedi soruma cevap : xx abiyle karşılaşmışsın, o söyledi:53::53:
Çocukları benim akranım, ailece görüştüğümüz, babam yaşındaki adam bacaklarıma mı bakmış, ben onun eşini sokakta gördüğümde xx abla ayağına çorap giymemiş diyeyim mi o abi görünümlü adama, onun sıfatına diye söze başlayıp ağzıma geleni sayıp sövmüştüm, eşime de büyük bir ders oldu, bir daha bana elalemin lafını söylemedi, o kadar kötü kalpliler ki kızı yaşındakilerin sağını solunu inceleyip kendilerince abuk sabuk şeyler düşünüyorlar ve bu zihniyet gittikçe çirkinleşiyor.

Kadını kocasının malı, evde oturup çamaşır bulaşık yıkayan, eşi olmadan sokağa çıkmaması gereken, çocuk doğurması gereken bir canlı olarak görüyorlar.

[FONT=pt_sansregular]Sadece, kocasının tadını çıkarması gereken bedenini Danimarkalı erkeklerin cinsel fantezilerine cömertçe sunuyor.

yaqlnız cümleye bakın. kadını sadece kocasının tadını çıkarması gereken bir obje olarak gören bir zihniyet bu.
[/FONT]

Peki sadece karısının tadını çıkarması gereken erkek bedenleri ne olacak? Biz de onları şortla tişörtle görmek istemiyoruz o zaman. :ssz:

Son düzenleme:
21. yy, etek giyen bir kadina namussuz yakistirmasi yapilabiliyor, bu kadar sig kalmak icin neler yapiyorlar acaba, mumkun degil cunku...

Hepsi aynı bunların, tam tersi de aynı kapıya çıkıyor
demiştim ben :ssz:

Valla bu namus meselesi açık kapalı olayına bakmıyor maalesef. Heralde kimse açık kadınlar yüzde yüz namusludur ya da kapalı kadınlar yüzde yüz namusludur diye bir iddiada bulunamaz.. Namus kavramı önce beyinde başlıyor. Nefsini terbiye edememiş erkeklerin sorunudur bu !

Açık kapalı çarşaflı minili
Kimse bunların hepsine birden saygı duymadıkça gelip bu haberi eleştirmesin

Kicami sortla disari cikarmicam o benimdir o benim !

Ay nedir bu sekerim surekli kadin konusan erkekler.

Pardon bu siyirtiklik deel mi, bildigin freud a prim vermek.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Dışarıda öyle çıplaklar görüyorum ki kadın şort mu giymiş külotla mı çıkmış belli değil. Yatak odası ile sokak hiç farketmiyor bazıları için maalesef.
O sebepten bu kadin bana anormal gelmedi.
Yazara kısmen katılıyorum.
Allah sonumuzu hayretsin.

Son düzenleme:
Olay zihniyette ne niyetle baktıklarında neymiş o eteği giyerek fantezi ürettiyorlarmış yahu beyninizin uçkurunuzda işte başka şey düşündüğünüz yok çok din biliyor ya harama bakmamayı da bilsinler o zaman beyinlerinin içini örümcek ağı bağlamış kadın etek giyer erkekleri baştan çıkarır hep suç kadnda çeki düzen vermesi gereken hep kadın zaten. Kadın sadece erkeği için giyinmeli. Ben kendi giyimimde suç aramam karşımdaki insanın zihniyetinde karısından başkasına o gözle bakabilmesinde suç ararım. Göz namusu olacak insanda. Erkeğin namus diye kavramı hiç yok çünkü onlar istediği gibi giyinir ama kadın giyinemez. Onlar karısından başkasına bakabilir fantezi kurabilir hemen kadın teşhirci. Ve hala dine getiriyorlar konuyu pes. Din de imanda kafamızın içinde.

Açık kapalı çarşaflı minili
Kimse bunların hepsine birden saygı duymadıkça gelip bu haberi eleştirmesin

Buraya gelip bu haberi eleştirenler emin ol her kesime de saygı gösteren kesim zaten. Ailemde annem hariç nerdeyse herkes kapalı ama annemi dışlayan kapan diye zorlayan olmadı. Hatta annem anlatır evlenmiş İstanbul'a gelin gitmiş Balıkesir'e köye geliyorlar evlendikten sonra ilk bayramları annem giymiş pardösüyü, takmış eşarbını ama aslında kapalı değil ama bayram ya evli ya işte köye karşı. Dedem kızım çıkar şunları sen istemedikten sonra zorla olmaz zaten sakil duruyor yakışmamış demiş valla annem köye gider gayet düzgün eteğiyle, boyalı saçıyla, ojesiyle ama anneannem teyzemler herkes kapalı yani. Ailemizde var neyini hor göreceğiz ki neyine saygı duymayacağız. Anneannem sadece düğünlere mevlüdlere giderken çarşaf giyerdi zaten koca kadınlar yaşlılar giyerdi gençler kapalı da olsa çarşaf giymezlerdi.

Buraya gelip bu haberi eleştirenler emin ol her kesime de saygı gösteren kesim zaten. Ailemde annem hariç nerdeyse herkes kapalı ama annemi dışlayan kapan diye zorlayan olmadı. Hatta annem anlatır evlenmiş İstanbul'a gelin gitmiş Balıkesir'e köye geliyorlar evlendikten sonra ilk bayramları annem giymiş pardösüyü, takmış eşarbını ama aslında kapalı değil ama bayram ya evli ya işte köye karşı. Dedem kızım çıkar şunları sen istemedikten sonra zorla olmaz zaten sakil duruyor yakışmamış demiş valla annem köye gider gayet düzgün eteğiyle, boyalı saçıyla, ojesiyle ama anneannem teyzemler herkes kapalı yani. Ailemizde var neyini hor göreceğiz ki neyine saygı duymayacağız. Anneannem sadece düğünlere mevlüdlere giderken çarşaf giyerdi zaten koca kadınlar yaşlılar giyerdi gençler kapalı da olsa çarşaf giymezlerdi.
Emin olamıyorum maalesef
Önceki Konular ile tecrübe sahibi oldum

etek boyunda bir sıkıntı yok ama.... normaldir. herkes birbirini eleştiriyor nasılsa.

biri digerini çarşaf giyiyor diye yobazlıkla suçlar, digeri de öbürünü etek boyundan dolayı ahlaksız ilan eder. hep vardı zaten böyle şeyler. şaşırmadım hiç.

Bakış açısına göre kimi normal , kimi anormal bulur . Buraya kadar anlarım da , o nasıl bir cümledir ya midem bulandı . Kimsenin bir başkasının giyimini eleştirme , aşağılayıcı cümleler kurma hakkı yok .
Bunu yazıp annesinin , kız kardeşinin yüzüne nasıl bakabildi ...

Son düzenleme:
Emin olamıyorum maalesef
Önceki Konular ile tecrübe sahibi oldum

meryem,
aslında bu sitede büyük çoğunluğun ailesinde hem açık hem baş örtülü kadınlar vardır mutlaka, sitede bir istatistik yapsak çoğunluğun arkadaş çevresinde bile örtülü, çarşaflı kadınlar olduğu gerçeği çıkar ortaya ama sanırım bazen yapılan yorumlarda fevri davranılıyor.

Örtü konusu ne zaman açılsa en yakın 2 arkadaşımı muhakkak anarım, biri baş örtüsü takıyor, diğeri çarşaflı, biz 3 arkadaş hiçbir zaman birbirimizin giyimini sorgulamadık, giyim tarzlarımız umrumuzda değil, bizim için önemli olan yıllar yılı süre gelen dostluğumuz.

Back