Türk kahvesi nasıl yapılır?Buyrun...

bende türk kahvesini su yerine sütle yaparım..çok hafif oluo tadı..suylada yaparım tabi..çok da gsl köpürür..ama kesinlikle taze kahve olmalı.. geçen bakkaldan aldım bi paket kahve..içemedim valla..keşke gidip kahveciden alsaymışım..taptazee..

bide bu kahve makineleride çok ii oluo..6 7 kişilik yapılacaksa onda yapıom.. köpük çok oluo onda..

ama kendim yapıncaqda köpüklü yaparım cezvede =)

neyse su yerine sütle yapın,,bide bunu deneyin çok gsl oluo ;)

bir yemek sitesinde okumuştum gerci çerkez olanlar daha iyi bilir. düzeltirlerse ya da onaylarlarsa çok sevinirim.

çerkez kahvesi yapıyorum uzun bir süredir. ilk denememde tadı hoşuma gitti
tarif şöyle: önce suyla şekeri koyuyorsunuz. su ısınınca kahveyi koyup öyle pişiriyorsunuz. üstünden köpüğünü aldıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıyorsunuz. tadi daha aromatik geldi bana:))

bende ayne senin tarifin gibi yapıyorum valla herkes bayılıyor.özellikle kahvemi içmeye gelen misafirlerim var...

benı de kahvelerım cok begenılır. bı kızı ıstemeye geleceklerı zaman arayıp cagırıyolarlar kahvelerı yapmaya gel dıye:)

valla bende kendim yaptıgım kahveyi pek sevmem ama çok şık bir şekilde ikram ederim :kahve: allahtan şu kahve makinaları varda onda yapıyoum köpüklü oluyo ama ben sevmiyorum kayınvalidem yapıyor çok güzel oluyor kadın nasıl yapıyor aynı onun yaptıgı gibide yapıyorum ama yinede tutmuyor hani derlerya elin yaptıgı tatlı olur dıye öle bişey heralde naniknanik

aynen bende arzumun makinasinda yapiyorum 1 dakikada hemen pisiyor pisirdigimde,de kapagi
acik birakiyorum kopugu kacmasin diye harika oluyor ucuz plastik makinelerde ayni isi goruyor makineyle 4 4luk cikiyor hepinize tavsiye aderim .ziyade olsun.

en güzel köpüklü kahve hisar kahva makinası ile oluyor walla...lamı cimi yok naniknanik

kahvem güzel olmuyor
diyen
bayanları
kompleksiz
oldukları
için
kutluyorum.

bol köpüklü orta şekerli kahve çekti canım benimde babamın dedesi ben küçükken kahvesini kendi yapardı hergün kömür ateşinde çok tatlı olurdu şu kız gelmeden içeyim dermiş kahvemi ben hemen yetişirdim tabi banada yapardı sonra ocağımız vardı o zaman eski evimizde ah eski çocukluk günleri ah

walla 1milyoncularda satılan kahve makineleri var, sigorta falan attırıyo diyolar ama 30sn.de süper köpüklü kahve yapıyo. bir de geçenlerde bi cafede damla sakızlı t. kahvesi içtim, züperdi. :kahve: kahvesiz bi hayat düşünemiyorum..

olmuyor olmuyor olmuyoorrr köpürmüyorrr :oklava: kesin çözümler arıyorum bayanlar yardıımınıza ihtiyacım var. çok köpürsün istiyorum aczık köpürüyo o da sönüyo gidiyo senağlama nasıl köpürtcem ? Allahda beni kahretsin senağlama

e bu tariflerden sonra da olmuyorsa yapacak bir şey yok bence poşet capiccinolardan iç hemde bol köpüklü.

sahi az karbonatlısını bile tarif ettik daha ne yapalım.sırnaşık şey

sende değil kahvededir eksiklik dimi.yerimseniben

Kahvenin çok köpürmesi için kesme şeker kullanın arkadaşlar.Ve kısık ateşte çok iyi karıştırın.Kaynamaya yakın çay kaşığı ile cezvenin içine vurun ki köpük yukarı doğru çıksın...

aynen kızlar bende kahvenin ayarını bi tutturamadım gitti yanii yaa çok şekerli oluyor yada acııı yapıyorum .elektrıklide kolay oluyor ama cezvede zahmetli olsada tadı mukemmel oluyor (benımkıler harıc):DDD usta ellerinki süperrr yalnızzz:D:D:P

walla 1milyoncularda satılan kahve makineleri var, sigorta falan attırıyo diyolar ama 30sn.de süper köpüklü kahve yapıyo. bir de geçenlerde bi cafede damla sakızlı t. kahvesi içtim, züperdi. :kahve: kahvesiz bi hayat düşünemiyorum..

ben 3 ay kadar önce aldım bu makinalardan komşumda görmüştüm malum benim kahvemde az köpüklü oluyordu bulaşık suyu gibi.Şimdi makina sayesinde kısa sürede ve bol köpüklü oluyor sigortalarıda hiç attırmadı.ben gibi beceremeyenlere duyrulur hem zahmetsiz hem bol köpüklü.:teytey:

bir milyoncudaki kahve makinalarını kullanmayın annemdede vardı unutup kaşığı daldırdığında elektrik filan çarpıyo Allah korusunn ayrıca tadında bi gariplik oluyo naylon tadı geliyo.ben arzumunkini kullanıyorum kaşık filan kullanabiliyorsunn
cezvede yapacaksanız, sodayla deneyinn... örnek 4 kişilik yapıyorsanız 2 fincan normal su, 2 fincan soda kullanın ..yani kaç fincan yapacaksanız onun yarısı kadar soda.. yerimseniben

bir milyoncudan alınan kahve makinaları bir müddet sonra paslanıyor dikkat edin derim.bende sinbo almıştım iyikide almışım çok kısa sürede bol köpüklü kahve yapıyorum.tavsiye ederim.:içelim:

evde en cok kahve yapan ve gnde 10 fncan raht kahve yapn biri olark bu konuda cokk iddalyım kahvede üstüme tanımam... htta 5-6 bynca amcamın oglu sırf bnm kahvem içn gelir kahvesni içer giderdi... şakkıdı kaydirigubbakcemile3

hiç beceremem bende köpüklü kahve yapmayı şimdi burayı okuyunca karbonat köpürtüyomuş bi deneyim bakiim dedm inanamadm yaa hiç böle köpüklü yapamamıştm:hooray:süpeerr oldu
benim gbi köpüklü yapamayanlar çay kaşığının ucutyla karbonat koyun süper köpürüyoo:enbuyukkk:

Back